Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Igiełka napisał(a):
No Basterek na samą górę.

Fajnie jest mieć taką Igiełkę.. Zawsze pamięta o naszych psiakach i regularnie je podnosi, a na dodatek jest miła, przyjazna, zabawna i.. można by tak jeszcze dużo pisać :) Dziękuję za to, że jesteś :lol:

Basterku, to ja też Cię podniosę - hop :) :)

Posted

Baster dalej w DT .
Na allegro miał prawie tysiąc wejść, niestety tylko parę zainteresowanych i niestety tylko jeden konkretniejszy - Pani miała się jeszcze skontaktować w celu ustalenia wizyty przed adopcyjnej i do tej pory cisza...:-(

P. Grzegorz mówił, że Baster zaczął szaleć w domu, czuje się już pewniej i zaczyna być niegrzeczny. Chodzi z nim na długie spacery niestety w domu często w grę wchodzi klatka. Baster z większych rzeczy porwał już firankę i zasłony...

Faza napisał(a):
Mocno psu bedę kibicowac,jesli podacie mi adres Dt chętnie przekaże tam karmę.

Faza czy to aktualne?
Basterowi skończyła się karma. Poprosiłam p.G. o zgodę i podanie danych do wysyłki. Jeśli przyśle to wtedy podam na PW.
Także proszę daj znać bym wiedziała jaka jest sytuacja.

Posted

Cioteczki kochane, Sandra na miau napisała, że nie ma kasy na hotel ani na jedzenie dla Bastera.. :( TOZ milczy. (chyba że ktoś kontaktował się z nimi telefonicznie, lub na pw)
Stranie mi przykro, ale ja nie jestem w stanie pomóc.. Może coś razem spróbujemy ? Dla Bastera. (Bazarek, cokolwiek..)

Posted

[quote name='Estrella']Cioteczki kochane, Sandra na miau napisała, że nie ma kasy na hotel ani na jedzenie dla Bastera.. :( TOZ milczy. (chyba że ktoś kontaktował się z nimi telefonicznie, lub na pw)
Stranie mi przykro, ale ja nie jestem w stanie pomóc.. Może coś razem spróbujemy ? Dla Bastera. (Bazarek, cokolwiek..)
Zapomnij...

Posted

[quote name='Plicha']A on tak niszczy jak zostaje sam w domu tak?

Tak. Ostatnio poszarpał grubaśny koc, który leżał poza klatką. Baster nie dość, że dał radę go dosięgnąć to jeszcze przeciągnął cały przez otworki w klatce..

[quote name='upadlyaniol86']w czerwcu po wypłacie coś wpłacę na pieska, bo teraz już nie dam rady finansowo.

Z góry dzięki! Konto jest w pierwszym poście.

[quote name='Estrella']

Ja mam parę rzeczy na bazarek tylko z czasem kiepsko, nawet hopnąć w dzień nie zawsze mam kiedy. W środa/czwartek może mi się uda go stworzyć ;)

Posted

ageralion napisał(a):
Zapomnij...

Już o tobie zapomnieliśmy.

A teraz zbieramy fundusze na psa, aby uchronić go przed eutanazją.
Bo na poniewierkę nie pozwolę.

Ania, wystawisz tę biżuterię, którą Ci przekazywałam? A może sprzęt jeździecki? Chociaż to lepiej na allegro... Muszę jechać do banku po dokumenty, żeby aukcje były w końcu charytatywne.

Estrella, dawaj te rameczki, ale już! :diabloti:

Posted

[quote name='Greven']A teraz zbieramy fundusze na psa, aby uchronić go przed eutanazją.
Kiepski szantaż.

"Art. 6. 1.USTAWy z dnia 21 sierpnia 1997 r.
o ochronie zwierząt:

Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest zabronione.

Art. 35. 1. (41) Kto zabija, uśmierca zwierzę albo dokonuje uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4, albo znęca się nad nim w sposób określony w art. 6 ust. 2,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku."

Posted

Greven napisał(a):
Estrella, dawaj te rameczki, ale już! :diabloti:

Dam. I to 4 :evil_lol: + pareo, krótkie, nieużywane w idealnym stanie..:lol: Zobaczę co jeszcze znajdę.

Znowu się kłócimy ? Ok - ja jestem po stronie złej ciotki ! ...przepraszam;)

Posted

Cudak, nie wysilaj się z cytatami. Znam prawo.

A pies - na swoje nieszczęście - bywa agresywny w stosunku do człowieka, gdy coś idzie nie po jego myśli.
Odgryza się, mocno szczypie, pokazuje zęby.

Estrella, dziękuję ;)

Tak długo, jak się da, będziemy opłacać aktualny tymczas, szukając jednocześnie odpowiedzialnego i świadomego domu docelowego. Dziękuję za pomoc w ogłoszeniach... w imieniu Bastera :lol:

Posted

Greven napisał(a):
Cudak, nie wysilaj się z cytatami. Znam prawo.

Fajnie, że znasz, ale niektórzy go nie znają, więc może się komuś nieświadomemu przydać.

Rozumiem, że jest problem z kasą, ale o tym powinno się myśleć PRZED umieszczeniem psa w masakrycznie drogim hotelu, a nie nagle wyskakiwać z tekstem, że jak nie znajdzie się kasa to go uśpisz (choć i tak tego nie zrobisz... tylko piszesz tak, żeby wydoić jak najwięcej kasy).

Greven napisał(a):
A pies - na swoje nieszczęście - bywa agresywny w stosunku do człowieka, gdy coś idzie nie po jego myśli.
Odgryza się, mocno szczypie, pokazuje zęby.

No faktycznie tragedia - pies szczypie i pokazuje ząbki (chce się bawić?)

Może pora pomyśleć nad zmianą DT, skoro z psa kochającego ludzi zrobiła się z niego krwiożercza, szczypiąca bestia?