Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eliza_sk napisał(a):
Czy orientujecie się czy w Kielcach ma ktoś cyfrowe RTG ?

chyba nie ten ...świat;) Doddy pisała dzisiaj, że jakas lecznica w W-wie czeka na takowy sprzęt...więc podejrzewam, że i w W-wie nie jest ich za wiele...o ile są:(

Posted

wilczka napisał(a):
tak sama?podziel sie z nami:beerchug:

Wilczka Ty nie możesz już pić:mad:, bo najpierw musisz wytrzeźwieć :razz:-
ewab doniosła publicznie, że ostatnio nie chodzisz:roll: a czołgasz się na czworakach:crazyeye: i do tyłu:-o, podobno na bagnach podkieleckich:p

Posted

[quote name='wegielkowa']Jakie miłe wieści. Chyba trzeba się upić. No to idę...

[quote name='wilczka']tak sama?podziel sie z nami:beerchug:
Ktos jeszcze?!:lol:
Proponuje jeszcze Big er zgarnac ,bo to spotkanie KLUBOWE(Errka Klub skojarzy;))

[quote name='mag.da']Dinka erko, nie Aksa jest tymczasowiczką :lol:
.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....Miłego dnia Derekcjo...Proponuje zakupy...Poprawiają nastrój.:eviltong:
SZARKA na mazowieckie (pakiet)
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SZARKA-mala-lagodna-sterylizowana-suczka-ADOPCJA-W0QQAdIdZ338813191

Posted

Cyfrowe RTG to super sprawa. U nas jest dostępne w klinikach. Kiedyś trzeba było jechać do Wrocławia. Widać to, co na zwykłym może umknąć czy po prostu nie wyjść.

Savahno, mam prośbę. Czy dodałabys do ogłoszen kociaków te dwie dziewczynki? Do schroniska trafiła szóstka, dwoje już wyadoptowałysmy, te teraz przyjechały, a kolejne dwa jeszcze czekaja w schronie.

2-3 mies. kotki bure pręgowane szylkretki. Zaszczepione, odrobaczone, odpchlone, z książeczkami zdrowia. Domowe, niewychodzące, kuwetkowe. Jest również bury pręgowany kocurek.
Czy dałoby się jeszcze odświezyć kotka bez łapki? Dwie osoby o niego zadzwoniły i żadna już nie przyjechała.

Ewelinko, czy szczeniaczki mogłyby już zostać u Was zaszczepione?

Posted

Bardzo lubię Wasz wątek, zawsze mi się dziób uśmiecha, gdy tu zagladam :)
A zagladam z przyzwyczajenia, bo Was lubię :evil_lol: :oops:

Mam kłopot z Tiką, wróciła z adopcji, i Kropką musi wrócić z adopcji, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło........:-(
Więc jak któraś z Pań idzie na wódkę, to "chłopaki, pójdę z wami " :cry::cry::cry:

Posted

malagos napisał(a):
Bardzo lubię Wasz wątek, zawsze mi się dziób uśmiecha, gdy tu zagladam :)
A zagladam z przyzwyczajenia, bo Was lubię :evil_lol: :oops:

Mam kłopot z Tiką, wróciła z adopcji, i Kropką musi wrócić z adopcji, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło........:-(
Więc jak któraś z Pań idzie na wódkę, to "chłopaki, pójdę z wami " :cry::cry::cry:

My tez lubimy jak do nas zagladasz :)

Jesli idziecie na wodke, to ja tez sie pisze. Jesli sie nie napije, to palne sobie w leb....:(

Posted

Jaaga napisał(a):

Savahno, mam prośbę. Czy dodałabys do ogłoszen kociaków te dwie dziewczynki?

Ależ naturalnie i jak najbardziej ...:lol::lol::lol:
malagos napisał(a):

Będzie wesoło...:evil_lol:
Edit: I Linssi też...Dżisuuus....A kto psy bedzie lapał?!!!

Posted

[quote name='wegielkowa']Pani z Tychów czeka z niecierpliwością na bengala.
Przesłała mi nowy filmik o Simonie:www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo
Potrzebny pilnie transport z Kielc do Katowic.
Wegielkowa,skoro i tak jeden kociak ma jechać na Śląsk,to dorobiłam im ogłoszeń na Śląsk,bo na dzień dzisiejszy minimum 2zwierzaki są do wywiezienia w okolice Katowic.Na Kielce kociaki są ogłoszone,ale nie liczę na odzew stąd,bo zawsze piszę,że obowiązkowa sterylizacja w wieku 6-8m-cy,a to w naszym regionie jest nie do przyjęcia,dlatego zwierzaki tutaj mają dużą oglądalność co nie przekłada się na adopcje.

Posted

Irga jest już u mag.dy w hoteliku, podobno strasznie się ucieszyła, że jest już u siebie. W lecznicy było niebezpiecznie bo zaraz po podaniu narkozy w momencie golenia brzuszka dostała zapaści..do tej pory nie ma pewności co było tego powodem :-( bidulka tyle przeżyła..później wstawię zdjęcia z nocy u mnie

Posted

savahna napisał(a):

Jak tu erka zajrzy i zobaczy te wpisy ...to juz nam współczuje.:placz:

Współczujcie sobie koleżanko Savahno, współczujcie. Ja tylko o stanie lekkiego rauszu wspomniałam:oops:.

Zuzko, może w 3 osoby zrzucimy się na transport do Katowic? Nie wiem kto ma do wywiezienia zwierzynę?

Posted

wegielkowa napisał(a):
Współczujcie sobie koleżanko Savahno, współczujcie. Ja tylko o stanie lekkiego rauszu wspomniałam:oops:.

Zuzko, może w 3 osoby zrzucimy się na transport do Katowic? Nie wiem kto ma do wywiezienia zwierzynę?

Jestem "za":-)W 3osoby?Bo ja wiem tylko o Twoim kociaku i kotce od p.Ani do Dąbrowy G.Może się uzbiera więcej zwierzyńca.Akurat mam teraz sporo zamówień na koty z Katowic i okolic,ale na młodsze niż mamy w Kielcach,więc wysyłam na razie te od Jaagi 3burasy.
No ale może ktoś zechce jakiegoś naszego,kieleckiego jeszcze do weekendu.

A jaki koszt całkowity wycieczki?Kiedy ew.wyjazd?

Posted

Niestety, ja muszę w poważnym tonie, chociaż jedna, żeby to wszystko jakos trzymało sie kupy:cool3:.

Irga prawdopodobnie ma alergię na narkozę:-(. Na dodatek jest w ciąży, co potwierdziło usg, dostała więc zastrzyk wczesnoporonny i jutro trzeba ja przywieźc na drugi . Fatalnie, bo jak mu ją wydamy. Nawet, gdyby później próbowac z narkozą wziewną, to ta dobra jest b.droga, ale przeceiz przed nia i tak trzeba jej włóżyc rurke do intubacji i znieczulic wstępnie, a na to tez może byc uczulona.
Czyli prawdpodobnie trzeba ja będzie wyadoptowac bez sterylki, tak by była pilnowana w cieczce, nie ma wyjścia. Ale oczywiście bardzo to utrudni nam adopcję.

Wczoraj piszac rozliczenie i dziękując wszystkim , zapomniałam napisac, że Nera jest u pani Ani na bezpłatnym dt, tak, jak zwykle psiaki u niej były:).

Co do wódki, to nie piję ,ale chętnie sie spotkam przy jakimś soczku ;).

Posted

Dobrze,że się tak skończyło. Biedna psinka...:roll:
Jak Ewelinka napisała o zapaści, to nie widziałam co myślec, jaki finał...:-(
Taka madra psinka, całe stado u mag.dy kontroluje...
Czy w zwiazku z ta całą sytuacja to można ją ogłaszać? Czy odczekać?:razz:
Co do wódki to ja tez nie pije, ewentualnie soczek, dziewczyny też, prawda?!:cool3::cool3::cool3: