sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ja mając do czynienia z roznymi psimi dolegliwosciami i przeroznymi wetami przy okazji setek przypadkow psow bezdomnych, nauczyłam się sceptycznie podchodzić do tego co weci mówią i myśleć samodzielnie, nie wierzyć im bezgranicznie;-) o Kalm Aidzie pomyślałam dzięki furciaczkowej, która stosuje to z powodzeniem u swoich zwichrowanych hotelikowych psów, wiedziałam że jednym to pomaga, na inne nie działa wcale, nie liczyłąm na cud, tylko na pomoc z opanowaniem emocji i ułatwieniem dotarcia do psów i w pełni się sprawdziło.
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']Ja mając do czynienia z roznymi psimi dolegliwosciami i przeroznymi wetami przy okazji setek przypadkow psow bezdomnych, nauczyłam się sceptycznie podchodzić do tego co weci mówią i myśleć samodzielnie, nie wierzyć im bezgranicznie;-) o Kalm Aidzie pomyślałam dzięki furciaczkowej, która stosuje to z powodzeniem u swoich zwichrowanych hotelikowych psów, wiedziałam że jednym to pomaga, na inne nie działa wcale, nie liczyłąm na cud, tylko na pomoc z opanowaniem emocji i ułatwieniem dotarcia do psów i w pełni się sprawdziło.[/QUOTE] ja to liczylam na cud!!! a moja starsza suka to chyba teraz pojdzie do czestochowy dziekowac, ze juz nikt w nia w aucie nie celuje!!!
evel Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Odchodząc na chwilę od wetów i takich tam... Wiecie co? Będzie w tym roku miot holendrów w PL... :sadCyber:
gops Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='evel']Odchodząc na chwilę od wetów i takich tam... Wiecie co? Będzie w tym roku miot holendrów w PL... :sadCyber:[/QUOTE] kup :diabloti:
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 a ja nie wiem, czy bym kupila psa, dlatego ze akurat w polsce. warto sie porozgladac szczegolnie jesli rasa rzadka.
Unbelievable Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']a ja nie wiem, czy bym kupila psa, dlatego ze akurat w polsce. warto sie porozgladac szczegolnie jesli rasa rzadka.[/QUOTE] w polsce nie ma, z tego co wiem, marnych holendrów, a i chyba wiem czyj to będzie miot i zapewniam że ful wypas
evel Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']a ja nie wiem, czy bym kupila psa, dlatego ze akurat w polsce. warto sie porozgladac szczegolnie jesli rasa rzadka.[/QUOTE] Suka jest importem z Holandii i jest całkiem niezła prawdopodobnie ;) Może jakoś uda mi się ją poznać nie tylko wirtualnie. Ja wiem, że szczyla rzadkiej rasy czasem lepiej sobie sprowadzić, ale w TŻtowej opinii to, że szczenię można nabyć w PL to akurat na plus :evil_lol:
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='evel']Suka jest importem z Holandii i jest całkiem niezła prawdopodobnie ;) Może jakoś uda mi się ją poznać nie tylko wirtualnie. Ja wiem, że szczyla rzadkiej rasy czasem lepiej sobie sprowadzić, ale w TŻtowej opinii to, że szczenię można nabyć w PL to akurat na plus :evil_lol:[/QUOTE] generalnie za szczeniakiem moim zdaniem warto sie rozejrzec zawsze. pewnie to nie jest ostatni miot tej suki. mysle, ze jak te szczeniaki dobrze sie sprzedadza to za rok beda nastepne, wiec nie ma sie co spieszyc, jesli to nie ten moment.
makot'a Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Bierz holendra, bierz holendra! Cudowne są :loveu:
Unbelievable Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia'] pewnie to nie jest ostatni miot tej suki. mysle, ze jak te szczeniaki dobrze sie sprzedadza to za rok beda nastepne, wiec nie ma sie co spieszyc, jesli to nie ten moment.[/QUOTE] niekoniecznie ;) mioty u startujących psów sportowych to trochę inna sprawa
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='Unbelievable']niekoniecznie ;) mioty u startujących psów sportowych to trochę inna sprawa[/QUOTE] o ile po dzieciach jeszcze gdzies startuja.
Unbelievable Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']o ile po dzieciach jeszcze gdzies startuja.[/QUOTE] no skoro startujący to chyba znaczy że startuje
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 jak ma miot, to nie startuje i ecale niekoniecznie pozniej do tego startowania wraca. polskie realia niestety sa jakie sa i bardzo czesto osiagniecia wielu suk koncza sie po pierwszych dzieciach.
anorektyczna.nerka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ja troszkę popieram zdanie a_niusi, aczkolwiek nie znam cąłej sytuacji, bo wiadomo, w owczarach nie siedzę, ale to, ze suka jest importem nie oznacza, że ma jakąś wartość hodowlaną, bo w PL mamy dużo importowanych psów hodowlanych, które często są gorsze od naszych polskich,, a mimo to, szczenięta po nich są o wiele droższe, no bo PO IMPORCIE :d Z drugiej strony, to znając evel, już przemyślała to i nie sądzę, że kupuje holendra, tylko dlatego, że jest miot w pobliżu.
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 evel, szukam jakiś materiałów na temat crate games, masz może coś sensownego ? I tak jeszcze, uważasz, że wymiotowanie śliną ma podłoże emocjonalne ? [quote name='a_niusia']jak ma miot, to nie startuje i ecale niekoniecznie pozniej do tego startowania wraca. polskie realia niestety sa jakie sa i bardzo czesto osiagniecia wielu suk koncza sie po pierwszych dzieciach.[/QUOTE] co masz na myśli ?
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 moja wypowiedz nie ma ukrytego przekazu. mam na mysli dokladnie to, co napisalam.
Iza. Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']moja wypowiedz nie ma ukrytego przekazu. mam na mysli dokladnie to, co napisalam.[/QUOTE] to moze inaczej, jakie są te realia że suka nie może wrócić do sportu ?
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 moze wrocic i do sportu i na wystawy. ale bardzo czesto po dzieciach juz nie wraca. w polsce bardzo czesto suka wraz z pierwszym miotem prawie zupelnie znika.
Unbelievable Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']moze wrocic i do sportu i na wystawy. ale bardzo czesto po dzieciach juz nie wraca. w polsce bardzo czesto suka wraz z pierwszym miotem prawie zupelnie znika.[/QUOTE] no patrzcie jaka znawczyni, wszystko wie i wszystko widziała, jak zwykle z resztą :evil_lol:
motyleqq Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']moze wrocic i do sportu i na wystawy. ale bardzo czesto po dzieciach juz nie wraca. w polsce bardzo czesto suka wraz z pierwszym miotem prawie zupelnie znika.[/QUOTE] ale nie wraca, bo?
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='Unbelievable']no patrzcie jaka znawczyni, wszystko wie i wszystko widziała, jak zwykle z resztą :evil_lol:[/QUOTE] nie wszystko, ale dostatecznie duzo, zeby dojsc do takich przykrych wnioskow.
sacred PIRANHA Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='Iza.'] I tak jeszcze, uważasz, że wymiotowanie śliną ma podłoże emocjonalne ? [/QUOTE] może. Ale może też oznaczać problemy z trzustką, z nadkwasotą żołądkową lub moga to być wymioty z głodu, albo na barfie po kościach długich;-) Moja suka wymiotowała mi śliną jak nie dostawała nic do jedzenia dluzej niz 12 godzin:-)
a_niusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='motyleqq']ale nie wraca, bo?[/QUOTE] bo za rok ma nastepne dzieci, potem nastepne i nastepne.
panbazyl Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='a_niusia']moze wrocic i do sportu i na wystawy. [B]ale bardzo czesto po dzieciach juz nie wraca. w polsce bardzo czesto suka wraz z pierwszym miotem prawie zupelnie znika[/B].[/QUOTE] rozwiń tą myśl.
Recommended Posts