kinia098 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Czarnulka już po sterylce i Mona dziś też będzie ciachana A w Darłowie kolejne koty do sterylek...... Dziś odnalezione. Quote
Cudak Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Kinia, ile płacicie u was za sterylki? Dopiero doczytałam o maluszkach [*] :-( Jak ich mamusia zniosła sterylkę? Nic jej się nie paprało, nie dostała jakiegoś zapalenia? Quote
kinia098 Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Cudak napisał(a):Kinia, ile płacicie u was za sterylki? Dopiero doczytałam o maluszkach :-( Jak ich mamusia zniosła sterylkę? Nic jej się nie paprało, nie dostała jakiegoś zapalenia? Mamusia niestety musiała czekać prawie 2 tygodnie na sterylkę :( Kotka była w ciut gorszym stanie niż inne kotki, ponieważ macica nie była jeszcze całkiem zagojona, czy coś takiego... Ale dostała dziś antybiotyk i puściłam ją na wolność... Ileż ona będzie siedzieć w zamknięciu ;/ U nas sterylka 150zł. Quote
Cudak Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Dobrze, że z kocicą wszystko ok :) Po uśpieniu maluchów nie powinno się od razu sterylizować kocicy, bo może jej się paprać w związku z tym, że zaczęła się laktacja. U nas też sterylka kosztuje już 150 zł ;/ (wcześniej było 120 zł) Quote
kinia098 Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Cudak napisał(a):Dobrze, że z kocicą wszystko ok :) Po uśpieniu maluchów nie powinno się od razu sterylizować kocicy, bo może jej się paprać w związku z tym, że zaczęła się laktacja. U nas też sterylka kosztuje już 150 zł ;/ (wcześniej było 120 zł) U nas UM nie chce wydawać kartek na darmowe sterylki............. No comment. Quote
kinia098 Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Cudak napisał(a):Ciekawe, czy kociaki się znajdą.... :roll: Do piwnicy klucz mam. Jutro tam będę. Quote
kinia098 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Cudak napisał(a):I jak? Znalazłaś maluchy? Maluchów od Szylki jeszcze nie szukałam. Natomiast maluchów Tęczy nie ma :O :/ Quote
Cudak Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 No to masakra. Jeśli maluchy są i ich nie znajdziesz, zdążą otworzyć oczy... Quote
kinia098 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Cudak napisał(a):No to masakra. Jeśli maluchy są i ich nie znajdziesz, zdążą otworzyć oczy... Właśnie tego się obawiam... Quote
Cudak Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jeśli otworzą oczy, będziecie próbowały je wyłapać (jak już będą miały ok 6-8 tyg) i oddać do adopcji? Quote
kinia098 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Cudak napisał(a):Jeśli otworzą oczy, będziecie próbowały je wyłapać (jak już będą miały ok 6-8 tyg) i oddać do adopcji? To pewne, że tam nie zostaną, żeby stadko mi się mnożyło... Będziemy szukać wszystkich możliwych opcji. Jeśli otworzą już oczy, to na bank nie pójdą do uśpienia. Wydaje mi się, że nie będzie ich dużo, bo Szylka miała mały brzuch i nie spodziewałam się, że się tak szybko okoci. A może to po prostu zwidy mojej siostry :lol: Chociaż ja jej od dłuższego czasu nie widziałam- to znak, że może karmi małe. Quote
kinia098 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Pilnie szukam jakiegoś gospodarstwa dla 4 kotów ! Ich karmiciel nie wytrzymuje już z ludźmi, którzy cały czas dokuczają mu i kotom ! Nie muszą wszystkie iść w jedno miejsce. Fajnie by było, gdyby trafiły po 2 do różnych gospodarstw. Są super łowne ! Myszki wyłapią i nie będą już zjadały zboża. Takim dzikuskom wystarczy stodoła, picie, jakieś jedzenie ( nie musi być to super markowa karma !! ) oraz co jakiś czas odrobaczenie. I tyle ! Pomocy ! <help> Quote
Cudak Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Masz ich zdjęcia? Trzeba im ogłoszenia porobić... Quote
kinia098 Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Cudak napisał(a):Masz ich zdjęcia? Trzeba im ogłoszenia porobić... Mam. Na miau są. Muszę się wziąć za ogło. Quote
kinia098 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Są 2 małe. Nie widziałam, nie wiem jakie, nie znalazłam. Jeśli nic ich nie zjadło, to są. Z dzisiejszego polowania nici. Quote
kinia098 Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Tak się złożyło, że dziś byłam. Szylka w piwnicy siedziała, co oznacza, że małe są. Nie wiem, czy są tam bezpieczne To jest strasznie zasyfiona piwnica, gdzie wszystko się klei Się tak zbieramy z tym sprzątaniem... Zdjęcia jutro. Tęcza była. Brudna i uszy takie dziwne, jakby świerzba miała. A może tylko zabrudzone, jak u Malutkiej. Maleństwa nie było, Łatki, Klakiera, Mamby ( to jednak kocur ) i Markiza. Quote
kinia098 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Koty z Wałowej Synuś :1luvu: Jest piękny ! Nie wiem czemu, ale jak go widzę, to od razu nadałabym mu imię Tiramisu :mrgreen: Buraska Gusia Kasia. Kasiula jest o wiele piękniejsza na żywo :1luvu: Z Bogusława X Szylka Tęcza I piwnica na Bogusława X Quote
kinia098 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 PILNIE potrzebne są DT Karmicielka z działek znalazła sponsora na sterylki obu kotek Ale nie zrobimy tego, bo obydwie karmią młode Quote
kinia098 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Nadal poszukujemy DT dla: rudo-białego tygryska buraska buraska ze "złotymi" dodatkami dzikiego burania Quote
Recommended Posts