czerda Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 oki , chętnie , przekarzę mu jutro daj mi nr na pv Quote
carolinascotties Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mari23 napisał(a): rozmawiałam przed chwilą z doktorem Stefanem - nie jest tak tragicznie - powiedział ciepło... jak zdiagnozuje - obiecał zadzwonić... czerda napisał(a):wszystko jest dobrze , psiak nie ma świeżego urazu , to może być tylko starość , nie boli go , rano zrobią rtg ale już teraz można powiedzieć , że rokowanie jest dobre---może dysk uciska na korzonki i wystarczy leczenie objawowe i fizykoterapia piesek jest grzeczny i już śpią wszyskie -zawsze cichutko gra im radio do snu , tak Stef robi , żeby było im milej tayga -zadzwonię do ciebie po 10 jak będę wiedzieć więcej uff.... to sa dobre wiesci... Quote
mmd Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 A szczypanie było? ;) Cieszę się, że chociaż tu dobrze. Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Ja już nie męczyłam szczypaniem :) Niech lepiej fachowiec się tym zajmie... Quote
zachary Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 To czekamy z niecierpliwością na wieści w sprawie zdrowia Amisia! Quote
papryka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 super wiadomosci:))))))))) czekamy dalej na info:) Quote
czerda Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Amiś nie jest sparaliżowany!!! ma czucie w nogach , sygnalizujew piszczeniem potrzeby ma tak ze starości dyskopatię i zmiany zwyrodnieniowe poza tym jest wygłodzony , niedożywiony , bardzo chce jeść , zjadł ze Stefem jego obiad jest przyjazny i wesoły ma na pewno z 12 lat i zaćmę poza tym był bardzo zaniedbany, same kołtuny między nogami -powycinali je jutro jeszcze mają być dodatkowe badania , ale wygląda , że jest dobrze myślimy , że to wiejski biedny piesek , tak na wsi wyglądają staruszki myślę że w takim wypadku nie znajdzie się właściciel i możemy myśleć tylko o hoteliku u kikou gdyby się zgodziła Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Rano postanowiłam porozmawiać z urzędnikami. Miasto twierdzi, że to pies z gminy (wiejskiej), gmina nic nie wie. Odniosłam wrażenie, że wszyscy próbują "zwalić winę" na innych. Ale dowiedziałam się, że już rozmawiali ze schronem (Białogard - 400 km prawie!!!). Jutro idę do wójta, burmistrza i księdza nawet jak będzie trzeba :) ! A Straż Miejska wie - znaleźli Amisia w mieście. Komendant szczerze się ucieszył, że psiak ma dobrą opiekę. Przynajmniej te służby mamy normalne w tym zacofanym mieście :) Głodny bidulek... ode mnie przez te kilka dni dostawał jeść tylko dwa razy dziennie (i suchą zostawiałam, ale to nie bardzo smakowało), częściej nie mogłam tam być. Jadł puszeczki z Niemiec, bez dodatków typu makarony itp... Pierwszego dnia nie bardzo chciał, zjadł odrobinę. Ale następnego aż piszczał jak poczuł zapaszki. Pól puszki (1250 g) na raz! Toż to pęknąć można! No i te kołtuny, brrr... Fakt - mogłam wyciąć troszkę, ale bałam się że malucha boli i przy tym się nacierpi bardziej. Bo o kąpieli w tych warunkach mowy nie było. Quote
czerda Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 no faktycznie Stef mówił , że psiak nie wie co to sucha karma , ale on robi piekom -polewy- np. sardynkowa, wątrobowa, nerkowa....... trzeba chyba potrzasnąć gminami Quote
mmd Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 czerda napisał(a):Amiś nie jest sparaliżowany!!! ma czucie w nogach , sygnalizujew piszczeniem potrzeby ma tak ze starości dyskopatię i zmiany zwyrodnieniowe siuuuper:) jak ma czucie i nie popuszcza to będzie dreptał jakoś tak nie wiem jak, ale miałam przeczucie:) Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 czerda napisał(a):trzeba chyba potrzasnąć gminami U nas gminy dwie - miejska i wiejska :) Jak jutro tam wpadnę to ze stołków pospadają:mad: Quote
carolinascotties Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 ale cudowne wiesci na poczatek tygodnia!!!!! Tayga - szkoda, ze nie moge tam wpasc z Toba.... ;) Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Możesz!! :) Już mi czerda wzór pisma podesłała. Zaraz przerobię na gubińskie warunki, wydrukuję i dostarczę jutro osobiście :) Niech się władze tłumaczą... a co!!! Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Wynika z tego, że stan Amisia to skrajne zaniedbanie. Przecież istnieją o wiele starsze pieski w dużo lepszym stanie :( Quote
czerda Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 tak to smutne , dlatego nie ma chyba co szukac jego włąściciela chyba że zagubił się i długo nie mógł trafić do domu Quote
papryka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 tayga napisał(a):Wynika z tego, że stan Amisia to skrajne zaniedbanie. Przecież istnieją o wiele starsze pieski w dużo lepszym stanie :( poprostu straszne do jakiego stanu mozna doprowadzic takie stworzonko...:/ jasne ze istnieja... moi rodzice maja jamniorka ktory skonczyl wsierpniu 11 latek a jakbyscie go zobaczyly jaki zywotny:)) do latania pierwszy:))) tyle ze caly siwiutki ale charakterem i ruchliwoscia mlodzieniaszek;)))))) tyle ze to to od zawsze wychuchane i wydmuchane bylo:)) Quote
Igiełka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Super wieści jest nadzieja na chodzenie. Amiś mieszkał pewnie w bardzo złych warunkach- psiaki wypieszczone żyją długo. Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Cioteczki i wujkowie! Potrzebujemy deklaracji dla Amisia!!!!! I księgowego :) Quote
zachary Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 A te deklaracje to na leczenie, hotelik, płatny tymczas? Czy już macie konkretne plany? Quote
czerda Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 mamy plany -chcemy prosić kikou , żeby znalazła u siebie dla niego miejsce , to będzie dla niego najlepszy dom Quote
zachary Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jakie kwoty i jakie potrzeby wchodzą w grę, jednorazowe, stałe? Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 zachary napisał(a):Jakie kwoty i jakie potrzeby wchodzą w grę, jednorazowe, stałe? Myslę że najlepiej tak - na ile kogo stać. Przecież tu się liczy każda złotówka. Ja będę uzupełniać pierwszy post o zdeklarowane kwoty - a po znalezieniu kogoś kto udostępni swoje konto również o wpłaty :) Quote
tayga Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Uzupełniłam pierwszy post o deklarację swoją i Magdaleny. I tytuł zmieniłam. Numer konta nam potrzebny... Quote
Recommended Posts