gops Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 To prawda co dwa psy to nie jeden :) Obserwowanie relacji między psami jest świetne to jak one się zmieniają z mijającym czasem . Baster pozwolił Misi położyć się pleckami obok jego plecków po 4 miesiącach ... Misia Claytonowi po 1,5 miesiąca i pozwoliła żeby położył głowe na jej udzie i tak spali . Misia broniła i Bastera i Claytona i żaden obcy pies nie miał prawa do nich podejść koło bloków naszych nawet w celu przywitania się, czekała na nich na schodach na półpiętrze zawsze gdy szła pierwsza , na dworze co jakiś czas biegła i pokazywała że mają się nie oddalać tak daleko zaczepiając i lecąc prosto do mnie , to była matka polka . A cieszyłam się wtedy jak dziecko , bo to oznaczało że jest już na prawde dobrze . A teraz mam psa tak absorbującego że nie jestem w stanie mieć drugiego psa póki co , chyba że z kilka lat jak już młody będzie panem w średnim wieku ew mogłabym sobie kupić mopsa :p lub coś równie spokojnego. Więcej zdjęć Rven ! Przez chwilę myślałam że Raven jest na zdjęciach u Agnieszki Filar .
evel Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Mieliśmy jechać na to seminarium z Hunterem, ale oczywiście jestem chora jak cholera. 3 tygodnie temu musiałam iść na zwolnienie lekarskie, a teraz od nowa, tylko inaczej - kaszel mnie dusi i zatoki się odzywają, a dlaczego? A dlatego, że rodzice nie widzą nic złego w prowadzeniu chorych dzieci do szkoły, a potem do świetlicy. Więc wysłałam ostatnio do domu trójkę dzieci, w tym jedno z zapaleniem oskrzeli jak się okazało :mad: Jutro idę do lekarza po kolejny antybiotyk, cudownie po prostu. A Raven jest dużo mniej kudłata niż ten piesek ze zdjęć, no i ma jaśniejsze oczy :) Byliśmy właśnie na szczepieniu, małe waży 13.6kg już. Wyrośnie z tego jakiś smok czy co?
zmierzchnica Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Ano, rodzice też zwykle pracują, więc nie mają co z dziećmi zrobić ;) Takie czasy, co poradzisz :diabloti: Fakt, fajnie mieć stadko psów, ale do pewnej granicy... 3 psy (jak dla mnie oczywiście) to max, 4 to za dużo, przy pięciu można się powiesić... (Na co mam ochotę ostatnio, mimo że prowadzenie 5 psów naraz nawet jakoś mi sprawnie idzie :evil_lol:).
Unbelievable Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 ja obstawiam, że tak końcowo to ze 20kg psa będzie :diabloti: a co do tego stada... u mnie się psy na prawdę lubią, i pewnie by się nawzajem broniły jakby zaszła potrzeba, ale Bruma dla Grama przez 90% czasu śmierdzi kupą :evil_lol: i nie da się obok niej przebywać zbyt długo i zbyt blisko
motyleqq Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 evel, a w jakim ona jest teraz wieku? Etna tyle ważyła mając chyba z pół roku, ostatecznie teraz waży 21
Naklejka Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Ja relacji swoich psów nie ogarniam :diabloti: Ale tworzą stado, bronią siebie wzajemnie. Są też o siebie zazdrośni, głównie Arni oczywiście. Jetsan pozwala Arniemu na prawie wszystko, czasem jedzą z jednej miski, chociaż innym razem Jetsu próbuje odrąbać Arnimu łeb, gdy do tej miski podchodzi. Czasem się pożrą o coś, ale zawsze kończy się to płaszczeniem Arniego przed Jetsanem. Ogólnie to nie ma tak źle. Jetsan szaleje za Arnim, Arni za Jetsanem niekoniecznie, dla Arnika ważniejsza jestem ja, dla Jetsa Arni. Arni ważył 13kg, gdy do mnie trafił, wetka określiła go jako rocznego psiaka, według mnie miał może 10msc, teraz waży 17-18kg :eviltong:
Obama Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Z lekkim poślizgiem czasowym, gratuluję nowych łap w domu :diabloti:
Szura Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 U mnie niby Tonic gardzi Yukim, ale jak Młody go olewa, to Tonic go sam zaczepia i prowokuje. Jak tylko Yuki zwróci na niego znów uwagę, to może z wielką przyjemnością gardzić i opędzać się dalej. ;) Natomiast widzę, że towarzystwo pewnego siebie, wyluzowanego psa bardzo Tonikowi pomogło tak ogólnie. Jest pewniejszy siebie, chętniej nawiązuje kontakt z obcymi czy mało znanymi ludźmi, mniej się boi psów.
gops Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 [quote name='evel'] A Raven jest dużo mniej kudłata niż ten piesek ze zdjęć, no i ma jaśniejsze oczy :) Byliśmy właśnie na szczepieniu, małe waży 13.6kg już. Wyrośnie z tego jakiś smok czy co?[/QUOTE] Ja stawiam na 25kg max 30 jak dorośnie . Moja w wieku 6msc miała 11kg a jako dorosła 16-17kg , wet twerdził że bd miała bliżej 25 bo miała mega grube łapki i masywny ryjek.
evel Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 13.6kg, 53cm w kłębie, a ile ma - a któż to wie? Ze 4, może 5 miesięcy ;) Wymienione przednie zęby, kły nadal mleczne, choć mam nadzieję, że może jej powyrywam te szpile, bo przyszły do nas plecione piłeczki :diabloti:
motyleqq Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 to ja obstawiam jak gops 23-30kg :evil_lol: Etna w tym wieku ważyła 10kg
asiak_kasia Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 ja bym nie przesadzała, młoda ma chude i długaśne łapki, więc raczej będzie taki szczypior. Pola ma 25-27kg, a w jej wieku miała w granicach 10kg. Poza tym to taki głupi czas, kiedy nic nie jest foremne każda kończyna rośnie swoim tempem :diabloti: Dodatkowo Pola miała te łapy jak rasowy CAO-gdzies mam nawet fotę (w książeczce ma jak byc napisane Owczarek środkowoazjatycki :evil_lol:) Mi się wydaje, że ona gdzies w okolicach 20kg będzie. W każdym razie fajnie, ze została z wami. :cool3:
evel Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Raven urosła ostatnio dużo wzwyż, ale przybył jej tylko kilogram. Ja tam się nie znam na papisiach, ale zdaje mi się, że ona będzie mniej więcej budowy Deksa - on miał bodaj 65cm w kłębie i jakieś 27/28kg w sezonie treningowym, zimą jako kluska - muminek więcej :evil_lol: Byliśmy się szczepić wczoraj i mówiłam wetce, żeby jej nie głaskała po łbie, bo sikanie murowane, więc zrobiła to jedynie cztery razy - gabinet został obszczany totalnie :evil_lol:
evel Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Czy ktoś coś wie nt. takiego wynalazku z zastosowaniem jako torba pociągowa? [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/transporter_namiot/151484[/url]
klaki91 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='evel']Czy ktoś coś wie nt. takiego wynalazku z zastosowaniem jako torba pociągowa? [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/transporter_namiot/151484[/URL][/QUOTE] mam rozmiar M i jest duża jak dla mnie ;) u nas robi za budę w pokoju dość stabilna, ale nie na tyle żeby psa w niej nosić- bardziej na rozłożenie i przewiezienie w niej, choć nie wiem gdzie bym ją musiała rozłożyć w TLK żeby nie zagradzała przestrzeni latwo sie sklada i rozklada
klaki91 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='evel']Wagon rowerowy ;)[/QUOTE] nigdy w rowerowym nie jechałam ale z nazwy brzmi, że nie powinno być w takim razie problemu :)
a_niusia Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 ja ostatnio odkrylam wagon rowerowy i tak bardzo spodobalo mi sie w nim, ze za miesiac biore ktoregos pokemona do szkoly. zwyle jak nie kupie sobie biletu w dwie strony, to potem juz nie ma miejscowek, gdy wracam z poznania i ostatnio w desperacji poszlam do rowerowego i naprawde sadze, ze jest w nim lepiej niz w przedziale standardowym. za miesiac na bank biore psa. tylko ja mam inny lek-ze moj pies wychodzac wpadnie w te dziure miedzy schodami a peronem i nie bedzie mogl potem wyjsc.
Unbelievable Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='evel']Wagon rowerowy ;)[/QUOTE] w rowerowy spoko, ale maksymalnie Mka, która jest akurat dla Brumy. Ja mam tą kwadratową zwykłą i jest fajnie zrobiona, porządna, ładna, mam ją już ponad rok. Nie wiem jak u was, ale u mnie w sezonie, często ilość samych rowerów jest taka, że na prawdę ciężko się wbić.
LadyS Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Tylko pamiętaj, ze nie każdy TLK ma wagon rowerowy, zwykle Przewozy Regionalne miewają, a z TLK to zależy od trasy. Trzeba sprawdzać na rozpiskach :) Myśmy parę razy takim jechali, ale w zimie - prócz tego, że w dupsko straszliwie daje ogrzewanie przez te plastikowe siedzenia, to jest całkiem okej :) Zwykle jeżdżą tam ludzi z dużymi bagażami, ale też jechali z nami wojacy, którzy chcieli się przespać na podłodze :lol:
evel Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 No my raczej będziemy jeździć Regio jak już, trasa Lublin - Puławy. Zastanawiam się, czy wejdzie mi tam klatka 77/57, bo w taką spokojnie zmieszczę obie suki. Z innych wieści byliśmy dzisiaj rano u weta się odtruwać po tym, jak znalazłam na posesji worek z jakimś gównem od strony sąsiadeczki, która w lecie najprawdopodobniej otruła Dextera. I chyba czas się umówić z panem dzielnicowym na rozmowę co dalej, bo osobiście mam dość, a jak zobaczyłam dziś rano, że Raven to trzyma w ryju to dostałam dzikiej furii :angryy: Dowód rzeczowy mam zabezpieczony, o dziwo psy nie zeżarły worka.
LadyS Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='evel']No my raczej będziemy jeździć Regio jak już, trasa Lublin - Puławy. Zastanawiam się, czy wejdzie mi tam klatka 77/57, bo w taką spokojnie zmieszczę obie suki. [/QUOTE] Wejść Ci wejdzie, tylko składaj, zanim są wstawisz do pociągu, bo w drzwi się nie zmieścisz :lol: Tam jest naprawdę dużo miejsca, zwłaszcza zimą, gdy mało osób jeździ z rowerami.
evel Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Czy ktoś ma wiedzę, kto mi może pomóc zmienić tytuł wątku? Bo zmienił mi się tylko w pierwszym poście...
motyleqq Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 jest taki wątek gdzieś 'nie mogę zmienić tytułu' czy coś takiego i tam piszesz posta. albo napisz do Vectry bo ona to robi ;)
Recommended Posts