Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ladySwallow napisał(a):
Wszystkie są na wątku szczeniakowym? Mogę im napisać teksty, jeśli chcecie, albo troszkę podpowiedzieć, jak najlepiej je reklamować.

Lady Swallow bardzo proszę o pomoc w napisaniu tekstu dla tych maluchów http://www.dogomania.pl/threads/193615-POMOCY-BABESZJA!-3-malce-PILNIE-szukaj%C4%85-DS-ko%C5%84czy-im-si%C4%99-tymczas-%28?p=15454106#post15454106

za dwa tygodnie kończy im się tymczas :( Musimy im szybko znaleść domki, choćby inne tymczasy, ale najlepiej by było gdyby znalazły domki stałe.

Posted

a ja tu z mala niespodzianka:)prosilam zeby moj maz z racji mikolaja pozbieral po euro od kazdego znajomego i przeslal na jakiegos psiaka,chocby ustukal 50 to te 200zl to zawsze jakas pomoc dla jednego,tym bardziej ze teraz ciezko z tymi psami i ze wszystkim a ze grudzien to taki czas dobrego serca,swieta itd....no i udalo mi sie go nakrecic,wczoraj zabral ze soba skarbonke do pracy napisal kartke cos w stylu w prezencie mikolajowym ratujemy psiaka z polski,i zostawil to u siebie w kantynie,po pracy zabral to do domu i okazalo sie ze w jeden dzien na jednej zmianie w pracy uzbieral 123euro!!!!fajnie nie:)pieniazki przeslal dzisiaj mi ale przelew idzie mi 2 do 3 dni.oczywiscie zaraz je po odebraniu przekaze,tylko mam prosbe zeby to poszlo na jakiegos konkretnego psiaka,same wybierzcie ktorego,ale to umozliwi mi zrobienie takiego plakatu,ze zdjeciem psiaka i opisem sytuacji i na co poszla kasa i chce takie podziekowanie na tym plakacie napisac zeby maz powiesil w firmie dla wszystkich,a jak pomysl sie przyjmie to raz w miesiacu bede nakrecas mojego starego zeby zabieral skarbonke do pracy.ale jak na pierwszy raz i na pierwsza taka zbiorke pieniedzy w tak nielicznym gronie to mysle ze calkiem niezle to wyszlo a z czasem jak bedzie przynosilo efekty to mozna zaczac robic to na wieksza skale-maz moze polazic po znajomych czy zostawiac skarbonke w pracy na kilka dni zeby inne zmiany tez mogly cos dolozyc.
to czekam na wiadomosc ktory szczesciarz badz szczesciara dostanie mikolajowy upominek:)i komu mam dac kase-wolalabym przekazac gotowke bo przelew ode mnie bedzie szedl kilka dni i jeszcze zaczepi o weekend to szkoda czasu a tak to dostane przelew,wyciagne pieniazki i przekaze komus kto pilotuje dana istote.piszczie ktora w najpilniejszej potrzebie

Posted

dla mnie obojetnie,byle pomoc
a jak sie pospieszymy z tym plakatem-mam nadzieje ze ktoras pomoze mi sklecic,i powisi troche w firmie to moze w grudniu da sie zorganizowac kolejna juz zbiorke,no ta miala byc na mikolaja ale przeciez jeszcze listopad...to w grudniu przed swietami moze cos sie wymysli tym bardziej jak plakat bedzie wisial i zobacza ze naprawde pomogli to nie beda mogli siedziec przy stole w swieta z czystym sumieniem jak nie wrzyca do skarbonki na nastepnego psiaka,tym bardziej ze dla nich to 50centow czy euro to nic,ale euro do euro,cent do centa i zawsze cos jest.

Posted

Świetny pomysł wilczka.:) Słuchajcie, może przeznaczyć te pieniądze na tą biszkoptową szczeniorkę u DuDziaczka. Sunieczka z trudem wyciągnieta ze schronu, a teraz okazało sie ,że oczka chore.
Nie wiem, jak po dzisiajszej wizycie u weta, ale byc może operacja ją czeka.

Chyba ,że na te psiaki ze schronu przeznaczą wpłaty, które wpływały na ten cel , TOZ i ŚTOZ, wtedy mozna przeznaczyc na psiaki, które uratowalismy przed schronem.
Np. Sofi, młoda sunia, która jest w hotelu, a nie ma na to kasy, ma byc też sterylizowana w tym tygodniu.

Posted

Ja tez mam dobre wiesci. Agnieszka od Biszkopta, ktora znalazla sunieczke Bunie w typie cane corso przy trasie, zostawia ja u siebie :) Sunia od dnia znalezienia przytyla 15 kg (!!!) i jest pieknym, przeskubanym psem. Ostatnio lubuje sie w noszeniu wiadra z gruzem po posesji :D

Posted

Cioteczki, jest problem. Nie mam tych 100 zł, które są potrzebne na paliwo, żeby dziewczyny z Gliwic mogły jechac na manifestacje i przywieźć schroniskową suczkę. Muszę już dać odpowiedź, bo czekają, a ja nie wiem, co zadecydowac, bo pieniędzy nie mam. Na wątku schroniskowym nawet nie próbuje juz pisac, bo mnie tam wszyscy kompletnie zlewają.

Posted

erka napisał(a):
Świetny pomysł wilczka.:) Słuchajcie, może przeznaczyć te pieniądze na tą biszkoptową szczeniorkę u DuDziaczka. Sunieczka z trudem wyciągnieta ze schronu, a teraz okazało sie ,że oczka chore.
Nie wiem, jak po dzisiajszej wizycie u weta, ale byc może operacja ją czeka.

Byłoby super... bo koszta będą ogromne :placz:
jak sie ogarne troche to napsize więcej....
No i założe suni nowy wątek :-(

Posted

Linssi napisał(a):
Ja tez mam dobre wiesci. Agnieszka od Biszkopta, ktora znalazla sunieczke Bunie w typie cane corso przy trasie, zostawia ja u siebie :) Sunia od dnia znalezienia przytyla 15 kg (!!!) i jest pieknym, przeskubanym psem. Ostatnio lubuje sie w noszeniu wiadra z gruzem po posesji :D

z tej wiadomości to chyba ja się najbardziej cieszę:):)

poczytajcie - to z darmowej gazety "Obserwator kielecki" - Jacek Kowalczyk - kandydat na prezia się wypowiedział w tej kwestii:)

tu w większym formacie:

http://img264.imageshack.us/img264/5603/artyku.jpg

malamut...a raczej malamutka złapana - jest w tej chwili na..Siejach!!! jest dt tymczasowy dla niej, ale aż we Wrocławiu...u tej pani, u której jest nie moze być długo - ma swoje 2 suki i coś tam iskrzy między nimi...sunia ma ok. 8-12 mies...i ma cieczkę:(

Posted

gdyby ktoś miał jakiś pomysł z transportem tej błąkającej się malamutki z Kielc do Wrocka to by super było. moge ją zabrać na DT ale dopiero po sobocie. no i szczerze mówiąc kompletnie nie mam czasu na wycieczki żeby samej po nią pojechać bo kurde mam taki okres że masakra ;/

Posted

Dziewczyny, dziękuję. Jednak na wątku schroniskowym jest odzew i sunia ma zapewniony transport. gdyby któraś z Was jeszcze chciała pomóc, to byłabym wdzięczna, bo w sobotę przyjechała kremowa po odebraniu maluchów, w tygodniu przyjedzie jamniczkowata po aborcji, no i ta jutro, a żadna nie ma żadnego zabezpieczenia, nawet na jedzenie. W sumie potrzebne bedą dwie sterylki, 3 szczepienia. Chyba oszalałysmy juz z mamą, no ale trudno.

Posted

takie psiaki dzisiaj widziałam - tak się przyklejały, że żal było je tam zostawiać...to tak w razie co:

sunieczka taka a la jajnik, młoda, przytulasta

tego psiaczka nie widziałam...

sunia

ta sunieczka - przekochana, tak dawała buzi, tak się tuliła...a zobaczcie jak tu z pracownikiem jest przerażona:(

ta sunia została dzisiaj wyciągnięta ...chodziła na leżąco:( jak tz EwyB wyciągnął chrupki to mało jej oczy z orbit nie wyszły...

i teraz ta psina...

i mam wątpliwość...ta sunieczka, którą mi Eneda pokazywała, że to ona ...miała uszka oklapnięte...a ta ma jednak uszka sojące...no i zgłupiałam...nie dam sobie głowy uciąć, że ta, co ją widziałam i ta ze zdjęcia to ta sama sunia:-( bo ta ewidentnie ma uszka stojące...

Posted

Czy macie jakieś wieści o karmiącej suce. Dziś do hoteliku zostało przywiezione 5 niesamodzielnych szczeniaków bez matki. Za dużych żeby uśpić, za małych żeby żyć. Matka uciekła, łapacze zabrali tylko dzieci:angryy:.

Posted

Kurcze, biedactwa maleńkie :( A nie da się złapać matki i dowieść do maluszków? Gdzie szkraby przebywają?

Jest na jutro transport dla suni husky/malamut (?) do Krakowa. Mam kontakt do chłopaka, który może ją zawieść do hotelu. Trzeba ją tylko będzie odebrać ok. 13. Osobę, które wie u kogo przebywa sunia, proszę o kontakt. Będe jutro na manifestacji. W razie czego podaje swój nr telefonu 721-869-154.

Posted

Dzieciaki są w hoteliku w Kielcach. Matka gdzieś pod Jędrzejowem. Jutro Eliza_sk będzie próbowała zlokalizować, gdzie dokładnie może być matka.