Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 735
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

No piekny facet, jak marzenie!
Czemu nie mowilas, ze w pakiecie schroniskowym dolaczony byl redbull dla Elika? Czy prywatnie gdzies zakupilas?
Jak zniosl tyle spaceru, łapka mu przeszkadza? Chociaz jak ogladam fotki, nie wydaje sie by byla problemem :Dog_run:

Kolejny raz powtorze, lepszego domu i wspanialszego czlowieka dla Elika nie moglam sobie wymarzyc :laola:
Gosiu, przerosłaś moje marzenia :loveu:

Posted

redbull to taki prywatny,pełna micha,3 razy dziennie spacer,porcja głaskania,chwila wylegiwania się w moim łóżku i mieszanka gotowa :D
Elik biorąc pod uwagę tę jego krzywą łapę zaskakująco dobrze sobie radzi,nie widać żeby mu specjalnie dokuczała,ja już do domu wracać chciałam a on dalej brykać ;) choć większość spacerku na smyczy,wiesz Edytko piesków dużo w taką ładną pogodę,no ale jak widać i chwile wolności też bywają :) ale jak jest tylko możliwość to daję mu tę swobodę i uwielbiam patrzeć na tę jego zadowoloną minę.
Chłopak zaczyna się uczyć co to znaczy zabawa z patykiem i aport :) nawet zaczyna szybko łapać o co w tym chodzi i nawet uda mu się przynieść patyk aby rzucić mu jeszcze raz

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Ah te spojrzenie, bystre, skoncentrowane!!! Kogo wypatrzyl?

wiesz Edytko on czasem tak ma,nagle się spina,patrzy na coś a ja nic nie widzę ;)
może ma zdolności paranormalne facet :P

Posted

hehehh wiesz jeśli mam być szczera to Elik się chyba póki co bardziej wczuwa w to co jest tu i teraz,to co fascynuje zapachem na dworze niż w zjawiska paranormalne ;)

Posted

Ty go nie doceniasz! On moze sprawia wrazenie lekko nierozgarnietego, ale to dla zmylenia przeciwnika. Wiesz, cos na zasadzie "przyczajony tygrys, ukryty smok" :roll:
Przeciez nie bedzie w XXI w biegal z Krysztalowa Kula pod pacha - korzysta z zaawansowanej techniki ponadzmysłowej:sg168:

Posted

Margaret masz rację,w sumie nie popatrzyłam na temat zapachów w tak psi sposób :)
Edytko uśmiałam się do łez :) lekko nierozgarnięty ,coś w tym jest ;) ale to fakt on tylko ukrywa swoje możliwości.
Chyba sobie w tej psiej głowie ułożył niecny plan-będę udawał głupka a kobieta da się nabrać i wszystko mi płazem ujdzie ;)
Ale ja go przetestowałam ,proste ćwiczenie z której ręki pies może jeść? Prawa=nie.Lewa=tak i on to kuma,oczywiście od obcych zje z prawej :P a co będzie sobie żałował,ale ode mnie je z lewej,no chyba że się zagapię to i z prawej konsumuje.Pytanie skąd wie że ja się zapomniałam? jednak jakieś zdolności ponad ludzkie??? ;)

Posted

Gonia on jadł z każdej ręki,ze stołu do tej pory czasem coś kradnie,ale z tym jedzeniem z lewej ręki to go wyćwiczyłam (no powiedzmy ;) )
bardziej mnie martwi to że jak robi się zimno psisko utyka na łapę :( nie wiem kto tu dziś miał nosa... będąc w sklepie zoologicznym po jedzenie dla kotów zakupiłam mu witaminki z glukozaminą,na ból w tej krzywej łapie nie pomogą już ,ale może stawy ochroni

Posted

niestety :/
trochę mnie to martwi,oczywiście na wyrost,jak pomyślę co będzie za kilka lat...napatrzyłam się na poprzedniego psa jak cierpiał przez tylne łapy :(
ale świadomie przygarnęłam Elika,więc nie ma co zastanawiać się nad przyszłością ,ważne że tu i teraz jest mu dobrze,a jak łapa będzie bardzo doskwierać to mam całą apteczkę leków przeciwbólowych po Boluniu ..
A co u panienek? Jakieś nowe rewelacje,zdjęcia?

Posted

Gosiu będzie dobrze, przy tak czułej opiekunce jak Ty nie może być inaczej!
a dziewczyny się wylegują na przemian w swoich wyrkach lub kanapie
wczoraj nawet Sepia przyszła do wyra Petry i przytuliła się do niej kładąc jej głowę na szyję i tak spały:) urocze to było

Posted

o kurczę Gosiaczku ! Już widzę to oczyma wyobraźni jak one tak razem śpią ,chyba nie ma nic bardziej rozczulającego jak widok zwierząt które dopiero się poznają a śpią razem,to się nazywa zaufanie :)
moje dziewczyny dopiero niedawno zaufały Elikowi i przy nim śpią,więc nic dodać nic ująć cuda się w Waszym domu dzieją! Nie mogę się doczekać kiedy poznam Sepię osobiście :)

Posted

Ja od razu skocze do tematu przytulasnego, zazdroszcze Wam obu, poniewaz moje zwierzaki sa egoistycznymi futrzakami z zadartymi nosami i nietoleruja zadnego miziania od wspołtowarzyszy (poza ludzmi). Jestesmy pozbawieni tych pieknych chwil, ktore sa wasza codziennoscia. Nuka - suczka, generalnie uwaza koty za interaktywne zabawki - do zniszczenia, a ze sa szybsze i sprytniejsze wiec sie poddala, ale...nie pozwoli sobie wchodzic na glowe tym bardziej okazywac czulosci. Kocury, spia kazde osobno, jedyne co wspolnie robia to rwa sobie siersc w ferworze walki a my sie tylko zastanawiamy kiedy granice zabawy sa przekroczone i zaczyna sie prawdziwy "fight" :)