Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE=divia_gg;]I tu moje pytanie - znacie kogos, jakas organizacje stamtad? Albo kogos z dogo z tamtych okolic?[/QUOTE]

Fundacja Pro Animals i Ada-jeje. Zgłos sprawę Gosiu, to to takie nieciekawe okolice. Może pomogą. Jak nie, to mama ma znajoma z Chrzanowa, ale to prywatna osoba i nic nie zdziała w kwestii interwencji.

Posted

[quote name='ewelinka_m']Divia a czy ten facet wysterylizuję tą sunię? rozmawiałaś z nim? :-(

Larę pewnie, że pamiętam super, ze jej się tak udało![/QUOTE]

Ewelinko z gosciem sie nie dalo rozmawiac, ja mowilam a on nawet na mnie nie patrzyl tylko nerwowo probowal psa zapinac na smycz. Ja dowiedzialam sie ze on przyjezdza z 15 min przed jego przyjazdem, wiec za pozno bylo na jakiekolwiek akcje. Wymyslilam tylko, ze z racji ze sprawa byla zgloszona policji i ze stowarzyszenie bralo w tym udzial to ze moga go sprawdzic. I jak mowie dziad nie patrzyl na mnie wcale, taki niemilec ze hej. W koncu mowie, ze mowila co i czy przyjal pan to do wiadomosci, a on mi z ironia ze on wszystko przyjmuje do wiadomosci...No tak mnie tym podkurzyl, ze glownie przez to jego zachownie zalezaloby mi zeby niemilca sprawdzic. Ewelniko o sterylce nie ma co marzyc, jak do tej pory nie zrobil to na pewno nie zrobi...

[quote name='Jaaga']Fundacja Pro Animals i Ada-jeje. Zgłos sprawę Gosiu, to to takie nieciekawe okolice. Może pomogą. Jak nie, to mama ma znajoma z Chrzanowa, ale to prywatna osoba i nic nie zdziała w kwestii interwencji.[/QUOTE]
A ewentualnie jakby sie nie udalo przez jakies stowarzyszenie to moze ta znajoma moglaby jakos podlookac przy okazji czy tak prywatnie odwiedzic powolujac sie ze niby to jest z jakiejs organizacji. Ja mam nadzieje, ze zdobede adres - tata mial na policji sie dowiadywac. Chodzi mi tylko o to czy na pewno ja dowiozl. Bo ogolnie nie mozna mu zarzucic zlej opieki do tej pory bo i pies zadbany i najedzony- tylko ta ciaza...No i jak pisalam z tym zostawieniem to prawda gdzies po srodku chyba. Jaaga to jak zdobede adres to sie odezwe w razie czego, ok:)?? I dzieki wielkie;)

Posted

[quote name='divia_gg']Ewelinko z gosciem sie nie dalo rozmawiac, ja mowilam a on nawet na mnie nie patrzyl tylko nerwowo probowal psa zapinac na smycz. Ja dowiedzialam sie ze on przyjezdza z 15 min przed jego przyjazdem, wiec za pozno bylo na jakiekolwiek akcje. Wymyslilam tylko, ze z racji ze sprawa byla zgloszona policji i ze stowarzyszenie bralo w tym udzial to ze moga go sprawdzic. I jak mowie dziad nie patrzyl na mnie wcale, taki niemilec ze hej. W koncu mowie, ze mowila co i czy przyjal pan to do wiadomosci, a on mi z ironia ze on wszystko przyjmuje do wiadomosci...No tak mnie tym podkurzyl, ze glownie przez to jego zachownie zalezaloby mi zeby niemilca sprawdzic. Ewelniko o sterylce nie ma co marzyc, jak do tej pory nie zrobil to na pewno nie zrobi...

[/QUOTE]
Gosiu ja wiem, że o sterylce średnio jest co marzyć, ale w razie nalotu innej organizacji to myślę, ze na aborcyjną można sukę zabrać, szkoda żeby się męczyła porodem już nie mówiąc o kolejnych szczeniakach, które zasiliłyby bezdomniakowy biznes :shake: Może by go nawet przekonać, ze sfinansujemy zabieg, kasę jakoś się uzbiera, a przecież takie szczeniaki to dodatkowy kłopot dla chłopa..o ile już się suki nie pozbył

Posted

[quote name='wegielkowa']sznyty chłopak musi mieć.

A dziś widziałam młodego bernardyna (mix?) cwałującego przez Górki Szczukowskie.[/QUOTE]

Gdyby to była młoda bernardynka, to może miałabym miejsce dla niej.

Divia, szkoda jednak, że nie zwinęłyśmy tej suni wcześniej , ale wiadomo , jak jest, nie ma gdzie zabrać psów bezdomnych, a co dopiero tych od złych właścicieli.
Koniecznie skontaktuj się z Adą-jeje, ona jest z Chrzanowa i jest zorganizowana.

Posted

gdyby ktoś szukał "małego" pluszaczka to mamy takie:

Lars:

[IMG]http://img585.imageshack.us/img585/1319/obraz196g.jpg[/IMG]

i Miodek:

nie umiem ich odwrócić:oops:

[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/7619/obraz184xq.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='erka']Gdyby to była młoda bernardynka, to może miałabym miejsce dla niej.

[/QUOTE]

mamy młodą ok. 1,5-2 letnią ala kaukazkę - podobną z wyglądu do Koni tylko przylepa i po sterylce (ale zdjęc ni mom)

Posted

[quote name='erka']Gdyby to była młoda bernardynka, to może miałabym miejsce dla niej.

Divia, szkoda jednak, że nie zwinęłyśmy tej suni wcześniej , ale wiadomo , jak jest, nie ma gdzie zabrać psów bezdomnych, a co dopiero tych od złych właścicieli.
Koniecznie skontaktuj się z Adą-jeje, ona jest z Chrzanowa i jest zorganizowana.[/QUOTE]
Otoz to erko, po prostu to tez nie takie proste. Tym bardziej ze szlo to przez gmine a gmina i tak by sie dowiedziala ze pies ma wlasciciela. A nie oddac nie moglam, w koncu to wlasciciel i po nia przyjechal. No mam nadzieje, ze uda sie jakos to sprawdzic jeszcze zeby miec swiadomosc ze zrobilo sie wszytsko;)

Posted

Sezon wakacyjny, a wiec sezon masowego wyrzucania psow mozna uznac za otwarty...

Dzwonila do mnie rano kolezanka, ze na Warszawskiej, na skrzyzowaniu z Jesionowa, biega duży czarny pies, z biala krawatka, w typie labradora. Pies zdezorientowany, co i rusz wychodzi na jezdnie....:placz:

Posted

[quote name='Linssi']Erka, dzwonil ktos o Orlena albo Lenke?[/QUOTE]

O Lenkę nikt:(, o Orlena dzwonią, ale z nim sprawa nie jest prosta. Musi mieć właścicieli, ktorzy mają juz jakieś doświadczenie z ON-kami. Jest dosyć charakterny, dominujący raczej, nie toleruje innych samców, ani innych zwierzątek małych. Musi tez być dom z ogrodem,bo w razie czego, gdyby nie umiał zostawac sam w domu, to musi byc jakieś wyjście, raczej dom bez małych dzieci. To wszystko trochę zawęża pole poszukiwań.

Posted

Dziewczyny, czy Orlen by tu nie pasował?! Pies energiczny do psich sportów.No a może Teri?!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/209330-Poszukuje-psa-energicznego-kochaj%C4%85cego-prac%C4%99-z-cz%C5%82owiekiem[/URL]

Posted

[quote name='savahna']Dziewczyny, czy Orlen by tu nie pasował?! Pies energiczny do psich sportów.No a może Teri?!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/209330-Poszukuje-psa-energicznego-kochaj%C4%85cego-prac%C4%99-z-cz%C5%82owiekiem[/URL][/QUOTE]
Teri absolutnie, bo jest bardzo płochliwa. Energiczna to jest w obszczekiwaniu ludzi. Innego kontaktu z nikim oprócz mojej mamy nie potrzebuje.

Posted

Szkoda.
A to sa ogłoszenia CZARUSIA na mazowieckie.podstawowy pakiet.
[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-CZARU-mlody-nauczony-czystosci-kotek-bialo-dymny-za-darmo-W0QQAdIdZ289629493[/url]
Agata czy Ty też masz problem z serwisem hiperogłoszenia? Wpisuję tytuł a potem jak zatwierdzam to mi się wyświetla,ze nie wpisany i zeby wpisać. Tak od kilku dni jest ,bo wcześniej było oki.

Posted

Savahna,ogłaszałaś może Czarka na śląskie?
On mi ze zdjęć wygląda na biało-szarego (no chyba,że to bury jednak?;-)),a o szarości na śląskiej tablicy ludzie szaleją.Ja rzucam teraz zwierzaki na Zawiercie,bo to już Śląsk,a tylko 110km od nas.Rzuciłam tam kicię szarą z białymi dodatkami i ogromna oglądalność.Tyle,że kicia jest bez łapki i w sumie jeszcze chwilę zejdzie zanim będzie gotowa do adopcji,a chętnych na szare i szaro-białe tam pełno.Dziwne,że taki fajny i ładny kot jeszcze nie u siebie...

Posted

No na razie był ogłaszany na świętokrzyskie,mazowieckie i na małopolskie(przez AgatęP).
Na śląsk jeszcze nie, ale może w takmi razie w przyszłym tygodniu mu zrobię, chyba ,ze ktoś wcześniej go tam ogłosi. Dzieki Zuzka.;)

Posted

Savahna, jeśli chodzi o Orlena i sporty, to on jest bardzo chętny do aportowania, ale wetka radziła, żeby na razie za piłką za dużo nie biegał ze względu na łapki (chodzi o nagłe zrywy do biegu), dlatego mu nie rzucam tylko tak sobie ją nosi i memla. Także wyczynowe sporty raczej nie wskazane, przynajmniej na razie.

A Czaruś ma właśnie taki kolor szaro - stalowy :)

Posted

[quote name='savahna']

Agata czy Ty też masz problem z serwisem hiperogłoszenia? Wpisuję tytuł a potem jak zatwierdzam to mi się wyświetla,ze nie wpisany i zeby wpisać. Tak od kilku dni jest ,bo wcześniej było oki.[/QUOTE]

nie mam problemu:roll:
[SIZE=3][B]Orlen[/B][/SIZE] ogłoszony na mazowieckie Wa-we:roll:
a Orlenek uprawia swoje "sporty"stresuje Mag.de :mad:

Posted

No to dobrze,że go nie wkleiłam.
Zuzka2 ,Czaruś dziękuje....;)
Mnie się właśnie wydawało tak po fotkach,ze on taki nietypowy kolorek ma,śliczniuni jest. Zrtesztą Mag.da u Ciebie jakoś te kociaki wszystkie takie ładne, czyściutkie i rozkoszne.:lol:

Posted

Widzę, że Mag.da ma atrakcje:mad:.
Jak będzie zbyt dużo domków biło się o Pitusia:eviltong:, to pamiętajcie o "moim" Bafiaku. Wygląd prawie takie sam (no może ciut mniejszy). Do psów łagodniejszy, ale również pyskaty. No i bobki nadal gubi:diabloti:.

Posted

Czaruś to koci ideał wynika z opisu:-)
My powoli dojrzewamy do decyzji o drugim kocie-towarzyszu zabaw dla naszej kici,ale będziemy szukać raczej wśród kotów bez szans na dom,a nie wśród takich ładnych;-)Może jakiś 3łapek albo inny z defektem albo jakiś zwykły...Czaruś już pewnie dawno będzie w DS zanim się zdecydujemy,bo póki co czeka nas trochę czasu w rozjazdach.

Posted

Erko coś czeka do oglądnięcia oczywiście niezobowiązująco ;)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/208608-KSI%C4%84%C5%BBKI-wspomnienie-dzieci%C5%84stwa-i-zak%C5%82adki-r%C4%99cznie-robione-dla-Bena-do15.06-ZAPRASZAM[/url]

Posted

Erka, przeslalam do Ciebie zapytanie o Orlena z allegro. Wg. mnie raczej na wstepie juz odpada, ale moze odpisz tej pani konkretnie i na temat :evil_lol: