Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [QUOTE=divia_gg;]I tu moje pytanie - znacie kogos, jakas organizacje stamtad? Albo kogos z dogo z tamtych okolic?[/QUOTE] Fundacja Pro Animals i Ada-jeje. Zgłos sprawę Gosiu, to to takie nieciekawe okolice. Może pomogą. Jak nie, to mama ma znajoma z Chrzanowa, ale to prywatna osoba i nic nie zdziała w kwestii interwencji. Quote
divia_gg Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='ewelinka_m']Divia a czy ten facet wysterylizuję tą sunię? rozmawiałaś z nim? :-( Larę pewnie, że pamiętam super, ze jej się tak udało![/QUOTE] Ewelinko z gosciem sie nie dalo rozmawiac, ja mowilam a on nawet na mnie nie patrzyl tylko nerwowo probowal psa zapinac na smycz. Ja dowiedzialam sie ze on przyjezdza z 15 min przed jego przyjazdem, wiec za pozno bylo na jakiekolwiek akcje. Wymyslilam tylko, ze z racji ze sprawa byla zgloszona policji i ze stowarzyszenie bralo w tym udzial to ze moga go sprawdzic. I jak mowie dziad nie patrzyl na mnie wcale, taki niemilec ze hej. W koncu mowie, ze mowila co i czy przyjal pan to do wiadomosci, a on mi z ironia ze on wszystko przyjmuje do wiadomosci...No tak mnie tym podkurzyl, ze glownie przez to jego zachownie zalezaloby mi zeby niemilca sprawdzic. Ewelniko o sterylce nie ma co marzyc, jak do tej pory nie zrobil to na pewno nie zrobi... [quote name='Jaaga']Fundacja Pro Animals i Ada-jeje. Zgłos sprawę Gosiu, to to takie nieciekawe okolice. Może pomogą. Jak nie, to mama ma znajoma z Chrzanowa, ale to prywatna osoba i nic nie zdziała w kwestii interwencji.[/QUOTE] A ewentualnie jakby sie nie udalo przez jakies stowarzyszenie to moze ta znajoma moglaby jakos podlookac przy okazji czy tak prywatnie odwiedzic powolujac sie ze niby to jest z jakiejs organizacji. Ja mam nadzieje, ze zdobede adres - tata mial na policji sie dowiadywac. Chodzi mi tylko o to czy na pewno ja dowiozl. Bo ogolnie nie mozna mu zarzucic zlej opieki do tej pory bo i pies zadbany i najedzony- tylko ta ciaza...No i jak pisalam z tym zostawieniem to prawda gdzies po srodku chyba. Jaaga to jak zdobede adres to sie odezwe w razie czego, ok:)?? I dzieki wielkie;) Quote
ewelinka_m Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='divia_gg']Ewelinko z gosciem sie nie dalo rozmawiac, ja mowilam a on nawet na mnie nie patrzyl tylko nerwowo probowal psa zapinac na smycz. Ja dowiedzialam sie ze on przyjezdza z 15 min przed jego przyjazdem, wiec za pozno bylo na jakiekolwiek akcje. Wymyslilam tylko, ze z racji ze sprawa byla zgloszona policji i ze stowarzyszenie bralo w tym udzial to ze moga go sprawdzic. I jak mowie dziad nie patrzyl na mnie wcale, taki niemilec ze hej. W koncu mowie, ze mowila co i czy przyjal pan to do wiadomosci, a on mi z ironia ze on wszystko przyjmuje do wiadomosci...No tak mnie tym podkurzyl, ze glownie przez to jego zachownie zalezaloby mi zeby niemilca sprawdzic. Ewelniko o sterylce nie ma co marzyc, jak do tej pory nie zrobil to na pewno nie zrobi... [/QUOTE] Gosiu ja wiem, że o sterylce średnio jest co marzyć, ale w razie nalotu innej organizacji to myślę, ze na aborcyjną można sukę zabrać, szkoda żeby się męczyła porodem już nie mówiąc o kolejnych szczeniakach, które zasiliłyby bezdomniakowy biznes :shake: Może by go nawet przekonać, ze sfinansujemy zabieg, kasę jakoś się uzbiera, a przecież takie szczeniaki to dodatkowy kłopot dla chłopa..o ile już się suki nie pozbył Quote
erka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='wegielkowa']sznyty chłopak musi mieć. A dziś widziałam młodego bernardyna (mix?) cwałującego przez Górki Szczukowskie.[/QUOTE] Gdyby to była młoda bernardynka, to może miałabym miejsce dla niej. Divia, szkoda jednak, że nie zwinęłyśmy tej suni wcześniej , ale wiadomo , jak jest, nie ma gdzie zabrać psów bezdomnych, a co dopiero tych od złych właścicieli. Koniecznie skontaktuj się z Adą-jeje, ona jest z Chrzanowa i jest zorganizowana. Quote
andzia69 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 gdyby ktoś szukał "małego" pluszaczka to mamy takie: Lars: [IMG]http://img585.imageshack.us/img585/1319/obraz196g.jpg[/IMG] i Miodek: nie umiem ich odwrócić:oops: [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/7619/obraz184xq.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='erka']Gdyby to była młoda bernardynka, to może miałabym miejsce dla niej. [/QUOTE] mamy młodą ok. 1,5-2 letnią ala kaukazkę - podobną z wyglądu do Koni tylko przylepa i po sterylce (ale zdjęc ni mom) Quote
divia_gg Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='erka']Gdyby to była młoda bernardynka, to może miałabym miejsce dla niej. Divia, szkoda jednak, że nie zwinęłyśmy tej suni wcześniej , ale wiadomo , jak jest, nie ma gdzie zabrać psów bezdomnych, a co dopiero tych od złych właścicieli. Koniecznie skontaktuj się z Adą-jeje, ona jest z Chrzanowa i jest zorganizowana.[/QUOTE] Otoz to erko, po prostu to tez nie takie proste. Tym bardziej ze szlo to przez gmine a gmina i tak by sie dowiedziala ze pies ma wlasciciela. A nie oddac nie moglam, w koncu to wlasciciel i po nia przyjechal. No mam nadzieje, ze uda sie jakos to sprawdzic jeszcze zeby miec swiadomosc ze zrobilo sie wszytsko;) Quote
Linssi Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Sezon wakacyjny, a wiec sezon masowego wyrzucania psow mozna uznac za otwarty... Dzwonila do mnie rano kolezanka, ze na Warszawskiej, na skrzyzowaniu z Jesionowa, biega duży czarny pies, z biala krawatka, w typie labradora. Pies zdezorientowany, co i rusz wychodzi na jezdnie....:placz: Quote
erka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Linssi']Erka, dzwonil ktos o Orlena albo Lenke?[/QUOTE] O Lenkę nikt:(, o Orlena dzwonią, ale z nim sprawa nie jest prosta. Musi mieć właścicieli, ktorzy mają juz jakieś doświadczenie z ON-kami. Jest dosyć charakterny, dominujący raczej, nie toleruje innych samców, ani innych zwierzątek małych. Musi tez być dom z ogrodem,bo w razie czego, gdyby nie umiał zostawac sam w domu, to musi byc jakieś wyjście, raczej dom bez małych dzieci. To wszystko trochę zawęża pole poszukiwań. Quote
Agata P Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [B]Lenka[/B] ogłoszona na małopolskę( pakiet podst.25 szt) [url]http://tablica.pl/oferta/lena-lagodnamloda-wysterylizowana-suczka-ID8CDB.html[/url] Quote
savahna Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Dziewczyny, czy Orlen by tu nie pasował?! Pies energiczny do psich sportów.No a może Teri?! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/209330-Poszukuje-psa-energicznego-kochaj%C4%85cego-prac%C4%99-z-cz%C5%82owiekiem[/URL] Quote
Jaaga Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='savahna']Dziewczyny, czy Orlen by tu nie pasował?! Pies energiczny do psich sportów.No a może Teri?! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/209330-Poszukuje-psa-energicznego-kochaj%C4%85cego-prac%C4%99-z-cz%C5%82owiekiem[/URL][/QUOTE] Teri absolutnie, bo jest bardzo płochliwa. Energiczna to jest w obszczekiwaniu ludzi. Innego kontaktu z nikim oprócz mojej mamy nie potrzebuje. Quote
savahna Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Szkoda. A to sa ogłoszenia CZARUSIA na mazowieckie.podstawowy pakiet. [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-CZARU-mlody-nauczony-czystosci-kotek-bialo-dymny-za-darmo-W0QQAdIdZ289629493[/url] Agata czy Ty też masz problem z serwisem hiperogłoszenia? Wpisuję tytuł a potem jak zatwierdzam to mi się wyświetla,ze nie wpisany i zeby wpisać. Tak od kilku dni jest ,bo wcześniej było oki. Quote
Zuzka2 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Savahna,ogłaszałaś może Czarka na śląskie? On mi ze zdjęć wygląda na biało-szarego (no chyba,że to bury jednak?;-)),a o szarości na śląskiej tablicy ludzie szaleją.Ja rzucam teraz zwierzaki na Zawiercie,bo to już Śląsk,a tylko 110km od nas.Rzuciłam tam kicię szarą z białymi dodatkami i ogromna oglądalność.Tyle,że kicia jest bez łapki i w sumie jeszcze chwilę zejdzie zanim będzie gotowa do adopcji,a chętnych na szare i szaro-białe tam pełno.Dziwne,że taki fajny i ładny kot jeszcze nie u siebie... Quote
savahna Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 No na razie był ogłaszany na świętokrzyskie,mazowieckie i na małopolskie(przez AgatęP). Na śląsk jeszcze nie, ale może w takmi razie w przyszłym tygodniu mu zrobię, chyba ,ze ktoś wcześniej go tam ogłosi. Dzieki Zuzka.;) Quote
Zuzka2 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 A to ja go rzucę na szybko,ale tylko tablica i morusek śląski,bo szkoda kota. Quote
mag.da Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Savahna, jeśli chodzi o Orlena i sporty, to on jest bardzo chętny do aportowania, ale wetka radziła, żeby na razie za piłką za dużo nie biegał ze względu na łapki (chodzi o nagłe zrywy do biegu), dlatego mu nie rzucam tylko tak sobie ją nosi i memla. Także wyczynowe sporty raczej nie wskazane, przynajmniej na razie. A Czaruś ma właśnie taki kolor szaro - stalowy :) Quote
Agata P Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='savahna'] Agata czy Ty też masz problem z serwisem hiperogłoszenia? Wpisuję tytuł a potem jak zatwierdzam to mi się wyświetla,ze nie wpisany i zeby wpisać. Tak od kilku dni jest ,bo wcześniej było oki.[/QUOTE] nie mam problemu:roll: [SIZE=3][B]Orlen[/B][/SIZE] ogłoszony na mazowieckie Wa-we:roll: a Orlenek uprawia swoje "sporty"stresuje Mag.de :mad: Quote
savahna Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 No to dobrze,że go nie wkleiłam. Zuzka2 ,Czaruś dziękuje....;) Mnie się właśnie wydawało tak po fotkach,ze on taki nietypowy kolorek ma,śliczniuni jest. Zrtesztą Mag.da u Ciebie jakoś te kociaki wszystkie takie ładne, czyściutkie i rozkoszne.:lol: Quote
ewab Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Widzę, że Mag.da ma atrakcje:mad:. Jak będzie zbyt dużo domków biło się o Pitusia:eviltong:, to pamiętajcie o "moim" Bafiaku. Wygląd prawie takie sam (no może ciut mniejszy). Do psów łagodniejszy, ale również pyskaty. No i bobki nadal gubi:diabloti:. Quote
Zuzka2 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Czaruś to koci ideał wynika z opisu:-) My powoli dojrzewamy do decyzji o drugim kocie-towarzyszu zabaw dla naszej kici,ale będziemy szukać raczej wśród kotów bez szans na dom,a nie wśród takich ładnych;-)Może jakiś 3łapek albo inny z defektem albo jakiś zwykły...Czaruś już pewnie dawno będzie w DS zanim się zdecydujemy,bo póki co czeka nas trochę czasu w rozjazdach. Quote
Rudzia-Bianca Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Erko coś czeka do oglądnięcia oczywiście niezobowiązująco ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/208608-KSI%C4%84%C5%BBKI-wspomnienie-dzieci%C5%84stwa-i-zak%C5%82adki-r%C4%99cznie-robione-dla-Bena-do15.06-ZAPRASZAM[/url] Quote
Linssi Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Erka, przeslalam do Ciebie zapytanie o Orlena z allegro. Wg. mnie raczej na wstepie juz odpada, ale moze odpisz tej pani konkretnie i na temat :evil_lol: Quote
Recommended Posts