Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moze ktos wie, jak na teren wystawy dojsc/dojechac od dworca PKP czy tam stacji o tajemniczej nazwie ŁÓDŹ-WIDZEW ? :lol:
Bo nie wiem, czy mi sie pociagiem oplaca, jak potem mam zabladzic w Lodzi :P
(a jechalabym bez psa, tylko jako widz, a moze to i lepiej- musze sie zaglebic w rhodesiany, no i bedzie mial kto beaglom wyniki spisywac :D )

Posted

A ja mam prosbe do Dany.Czy szloby sprawdzic czy doszlo zgloszenie dwoch dozyc argentynskich ? Sin Taurus kl. otwarta,Supra Taurus kl.Championow
Z gory bardzo dziekuje.

Posted

Ni i pieknie, miał sędziować Hiszpan, a będzie sędzia z Białorusi :) ależ oni zmieniają plany,...

Anatolij Zhuk Białoruś – 88 –Great Japanese Dog – 6, [b]Majorca Mastiff – 14[/b], Entlebuchar - 3, Appenzeller – 2, Berner Sennenhund – 56, Grosser Schweizer Sennenhund - 7
14 majorek, no no to calkiem sporo .
Czy będzie wiadomo bliższa stawka ?

Posted

[quote name='Flaire']A czy ja mogę powtózyć prośbę o wskazówki od strony Warszawy? Pliiiiz... :D[/quote]

Którędy ?

Jeżeli przez Rawę - to masz opis wyzej ;)

Jeżeli przez Łowicz - wjezdzasz do Lodzi , droga zmienia sie z jednego pasa w trzy, po prawej mijasz (od razu) malutka stacje CPN i na swiatlach (50m) skręcasz w prawo. Jedziesz prosto, po lewej mijasz market "Le'Clerc" i ... potem patrz opis dojazdu z Rawy :roll:

Pozdrawiam,
M.

P.S.
Male pytanie - czy na teren wystawy mozna wejsc jako widz ... z psem ? Wybieramy sie popatrzec co nasz ewentualnie czeka za kilka miesiecy :o i nie wiemy czy mozemy isc z Vega ...

acha - polecam mapke:

[url]http://www.mapa.lodz.pl[/url]

choc zgodnie z tymi opisami mozna dojechac bez [ok]

Posted

[quote name='Tiggy']A moze ktos wie, jak na teren wystawy dojsc/dojechac od dworca PKP czy tam stacji o tajemniczej nazwie ŁÓDŹ-WIDZEW ? :lol:
Bo nie wiem, czy mi sie pociagiem oplaca, jak potem mam zabladzic w Lodzi :P
(a jechalabym bez psa, tylko jako widz, a moze to i lepiej- musze sie zaglebic w rhodesiany, no i bedzie mial kto beaglom wyniki spisywac :D )[/quote]
Napisz kiedy bedziesz to może uda mi się zabrać Cie z tego dworca...
Mieszkam całkiem niedaleko.

Posted

Jak bedziesz jechała od strony Rawy Maz. to jedz cały czas prosto, po lewej stronie bedzie market M1 potem wjedziesz na wiadukt, a za nim bedzie ogromne skrzyzowanie. Na tym skrzyżowaniu skręcisz w prawo, a potem na pierwszym skręcie w lewo, potem cały czas prosto... mijasz po lewej stronie market Leclerk, skrzyzowanie z tramwajami... dalej prosto i dojeżdzasz do skrzyzowania na którym ponownie widzisz tramwaje. Skręcasz wtedy w prawo i w drugą w lewo, to jest ulica Teresy, ona jest na wysokosci parku i na tej ulicy jest wystawa.
[b]
Flaire
Czy bedziesz jechała od Rawy czy przez Łowicz?[/b]

Posted

[quote name='NNikka']Napisz kiedy bedziesz to może uda mi się zabrać Cie z tego dworca... Mieszkam całkiem niedaleko.[/quote]

ja bym jednak poprosiła o rozpiskę jak z dworca dojść do wystawy.
Czy bliżej jest z Łodzi Widzew czy z Łodzi Kaliskiej ?? Czy może prościej wziąć taxi ??

Niestety jadę całkowicie sama, w jednej ręce kennel klatka ( z 10 kg ) w drugiej bullterrier ( 35 kg ) w Łodzi Widzew będę ok. 8.30 a w Łodzi Kaliskiej 8.45 ...wiem, że to wcześnie, ale innego połączenia po prostu nie mam :(

Posted

NNikka, dzieki, ale ja nie wiem czy napewno pojade, moze sie okazac dopiero w piatek wieczorem, czy sie wybiore- w koncu bez psa jade... ;) Ale bardzo dziekuje za propozycje, widze ze dogomaniacy sa bardzo zyczliwi :lol:

Dlatego tak jak Złośnica prosilabym o jakies info- czy moze autobusem, taxi, piechota, i z której stacji... ja tak sobie mysle, o ktorej powinnam pojechac- bo z Wawy sporo jest polaczen...

O ktorej sie wlasciwie zaczyna...? :oops:

Posted

[quote name='Złośnica&LUGER'][quote name='NNikka']Napisz kiedy bedziesz to może uda mi się zabrać Cie z tego dworca... Mieszkam całkiem niedaleko.[/quote]

ja bym jednak poprosiła o rozpiskę jak z dworca dojść do wystawy.
Czy bliżej jest z Łodzi Widzew czy z Łodzi Kaliskiej ?? Czy może prościej wziąć taxi ??

Niestety jadę całkowicie sama, w jednej ręce kennel klatka ( z 10 kg ) w drugiej bullterrier ( 35 kg ) w Łodzi Widzew będę ok. 8.30 a w Łodzi Kaliskiej 8.45 ...wiem, że to wcześnie, ale innego połączenia po prostu nie mam :([/quote]

Zdecydowanie lepiej jechać z Łodzi Kaliskiej. Z tamtąd musiałabyś dojść do przystanku tramwajowego (kierunek centrum) i wsiąść w obojętnie jaki tramwaj. Przejechać kilka przystanków (nie pamiętam ile niestety). Będziesz jechała pod wiaduktem aż przed sobą zobaczysz duże skrzyzowanie (Mickiewicza z Kościuszki, zaraz przed tym miejscem gdzie masz wysiąść masz McDonald po prawej stronie a po lewej stacje benzynową).Jak wysiądziesz to przechodzisz przez ulicę po prawej stronie i tam masz zaraz przystanek (zobaczysz go bo to kilka kroków) gdzie musisz wsiąść w tramwaj nr 11. Jedziesz dłuugo długo, chyba z 30 minut. No i tu już musisz się dalej popytac gdzie wysiąść bo tam nie ma nic charakterystycznego... :roll: Powiedz, ze chcesz dojść do ul.Św. Teresy, stadion Startu. Ktos na pewno będzie wiedział :lol:

P.S. Widziałam Cię wczoraj w Opolu ;)

Posted

Ja dogomaniakom jadącym pociągami proponuję zdecydowanie taksówkę.
Z jednego i z drugiego dworca jest trudno się dostać na wystawę, lepszy jest zdecydowanie Kaliski. Widzew to wogóle %*$# nie chce się wyrażać.

Posted

Tylko, że pod dworcem stoją dziwne taksówki. Nie wiem, czy teraz też. Dwa lata temu, moja znajoma zapłaciła 60 zł z dworca na teren wystawy a z wystawy na dworzec 15zł :roll:

Posted

Flaire, ja bym ci radziła jechac od strony Rawy. Wtedy wyjeżdzasz z Warszawy na katowicką i w Rawie odbijasz na Łódź. Żeby jechać przez Łowicz to musisz jechac z Warszawy trasą na Poznań. Wąsko, pełno TIR -ów i generalnie przechlapane a odległość obiema trasami jest prawie taka sama.

Posted

[quote name='joanna']Flaire, ja bym ci radziła jechac od strony Rawy.[/quote]joanna, dzięki wielkie, spojrzałam na mapę i chyba dwa lata temu tak właśnie jechałam. Od strony Rawy były już tu podawane dokładne wskazówki, więc na pewno trafię! :D

Posted

[quote name='donya']Tylko, że pod dworcem stoją dziwne taksówki. Nie wiem, czy teraz też. Dwa lata temu, moja znajoma zapłaciła 60 zł z dworca na teren wystawy a z wystawy na dworzec 15zł :roll:[/quote]

Pod dworcem stoją złodzieje a nie taksówkarze! :evil:
[b]Zamawiajcie taksówki telefonicznie z dworcowego automatu bez karty wykręcacie numer 0-800 400-400 i przyjeżdza Tele taxi 400-400.
Jeśli macie komórkę plusa ten sam numer również darmowy czyli 0-800 400-400 z innych telefonów co prawda nie za darmo ale skutecznie :D działa numer 42 6400-400[/b]

Posted

Dostalam dzisiaj 4 listy z Łodzi. :D W kazdej byl 1 numerek .Nie lepiej wyslac 1 list z czterami numerkami, tak jak dostalam dzisiaj z Bydgoszczy. Nie bylo natomiast kartki na katalog. :( .