Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mari23 napisał(a):

rozmawiałam przed chwilą z doktorem Stefanem - nie jest tak tragicznie - powiedział ciepło...
jak zdiagnozuje - obiecał zadzwonić...

czerda napisał(a):
wszystko jest dobrze , psiak nie ma świeżego urazu , to może być tylko starość , nie boli go , rano zrobią rtg
ale już teraz można powiedzieć , że rokowanie jest dobre---może dysk uciska na korzonki i wystarczy leczenie objawowe i fizykoterapia
piesek jest grzeczny i już śpią wszyskie -zawsze cichutko gra im radio do snu , tak Stef robi , żeby było im milej
tayga -zadzwonię do ciebie po 10 jak będę wiedzieć więcej

uff.... to sa dobre wiesci...

Posted

Amiś nie jest sparaliżowany!!!
ma czucie w nogach , sygnalizujew piszczeniem potrzeby
ma tak ze starości dyskopatię i zmiany zwyrodnieniowe
poza tym jest wygłodzony , niedożywiony , bardzo chce jeść , zjadł ze Stefem jego obiad
jest przyjazny i wesoły
ma na pewno z 12 lat i zaćmę poza tym był bardzo zaniedbany, same kołtuny między nogami -powycinali je
jutro jeszcze mają być dodatkowe badania , ale wygląda , że jest dobrze
myślimy , że to wiejski biedny piesek , tak na wsi wyglądają staruszki
myślę że w takim wypadku nie znajdzie się właściciel i możemy myśleć tylko o hoteliku u kikou gdyby się zgodziła

Posted

Rano postanowiłam porozmawiać z urzędnikami. Miasto twierdzi, że to pies z gminy (wiejskiej), gmina nic nie wie. Odniosłam wrażenie, że wszyscy próbują "zwalić winę" na innych. Ale dowiedziałam się, że już rozmawiali ze schronem (Białogard - 400 km prawie!!!). Jutro idę do wójta, burmistrza i księdza nawet jak będzie trzeba :) !
A Straż Miejska wie - znaleźli Amisia w mieście. Komendant szczerze się ucieszył, że psiak ma dobrą opiekę. Przynajmniej te służby mamy normalne w tym zacofanym mieście :)

Głodny bidulek... ode mnie przez te kilka dni dostawał jeść tylko dwa razy dziennie (i suchą zostawiałam, ale to nie bardzo smakowało), częściej nie mogłam tam być. Jadł puszeczki z Niemiec, bez dodatków typu makarony itp... Pierwszego dnia nie bardzo chciał, zjadł odrobinę. Ale następnego aż piszczał jak poczuł zapaszki. Pól puszki (1250 g) na raz! Toż to pęknąć można!
No i te kołtuny, brrr... Fakt - mogłam wyciąć troszkę, ale bałam się że malucha boli i przy tym się nacierpi bardziej. Bo o kąpieli w tych warunkach mowy nie było.

Posted

no faktycznie Stef mówił , że psiak nie wie co to sucha karma , ale on robi piekom -polewy- np. sardynkowa, wątrobowa, nerkowa.......
trzeba chyba potrzasnąć gminami

Posted

czerda napisał(a):
Amiś nie jest sparaliżowany!!!
ma czucie w nogach , sygnalizujew piszczeniem potrzeby
ma tak ze starości dyskopatię i zmiany zwyrodnieniowe

siuuuper:) jak ma czucie i nie popuszcza to będzie dreptał
jakoś tak nie wiem jak, ale miałam przeczucie:)

Posted

czerda napisał(a):
trzeba chyba potrzasnąć gminami

U nas gminy dwie - miejska i wiejska :)
Jak jutro tam wpadnę to ze stołków pospadają:mad:

Posted

Możesz!! :)
Już mi czerda wzór pisma podesłała. Zaraz przerobię na gubińskie warunki, wydrukuję i dostarczę jutro osobiście :)
Niech się władze tłumaczą... a co!!!

Posted

tayga napisał(a):
Wynika z tego, że stan Amisia to skrajne zaniedbanie. Przecież istnieją o wiele starsze pieski w dużo lepszym stanie :(

poprostu straszne do jakiego stanu mozna doprowadzic takie stworzonko...:/ jasne ze istnieja... moi rodzice maja jamniorka ktory skonczyl wsierpniu 11 latek a jakbyscie go zobaczyly jaki zywotny:)) do latania pierwszy:))) tyle ze caly siwiutki ale charakterem i ruchliwoscia mlodzieniaszek;)))))) tyle ze to to od zawsze wychuchane i wydmuchane bylo:))

Posted

zachary napisał(a):
Jakie kwoty i jakie potrzeby wchodzą w grę, jednorazowe, stałe?

Myslę że najlepiej tak - na ile kogo stać. Przecież tu się liczy każda złotówka.
Ja będę uzupełniać pierwszy post o zdeklarowane kwoty - a po znalezieniu kogoś kto udostępni swoje konto również o wpłaty :)