Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jusstyna85']takie maleństwa szybko znalazłyby domy :( Ja mogę wątek założyć,nie mam jak bardziej pomóc :([/QUOTE]

Justyna85 , już sama nie wiem, czy im zakładać osobny, bo mamy namnożone tyle osobnych wątków, oprócz ogólnych,ze ja juz nie jestem w stanie wszystkich obskoczyć. A andzia69 ma załóżyć osobny , adopcyjny wątek psiakom schronowym i tego malucha i sunię tez tam umieścic.
Tylko,ze one bardzo pilne, bo nawet te w schronie teraz mają już jakies jedzenie i schronienie, a te maluszki bez niczego:-(.

Posted

[quote name='erka']Justyna85 , już sama nie wiem, czy im zakładać osobny, bo mamy namnożone tyle osobnych wątków, oprócz ogólnych,ze ja juz nie jestem w stanie wszystkich obskoczyć. A andzia69 ma załóżyć osobny , adopcyjny wątek psiakom schronowym i tego malucha i sunię tez tam umieścic.
Tylko,ze one bardzo pilne, bo nawet te w schronie teraz mają już jakies jedzenie i schronienie, a te maluszki bez niczego:-(.[/QUOTE]

ja też nie wiem...zastanówcie sie i dajcie znać.Wiesz kiedy będzie ten wątek? porobiłabym jakies ogłoszenia

Posted

To jest ta sunia, która wczoraj uciekła spod lecznicy "Cztery łapy".

[IMG]http://m.onet.pl/_m/eb3c720f418dc2d1b9cb502ea81f7675,21,1.jpg[/IMG]

Dzisiaj andzia69 tez tam była i sunia trzyma sie tego terenu/lecznica. Lidl, małe Tesco/, na szczęście nie pognała gdzieś na oślep. Ale co z tego, jak nie da sie zbliżyc nawet na taka odległóść,żeby jej rzucić coś do zjedzenia.
Ja powiadomiłam juz znajomych z tamtego rejonu, zróbcie to samo, proszę.
Saga86 mieszka blisko, jest teraz w Lublinie, ale jak wróci bedzie czuwać.
Myślimy,ze trzeba poczekać, aż zgłodnieje i gdzieś w jednym miejscu zostawiać jej karmę, niech sie przyzwyczai. Potem poda sie Sedalin, ale czy zareaguje, to pewności nie ma , jak to z dzikusami bywa.
Ale trzeba próbować, szkoda sunieczki.

Posted

[quote name='saga_86']Jutro suni poszukam, może do mojego psiaka chętniej podejdzie niż do człowieka, zobaczymy.[/QUOTE]

Saga - ona nie podejdzie do psa...my byłysmy z 2...jakbys tam chciała isć to daj znać - jak będę mogła to podjadę i może bysmy ustaliły jedno miejsce, gdzie byśmy jej karmę dawały...jeśli przekona sie do jednego miejsca, to tylko w ten sposób będziemy mogły ją jakoś próbować złapać...inaczej tego nie widzę:(

watek jeszcze roboczy psów z Dymin i nie tylko:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196823-PSY-KIELECKIE-DO-ADOPCJI-w%C4%85tek-zbiorczy-ps%C3%B3w-z-Dymin-i-tych-kt%C3%B3re-ich-unikn%C4%99%C5%82y[/url]

Posted

[B] [/B]

[INDENT] [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/9651/p19111011160001.jpg[/IMG]

no i jest nasza maja
podniescie czasem cioteczki
prosze tez o wpisywanie na watku tanich zaprzyjaznionych wetow-kontaktow szukamy najtanszej opcji....

[/INDENT]

Posted

Byłam na watku DYMIN ale mi sie wszystkiego odechciało :( .TAAKIEE TROLE tam wskoczyły !! Ale wielu " nie troli" ogranęły też fobie, uprzedzenia i Bóg wie co jeszcze.
Ty bardziej podziwiam tych co tam robia coś w rzeczywistosci a nie stukają po klawiszach ! Bardzo sie martwię ,ze te urzędasy Was wycykają jak już jest po wyborach, szczegółnie jak zaczna sie animozje pomiędzy organizacjami prozwierzęcymi, NA PEWNO TO WYKORZYSTAJĄ !!!!!!!!!!! TRZYMAM KCIUKI żeby też Was to nie przerosło organizacyjnie.

Posted

No niestety Joasiu, a jak zwykle ucierpią na tym psy. I jak widzisz dyskutantów wielu, ale jak raz po raz apeluję o pomoc dla tych psiaków koczujących pod schronem, to jakoś chetnych brak.

Posted

Widziałam dziś sunieczkę ok. 11.30 za Lidlem. Chodziła po terenie ogrodzonego bloku, tego obok hotelu. Poleciałam szybko uwiązać moją Hienę, bo mój łobuz warczeniem mój ją wystraszyć, a jak się odwróciłam suni już nie było :( A tak się cieszyłam, że zaraz uskutecznimy akcję - łapankę. Niestety sunia uciekła.. Andzia mówiła, że tam jest jaka dziura, bo pod bramą napewno nie przechodziła :shake: Nie wiem czy potem nie pognała na os. Uroczysko, bo z samochodu zobaczyłam kątem oka szaleńczo biegnącego czarnego psiaka. Nie wiem czy to była ona, ale ten pies był albo wystraszony, albo gonił coś, bo zasuwał jak perszing.

Posted

Czyli tam krąży, Saga86 bardzo proszę rozglądaj się jeszcze . No i koniecznie trzeba jej gdzies wysypać suchej karmy, może też trochę czegoś pachnącego , czyli kawałek kiełbasy na wabia.

Posted

[IMG]http://img100.imageshack.us/img100/8919/pieskitrzy281010031.jpg[/IMG]

[B] [/B]

[INDENT] [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/9651/p19111011160001.jpg[/IMG][/INDENT]

widzicie jacy oni podobni???????
tylko on ciekawski swiata a ona cierpiaca ze skulonymi uszkami,ale podobienstwo jest,no nie?

Posted

ZAPRASZAMY NA SZKOLENIE WOLONTARIUSZY, KTÓRE ODBĘDZIE SIĘ DN. 27.11. (sobota) o godz. 9.00 przy ul. Świętojańskiej 11

Szkolenie będzie obejmowało takie zagadnienia jak:

1.Pierwsza pomoc zwierzętom poszkodowanym w wypadkach, pogryzionym, chorym (szkolenie przeprowadza lekarz weterynarii) (ok. 2 godz)
2. Wolnotariat / Interwencje - sprzęt do interwencji, interwencje w terenie, interwencje w schronisku, podstawowe zasady w schronisku dla zwierząt (ok. 2 godz)
3. Behawioryzm zwierząt - problematyka zachowania zwierząt w schronisku oraz poza nim (ok. 2 godz)

Proszę o wpisywanie się na listę i kontakt na pw.

Szkolenie będzie przeprowadzone przy współpracy Fundacji Azylu pod Psim Aniołem:lol:.