marta0731 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 mira_c napisał(a):Tylko bardzo mocno nie lubi kubraczka :( Usiłował sobie go ściągnąć, dlatego odpuściłam ubieranie chłopaka. Osz te psice to nie wiedzą co dla nich dobre, uparciuchy ;) Musi czuć "wiatr we włosach" ;););) Baaaaaardzo się cieszę, że u Laiki lepiej:calus: Quote
wykrywka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Zawsze z lekkim niepokojem zaglądam na wątek. Bardzo się cieszę, że u Laili i Lakiego dobre wieści :lol: . Quote
mira_c Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 wykrywka napisał(a):Zawsze z lekkim niepokojem zaglądam na wątek. Bardzo się cieszę, że u Laili i Lakiego dobre wieści :lol: . Niestety pies chory czy wiekowy ma swoje prawa i nie zawsze jest miło i przyjemnie :( Ja chciałabym pisać same miłe wiadomości, ale tak się nie da. Moje dzieciaki są jakie są; tzn. przede wszystkim są kochane, dopiero w dalszej kolejności mają swoje niedyspozycje. U nas ok. Na tyle, na ile może być ok. Dajemy radę :) Wreszcie zrobiło się trochę cieplej,więc i pobiegać można za zabawką, i pobawić się na dworzu. Pozdrowionka serdeczne. Quote
marta0731 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Mircia Ty nie strasz, jak zaczęłam czytać pierwsze zdanie...............:crazyeye: Zdrówka życzę psiej ferajnie:lol::lol::lol: Quote
Kapsel Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Mireczko, jak u Was cieplej, że nawet psiaki mają się lepiej, to ja jadę do Ciebie, a co! :mdrmed: A choróbska od Twoich dzieciaków przegonimy :lmaa::lmaa::lmaa::lmaa: Quote
Agnezia Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Zapraszam na bazarek z 50 super książkami, oczywiście dla bokserków :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/202767-50-dobrych-ksia%C5%BCek-dla-doros%C5%82ych-dzieci-m%C5%82odzie%C5%BCy-dla-SOS-BOKSEROM-do-7.03-do-22.00?p=16359715#post16359715 Quote
mira_c Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Potrzebujemy kciukasów i samych pozytywnych myśli !!! Bardzo mocno !!! tzn. Laika i ja potrzebujemy :( U nas wreszcie ciepło, Laki z dzieciakami po dworzu z wielką przyjemnością biega :) 28.03 minie rok jak chłopak jest z nami :) O Laice nie chcę pisać, bo nie jest dobrze :( Ale walczymy. Quote
ageralion Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 mira_c napisał(a):Potrzebujemy kciukasów i samych pozytywnych myśli !!! Bardzo mocno !!! tzn. Laika i ja potrzebujemy :( U nas wreszcie ciepło, Laki z dzieciakami po dworzu z wielką przyjemnością biega :) 28.03 minie rok jak chłopak jest z nami :) O Laice nie chcę pisać, bo nie jest dobrze :( Ale walczymy. Osz kurcze, ale fatalne wiadomosci. Walczcie! Kciuki zacisniete! Quote
marta0731 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 :shake::-( Jesteśmy z Wami dziewczynki........... :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Maruda666 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Laika, mocne kciukasy:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
mira_c Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Nie wiem czy pamiętacie,ale dziś mija rok jak Lakuś zawitał w naszym domu :) Nowe legowisko dotarło jakiś czas temu; Laki zadowolony z niego :) Mięciutkie, łatwe do utrzymania w czystości, z wyjmowaną poduchą. Jednak dużo bardziej niż z legowiska cieszy się ze smaczków,które nabyliśmy i które straszą (nas, nie Lakiego) swoim zapachem Przeczytałam cały wątek Lakiego od początku: DT, do których miał trafić, ale z różnych względów nie trafił przyjazd do nas pierwszy problem - ugryzienie konieczność rozdzielenia go z Laiką ... Przez ten rok było różnie, ale z każdą sytuacją sobie poradziliśmy (z czego mogę być tylko dumna - bardzo skromne ha ha ha). Laki udowodnił nam (bardziej mojemu TZ niż mi), że wzięcie go do nas było dobrą decyzją.Pomimo różnych obaw na początku. Zaczęliśmy korzystać na maksa z pogody. Bo mięśnie po zimie zastałe :( I biegamy, chodzimy na spacerki, bawimy się ;) I chłopak całą radość życia odzyskał na widok słoneczka za oknem :) Zimą co prawda ciężko go do domu po spacerku było zatargać i robiłam to na siłę, bo nie mogłam patrzeć na trzęsącego się chłopaka. Przeszliśmy też szczepienia, bo akurat chłopakowi wyszły. A żeby nie narażać siebie na sprint po lecznicy wykorzystaliśmy swoje możliwości/znajomości i Laki z takiego obrotu sprawy był też zadowolony. Zdjęciora chłopaka wrzucę jak tylko odzyskam pełną sprawność netu (kończy się miesiąc,a wraz z nim limit). Quote
ageralion Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 To juz rok? Jak to zlecialo, nawet bym nie podejrzewala. Akcja z Lakim byla zwariowana, ale lepiej trafic nie mogl. Bardzo sie ciesze, ze trafil do Was, bo tam ma raj na ziemi :) Mira dziekuje za cale serducho, ktore okazaliscie Lakusiowi :calus: Jak Laleczka sie miewa? Quote
mira_c Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Laika bardzo różnie; raz lepiej, raz gorzej. I miałam rację bojąc się narkozy :shake: a czeka nas dalsze leczenie zębów panienki :shake: Ale radzimy sobie :) Przynajmniej staramy się :) Życie. A ten rok faktycznie szybko minął :) Quote
marta0731 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Rok szczęśliwości dla Waszych czworonogów Oby następny był również taki, należy Wam się Mircia!!! :):):) Quote
Kapsel Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Wszystkiego dobrego dla Was Kochani!!!! :BIG::BIG::BIG::tort: Quote
mira_c Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 A u nas zagościł spokój :lol::lol::lol: Po wielu niefajnych podejrzeniach, po wielu nieciekawych sytuacjach. Wyszłyśmy na prostą :evil_lol: I wierzę,że już tak pozostanie :evil_lol: Wspólnie z psiakami korzystamy z pięknej pogody. Biegamy troszkę, nadrabiamy straty w mięśniach / likwidujemy tkankę tłuszczową (to ja :oops: ). Pozdrowionka serdeczne. Po świętach fotkami się podzielę :) Quote
Yana Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 super !! oby tak dalej :-) Wesołych Świąt dla Waszej rodzinki i fafelków :-) Quote
marta0731 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Mircia dopiero po świętach? A nie możesz nam zafundować Zajaczka i fotki juz dodać? :D Cieszę się bardzo że u Was ok:loveu: Quote
mira_c Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 marta0731 napisał(a):Mircia dopiero po świętach? A nie możesz nam zafundować Zajaczka i fotki juz dodać? :D Cieszę się bardzo że u Was ok:loveu: Standardowo - końcówka miesiąca i kończy mi się limit :( A mam jeszcze kilka prac zaliczeniowych do napisania :( Bo też musiało mi się chcieć za uzupełnianie braków edukacyjnych zabrać :( Spróbuję z karty z telefonu, tzn. uaktywnię sobie internet i może mi pójdzie.Aczkolwiek nie liczę na cuda, bo ja technologicznie zacofana maksymalnie jestem i pewne rzeczy po prostu mnie przerastają. Zrobiłam sobie przerwę od pisania prac zaliczeniowych na kawę, więc Wam trochę ponudzę :D Prosiłam o trzymanie kciukasów za moją Laikę -DZIĘKI WIELKIE !!! Czemu prosiłam? Żyliśmy z podejrzeniem kostniakomięsaka (nazwa bardzo zbliżona do osteoporozy, ale za cholerę jej nie pamiętam). Na szczęście skończyło się tylko na podejrzeniach; wyniki nie potwierdziły :) Laika po prostu po jednym z ataków (bo znów weszła w stan padaczkowy) uszkodziła łapkę :( Łapka napuchła, miała bardzo duży obrzęk, była cieplejsza i bolała :( Nim przyszły wyniki badania histopatologicznego minęły dwa tygodnie; strachu,wylanych łez... Wydobyliśmy moją cudną pannę z jej złego stanu i od pewnego czasu jest super :) Znów mam moją Laikę; taką cudną, chcącą się bawić,biegać,spacerować i nade wszystko jeść :) Laki - był czas, że mógł się poczuć zaniedbany przeze mnie :( Bo praktycznie "mieszkałam" z Laiką u weta :( Na szczęście miał M, chłopaków i młodą w domu:) I Songa do wspólnych zabaw :) Dzięki temu bywa zazdrosny o Laikę :( I nie ma na obecną chwilę opcji bym głaskała oba psiaki:( Bo Lakuś powarkuje ostrzegawczo, poszczekuje. A Laika się boi i ucieka :( Nawet na spacery wychodzą boksiki oddzielnie. Ale wyprostujemy sytuację :) Nadrobię głaskowo-drapaniowe zaległości i wrócimy na stare tory :) I Laki przestanie być zaborczy :) Tylko czasu nam trzeba :) Póki co "wyczesuję" moje boksiki kochane, bo sierść zaczęły gubić.Nie jakoś szczególnie mocno,ale takie wyczesywanie to od razu dla nich zabawa i przytualski :) mam taką fajną rękawicę z gumową "podeszwą" do czesania. Przy okazji wróciliśmy do podawania witammin. No a na długi weekend kwietniowo-majowy przyjedzie do nas koleżanka boksikowa Kaja/Alda :) Już się doczekać nie mogę. Laki bardzo się z Kają lubi,więc nie będzie między psiakami rywalizacji :) W Nowy Rok zgodnie ze stołu zjadały to co na nim stało jak tylko ludziska na dwór wyszli.Wesolutko będziemy mieli :) Quote
marta0731 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Mircia, pamiętaj, Ty się nie przemęczaj, musisz częściej robić sobie przerwy od pisania prac :):D Będziemy mogli sobie czytać takie fajne wieści :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To już nie nękam o foty, taki Twój post mi narazie rekompensuje :cool3: Quote
ageralion Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Mireczko czytam Twoje posty i oczka mi sie poca. Zeby wszyscy ludzie tak kochali zwierzeta, podchodzili do nich odpowiedzialnie, a nie jak do zabawek, to ja bym sie czula jak w raju na ziemi :) Uwielbiam Cie, wiesz? :calus: Quote
mira_c Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 ageralion napisał(a):Mireczko czytam Twoje posty i oczka mi sie poca. Zeby wszyscy ludzie tak kochali zwierzeta, podchodzili do nich odpowiedzialnie, a nie jak do zabawek, to ja bym sie czula jak w raju na ziemi :) Uwielbiam Cie, wiesz? :calus: Ze względu na wrodzoną skromność przyjmuję do wiadomości i pozwalam :D Może jestem jakaś "normalna inaczej", ale taka właśnie jestem :) I dobrze mi z tym :) Czy zwierzak, czy człowiek - tak samo czuje, ma podobne potrzeby psychiczne... Tyle na temat. Pozdrowionka serdeczne :) Quote
wykrywka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Ja też z przyjemnością czytam wpisy Miry i ciągle czekam na nowe:loveu:. Quote
mira_c Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Czas na odpoczynek z dala od ciekawskich ludzi :) Quote
Recommended Posts