erka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 [quote name='jusstyna85']takie maleństwa szybko znalazłyby domy :( Ja mogę wątek założyć,nie mam jak bardziej pomóc :([/QUOTE] Justyna85 , już sama nie wiem, czy im zakładać osobny, bo mamy namnożone tyle osobnych wątków, oprócz ogólnych,ze ja juz nie jestem w stanie wszystkich obskoczyć. A andzia69 ma załóżyć osobny , adopcyjny wątek psiakom schronowym i tego malucha i sunię tez tam umieścic. Tylko,ze one bardzo pilne, bo nawet te w schronie teraz mają już jakies jedzenie i schronienie, a te maluszki bez niczego:-(. Quote
jusstyna85 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 [quote name='erka']Justyna85 , już sama nie wiem, czy im zakładać osobny, bo mamy namnożone tyle osobnych wątków, oprócz ogólnych,ze ja juz nie jestem w stanie wszystkich obskoczyć. A andzia69 ma załóżyć osobny , adopcyjny wątek psiakom schronowym i tego malucha i sunię tez tam umieścic. Tylko,ze one bardzo pilne, bo nawet te w schronie teraz mają już jakies jedzenie i schronienie, a te maluszki bez niczego:-(.[/QUOTE] ja też nie wiem...zastanówcie sie i dajcie znać.Wiesz kiedy będzie ten wątek? porobiłabym jakies ogłoszenia Quote
erka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 To jest ta sunia, która wczoraj uciekła spod lecznicy "Cztery łapy". [IMG]http://m.onet.pl/_m/eb3c720f418dc2d1b9cb502ea81f7675,21,1.jpg[/IMG] Dzisiaj andzia69 tez tam była i sunia trzyma sie tego terenu/lecznica. Lidl, małe Tesco/, na szczęście nie pognała gdzieś na oślep. Ale co z tego, jak nie da sie zbliżyc nawet na taka odległóść,żeby jej rzucić coś do zjedzenia. Ja powiadomiłam juz znajomych z tamtego rejonu, zróbcie to samo, proszę. Saga86 mieszka blisko, jest teraz w Lublinie, ale jak wróci bedzie czuwać. Myślimy,ze trzeba poczekać, aż zgłodnieje i gdzieś w jednym miejscu zostawiać jej karmę, niech sie przyzwyczai. Potem poda sie Sedalin, ale czy zareaguje, to pewności nie ma , jak to z dzikusami bywa. Ale trzeba próbować, szkoda sunieczki. Quote
saga_86 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Jutro suni poszukam, może do mojego psiaka chętniej podejdzie niż do człowieka, zobaczymy. Quote
andzia69 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 [quote name='saga_86']Jutro suni poszukam, może do mojego psiaka chętniej podejdzie niż do człowieka, zobaczymy.[/QUOTE] Saga - ona nie podejdzie do psa...my byłysmy z 2...jakbys tam chciała isć to daj znać - jak będę mogła to podjadę i może bysmy ustaliły jedno miejsce, gdzie byśmy jej karmę dawały...jeśli przekona sie do jednego miejsca, to tylko w ten sposób będziemy mogły ją jakoś próbować złapać...inaczej tego nie widzę:( watek jeszcze roboczy psów z Dymin i nie tylko: [url]http://www.dogomania.pl/threads/196823-PSY-KIELECKIE-DO-ADOPCJI-w%C4%85tek-zbiorczy-ps%C3%B3w-z-Dymin-i-tych-kt%C3%B3re-ich-unikn%C4%99%C5%82y[/url] Quote
wilczka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/196847-MAJA-straci-%C5%82apk%C4%99-czy-%C5%BCycie-!!!?p=15781319#post15781319[/url] Quote
Rudzia-Bianca Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Śliczna ta uciekinierka, żeby tylko dała się złapać -z całych sił wspieram dobrymi myślami tylko tyle mogę . Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [B] [/B] [INDENT] [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/9651/p19111011160001.jpg[/IMG] no i jest nasza maja podniescie czasem cioteczki prosze tez o wpisywanie na watku tanich zaprzyjaznionych wetow-kontaktow szukamy najtanszej opcji.... [/INDENT] Quote
Linssi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Erka, oglaszac dalej Nitke, czy ten dom, ktory sie zglosil jest jakis sensowny? Quote
erka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Linssi, jeżeli możesz, to jeszcze ją ogłoś :). Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/196847-MAJA-straci-%C5%82apk%C4%99-czy-%C5%BCycie-[/url]!!! podniescie czasmi sunieczke Quote
savahna Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ogłoszony LORD i TERi na mazowieckie. Jutro chciałabym Albinkę ogłosić...:roll: Quote
jkp Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Byłam na watku DYMIN ale mi sie wszystkiego odechciało :( .TAAKIEE TROLE tam wskoczyły !! Ale wielu " nie troli" ogranęły też fobie, uprzedzenia i Bóg wie co jeszcze. Ty bardziej podziwiam tych co tam robia coś w rzeczywistosci a nie stukają po klawiszach ! Bardzo sie martwię ,ze te urzędasy Was wycykają jak już jest po wyborach, szczegółnie jak zaczna sie animozje pomiędzy organizacjami prozwierzęcymi, NA PEWNO TO WYKORZYSTAJĄ !!!!!!!!!!! TRZYMAM KCIUKI żeby też Was to nie przerosło organizacyjnie. Quote
erka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 No niestety Joasiu, a jak zwykle ucierpią na tym psy. I jak widzisz dyskutantów wielu, ale jak raz po raz apeluję o pomoc dla tych psiaków koczujących pod schronem, to jakoś chetnych brak. Quote
saga_86 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Poszukiwania suni spod lecznicy dziś niestety nie zakończyły się sukcesem, ktoś ją dziś widział? Quote
agnieszka24 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Widziałam dziś sunieczkę ok. 11.30 za Lidlem. Chodziła po terenie ogrodzonego bloku, tego obok hotelu. Poleciałam szybko uwiązać moją Hienę, bo mój łobuz warczeniem mój ją wystraszyć, a jak się odwróciłam suni już nie było :( A tak się cieszyłam, że zaraz uskutecznimy akcję - łapankę. Niestety sunia uciekła.. Andzia mówiła, że tam jest jaka dziura, bo pod bramą napewno nie przechodziła :shake: Nie wiem czy potem nie pognała na os. Uroczysko, bo z samochodu zobaczyłam kątem oka szaleńczo biegnącego czarnego psiaka. Nie wiem czy to była ona, ale ten pies był albo wystraszony, albo gonił coś, bo zasuwał jak perszing. Quote
erka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Czyli tam krąży, Saga86 bardzo proszę rozglądaj się jeszcze . No i koniecznie trzeba jej gdzies wysypać suchej karmy, może też trochę czegoś pachnącego , czyli kawałek kiełbasy na wabia. Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [IMG]http://img100.imageshack.us/img100/8919/pieskitrzy281010031.jpg[/IMG] [B] [/B] [INDENT] [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/9651/p19111011160001.jpg[/IMG][/INDENT] widzicie jacy oni podobni??????? tylko on ciekawski swiata a ona cierpiaca ze skulonymi uszkami,ale podobienstwo jest,no nie? Quote
ewab Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ZAPRASZAMY NA SZKOLENIE WOLONTARIUSZY, KTÓRE ODBĘDZIE SIĘ DN. 27.11. (sobota) o godz. 9.00 przy ul. Świętojańskiej 11 Szkolenie będzie obejmowało takie zagadnienia jak: 1.Pierwsza pomoc zwierzętom poszkodowanym w wypadkach, pogryzionym, chorym (szkolenie przeprowadza lekarz weterynarii) (ok. 2 godz) 2. Wolnotariat / Interwencje - sprzęt do interwencji, interwencje w terenie, interwencje w schronisku, podstawowe zasady w schronisku dla zwierząt (ok. 2 godz) 3. Behawioryzm zwierząt - problematyka zachowania zwierząt w schronisku oraz poza nim (ok. 2 godz) Proszę o wpisywanie się na listę i kontakt na pw. Szkolenie będzie przeprowadzone przy współpracy Fundacji Azylu pod Psim Aniołem:lol:. Quote
wilczka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ok,wpisac mnie prosze ...tylko gdzie jest ta ulica?mniej wiecej,podajcie osiedle czy cos zebym znalazla Quote
kika22 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='wilczka']ok,wpisac mnie prosze ...tylko gdzie jest ta ulica?mniej wiecej,podajcie osiedle czy cos zebym znalazla[/QUOTE] os. Pod Telegrafem Quote
Linssi Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ewab ma zapchana skrzynke. Prosze o dopisanie do listy ewelinke_m i mnie :) Quote
eve-w Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dopiszcie tez Paulina L. (z GL) nie widzę kandydatury andzi!!!! Quote
Recommended Posts