kinia098 Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Podniosę moje darłowiaczki :) Quote
kinia098 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 pilnie poszukiwany transport darłowo-bobolice dla babci z działek !!!! Quote
kinia098 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Proszę o pomoc w transporcie ! Na Babcię czeka DS ! A ja już się głowię, gdzie ją przetrzymam do czasu transportu Quote
kinia098 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Szczęśliwa Furia w nowym domku :1luvu: Quote
kinia098 Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Babcia potrzebuje 100zł na transport, do niedzieli. To jedyna okazja żeby pojechała do DS :( Quote
Kinya Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Kiniu, to Twoje wydarzenie? http://www.facebook.com/#!/?sk=messages&tid=1571516926306 Nawet jakbym dziś coś wysłała, to do niedzieli nie dojdzie, bo mamy rachunki w różnych bankach :shake: Więc sama nie wiem czy słać. Możesz zapłacic później? Są już jakieś deklaracje? Quote
kinia098 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Babcia zebrała forsę i pojedzie do nowego domku :) Przecież inaczej być nie mogło !! :D Niedługo będą zdjęcia Pindżura z DS :) Quote
kinia098 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Rudy kocur, który w piątek przypałętał się do Agnieszki ( z ranami po pogryzieniu. na szczęście nic poważnego ) miał tylko na tymczas trafić do mojej cioci, a jednak zostaje na DS ;) Już został ochrzczony imieniem Fredek :D Quote
kinia098 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Babcia dostarczona do DS 2 godzinną podróż zniosła bardzo dzielnie Na początku troszkę się bała nowego miejsca, ale za chwilkę sama podbiegła i zamiauczała na zawołanie swojej nowej Pani Będzie miała naprawdę bardzo dobrze Do towarzystwa ma też już emerytowanego jamnika Cyryla I ogromne podziękowania dla Darka i Agnieszki za pomoc w transporcie Babci Mam u Was dług wdzięczności No, kolejne serduszko uratowane:) Quote
kinia098 Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 rudy został dziś wykastrowany ( 50zł ) :D Quote
kinia098 Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Zapraszam do nas, zapraszam :D DT szukają: * młodziaki 3-4 miesięczne: - piękna srebrna tricolorka Puszysta, - siostra Puszystej, srebrna tricolorka Wzorek, - 3/4 bure lub marmurkowe maluchy, piękne !!!, - czarna kotka/kocurek z jaśniejszymi prążkami, - ciemna bura kotka z białymi dodatkami ( krawat, łapki, pyszczek ), * około 2 letnie koty: - bura milutka koteczka, do domu z ogrodem, - ładna marmurkowa koteczka Bulwa, zadziorna z charakterem :D, ma jedno oko chore, * około 5 letnie koty: - bura grubiutka koteczka z okropną czerwoną błoną na oczach :(, oswojona ( MEGA PILNIE DT ), to takie najpilniejsze :/ Quote
kinia098 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Sóweczka i Marcelek w DS :D Nie wiem czy razem, czy osobno :) Na dniach się dowiem :) Księżniczka czeka do szczepień :) Wiadomo, maluchy trochę kasy z portfela zabrały, dlatego proszę o nawet najmniejsze wpłaty :oops: Quote
kinia098 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 jutro na karmienie, bynajmniej mam taką nadzieję :/ trzymajcie kciuki, żeby była Puszysta i Wzorek :( Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 no i nie pojechałam !!! autobus mi nie przyjechał....... wet mnie chyba zabije, bo z Fredkiem miałam dziś być na zastrzyku.... :/ Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 One proszą o DT.... 1 Wzorek- piękna, drobniutka koteczka. W pół dzika, ale do oswojenia ze względu na wiek; 4 miesiące !!!! 2 Puszysta- piękna, grubiutka koteczka. W pół dzika, ale do oswojenia ze względu na wiek; 4 miesiące !!!! 3. Bura kicia- dziksza od trikolorek. Z nią będzie trochę więcej pracy. Też około 4 miechy. 4. Bury kocurek- dzikawy, ale przy pełnej misce i ciepłym domku szybko powinien się oswoić. Pilnie DT, bo strasznie kicha :( Gluty do ziemi :( 4 miesiące. 5. Buraska- pięknie umaszczona koteczka. Bardzo żywiołowa i ciekawska. Dzikawa, ale do oswojenia :) Będzie fajnym mruczkiem do domu z ogrodem :) 4 miesiące. 6. Nosek- śmieszny, grubiutki kocurek na krótkich łapkach. Uwielbiam go, bo przypomina mojego Bosa :1luvu: 3 miesiące. 7. Szary- dziki. Najlepiej wykastrować i na gospodarstwo, gdzie będą o niego dbali, leczyli w razie potrzeby :) 3 miechy. 8. Burasia- kotka na bank do oswojenia ! Mieszka na dachu, gdzie nie ma żadnego schronienia i głoduje :( 4 miesiące. Bardzo pilnie DT :( 9. Kotka 'bura pingwinka'- około 4 miesięczna. Nieśmiała. Na pewno do oswojenia. Jest najchudsza z całego stada :( Zawsze ostatnia je i trzyma się z boku. Ma chore oczko. 10. Bulwa- około 2-3 letnia kotka. Ma chore oko do wyleczenia. Oswojona, ale z charakterem ;) 11. Rudzik- około 4 miesięczny kocurek. Na bank do oswojenia !! Mizia się nam pod nogami i jest bardzo przyjacielski. Chyba jako jedyny nadawałby się do domu niewychodzącego. Ma bardzo mocny rudy kolor. Wszystkie koty najchętniej oddam do domów z ogrodem lub na gospodarkę, gdzie będą dobrze traktowane :) Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Takie piękne marnują się na działkach :( Ja, moi 4 koci rezydenci + tymczasowiczka Plamka i całe stado darłowiaczków, życzymy wszystkim [FONT=Franklin Gothic Medium]WESOŁYCH ŚWIĄT !!![/FONT] :tree1: :loveu::kociak::loveu: :tree1: Quote
kinia098 Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Nasze wydarzenia na FB: - ogólne o darłowskich kotach -> http://www.facebook.com/event.php?eid=156601747712589 - Wzorek i Puszysta zbierające 20zł na ogłoszenia -> http://www.facebook.com/event.php?eid=136285366428071 - wszystkie darłowskie młodziaki nadające się do oswojenia ( aż 11... ) -> http://www.facebook.com/event.php?eid=174800835885647 Inne: - wyrzucona sunia po wypadku -> http://www.facebook.com/event.php?eid=166638023357652 - 36 kotów z azylu P.Halinki w Koszalinie -> http://www.facebook.com/event.php?eid=136628229728246 - około 10 letni Amstaff Dan, którego wypatrzyłam w koszalińskim schronie, już pół roku czeka na dom i zaczyna brakować deklaracji -> http://www.facebook.com/event.php?eid=174440615920470 edit: zdjęcia sprzed około 2 tygodni Basia jeszcze na działkach. Tak się cieszę, że teraz ma dom :1luvu: Puszysta :P Imię idealnie do niej pasuje :mrgreen: Dzika tri. Na szczęście już po sterylce :) Buraska, Puszysta i Noseczek móóóój :1luvu: I coś nowego na Pocztowej: Quote
Isabel Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Serdeczne świąteczne życzenia i pozdrowienia dla Ciebie i Twoich podopiecznych - oby jak najwięcej zwierzaków znalazło dom :kociak::wolfie::tree1: Quote
kinia098 Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Isabel napisał(a):Serdeczne świąteczne życzenia i pozdrowienia dla Ciebie i Twoich podopiecznych - oby jak najwięcej zwierzaków znalazło dom :kociak::wolfie::tree1: dziękuję ! i też mam nadzieję, że w tym roku adopcje będą lepsze, a kociaków będzie mniej ! :) Quote
kinia098 Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Znalazłam dziś na tel. Nie mogłam się powstrzymać :ryk: Jak ona tu wyszła :ryk: Z Plami się cwaniara robi :roll: Już na do mnie na łóżeczko się pcha i za dnia w nocy :evil: Byłyśmy dziś na karmieniu. Chyba nie muszę pisać o co proszę, a wręcz błagam na kolanach......... Quote
kinia098 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Glutek/Guzik troszkę lepiej. Ciut ale lepiej. Tyle że te glutki mu na nosku zamarzają i cały noseczek ma zapchany:( I znowu nie było Wzorka na karmieniu Bulwy też. Wzorek jak Wzorek.. ale nie możliwe, że Bulwa nie wyszła na jedzonko !!! Jedyna pozytywna myśl to taka, że wzięła ją do siebie ( zapewne tylko na zimę.. ) karmicielka, która ją bardzo lubiła. Zawsze podsuwała jej najlepsze kąski. Quote
sylwija Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Biedaczek z tego Glutka/Guzika :( i ciągle mrozy i snieg - a taka ma słodką buzię.. Quote
kinia098 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Z Glucikiem troszkę lepiej. W piątek kolejne zastrzyki. Dziś dostał jeden. Quote
Recommended Posts