Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potworna historia! i biedna psinka:-(

Nie rozumiem tylko jak to się mogło stać? Dlaczego osoba zarządzająca schroniskiem dopuszcza do takich sytuacji? Ja wiem, że takie są realia, brak środków, przepełnienie...ale w ten sposób nie można usprawiedliwiać okrucieństwa, zaniedbania...

Posted

Nasze schronisko jest przeznaczone na 200-250 psów jest ich ponad 700
Nie ma tam praktycznie miejsca żeby wcisnąć szpilkę i niestety takie rzeczy się zdarzają i nie ma co winić nikogo ze schroniska ,trzeba winić ludzi którzy coraz częściej pozbywają się psów i rozmnażają je bezmyślnie

Posted

Czasem to chwila.... ehh, nie wiem jest ciężko. Nie będę tłumaczyć schronu, bo nie wiem jak było i co zrobili...
Trzeba ją zabrać, bo psy już będą czuły jej słabość. W poniedziałek może z nami jechać, dajmy jej szansę..
Ktoś nadgorliwy pkt sypie, normy wyrabia?:p

Posted

[quote name='Igiełka']Ja wpłacę 10zł jednorazowo wiem to niewiele ale więcej nie mogę.[/QUOTE]

Bardzo dziękuje ,każda złotówka sie liczy,a dana od serca liczy sie tym bardziej :lol:

[quote name='Zuzaneczka']deklaruję 10 zł/mies. od kwietnia, tylko proszę śmiało przypominać, zeby mi nie umknęło :)[/QUOTE]
Bardzo dziękuje

Posted

Pobyt w schronisku dla Mandarynki jak i dla większości wiąże się z niesamowitym stresem i ciągłą walką o przetrwanie.
Niestety Mandarynka nie dawała sobie rady od początku. Ciągle dominowana przez inne psy, odganiana od jedzenia...
Większość dnia spędzała siedząc na , lub w środku budy.
Podczas karmienia trzeba było pilnować by psy pozwoliły jej dojść do miski z jedzeniem. Pochłaniała wtedy ogromne ilości pożywienia.
Wszyscy staraliśmy się stworzyć dla niej ,oczywiście w miarę możliwości jak najlepsze warunki bytowania.
Sunia chodziła na spacerki,biegała z różnymi psami,nigdy nie zaobserwowaliśmy by wywoływała jakiekolwiek konflikty.
Podczas spacerków,zabaw potrafiła się dostosować do psiaków w grupie.
I w końcu stało się to najgorsze. Nie wiemy co i dlaczego, co było przyczyną.....
Fakt, że to było drugie ,niestety bardzo poważne,dotkliwe pogryzienie.
Sunia praktycznie powinna być poddana eutanazji, jednak jej zachowanie podczas wykonywanych zabiegów spowodowało, że schroniskowi weterynarze nie poddali się i wraz z sunią walczyli o jej życie- za co im tu na forum składam ogromne podziękowania .
Nie było wiadomo czy sunia przeżyje . Dziś , miejmy nadzieje że można powiedzieć - udało się .
Choć jeszcze rany są poważne ,Mandarynka zaczęła dochodzić do siebie...
Nie chcemy , by po wyjściu ze schroniskowego szpitalika znów trafiła na boksy ogólne..
W związku z powyższym prośba o pomoc do wszystkich ,którym nie jest obojętny los Mandarynki.

Posted

właśnie rozstrzyga się sprawa adopcji jednego z psiaków na którego mam stałą deklarację - jeśli Bingo pójdzie do nowego domku, to przeniosę moją stałą deklaracje na to biedactwo. wtedy było by 20 zł/m-c, ale wszystko się wyjaśni na dniach...

Posted

10 zł/m-c ode mnie , proszę o nr konta

Jakie biedactwo jeżeli tylko jest możliwość to trzeba ją stamtąd zabrać bo trzeci raz może być ostatni ... :(

Posted

[quote name='polubek']Livka i ty dotarłaś? ciekawe jakim sposobem :evil_lol:[/QUOTE]

He he - ciekawe, no nie ?
Nasz przyjaciel Tobiś jest nieoceniony ;)

Posted

jezu ...

nie wspomogę finansowo ale jeśli ktoś się podejmie to wyślę parę rzeczy na bazarek - proszę pisać na pw ...

taka śliczna kochana ;(

Posted

Polubek, ciekawe kto nas tu wszystkich pościągał????????:mad: Na razie zapisuję, niestety finansowo w tym momencie nie dam rady ale maleńką sobie zapamiętuję i pomyślę.........