E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Poker, wszystkie psy uwielbiają naleśniczki :) Aż się boję Zdrapki strzyc, żeby nie zobaczyć konsekwencji nadużywania owego przysmaku. Po Bugim nie iwdać, za żywy, szybka przemiana materii, ale Zdrapka mały kudłaczek kanapowy, skoncentrowany na oszczędzaniu energii, to hmmm, sama nie wiem co wyjdzie spod kudłów do ziemi. Juka też na bank uwielbia naleśniki - choć może jeszcze o tym nie wiedzieć :) Trzeba Pana przesłuchać na okoliczność umiejętności sporządzania tychże. Ewa Quote
Poker Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Przepytam go na okoliczność. A co do lubienia naleśników, to psiaki u nas na DT w większości nie znały naleśników, na początku pluły , ale jak już załapały co to jest , to koniec. Quote
Tola Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Moje tez lubią nalesniki. Zawsze jak smazę, to czekają, bo wiedzą, ze dostaną po kawałku. A jak lepię pierogi, to moja córa nie moze doczekac się momentu gotowania, bo zaraz potem daje po jednym pierogu naszym sukom. A one slinią się i czekają cierpliwie:evil_lol: Quote
Poker Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Poker siada jak świstak i czeka , Dolar wbija we mnie wzrok i życie by oddał za kawałek.Nawet kot je parę kawałeczków. Quote
Tola Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jak bym widziala swoje:evil_lol: Quote
Poker Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Tola napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jak bym widziala swoje:evil_lol: I ja też :evil_lol:, chyba jutro nasmażę naleśniki :eviltong: Quote
E-S Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Poker napisał(a):I ja też :evil_lol:, chyba jutro nasmażę naleśniki :eviltong: To koniecznie sprawdź Jukę - test na upodobania kulinarne :) I zdjęcie może Ci się uda zrobić :) Ja też zgodnie ze swoją świecką tradycją - czyli: sobota: Dzień Świętego Szlafroka, wyłączone telefony i budziki, wypad z psami gdzieś (wąwóz, Zalew, Stary Las) i smażenie naleśniczków. Juka, bądź gotowa, jutro przechodzisz test na sunię domową :) Quote
Poker Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 bazarek na sterylkę Juki http://www.dogomania.pl/threads/183367-Nowe-tenisA-wki-na-sterylkAE-dla-Juki-z-ZamoA-cia-u-mnie-na-DT-Do-13-04?p=14452016#post14452016 Quote
leni356 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Tylko nie zapaście tych psów :evil_lol: Quote
Madallena Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Mam prosbe, a raczej nie ja tylko psiaki w schronisku w Glownie. Schron nie ma pieniedzy a ma bardzo wielki problem w kleszczami. Padly juz 2 psiaki :( PILNIE potrzebne srodki na kleszcze. Znalazlam taki9e cudenko za male pieniadze duza butelka. 1 klikniecie, 1 przesylka do schronu w Glownie = zycie kilku psow! a jest ich tam 40 ! PLISSS! http://allegro.pl/item990913039_fiprex_spray_250ml_okazja_super_sprzedawca.html Quote
Poker Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 nie rozumiem co to znaczy jedno kliknięcie , 1 przesyłka.Czyli co trzeba zrobić? Quote
Madallena Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 No kupic ten spray i wyslac do Glowna do schronu. www.przytulisko.glowno.pl tam sa dane. Albo jak masz jakies preparaty na kleszcze, jak masz och za duzo to tez mozesz im podeslac ;) Tam na serio bida az piszczy. Juz Zamosc ma chyba wiecej kapuchy niz oni, kurna...;/ Quote
Poker Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 nie mam preparatów przeciw kleszczom.Moje psy w naszym parku jak dotąd nigdy nie złapały. Teraz gromadzę fundusze na sterylkę Juki. Quote
Poker Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Juka miała dziś odwiedziny przyszłego pańcia.Ze spacerku nici, bo leje cały czas. Przykleiła się do niego od razu. Ona jest grzeczniutka , ciągle się czuje niepewnie. Wykąpaliśmy ją ,że się pozbyła resztek schroniskowego zapaszku. Wycisnąłam z gruczołów okołoodbytowych sporo paskudnej wydzieliny, może już nie będzie saneczkować. Dzisiaj po raz pierwszy postawiła lewą przednią łapkę na paluszkach jak baletnica.Tak samo jak na zdjęciu.Chodzi dobrze, obmacałam łapinę , powyginałam na wszystkie strony, 0 bólu. Sterylkę ma jej robić bardzo dobry ortopeda,więc poproszę od razu o konsultację. Dziewczynka ma apetyt, uwielbia smaczki i gotowane kostki. Dziś dokładnie obmacałam jej brzuszek i okazało się ,że ma powiększony tylko jeden gruczoł mlekowy, wygląda jak cysta, zapytam weta, może lepiej przy okazji sterylki od razu go ciachnąć. Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Poker, a czy wiesz, między Panem a Juką zaiskrzyło ? Bedzie coś z tego dobrego takiego i aż do śmierci ? Quote
Poker Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ona się do niego klei natychmiast, on się zachowuje bardzo odpowiedzialnie, w czwartek znowu chce do niej przyjść, a w niedzielę jak dobrze będzie to ją zawieziemy do niego i od razu obejrzymy mieszkanko.Jak będzie coś nie tak, to nie zostawimy. Pokazywał jej zdjęcie znajomym , imię zostawi. Zamówił dla niej obróżkę, spanko, pytał o jedzenie.Myślę ,że będzie OK. Zrobiłam bazarek na sterylkę Juki http://www.dogomania.pl/threads/183512-Dla-niemowlakA-w-i-maA-ych-dziewczynek-na-sterylkAE-Juki-Do-16-04-g-22?p=14468737#post14468737 Quote
Poker Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 a tu zdjęcia z naleśnikomanii psiaki wpatrzone w naleśnik trzymany przez mojego męża Pokerek - świstaczek oblizuje się na widok naleśnika nawet Juka stanęła słupka Ale się oblizuję Szkoda ,że cioteczki z Zamościa nie odwiedzają nas Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 E, no to super extra :) Oby tak dalej się dobrze szło. Zaglądnę na bazarek i podbiję, ale na razie w biedzie jestem, mam nadzieję, że przejściowej, to niewiele ze mnie pożytku na bazarku, powiem więcej - zero ... :( Quote
leni356 Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 E-S napisał(a):E, no to super extra :) Oby tak dalej się dobrze szło. Zaglądnę na bazarek i podbiję, ale na razie w biedzie jestem, mam nadzieję, że przejściowej, to niewiele ze mnie pożytku na bazarku, powiem więcej - zero ... :( ja tak samo :( czekam na cud Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 No, kiepsko bardzo w gospodarce ... i wątpię, czy po wczorajszej tragedii jest szansa na w miarę przynajmniej szybką poprawę tego stanu rzeczy. Wracając jednak do do przyjemniejszych tematów, czyli do meritum - Poker wklejaj te zdjęcia z naleśnikomanii, tylko smaku narobiłaś :) Moje naleśniczki od wczoraj wyżarte, szybko poszło, a nasmażyłam ze 100. Quote
leni356 Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Dajcie no jakiś przepis na ciasto naleśnikowe. Wprawdzie dżemiki już wyjedzone :( I czekamy na zdjęcia :) Po wczorajszym to w ogóle wszystko trudne będzie :shake: Quote
Recommended Posts