aga 2 Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Nnikka, dzięki :D Czy ta wystawa jest tam, gdzie zawsze była? Quote
Flaire Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 A czy ja mogę powtózyć prośbę o wskazówki od strony Warszawy? Pliiiiz... :D Quote
Agasia Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 [quote name='aga 2']Nnikka, dzięki :D Czy ta wystawa jest tam, gdzie zawsze była?[/quote] tak :) Quote
Cardi Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 hmmm........ wjazd z Wawy....hmmm.... a Czy bedzie jechala od strony Brzezin?? Quote
Tiggy Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 A moze ktos wie, jak na teren wystawy dojsc/dojechac od dworca PKP czy tam stacji o tajemniczej nazwie ŁÓDŹ-WIDZEW ? :lol: Bo nie wiem, czy mi sie pociagiem oplaca, jak potem mam zabladzic w Lodzi :P (a jechalabym bez psa, tylko jako widz, a moze to i lepiej- musze sie zaglebic w rhodesiany, no i bedzie mial kto beaglom wyniki spisywac :D ) Quote
tunio Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 A ja mam prosbe do Dany.Czy szloby sprawdzic czy doszlo zgloszenie dwoch dozyc argentynskich ? Sin Taurus kl. otwarta,Supra Taurus kl.Championow Z gory bardzo dziekuje. Quote
Olcia P. Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 Ni i pieknie, miał sędziować Hiszpan, a będzie sędzia z Białorusi :) ależ oni zmieniają plany,... Anatolij Zhuk Białoruś – 88 –Great Japanese Dog – 6, [b]Majorca Mastiff – 14[/b], Entlebuchar - 3, Appenzeller – 2, Berner Sennenhund – 56, Grosser Schweizer Sennenhund - 7 14 majorek, no no to calkiem sporo . Czy będzie wiadomo bliższa stawka ? Quote
MateuszCCS Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 [quote name='Flaire']A czy ja mogę powtózyć prośbę o wskazówki od strony Warszawy? Pliiiiz... :D[/quote] Którędy ? Jeżeli przez Rawę - to masz opis wyzej ;) Jeżeli przez Łowicz - wjezdzasz do Lodzi , droga zmienia sie z jednego pasa w trzy, po prawej mijasz (od razu) malutka stacje CPN i na swiatlach (50m) skręcasz w prawo. Jedziesz prosto, po lewej mijasz market "Le'Clerc" i ... potem patrz opis dojazdu z Rawy :roll: Pozdrawiam, M. P.S. Male pytanie - czy na teren wystawy mozna wejsc jako widz ... z psem ? Wybieramy sie popatrzec co nasz ewentualnie czeka za kilka miesiecy :o i nie wiemy czy mozemy isc z Vega ... acha - polecam mapke: [url]http://www.mapa.lodz.pl[/url] choc zgodnie z tymi opisami mozna dojechac bez [ok] Quote
NNikka Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 [quote name='Tiggy']A moze ktos wie, jak na teren wystawy dojsc/dojechac od dworca PKP czy tam stacji o tajemniczej nazwie ŁÓDŹ-WIDZEW ? :lol: Bo nie wiem, czy mi sie pociagiem oplaca, jak potem mam zabladzic w Lodzi :P (a jechalabym bez psa, tylko jako widz, a moze to i lepiej- musze sie zaglebic w rhodesiany, no i bedzie mial kto beaglom wyniki spisywac :D )[/quote] Napisz kiedy bedziesz to może uda mi się zabrać Cie z tego dworca... Mieszkam całkiem niedaleko. Quote
NNikka Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 Jak bedziesz jechała od strony Rawy Maz. to jedz cały czas prosto, po lewej stronie bedzie market M1 potem wjedziesz na wiadukt, a za nim bedzie ogromne skrzyzowanie. Na tym skrzyżowaniu skręcisz w prawo, a potem na pierwszym skręcie w lewo, potem cały czas prosto... mijasz po lewej stronie market Leclerk, skrzyzowanie z tramwajami... dalej prosto i dojeżdzasz do skrzyzowania na którym ponownie widzisz tramwaje. Skręcasz wtedy w prawo i w drugą w lewo, to jest ulica Teresy, ona jest na wysokosci parku i na tej ulicy jest wystawa. [b] Flaire Czy bedziesz jechała od Rawy czy przez Łowicz?[/b] Quote
Złośnica Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 [quote name='NNikka']Napisz kiedy bedziesz to może uda mi się zabrać Cie z tego dworca... Mieszkam całkiem niedaleko.[/quote] ja bym jednak poprosiła o rozpiskę jak z dworca dojść do wystawy. Czy bliżej jest z Łodzi Widzew czy z Łodzi Kaliskiej ?? Czy może prościej wziąć taxi ?? Niestety jadę całkowicie sama, w jednej ręce kennel klatka ( z 10 kg ) w drugiej bullterrier ( 35 kg ) w Łodzi Widzew będę ok. 8.30 a w Łodzi Kaliskiej 8.45 ...wiem, że to wcześnie, ale innego połączenia po prostu nie mam :( Quote
Flaire Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 [quote name='NNikka'][b] Flaire Czy bedziesz jechała od Rawy czy przez Łowicz?[/b][/quote]:niewiem: A którędy powinnam? Quote
Tiggy Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 NNikka, dzieki, ale ja nie wiem czy napewno pojade, moze sie okazac dopiero w piatek wieczorem, czy sie wybiore- w koncu bez psa jade... ;) Ale bardzo dziekuje za propozycje, widze ze dogomaniacy sa bardzo zyczliwi :lol: Dlatego tak jak Złośnica prosilabym o jakies info- czy moze autobusem, taxi, piechota, i z której stacji... ja tak sobie mysle, o ktorej powinnam pojechac- bo z Wawy sporo jest polaczen... O ktorej sie wlasciwie zaczyna...? :oops: Quote
Fruzia Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 Dana! Nie wiesz przypadkiem czy kolejność w jakiej podani są sędziowie jest również kolejnością sędziowania? Quote
LAURA Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 [quote name='Tiggy'] O ktorej sie wlasciwie zaczyna...? :oops:[/quote] chyba-10:00 :) Quote
Diana14 Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 [quote name='Złośnica&LUGER'][quote name='NNikka']Napisz kiedy bedziesz to może uda mi się zabrać Cie z tego dworca... Mieszkam całkiem niedaleko.[/quote] ja bym jednak poprosiła o rozpiskę jak z dworca dojść do wystawy. Czy bliżej jest z Łodzi Widzew czy z Łodzi Kaliskiej ?? Czy może prościej wziąć taxi ?? Niestety jadę całkowicie sama, w jednej ręce kennel klatka ( z 10 kg ) w drugiej bullterrier ( 35 kg ) w Łodzi Widzew będę ok. 8.30 a w Łodzi Kaliskiej 8.45 ...wiem, że to wcześnie, ale innego połączenia po prostu nie mam :([/quote] Zdecydowanie lepiej jechać z Łodzi Kaliskiej. Z tamtąd musiałabyś dojść do przystanku tramwajowego (kierunek centrum) i wsiąść w obojętnie jaki tramwaj. Przejechać kilka przystanków (nie pamiętam ile niestety). Będziesz jechała pod wiaduktem aż przed sobą zobaczysz duże skrzyzowanie (Mickiewicza z Kościuszki, zaraz przed tym miejscem gdzie masz wysiąść masz McDonald po prawej stronie a po lewej stacje benzynową).Jak wysiądziesz to przechodzisz przez ulicę po prawej stronie i tam masz zaraz przystanek (zobaczysz go bo to kilka kroków) gdzie musisz wsiąść w tramwaj nr 11. Jedziesz dłuugo długo, chyba z 30 minut. No i tu już musisz się dalej popytac gdzie wysiąść bo tam nie ma nic charakterystycznego... :roll: Powiedz, ze chcesz dojść do ul.Św. Teresy, stadion Startu. Ktos na pewno będzie wiedział :lol: P.S. Widziałam Cię wczoraj w Opolu ;) Quote
LoveStorm Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 My w zeszłym roku wyśiadlismy na Łódź Fabryczna, na nogach szliśmy godzine :lol: Quote
Diana14 Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 No z fabrycznego tez mozna, ale prostsza droga jest z Kaliskiego. Podziwiam, że chciało Ci sie taki kawał na pieszko iść... Quote
NNikka Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 Ja dogomaniakom jadącym pociągami proponuję zdecydowanie taksówkę. Z jednego i z drugiego dworca jest trudno się dostać na wystawę, lepszy jest zdecydowanie Kaliski. Widzew to wogóle %*$# nie chce się wyrażać. Quote
donya Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 Tylko, że pod dworcem stoją dziwne taksówki. Nie wiem, czy teraz też. Dwa lata temu, moja znajoma zapłaciła 60 zł z dworca na teren wystawy a z wystawy na dworzec 15zł :roll: Quote
dana1 Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 Już pisałam plany ringowe poniedziałek/wtorek. To co podane jest w kolejności przypadkowej. Pozdrawiam Dana1 Quote
joanna Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Flaire, ja bym ci radziła jechac od strony Rawy. Wtedy wyjeżdzasz z Warszawy na katowicką i w Rawie odbijasz na Łódź. Żeby jechać przez Łowicz to musisz jechac z Warszawy trasą na Poznań. Wąsko, pełno TIR -ów i generalnie przechlapane a odległość obiema trasami jest prawie taka sama. Quote
Flaire Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 [quote name='joanna']Flaire, ja bym ci radziła jechac od strony Rawy.[/quote]joanna, dzięki wielkie, spojrzałam na mapę i chyba dwa lata temu tak właśnie jechałam. Od strony Rawy były już tu podawane dokładne wskazówki, więc na pewno trafię! :D Quote
NNikka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 [quote name='donya']Tylko, że pod dworcem stoją dziwne taksówki. Nie wiem, czy teraz też. Dwa lata temu, moja znajoma zapłaciła 60 zł z dworca na teren wystawy a z wystawy na dworzec 15zł :roll:[/quote] Pod dworcem stoją złodzieje a nie taksówkarze! :evil: [b]Zamawiajcie taksówki telefonicznie z dworcowego automatu bez karty wykręcacie numer 0-800 400-400 i przyjeżdza Tele taxi 400-400. Jeśli macie komórkę plusa ten sam numer również darmowy czyli 0-800 400-400 z innych telefonów co prawda nie za darmo ale skutecznie :D działa numer 42 6400-400[/b] Quote
dorotal Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Dostalam dzisiaj 4 listy z Łodzi. :D W kazdej byl 1 numerek .Nie lepiej wyslac 1 list z czterami numerkami, tak jak dostalam dzisiaj z Bydgoszczy. Nie bylo natomiast kartki na katalog. :( . Quote
Recommended Posts