Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z radością informuję, że konto Misia powiększyło się z dniem dzisiejszym o kwotę 330,- zł, a to dzięki wpłatom:
230 zł - Evelin
100 zł - Renda

Serdecznie dziękujemy - Cioteczki jesteście wspaniałe

:loveu::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: :loveu:

Misiek to już panisko pełną gębą. "Doszła" jeszcze kasa

300 zł od Pipi

:loveu::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: :loveu:

• Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obrobiłam się troszkę z rana. więc coś troszkę popiszę. Misio jest przyjazny nie wiem skąd pomysł że to agresor. Macha do mnie i do małżonka dzielnie ogonkiem, cieszy się z każdego kontaktu z człowiekiem. Apetycik ma ogromny. Wczoraj dostał jeść raz wieczorem. Dzisiaj dostał raniutko i przed chwilą a dostanie jeszcze wieczorkiem. Boję się mu dać dużo jednorazowo ponieważ jest taki chudzieńki że strach żeby zbyt duża dawka jedzonka jednorazowo nie zaszkodziła. Ciekawostką jest to że nie nabrudził w nocy w pokoju a przecież z tego co wiemy był psiakiem łańcuchowym co ewidentnie widać po jego szyjce.
W lecznicy pani która wydawała psiaka też chwaliła że jest fajny i kontaktowy. lecznica policzyła sobie za pobyt i zabiegi wykonane 400 zł. Dostałam zwrotu 100 zł z których musiałam jeszcze zapłacić za tabletki które dostał na wynos. Czyli faktycznie i ostatecznie zwrot wynosi 85 zł.
Koszt paliwa za przywiezienie psiak z Warszawy to 40 zł.
Zaraz zeskanuję i wstawię papierzyska które dostałam wraz z Miśkiem w lecznicy.

Posted

przeczytalam, ze wójt gminy Wyszki to dobry czlowiek.
o p. orzechowskim juz wczesniej wiedzialam, ze ma serce we wlasciwym miejscu.
dobrze, ze walczycie o te biedne psiaki, bo widze, ze daje to rezultaty.
w grupie sila.
przesle 100 zl do elik, a ona da temu psu, co potrzebuje, moze byc dla miska czy innego.

Posted

AlinaS napisał(a):
Ze skanów to raczej nic nie będzie wychodzą takie że prawie nic nie widać

Alinko, zanim zdążyłam przeczytać to co napisałaś na wątku, przeczytałam to co mi w PW napisałaś, a że tego mało mi było, to poprosiłam o więcej :) Nie przejmuj się więc tym o co proszę, to tu mi wystarczy - oczywiście na razie tylko :)
Jedynie poproszę Cie o potwierdzenie, czy dobrze myślę co do odpłatności za dobę, czy to będzie 10 zł ?

Posted

Tak 10 zł za dobę. Proponuję upomnieć się w lecznicy w której był Misiek aby historię leczenia wysłali na mejla ( muszą mieć w komputerze) skan wychodzi zupełnie niewidoczny może to wina mojego skanera ale prędzej wychodzi oszczędność tuszu bądź. tonera w drukarce przychodni bo wydruk jest w oryginale bardzo blady.

Posted

[quote name='li1']...
przesle 100 zl do elik, a ona da temu psu, co potrzebuje, moze byc dla miska czy innego.
Jeśli nie macie nic przeciwko tu, to ta wpata będzie dla Azuli, bo ona teraz mniej od Misia ma, a to przecież oba nasze psiurki są i traktować jednakowo powinnyśmy je oba :)

Li1 dziękuję :loveu::Rose::calus:

[quote name='AlinaS']Tak 10 zł za dobę. Proponuję upomnieć się w lecznicy w której był Misiek aby historię leczenia wysłali na mejla....
Po pokryciu kosztów pastylek 15 zł i transportu 40 zł, ze 100 zł, jakie pozostało z przelewu Rodziców kkanarekk, zostało 45 zł. Misiu zawitał u Ciebie Alinko 18.03. po południu, proponuję więc aby te 45 zł policzyć za 4,5 dnia pobytu w hoteliku, czyli od 18 do 22.03. włącznie. Czy zgadzasz się na to ? Matematycznie przedstawiam to w poście nr 2 w rozliczeniach.

Faktura za pobyt Misia w lecznicy została dzisiaj wysłana przez panią księgową na adres Rodziców kkanarekk. Muszę przyznać, że pani znalazła się właściwie - przepraszała baaaaardzooooooo.
Odnośnie historii choroby, to zatrzymaj ją, a jak enia zatęskni za naszymi psiurkami i wpadnie z odwiedzinami, to zabierze.
Czy z lektury tej historii choroby wynika, że Misiu został odrobaczony i odpchlony ?
Bardzo proszę pamiętaj o smarowaniu tych odparzeń w pachwinach.

Posted

[quote name='ewa gonzales']Misiaczku teraz bedzie juz dobrze !
Z tak troskliwymi Cioteczkami musi być, nie ma innej opcji :)

Posted

[quote name='AlinaS']...Misio jest przyjazny nie wiem skąd pomysł że to agresor. Macha do mnie i do małżonka dzielnie ogonkiem, cieszy się z każdego kontaktu z człowiekiem. Apetycik ma ogromny. Wczoraj dostał jeść raz wieczorem....Ciekawostką jest to że nie nabrudził w nocy w pokoju a przecież z tego co wiemy był psiakiem łańcuchowym co ewidentnie widać po jego szyjce.
W lecznicy pani która wydawała psiaka też chwaliła że jest fajny i kontaktowy...
Psiak najwyraźniej o charakterze psa domowego, pokojowego. Wyobrażacie sobie, co przechodził będąc przywiązany do budy, skazany na samotność, bo ta posesja była niezamieszkała. Chłop bywał tam tylko okazjonalnie, jak miał taką potrzebę.Miśku kochany przyszły domek będzie prześwietlony dokładnie, zanim do niego trafisz.

[quote name='elik']...
Czy z lektury tej historii choroby wynika, że Misiu został odrobaczony i odpchlony ?

Ponawiam pytanie o odrobaczenie i odpchlenie .

Posted

kkanarekk napisał(a):
Dzień dobry Misiu! AlinaS czy możemy prosić o jakieś nowe informacje o naszym Misiu :)? Czy nadal taki grzeczny ?

Właśnie, właśnie, i jakby się dało, to choć jedną foteczkę prosimy :)

Posted

:kiss_2:;)

Randa napisał(a):
ciotki trzeba deklaracji stałych, 50 miesięcznie dorzucam...

Dziękuję,jesteś niesamowita

Posted

Evelin napisał(a):
Tak,Miś i Aza sa w hoteliku u AlinyS...

ale hotelik mieści się w dwóch miejscach , dlatego pytam gdzie jest Pan Miś :)

Posted

[quote name='Randa']ciotki trzeba deklaracji stałych, 50 miesięcznie dorzucam...
Randa wielkie dzięki. :loveu: :Rose: :Rose: :Rose:
Misiu faktycznie ma mało deklaracji stałych. Razem z Twoją ma obecnie zapewnione 150 zł/m-c :( Niestety ja znowu rozpędziłam się z deklaracjami na psiaki i teraz więcej nie dam rady ponad to co zadeklarowałam.

[quote name='elik']...

Alino po raz trzeci zadaję to samo istotne pytanie, proszę odpowiedz.
Czy smarowanie pachwin daje rezultaty ?