Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem, jak pomóc, jeśli bedziecie zbierac pieniądze dla niego to postaram sie cos dorzucic.:-(
Chce wierzyć, ze Odi ma racje, że taki paraliz moze sie cofnąc.

Posted

banerek prosze jeszcze raz pobrać ..teraz jes t podłaczony...:lol:
banerki tylko w jednej linii - ciotka tayga ...nie rób drugiej lini..
mniejszy

Posted

Odi... gdzie w Krośnie jest wet z RTG??
Mogę pojechać... nawet do Zielonej Góry jak będzie trzeba. Ale będę potrzebowała Waszej pomocy :(
Najgorsze jest to, że ja pracuję cały dzień. Czwartki mam wolne, ale czwartek daleko...
Jeśli w Krosnie jest RTG to wtorek rano - powinnam zdążyć do pracy.

Posted

Medar zna dobrze tego weta z Krosna.
Muszę przeprosić, gdyż być może jednak ten wet w Krośnie nie ma rtg, a jedynie wozi swoich pacjentów do Zielonej.

Posted

Już do medara napisałam :)
Jeszcze nie mam odpowiedzi, ale też mi się wydaje, że Krosno odpada.
Myślę... może wezmę urlop i pojadę do Zielonej we wtorek rano.

Posted

Tak sobie myślę... zdiagnozujemy Amisia, będziemy wiedzieli dlaczego nie chodzi... i co dalej?
On nie może zostać w tym kojcu :(
Nie chcę mysleć co to będzie, jak Urząd "odłowi" jakiegoś bezdomniacha, a wolnego miejsca w kojcach brak... Amiś pierwszy do "odstrzału" :(

Posted

trzeba mu znaleźć chociaż dom tymczasowy, jak będziesz u weta to wypytaj go jak to będzie z psiakiem - czy jest szansa na to, że będzie chodził, czy nie ma żadnej, czy może tak sobie pełzać czy potrzebny wózek czy podtrzymujące szelki, czy będzie musiał brać jakieś leki i czy są one drogie, ważne jest też to jak to będzie z siusianiem i kupkaniem, czy panuje nad potrzebami, czy "robi pod siebie", to wszystko będzie bardzo ważne

ja już się nie mogę doczekać tego wtorku...

Posted

Tayga najważniejsze teraz jest dobre zdiagnozowanie Amisia-wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy. Ważny też jest Jego stosunek do innych psiaków- będziemy działać.
Wszystko się ułoży. Ciekawe też jak Amiś załatwia swoje potrzeby chociaż z tym niedowładem to pewnie nie kontroluje chociaż nie wiem. Niestety jestem za daleko ale jak chce się pomagać to można bez względu na odległość. W taki lub inny sposób. Przykre to że Jesteś na miejscu tam sama ze wszystkim.

Posted

Zdiagnozujemy...
Inne psy dzisiaj oglądały Amisia (wyniosłam go z kojca), nie warczał, nie pokazał ząbków, ale był lekko wystraszony.
Fancik wszedł do amisiowego kojca podczas karmienia. I ta mała bida pokazała większemu ząbki. Ale tylko zmarszczył ryjek, nie próbował capnąć.
Odzyskuje siły... wspął się na przednich łapkach i nawet szybko popełzał kawałek. Złapałam go za dupcię to dostał megapowera. Jak na takiego biedaka sparaliżowanego to świetnie sobie poradził. Myslę, że na wózeczku by śmigał.
A jaki on ma apetyt!!! Konia z kopytami mu dać!!! Wiem... przekarmić nie mozna.
Wydaje mi się, że kontroluje wydalanie. Kupy były trzy, każda kawałek od słomy na której Amiś leży. Chociaż ogonek lekko przybrudzony (nie ma co się dziwić - pewnie kupał leżąc)

Tak leżał jak przyjechałam... myslałam, że nie zyje :(

Obiadek:

Posted

tayga napisał(a):
To jeszcze nie jest taka kosmiczna kwota, myślałam, ze to jest droższe.
Ale z wózkiem czy bez - Amiś nie może zostać w tym kojcu :(

Zapisuję, kolejna bida z niedowładem:shake:

Posted

jeśli byłaby możliwość zabrania go i przywiezienia w ok wrocławia próbowałabym prosić kolegę weta , o pomoc w każdym względzie -hotel i diagnoza , leczenie , za podróż mogę zapłacic i za jakiś czas w hotelu zanim by się uzbierało deklaracje , co wy na to/?

Posted

No to już jest jakieś wyjście...
Bo uwierzcie mi - strasznie się boję, że pracownicy Urzędu zadecydują bez kontaktu ze mną i uśmiercą Amisia... Mimo tego, że obiecałam sama się nim zająć i utrzymać (jak zresztą całą resztę bezdomniachów).
Urząd na hasło "bezdomny" ma dwie odpiwiedzi: schron (a ponieważ żal im na to kasy) - uśpienie. W poniedziałek rano zadzwonię do nich i będę błagać by żadnych działań nie podejmowali bez uzgodnienia ze mną.
Gubin to fatalne miejsce :(