ewab Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Dzisiaj "Zwierzak" zabrał z Ameliówki ranną sunię - czarna, podpalana, waży 10 kg, młoda ok. roku. Sunia jest po wypadku, ma złamaną miednicę. Czy to jedna z tej czwórki? Jutro będę dzwonić do gminy. Mam nadzieję, że znajdą dla suczyny jakieś pieniądze. Jak nie wolę nie myśleć - na kieleckie 50 psów w hotelikach od dwóch miesięcy nie dostajemy kasy. Quote
Rudzia-Bianca Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 A może by bazarek cegiełkowy zrobić na psy z Dymin ? Macie piękne zdjęcia psów może by się udało , ale na razie nie podejmę się takiego wyzwania . Quote
erka Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Agata P napisał(a):.Podobno byli u weta chcieli go zaszczepić na wściekliznę ,ale był jeszcze za maly o szczepieniu na wirusówki nawet nie pomysleli. Oni mogli nie pomyśleć, ale wet im nie powiedział??? Teraz jest dużo nosówki, strach wydawać szczeniaka nieszczepionego, niech chociaż to zrobią , jak im zależy na psie. Czy on rzeczywiście jest mixem ON-ka, bo na tych fotach wygląda na to,że będzie niższy sporo. Quote
Agata P Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 podobno wet nawet nie widzial psa tylko stażysta,a pytali konkretnie o szczepienia na wsciekliznę,pewnie pomyślał,ze wirusówki już zrobione. w ogóle to takie jakieś dziwne jest,pytałam czy może chociaż ksiązeczkę ma -też nie z tego wynika że jedynie odrobaczywiony jest.A czy to mix onka nie wiem coś z onka ma,tak mówiła ta kobitka. mnie już ręce opadają, Quote
savahna Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Jak by były fotki, to Ty go ogłosiłabyś na inny rejon, ja na inny....zawsze to większe szanse....Chyba trzeba by się sprężyć w temacie.....:roll: Quote
Agata P Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 tak tylko,że pies jest na wsi ja tu a ani ja ani oni nie mają aparatu, Quote
savahna Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 To na jaki rejon go robisz? Jak jest problem to mozna z tymi zdjeciami, kto wie....:roll: Jakies info ?Jak on ma na imie, bo nie doczytałam.... Jutro bym zrobiła.....No i na kogo kontakt? Jesli erka by sie zgodziła to moze telefon do niej,żedy na _ebila nie trafić.... Quote
wegielkowa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 ewab napisał(a):Dzisiaj "Zwierzak" zabrał z Ameliówki ranną sunię - czarna, podpalana, waży 10 kg, młoda ok. roku. Sunia jest po wypadku, ma złamaną miednicę. Czy to jedna z tej czwórki? Jutro będę dzwonić do gminy. Mam nadzieję, że znajdą dla suczyny jakieś pieniądze. Jak nie wolę nie myśleć - na kieleckie 50 psów w hotelikach od dwóch miesięcy nie dostajemy kasy. Na Ameliówce są cztery psy, ani jednej suki. Quote
Linssi Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Wegielkowa, napisz cos wiecej o tym bialasie, ktorego chca oddac (co zjada kury). Piekny z niego pies! Quote
erka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Chyba wegielkowa tez za wiele o nim nie wie. Pies nie wychodzi w ogóle z kojca, więc energia go rozpiera, rzuca sie dlatego na siatkę, jak sie podchodzi do niego, ale w normalnych warunkach pewnie zachowywał by sie inaczej. Bardzo go szkoda, przeceiz to młody pies, jeżeli ma jeszcze coś z husky , to taki brak ruchu go pewnie wykańcza. Oni tez mają bernardynkę , która chodzi sobie wolno. Podobno wzięliby jeszcze jakiegos psa/tylko nie kurojada:cool3:/, gdyby temu udało sie znaleźć dom Mam prosbę,czy ktos mógłby wrzucić Orlena na Owczarki w potrzebie. Może tam go ktos rozsądny by wypatrzył, tak , jak Bena, bo ostatnio same beznajdziejne telefony, dzisiaj od samych przeciwników kastracji:diabloti:. Czy pamiętacie też o Oskarku na FB:roll:. Quote
Agata P Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='savahna']To na jaki rejon go robisz? Jak jest problem to mozna z tymi zdjeciami, kto wie....:roll: Jakies info ?Jak on ma na imie, bo nie doczytałam.... Jutro bym zrobiła.....No i na kogo kontakt? Jesli erka by sie zgodziła to moze telefon do niej,żedy na _ebila nie trafić.... dzięki savahnko:loveu: zrobione ma na razie allegro na małopolskę http://allegro.pl/pikus-mix-owczarka-z-huskym-do-adopcji-i1652482107.html i tam go mam zamiar ogłosić ,pomyślałam też o świętokrzyskim łatwiej z transportem by było ci własciciele pieska mają auto to może by go gdzieś mogli dowieźć a teraz z innej beczki głupoty naszej gminy ciąg dalszy:angryy: wet"nasz" złożył te dokumenty w sprawie usług dla bezdomnych psów/kotów i niestety przegrał przetarg:-( wygrał wet ok.80-letni dziadzio ,który nawet gabinetu nie ma zawsze zajmował się większa zwierzyną(konie,krowy) i to nie w gabinecie tylko jeździł do "klientów"Nie wiem jak będzie wyglądała sterylizacja/kastracja psa czy kota w jego wydaniu(pewnie morbital) .Jak nasz wet zapytał przy składaniu oferty czy może odmówić uśpienia bezdomnego psa to dostał odpowiedź,że nie bo będzie go wiązała umowa:angryy: czyli już wiemy jak gmina ma zamiar rozwiązać problem bezdomnych zwierząt(tych których nie ma ponoć w naszej gminie) Mam dość tej głupoty tych bezmózgich biurw,ręce opadają.Jedyna nadzieja w dziewczynach z Jędrzejowa teraz ponoć wzięły się za Pińczów i Wodzisław A ja wezmę sobie moje sunie do gminy (przecież bezdomne) i skoro jest już wet na "usługach" gminy to poproszę o sterylizację suczek,powiem że suczki zdrowe były badane szczepione(mój wet zaświadczy) i teraz potrzebuję wysterylizować bo znalazły już domek.Zobaczymy co panie na to....... Quote
erka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 O matko,żeby tylko ten 80-letni wet nie chciał tych suniek sterylizować:crazyeye:, pewnie tylko do usypiania sie nadaje. Ale zapytać nie zaszkodzi, ciekawe, co odpowiedzą. Quote
Agata P Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 erka no coś ty przecież za nic na świecie bym mu na to nie pozwoliła.(do tego mam sprawdzonego weta). Chcę tylko sprawdzić co gmina na to,a jak wyslą mnie do niego to sprawdzę ten jego "gabinet" podobno garaż z wstawionym biurkiem, to jest jakaś parodia i nadaje sie tylko do mediów. Ja się nie zgodzę ale te biedne psy ,które maja być łapane,sterylizowane i wypuszczane w "macierzyste miejsce"jak to jedna biurwa określiła .Pewnie kilka złapią żeby zrobić pokazówkę ,a reszta będzie usypiana:-( Quote
erka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Agata P, przekaż te info Potter, może się jej przydadzą, a chyba nie zagląda na ten wątek. Co do tego mixa ON-ka z husky, to wegielkowa tam jeszcze pojedzie, zrobi fotki i dowie sie czegoś więcej. Quote
Agata P Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 napisałam na schroniskowym,tam Potter zagląda. mix onka husky mieszka w Młodzawach,a o ile się nie mylę to węglielkowa przejeżdża przez Młodzawy,mam nr tel do tej kobiety jak co to podam na pw Quote
savahna Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Agata P, to co robić tego psiaka na swietokrzyskie? A na Gumtree na mazowieckie? Zrobię jutro, bo ja rano zwykle działam....;) Quote
Agata P Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 jak możesz to zrób dzięki wielkie:Rose: ja już koncze na Kraków Quote
Linssi Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ja wrzuce Orlenka na OwP. A mozna go juz normalnie oglaszac? Bo moglabym mu zrobic jakies wypasione allegro, a tam zawsze jest duza ogladalnosc :) Quote
mag.da Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Mam trochę zdjęć, tylko nie wiem, czy mi się uda wstawić, bo znowu mam transfer na wykończeniu :roll: Na pierwszy ogień Pituś - oficjalnie Piter :eviltong: Quote
erka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Savahna, a mogłabyś tak z rana powtórzyć Lence i Albince? Przydało by sie też powtórzyć Orlena, ale sama nie wiem, czy jeszcze trochę poczekać. Przez tą ranę wszystko sie opóźni, dzisiaj dopiero skończył antybiotyk, trzeba odczekać,żeby zaszczepić, a przecież jeszcze kastracja. Gdyby zgłosił się ktos odpowiedzialny i pewny, to można by go wydać bez. Jest troche kłopotu z nim u mag.dy, przez to,ze nie toleruje Reksia, na psy p.Ani też szczekał. Nie mozna wypuścić psów na wybieg, muszą siedzieć w kojcach i tylko wychodzic na spacery przez niego. Quote
erka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Linssi, dzięki, jakbys mogła , to zrób proszę. Może zgłosi się ktoś rozsądny, co by go sam wykastrował. Quote
mag.da Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Linssi, myślę, że można ogłaszać Orlena, jeszcze tylko problem z tą kastracją, bo trzeba odczekać po antybiotykach, ale jak znajdzie się porządny dom, to albo zaczeka, albo sam wykastruje. Akurat wstawiam nowe fotki Orlena :) Jeszcze Pituś: I Orlen: Quote
savahna Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Orlen jednak piekny...:loveu: Erka Lence to chyba dopiero co robiłam.Sprawdzę sobie jutro.Bo jak ma takie świeżyzny to lepiej przed wekendem moze? Zobaczę co zdążę.Postaram się tego psiaczka od Agaty i Albinkę.Byliście na wątku Bena? Bo tam się potencjalna właścicielka zalogowała, ale nie wiadomo jeszcze co z tego będzie....:roll: Quote
Recommended Posts