Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to na czym stoimy? jedzie Dusia do Igielki? ile pieniedzy mamy ? ile dalej potrzeba? co ze sterylka ? jesli na miejscu w schronisku to czy Igielka poczeka na Dusiaka?

Posted

A ja bardzo dziękuję za to, że kilka ciotek i wujaszek odpowiedzieli na pw wysłane przeze mnie - ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ TEŻ ZA DEKLARACJE OD TYCH OSÓB :)

Faktycznie, trochę się tutaj sytuacja że tak powiem "zaogniła" i zrobiła się niemiła atmosfera.

Jeśli chodzi o Igiełkę, to nie ona sama zaproponowała dt, tylko ja wysłałam do niej wiadomość z pytaniem, czy by przyjęła Dosię pod swoje skrzydła i wyprowadziła ją na prostą. Wiedziałam, że powinna mieć wolne miejsce, ponieważ miała iść do niej sunia, która po sterylce trafiła na działki bez opieki, wygryzła sobie szwy i zrobiła jej się mega dziura w brzuchu, jednak sunia póki co jest na dt u wspaniałej pani lek.wet. i najprawdopodoniej zostanie tam na stałe. Dlatego pomyślałam, że Igiełka mogłaby się zająć Dosią.

Igiełka napisała,że będzie z nami w kontakcie, będzie tam zdjęcia i info przekazywała - w razie jak coś nam nie będzie odpowiadało (bo widze, że niektóre z ciotek mają tutaj obawy - nie dziwie się, trzeba być ostrożnym w tych czasach po aferach z hotelikami), zawsze możemy zabrać Dosię i tak jak dota&kota napisała awaryjnie wzięłaby ją do siebie.

Igiełko,napisałaś że ktoś sprawdzał Twoje warunki, tak? że robiła wizytę Ania M. to chodzi o
[URL="http://www.dogomania.../members/19491-Ania-Milva-i-Ulver"][B]Ania+Milva i Ulver[/B][/URL] ?

W razie co za jakiś czas, od przyjazdu Dosi do Igiełki, możemy poprosić Anie o przeprowadzenie wizyty, jak się miewa Dosia itp. jeśli będziecie miały jakieś wątpliwości, tylko pewnie będzie jej trudno czas znaleźć, bo w swoim hoteliku pewnie ma sporo zajęć, ale może akurat się uda.

I ciotki, wysyłajmy dalej pw, w końcu kasa musi się zebrać, a mamy dopiero 1/3 deklaracji...

Posted

[quote name='Akrum']
Igiełka napisała,że będzie z nami w kontakcie, będzie tam zdjęcia i info przekazywała - w razie jak coś nam nie będzie odpowiadało (bo widze, że niektóre z ciotek mają tutaj obawy - nie dziwie się, trzeba być ostrożnym w tych czasach po aferach z hotelikami), zawsze możemy zabrać Dosię i tak jak dota&kota napisała awaryjnie wzięłaby ją do siebie.
W razie co za jakiś czas, od przyjazdu Dosi do Igiełki, możemy poprosić Anie o przeprowadzenie wizyty, jak się miewa Dosia itp. jeśli będziecie miały jakieś wątpliwości, tylko pewnie będzie jej trudno czas znaleźć, bo w swoim hoteliku pewnie ma sporo zajęć, ale może akurat się uda.

I ciotki, wysyłajmy dalej pw, w końcu kasa musi się zebrać, a mamy dopiero 1/3 deklaracji...[/QUOTE]

Akrum,wyjęłas mi te słowa spod palców :)
przecież Igiełka nie mieszka na końcu świata,wizyta była przeprowadzona przez wytrawną dogomaniaczkę,a Dosię gdyby coś poszło nie tak (w co wątpię) zawsze można zabrać.zadeklarowałam awaryjne wyjście w takiej sytuacji i nadal podtrzymuję.
myślę że sytuacja jest klarowna i możemy zająć się dalszym zbieraniem deklaracji

Posted

cioteczki, z uwagi na fakt, iż kilka z Was miało tutaj pytania o warunki i o to, czy Igiełka da rade z tymczasowaniem Dosi - skontaktowałam się z [URL="http://www.dogomania.../members/19491-Ania-Milva-i-Ulver"][B]Ania+Milva i Ulver[/B][/URL]

Rzeczywiście Ania była u Igiełki, pogadałam sobie z Anią chwilę, Ania opowiedziała mi wszystko dokładnie - jest dobrze.
Dosia może tam iść.

Igiełko - przepraszam, jeśli cię uraziłam tym, że pytałam się o Ciebie Anie, ale po ostatnich aferach z hotelikami - wolałam być pewna, tym bardziej że zostały zasiane tu wątpliwości co do twojej osoby.

Jestem przekonana po rozmowie z Anią, że Dosia będzie tam miała dobrze.
W razie co - jestem umówiona z Ania, że jeśli miałybyśmy jakiekolwiek wątpliwości, jeśli Igiełka zerwałaby z nami kontakt, nie chciała przesyłać zdjęć czy info (co myślę, że się nie zdarzy), albo np. by sobie nie radziła - możemy liczyć na pomoc ze strony Ani, w razie co jest w stanie pojechać do Igiełki, podpowiedzieć co robić, jak resocjalizować Dosie...

Tak więc ciotki, dt sprawdzone, rekomendacja jest :)
Tylko jeszcze DEKLARACJE kolejne potrzebne... i transport...

A właśnie, może chociaż do Torunia by się udało przetransportować Dosie lub Włocławka - to są chyba najbliższe Rypina większe miasta?

Posted

To się odezwę skoro mnie wywołano;)
Igiełka ma moze czasem "dziwny" styl pisania;), ale na pewno nie jest to złosliwe i po to aby narobić sobie wrogów -przynajmniej tak myślę;)
Z Igiełką spotkałam sie raz- nie miałam żadnych zastrzeżeń co do warunków dt. Igiełka razem z mamą na pewno sa osobami o dobrych sercach i psiaki będą miały dostarczone to co najlepsze.
To,że Igiełka"wybrzydza" czasem odnosnie psiaków, to jest związane z tym czy podoła oraz z tym,że mieszka w bloku- zresztą każdy ma do tego prawo-ja również czasem przyjmuje psy poza kolejką bądz odmawiam z jakis tam ważnych dla mnie powodów.
Ja ze swojej strony obiecywałam Igiełce ,że zawsze może ze mną się skontaktowac i pomoge gdy bedzie potrzeba.;)

Odnosnie transportu- najlepiej i chyba najszybciej będzie przez włocławek;)
Aha i sterylke lepiej zrobić u Igiełki- lepiej aby sunia dochodziła do siebie w czystym, ale najpierw przed zabiegiem proponowałabym ja odkarmić!! W jej stanie teraz jak dla mnie to zbyt duże ryzyko.

No i czasem lepiej porozmawiac telefonicznie a nie tylko przez dogo -bo bez sensu wychodza niepotrzebne nieporozumienia;) Takie to moje rozmyslania, za które z góry przepraszam;)

Posted

dzięki Aniu że się pojawiłaś :)
i miło się z Tobą rozmawiało :)
tak, jestem tego samego zdania, że lepiej zadzwonić, niż wywoływać zamieszanie na wątku. albo właśnie skonsultować to z kimś, kto był u danej osoby :)

Posted

tripti dwie strony wcześniej wspominałaś coś o jakiejś akcji promocyjnej i Wrocławiu, to apropo czego?jaki transport Łódź-Wrocław?

widzę, że nikt nie przybył z zaproszonych na M:(

Posted

[quote name='piechcia15']tripti dwie strony wcześniej wspominałaś coś o jakiejś akcji promocyjnej i Wrocławiu, to apropo czego?jaki transport Łódź-Wrocław?

widzę, że nikt nie przybył z zaproszonych na M:([/QUOTE]

to była akcja promocyjna starszej suni Hondy - dziewczyny z dogo wrzucały do skrzynek ludziom "listy" z informacją o poszukiwaniu domku dla 11letniej psiny, która musiała opuścić swoją dotychczasową właścicielkę z powodu choroby. Diunie zostało kilka kontaktów do domków z dziećmi, a Honda nie mogła mieszkać razem z dziećmi, więc myślałam, że może na konto Hondy uda się wyadoptować jeszcze Dosie, ale nie wiemy jak Dosia będzie czuła się w domu, jak będzie zachowywała się, niewiadomo na ile jest to piesek wycofany i kiedy wróci do równowagi, więc ta opcja narazie chyba odpada:(

Posted

dobry pomysł chociaż w pierwszym poście chyba wszystko jest, jeszcze karma, fiprex, jakieś kości czy gryzaki, obróżka, smyczka, może jeszcze ta trzustka do sprawdzenia jak ktoś wcześniej wspominał...

Posted

[quote name='piechcia15']tripti dwie strony wcześniej wspominałaś coś o jakiejś akcji promocyjnej i Wrocławiu, to apropo czego?jaki transport Łódź-Wrocław?

widzę, że nikt nie przybył z zaproszonych na M:([/QUOTE]

Zaglądam, tylko że juz tak jestem ,,rozdeklarowana", że trochę się obawiam kolejnej stałej deklaracji :shake: Spróbuję podesłać coś jednorazowo.

Posted

Witajcie
Akrum myślę że wszystko zostało wyjaśnione i jest ok- przeprosiny przyjęte! :lol:
Aniu Milver bardzo się cieszę i dziękuje za Twoją wypowiedz odnośnie mojego tymczasu. Zawsze zwrócę się o pomoc jeśli będe jej potrzebowała. :lol:

Posted

Jestem, na zaproszenie Akrum...
Finansowo na razie nie pomogę, za dużo zobowiązań.
Wstawiłam banerek i będę zaglądać, na razie mogę tylko tyle :-(

Posted

ojjj sory Marudo,nie zauważyłam:)szacuneczek:) obroża/szelki i smycz to nie problem akurat, a z karmą trzeba chyba poczekać, bo nie wiemy czy ona jest taka chuda bo mało je,czy jest wybredna czy coś jeszcze. Kilkudniowa wyprawkę można wziąć ze schronu, a Igiełka wypraktykuje co jej najbardziej smakuje. Tak mi się wydaje.

Posted

nie chodziło mi o to, aby karmę kupować na już, podałam tylko na co trzeba zebrać kompleksowo:) 270 zł to jest tylko pobyt bez wyżywienia. Dobre schronisko macie, jak jeszcze wyprawkę dostaje się, ja znam tylko takie gdzie jeszcze za psa trzeba zapłacić.

Posted

[quote name='tripti']nie chodziło mi o to, aby karmę kupować na już, podałam tylko na co trzeba zebrać kompleksowo:) 270 zł to jest tylko pobyt bez wyżywienia. Dobre schronisko macie, jak jeszcze wyprawkę dostaje się, ja znam tylko takie gdzie jeszcze za psa trzeba zapłacić.[/QUOTE]
Nie jest źle ;) Od jakiegoś czasu jest też duży wybieg, narzekać nie możemy. Jest też filmik o schronisku: [url]http://www.youtube.com/watch?v=EqQObqMLV3s[/url]

Igiełka czyli wyżywienie zapewniamy suni same? Czy chodzi o specjalistyczną karmę, a takie podstawowe sunia miałaby u Ciebie?

Posted

[quote name='Igiełka']Akrum wcześniej miałam tymczas płatny dla malutkich suczek była cena 9zł za dobę z wyżywieniem odrobaczeniem i drobnymi zabiegami pielegnacyjnymi. W cenie nie było specjalistycznej karmy ani opieki weta. Dosia jest średnią sunią ale cena będzie taka sama- myslę że bedzie dobrze.;)[/QUOTE]

myślę,że Dosi wystarczyłoby dobre domowe gotowane jedzonko aby nabrała ciałka

Posted

obejrzałam :) schronisko wygląda na takie poukładane. Najbardziej z filmiku podobają mi się metamorfozy, a Czacza była chyba na dogomanii... macie wątek schroniska na dogomanii? i wolontariat mile widziany z tego co obserwuję.

Posted

[quote name='dota&koka']myślę,że Dosi wystarczyłoby dobre domowe gotowane jedzonko aby nabrała ciałka[/QUOTE]

pewnie tak, ale na to też trzeba zebrać (na gotowanym nam na jednego psa wychodzi około 150 zł miesięcznie)... a co ona teraz je w schronisku?