Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinia, ile płacicie u was za sterylki?

Dopiero doczytałam o maluszkach
[*] :-( Jak ich mamusia zniosła sterylkę? Nic jej się nie paprało, nie dostała jakiegoś zapalenia?

Posted

Cudak napisał(a):
Kinia, ile płacicie u was za sterylki?

Dopiero doczytałam o maluszkach
  • :-( Jak ich mamusia zniosła sterylkę? Nic jej się nie paprało, nie dostała jakiegoś zapalenia?

• Mamusia niestety musiała czekać prawie 2 tygodnie na sterylkę :( Kotka była w ciut gorszym stanie niż inne kotki, ponieważ macica nie była jeszcze całkiem zagojona, czy coś takiego... Ale dostała dziś antybiotyk i puściłam ją na wolność... Ileż ona będzie siedzieć w zamknięciu ;/

U nas sterylka 150zł.

Posted

Dobrze, że z kocicą wszystko ok :) Po uśpieniu maluchów nie powinno się od razu sterylizować kocicy, bo może jej się paprać w związku z tym, że zaczęła się laktacja.

U nas też sterylka kosztuje już 150 zł ;/ (wcześniej było 120 zł)

Posted

Cudak napisał(a):
    Dobrze, że z kocicą wszystko ok :) Po uśpieniu maluchów nie powinno się od razu sterylizować kocicy, bo może jej się paprać w związku z tym, że zaczęła się laktacja.

U nas też sterylka kosztuje już 150 zł ;/ (wcześniej było 120 zł)

U nas UM nie chce wydawać kartek na darmowe sterylki............. No comment.

Posted

Cudak napisał(a):
    Jeśli otworzą oczy, będziecie próbowały je wyłapać (jak już będą miały ok 6-8 tyg) i oddać do adopcji?

To pewne, że tam nie zostaną, żeby stadko mi się mnożyło...
    Będziemy szukać wszystkich możliwych opcji.
    Jeśli otworzą już oczy, to na bank nie pójdą do uśpienia.
    Wydaje mi się, że nie będzie ich dużo, bo Szylka miała mały brzuch i nie spodziewałam się, że się tak szybko okoci.
    A może to po prostu zwidy mojej siostry :lol: Chociaż ja jej od dłuższego czasu nie widziałam- to znak, że może karmi małe.

Posted

Pilnie szukam jakiegoś gospodarstwa dla 4 kotów ! Ich karmiciel nie wytrzymuje już z ludźmi, którzy cały czas dokuczają mu i kotom ! Nie muszą wszystkie iść w jedno miejsce. Fajnie by było, gdyby trafiły po 2 do różnych gospodarstw. Są super łowne ! Myszki wyłapią i nie będą już zjadały zboża. Takim dzikuskom wystarczy stodoła, picie, jakieś jedzenie ( nie musi być to super markowa karma !! ) oraz co jakiś czas odrobaczenie. I tyle !
    Pomocy ! <help>

Posted

Tak się złożyło, że dziś byłam. Szylka w piwnicy siedziała, co oznacza, że małe są.
    Nie wiem, czy są tam bezpieczne To jest strasznie zasyfiona piwnica, gdzie wszystko się klei Się tak zbieramy z tym sprzątaniem...
    Zdjęcia jutro.
    Tęcza była. Brudna i uszy takie dziwne, jakby świerzba miała. A może tylko zabrudzone, jak u Malutkiej.
    Maleństwa nie było, Łatki, Klakiera, Mamby ( to jednak kocur ) i Markiza.

Posted

Koty z Wałowej

Synuś :1luvu: Jest piękny ! Nie wiem czemu, ale jak go widzę, to od razu nadałabym mu imię Tiramisu :mrgreen:

Buraska

Gusia

Kasia. Kasiula jest o wiele piękniejsza na żywo :1luvu:

Z Bogusława X

Szylka

Tęcza

I piwnica na Bogusława X

• 4 weeks later...
    • 2 weeks later...