zuziaM Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Jak na moje oko, psiak sie zmiesci do budy bez problemu. Mam takiej wielkosci jeszcze jedna sunie starowinke 15 letnia, ale ona ma tyl niesprawny .... I z nia mam taki problem, ze nie zdaza wychodzic z budki i zalatwia sie w srodku czesto. Ale widze, ze Big na przod bardziej kuleje, wiec z pewnoscia nie bedzie mial problemu. Poza tym, teraz juz bedzie cieplo, wiec wiekszosc czasu bedzie poza buda na drewnianym duzym podescie . W tej budzie mieszkal 73 centymetrowy psiak i mial w niej duzo miejsca. Quote
papryka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 zuziaM napisał(a):Jak na moje oko, psiak sie zmiesci do budy bez problemu. Mam takiej wielkosci jeszcze jedna sunie starowinke 15 letnia, ale ona ma tyl niesprawny .... I z nia mam taki problem, ze nie zdaza wychodzic z budki i zalatwia sie w srodku czesto. Ale widze, ze Big na przod bardziej kuleje, wiec z pewnoscia nie bedzie mial problemu. Poza tym, teraz juz bedzie cieplo, wiec wiekszosc czasu bedzie poza buda na drewnianym duzym podescie . W tej budzie mieszkal 73 centymetrowy psiak i mial w niej duzo miejsca. No to super:) czyli zbieramy deklaracje dziewczyny:))))) Quote
mru Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 tylko pamiętajmy, że to 400 zł deklaracji plus transport... i tak pewnie do końca jego życia :( jednak ogłaszajmy go jak najbardziej pod kątem szukania domu dożywotniego...! to powinien być nasz cel oczywiście hotel jest jakimś wyjściem, ale nie docelowym - nic nie załatwi :( Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 słuchajcie! kto dałby radę zrobić allegro? :( bo nikt czasu nie ma na dniach a fajnie by było jak najszybciej zrobić!!! Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 ale DT to nie koniec :( trzeba szukać domu... trzeba najpierw szukać domu :( mieć kolejnego psa na utrzymaniu to nie sztuka :( on potrzebuje domu... Quote
koosiek Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Lidan? Paros? Pisałaś do nich Mru w sprawie allegro? Fakt, najlepszy byłby dla niego dom... 10 lat to niedużo dla średniaka, ale dla tak dużego psa to już końcówka życia :( Quote
APSA Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='mru']tylko pamiętajmy, że to 400 zł deklaracji plus transport... i tak pewnie do końca jego życia :( jednak ogłaszajmy go jak najbardziej pod kątem szukania domu dożywotniego...! to powinien być nasz cel oczywiście hotel jest jakimś wyjściem, ale nie docelowym - nic nie załatwi :( Jeśli chodzi o transport, to 5 kwietnia jadę do ZuziM. ALE być może będę wiozła naszego Amosa (który też zbiera deklaracje...) i wtedy na pewno nie dam rady. Poza tym jeszcze będą moje dwie suki i trochę bagażu, a samochód to zwykła osobowa skoda. Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 APSA to daj znać jak już będziesz wiedziała, czy dasz radę. ja mam kennel do pozyczenia, ale nie wiem czy Ci się do auta zmieści :/ kennel duży, Big wejdzie tylko będzie mu źle :( w ogole biedny on się nie nadaje za bardzo do transportu ;/ o matko, ale fajny ten Amos Quote
RenW Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Wunia napisał(a):Prawda? My kochamy wielkopsy ... Oj kochamy...:loveu: Big - Brytan :loveu: Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 :):):) zrobiłam dla Brytana apel :) http://www.sendspace.com/file/rik4pf do rozsyłania głównie mailem ale można też wydrukować :) obejrzyjcie i powiedzcie czego brakuje i co zmienić. Quote
Kociabanda2 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 wydrukuję kilka i zaniosę do pobliskiej lecznicy wychodząc z pracy Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 dzięki!!! rozesłałam mailowo do kilkudziestu osób... Quote
Kociabanda2 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 mailem też już puściłam :) Teraz trzymajmy kciuki Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 robimy wszystko, co mozemy... kurcze moze ktos ma kawałek posesji... Quote
Natala92 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 mam ogłoszenie ale nie wiem jak tu je dodać :( Jedyne c mi przyszło do głowy to wstawić jego zdjęcie na photobloga: http://www.photoblog.pl/zwierzetawpotrzebie dzie ogłaszam pieski do adopcji.... Może być czy coś poprawić? A tak wogóle to już ktoś o niego pyta?? Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 prześlij mi na maila [email protected] :) nikt nie pytał, ale się nie poddajemy! aha - będę miała super śliczne foty Biga... :):):) Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 no jest miejsce ale przecież szukamy DOMU - hotel to nie sztuka... w międzyczasie szukamy domu no bo o to chodzi chyba nie? ;) na razie nie mamy 100% deklaracji, a dochodzi transport! z resztą Big ma tam kojec przecież i spacery, nie głoduje, dostaje leki... na razie nie ma przepełnienia - także jest bezpieczny (ja zaznaczyłam w lecznicy, że w razie co mają mnie alarmować nawet w nocy) - szukamy przede wszystkim domu! (chociaż wiem jak naiwnie może to dla Was brzmieć...) Quote
Szarotka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Oczywiscie dom jest lepszy niz dt i lepiej sie na tym skoncentrowac. To Big jest w lecznicy ?? Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 jakbyście mogli wydrukowac kilka tych plakatów - apeli i porozkładać u wetów ja spróbuję to zrobić w okolicach Piaseczna/Konstancina Quote
mru Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Szarotka napisał(a):Oczywiscie dom jest lepszy niz dt i lepiej sie na tym skoncentrowac. To Big jest w lecznicy ?? tak Szarotko, to takie mini-przytulisko przy lecznicy Big dostaje leki i ponoć ma być lepiej z chodzeniem :) no możnaby go do gazety dać :) Quote
Recommended Posts