Igiełka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Kochane suczyniątko wesprę jednorazowo niewielką wpłatę inaczej nie mogę. Quote
ossa98 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Potworna historia! i biedna psinka:-( Nie rozumiem tylko jak to się mogło stać? Dlaczego osoba zarządzająca schroniskiem dopuszcza do takich sytuacji? Ja wiem, że takie są realia, brak środków, przepełnienie...ale w ten sposób nie można usprawiedliwiać okrucieństwa, zaniedbania... Quote
ciapuś Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Nasze schronisko jest przeznaczone na 200-250 psów jest ich ponad 700 Nie ma tam praktycznie miejsca żeby wcisnąć szpilkę i niestety takie rzeczy się zdarzają i nie ma co winić nikogo ze schroniska ,trzeba winić ludzi którzy coraz częściej pozbywają się psów i rozmnażają je bezmyślnie Quote
Soema Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Czasem to chwila.... ehh, nie wiem jest ciężko. Nie będę tłumaczyć schronu, bo nie wiem jak było i co zrobili... Trzeba ją zabrać, bo psy już będą czuły jej słabość. W poniedziałek może z nami jechać, dajmy jej szansę.. Ktoś nadgorliwy pkt sypie, normy wyrabia?:p Quote
Dzika_Figa Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 cholera, finansowo to ja leżę i kwiczę... wygospodaruję dziś sobie meijsce na banerek - choć tyle dla dzieczynki zrobię Quote
ciapuś Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 [quote name='fizia']Wpłacę 30 zł jednorazowo. Trzymam ckiuki![/QUOTE] Bardzo dziękuje Quote
Igiełka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Ja wpłacę 10zł jednorazowo wiem to niewiele ale więcej nie mogę. Quote
Zuzaneczka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 deklaruję 10 zł/mies. od kwietnia, tylko proszę śmiało przypominać, zeby mi nie umknęło :) Quote
ciapuś Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 [quote name='Igiełka']Ja wpłacę 10zł jednorazowo wiem to niewiele ale więcej nie mogę.[/QUOTE] Bardzo dziękuje ,każda złotówka sie liczy,a dana od serca liczy sie tym bardziej :lol: [quote name='Zuzaneczka']deklaruję 10 zł/mies. od kwietnia, tylko proszę śmiało przypominać, zeby mi nie umknęło :)[/QUOTE] Bardzo dziękuje Quote
anovip1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Pobyt w schronisku dla Mandarynki jak i dla większości wiąże się z niesamowitym stresem i ciągłą walką o przetrwanie. Niestety Mandarynka nie dawała sobie rady od początku. Ciągle dominowana przez inne psy, odganiana od jedzenia... Większość dnia spędzała siedząc na , lub w środku budy. Podczas karmienia trzeba było pilnować by psy pozwoliły jej dojść do miski z jedzeniem. Pochłaniała wtedy ogromne ilości pożywienia. Wszyscy staraliśmy się stworzyć dla niej ,oczywiście w miarę możliwości jak najlepsze warunki bytowania. Sunia chodziła na spacerki,biegała z różnymi psami,nigdy nie zaobserwowaliśmy by wywoływała jakiekolwiek konflikty. Podczas spacerków,zabaw potrafiła się dostosować do psiaków w grupie. I w końcu stało się to najgorsze. Nie wiemy co i dlaczego, co było przyczyną..... Fakt, że to było drugie ,niestety bardzo poważne,dotkliwe pogryzienie. Sunia praktycznie powinna być poddana eutanazji, jednak jej zachowanie podczas wykonywanych zabiegów spowodowało, że schroniskowi weterynarze nie poddali się i wraz z sunią walczyli o jej życie- za co im tu na forum składam ogromne podziękowania . Nie było wiadomo czy sunia przeżyje . Dziś , miejmy nadzieje że można powiedzieć - udało się . Choć jeszcze rany są poważne ,Mandarynka zaczęła dochodzić do siebie... Nie chcemy , by po wyjściu ze schroniskowego szpitalika znów trafiła na boksy ogólne.. W związku z powyższym prośba o pomoc do wszystkich ,którym nie jest obojętny los Mandarynki. Quote
magenka1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 ile ta sunia przeszła :( cioteczki błagam o deklaracje Quote
Akrum Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 właśnie rozstrzyga się sprawa adopcji jednego z psiaków na którego mam stałą deklarację - jeśli Bingo pójdzie do nowego domku, to przeniosę moją stałą deklaracje na to biedactwo. wtedy było by 20 zł/m-c, ale wszystko się wyjaśni na dniach... Quote
Mada:) Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Co za tragedia... ;( Nic, tylko siąść i płakać. Tylko co to da? Quote
meganka5 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 :placz:boże i ty na to patrzysz....zapisuję Quote
Livka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 10 zł/m-c ode mnie , proszę o nr konta Jakie biedactwo jeżeli tylko jest możliwość to trzeba ją stamtąd zabrać bo trzeci raz może być ostatni ... :( Quote
polubek Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Livka i ty dotarłaś? ciekawe jakim sposobem :evil_lol: Quote
Livka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='polubek']Livka i ty dotarłaś? ciekawe jakim sposobem :evil_lol:[/QUOTE] He he - ciekawe, no nie ? Nasz przyjaciel Tobiś jest nieoceniony ;) Quote
Bliss Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 jezu ... nie wspomogę finansowo ale jeśli ktoś się podejmie to wyślę parę rzeczy na bazarek - proszę pisać na pw ... taka śliczna kochana ;( Quote
polubek Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 a to wszystko przez spacerki z Tobisiem :lol: Quote
UBOCZE Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Melduję się na wątku. Widzę, że sprawa bardzo pilna...:-(:-(:-( Zaraz pobiorę banerek tego biedactwa... Quote
AlfaLS Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Polubek, ciekawe kto nas tu wszystkich pościągał????????:mad: Na razie zapisuję, niestety finansowo w tym momencie nie dam rady ale maleńką sobie zapamiętuję i pomyślę......... Quote
Recommended Posts