Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']Dlatego by przygotować psa do adopcji , trzeba mieć dużo empatii ;)
a nie swój zadek i nochal :eviltong:[/QUOTE]

Ano niestety ;) Najgorsze, że wielu osobom wydaje się, że tę empatię mają, a tutaj dupa ;)

[quote name='a_niusia']no wiadomo, ze nie zywie ich pierogami.

ale dogomaniackie przegiecie idzie tez w drugim kierunku.
wiec tak, przyznaje-moje psy maja na koncie kime na dworze, po pierogu ruskim i nawet tiamis zaliczyl kilka rodzynek.
nie sadze, zeby nalezalo im sie wspolczucie, bo nie sa zywione ani pierogami ani rodzynkami. jednak zdaje sobie sprawe, ze niektorzy dogomaniacy byliby tym oburzeni.[/QUOTE]

No to na pewno, szczególnie jakieś właśnie od ozdóbek cioteczki mogłyby się złapać za głowę ;) Ale ja np. nie chciałabym, żeby pies na mojej głowie i moim utrzymaniu byl uczony żebrania, agresji, awersji do człowieka i czego tam jeszcze (mówie zbiorowo ;) )

[quote name='anorektyczna.nerka']Nie wspomagam płatnych dt i hotelików. Straszna ja.
Wolę zawieźć raz na jakiś czas karmę do schroniska niż nakręcać ten biznesik.[/QUOTE]

A ja wspieram tylko dobre i sprawdzone, obecnie mam takie dwa, w tym jeden z behawiorystą - za śmieszną wręcz kwotę, patrząc na to, ile hotel daje z siebie w ramach opłaty miesięcznej ;)

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niedawno poprosilam jedna z popularnych fundacji o pomoc w wyadoptowaniu 10 szczeniakow i ich mamy.
i mnie zapytano wprost "co fundacja bedzie miala z tego, ze je wezma". troche mnie zgasilo, ale jeszcze bardziej zgasil mnie ciag dalszy: utrzymanie psa u nich to 450 zeta miesiecznie.

sama osobiscie z moja siora i najlepsza przyjaciolka znalazlysmy tym gnojom domy.
wyjechaly odrobaczone, odpchlone, z ksiazeczkami zdrowia, porzadnymi wyprawkami itd. nawet je wszystkie wykapalam, bo troche walily.
wiekszosc zostala dostarczona do nowego domu bezposrednio-nie mialysmy czasu na wizyte przedadopcyjna, trzeba bylo zalatwic 2w1.
nie gnija w zadnej fundacji za 450 zeta miesiecznie, wszystkie maja nowe domy i te domy sa z nami w kontakcie, co jest bardzo wzruszajace.

zawalilam przez to kupe roboty i szczerze nie wiem, czy jeszcze kiedys jakiejs fundacji oddam 1%.

Posted

[QUOTE][COLOR=#000000]A ja wspieram tylko dobre i sprawdzone, obecnie mam takie dwa, w tym jeden z behawiorystą - za śmieszną wręcz kwotę, patrząc na to, ile hotel daje z siebie w ramach opłaty miesięcznej [/COLOR];-) [/QUOTE]
No widzisz, Ty trochę w tym siedzisz, a ja pomagam z doskoku i nie mam czasu na sprawdzanie czy aby na pewno pani, która pobiera opłatę za tymczasowanie psa traktuje go należycie, czy może pogłębia jego problemy, bo on miłości potrzebuje. Poza tym mam wrażenie, że dogomaniacy zwracają bardziej uwagę na to wyciągnie psów ze schronów, czasami takich, które dają tam radę, zamiast te schrony jakoś wesprzeć.

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']
co do tych piłek to a_niusiu to jest wytrzymałe? Bo moja suka niszczy wszystko w masakrycznym tempie...o ile dla Ajusia to kupuje piłeczki kocie:evil_lol: o tyle dla suki musze kupowac wszystko jak najbardziej twarde i wytrzymałe żeby choć miesiac wytrzymało:roll:

Vectra - o takim boomer ballu własnie myślałam, znalazłam go chyba nawet gdzies tanszego sporo, tylko gdzie to było...[/QUOTE]

daje rade-mlody budda nosi to nawet jakos w mordzie, ale boje sie, ze mu utknie na zawsze.

Posted

Ale tylko dwa, to co to jest na takie stado! :diabloti: Poniżej 50% pogłowia się nie liczy :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']Halo , ja mam ratowane psy :diabloti:[/QUOTE]
po pierwsze tak jak napisała evel TYLKO dwa na takie stado to sie nie liczy
po drugie to sa psy w typie rasy a ratowanie takich to już wogóle absolutnie kary godne! Ja mam dwa yorki z adopcji przeciez, ale to niewazne...to nawet gorzej! Bo jako miłośniczka psow, jako prawdziwa dogomaniaczka powinnam wziąć najbrzydsze, kalekie, stare i niechciane a nie w typie rasy! Wstyd, hańba, totalny brak empatii z mojej strony:-D

Posted

[quote name='motyleqq']wobec tego wszystkiego, dobrze że mój pies nie jest w typie rasy, czuję się choć trochę lepsza :loveu:[/QUOTE]
tak pod tym wzgledem jesteś o niebo lepsza...choć nie zmienia to faktu, że Etna jest zagłodzona:-D

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']tak pod tym wzgledem jesteś o niebo lepsza...choć nie zmienia to faktu, że Etna jest zagłodzona:-D[/QUOTE]

ostatnio trochę przytyła, widocznie bardziej ją kocham :lol:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']:shake::shake::shake: co z Ciebie za człowiek:mad:

totalnie brak ci empatii:diabloti:[/QUOTE]
nigdy tego nie ukrywałam , że jestem egoistyczny snob :diabloti:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']
Unbelievable, dog193, a_niusia, LadyS - Wy to się może w ogóle nie odzywajcie! Zamiast uratować jakąś biedna istote ze schronu kupiłyście rodowodowe psy!!!!!!!:mad:[/QUOTE]
Coś ty :D
Jestem pewna, że większość dogo-cioteczek uznałoby mojego psa za uroczego kundelka z długim pyskiem, tylko głodzonego :diabloti:

Posted

co wy wszyscy z tym głodzeniem i wychudzeniem???? jax ma umiesniona dupe jak kulturysta a twoj tez jest normalny przecie nie? czy mi sie juz kielbie we lbie?

pytanie z innej paki..
zamiar na niedziele-kajaki.....
jak mam zabezpieczyc oszoloma przed naglym wyskoczeniem itp itd...i w ogole jak ja umiejscowic w takim czyms bo ona pewnie bedzie sie bala takiego czegos :)

Posted

Ja bym założyła suce szelki i przywiązała ją długą linką gdzieś, że nawet jak wyskoczy to nie popłynie gdzieś z prądem czy coś ;)

A ja czytam w wolnych chwilach (między kolejnymi zaliczeniami :siara:) Czarka i chwilowo powaliło mnie to, że mój pies nie skacze i nie jojczy jak wracam z powodu radości, jaką odczuwa, ale... jest liderem :diabloti:

Posted

[quote name='dorka1403']co wy wszyscy z tym głodzeniem i wychudzeniem???? jax ma umiesniona dupe jak kulturysta a twoj tez jest normalny przecie nie? czy mi sie juz kielbie we lbie? [/QUOTE]

"Świeżak" jesteś, to nie znasz polityki dogomanii :evil_lol: A szczególnie działu Psów w Potrzebie... W każdym razie szczęśliwy pies, to zatuczony pies, którego się nie męczy szkoleniem tylko kocha :loveu:
Dlatego nasze są nieszczęśliwe i głodzone...

Posted

ja tam nie widze zeby jakies nieszczesliwe byly....
za to moja sie kwadratowa zrobila..i nie wiem why..ruchu ma duzo plywa skacze biega w miedzy czasie sie wydurnia...karmy juz mniej jej dawac nie moge...bo przeciez jak dostaje 140-150 g.jest po sterylce i nie wiem czy to przez to? jak byla mlodsza to wpierdzielala jak odkurzacz wszystko co by sie nie ruszylo i ruszylo...ale byla pilnowana..teraz karme czy mokra czy sucha czy taka czy sraka to zje bo zje..gotowane jej ostatnio zorbilam troszke ryzu, duzo miecha jablko suszone, marchew pietrucha seler melisa mieta siemie i olej w winogron...byla mlodsza to tak zarla ze az jej z miski to wypadalo...a teraz caly dzien stalo nawet nie ruszyla..:mad:dopiero na drugi dzien pociumkala suchej te 140 g.. poprostu mnie juz nerwy biora z tym jej zarciem..jadla by z checia tylko puffinsa...15 kg 200 zł :shake: brit jadla ale te baki, brit care plula po domu

Posted

Żeby nie było nudno, pies mi się zarzygał :diabloti: Dzięki losie, że mamy plastikową tackę w klacie...

Gdzie się podziały te psy ze stalowymi żołądkami, które w ogóle nie zwracały...? :candle:

Posted

[quote name='evel']

Gdzie się podziały te psy ze stalowymi żołądkami, które w ogóle nie zwracały...? :candle:[/QUOTE]
zdechły :diabloti: (zakazane słowo):evil_lol:

moja ma stalowy , chyba że się nażre trawy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...