Onaa Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 KWL, a czy możesz podać swoje namiary do kontaktu ? Bo nie ma jak ogłoszeń porobić. Zaczęłam czytać początek wątku i widzę, że jakieś tam problemy były czy coś. Szkoda psiaka, skoro już trafił tam gdzie trafił, to może pomóżmy jakoś, albo chociaż spróbujmy, a widzę, że jakoś na wątku psiaka pusto, czyżby zwykły choć ładny bo czekoladowy kundelek, nikogo już nie obchodził :( ??? Quote
sleepingbyday Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 dogo, gracek ma wyjatkowe umaszczenie, to mu dodaje tak z 80% uroku, ta czekolada. jak mozna załatwić psu paluchowemu pokazanie go w tv? wiem, ze paluchowe psy jeżdżą do wotu na nagrania, może od tej strony spróbować? Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 A co to jest wot ? Tylko, że widzisz, jak wyciągnąć psiaka na wyjście i a potem oddać go z powrotem do boksu ? Raz, że zrobi mu się nadzieję, że już jest wśród ludzi, dwa, że będzie pachniał innymi zapachami i czy wtedy inne psy z boksu mu nie zrobią krzywdy ? Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Ja myślę, że trzeba spróbować z ogłoszeniami jeszcze raz. I może by go gdzieś do gazety jakiejś warszawskiej dać. Tylko, że trzeba by na to jakieś pieniążki zebrać pewnie. Ale było trochę osób i na tym wątku z początku, i patrzyłam jeszcze na stary wątek, też tam było trochę, nawet się coś zaczynało zbierać na jakiś hotelik dla Gracjanka, ale nie wypaliło. Szkoda, że się nie udało. Może teraz uda się jakoś pomóc psiakowi. Quote
morisowa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 W piątek będziemy z kwlem na wolontariacie, wyciągniemy Gracjana na spacer i po nowe fotki. Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 To super, chociaż ostatnio znalazłam fotki Gracjana takie z domu chyba jak był po znalezieniu, i nawet się miałam pytać czy je można wykorzystać do ogłoszeń. Bo na nich widać jakim uroczym psiakiem jest Gracjan i jakim zapewne będzie znowu mieszkając w domu ze swoim opiekunem. Quote
sleepingbyday Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 dogo, fotki po znalezieniu można jak najbardziej wykorzystywać. wot to jest warszawski ośrodek telewizyjny i tam mają program o zwierzetach, gdzie pkazuja znajdy i psy do adopcji. paluch tam regularnie jeździł (jeździ?) ze swoimi psami. ale nie wiem, jaki jest klucz wyboru psów do pokazania..... Quote
Onaa Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Wydaje mi się to to raczej te pieski co siedzą same w boksach czy kontenerkach to idą do telewizji. Ale to tak i pewnie ktoś tam wybiera bo przecież na Paluchu psiaków mnóstwo. Czy ktoś może zrobić allegro Gracjanowi ? Quote
KWL Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Udało się. Gracjan wyszedł dziś na spacer, z okazji sesji foto zaliczył także wyczesywanie i szczotkowanie. Wszystkie zdjęcia z sesji: http://s542.photobucket.com/albums/gg417/Vitokwl/Paluch/Gracjan/ Na spacerze był całkiem sympatyczny, ot nieco rozbrykany młody psiak. Gracjan na naszej stronie paluchowców: http://www.psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=275&Itemid=7 P.S. Dogo07 zrób trochę miejsca w skrzynce :-) Quote
APSA Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Wygląda na to, że radzi sobie nieźle. Albo że się tak bardzo ucieszył ze spaceru :) KWL, mogłabym złożyć kolejne zamówienie na bannerek? :oops: Tym razem dla Koszyczka niechcianych staruszków. Quote
KWL Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Radzi sobie. Dogadał się w boksie, ale sytuacje ma średnią - dwa większe terrierowate tam rządzą, a Gracjan ma tyle miejsca na ile uda mu się rozepchnąć. W sumie dobrze to o nim świadczy, potrafi się dostosować do sytuacji i nie wszczynać awantur. Zlecenie przyjęte :-) Quote
morisowa Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 W poprzednim boksowym składzie nasz Gracjanek rządził i był to bardzo niespokojny boks. Dlatego Gracjan trafił do silniejszych. Teraz sam robi za tego słabszego, ale póki co przynajmniej jest jakaś równowaga. Ot, schroniskowe życie, schroniskowe warunki :/ Quote
Onaa Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Czyli można ruszać z ogłoszeniami. KWL, skrzynka wolna :). Quote
sleepingbyday Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 czyli, że zajadły nie jest, chetnie porządzi, ale jak się nie da, to drugie dobrze. fakt, że z terierami niełatow walczyć o władzę ;-). dobrze wyglada chłopak. dzięki za ten spacer, KWL. Quote
Onaa Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Czy ktoś mógłby zrobić Gracjanowi ładne allegro ? Ja nie mam tam konta. Zrobiłam za to ogłoszenia na kilku innych portalach internetowych. A teraz czekamy na domek :). Quote
morisowa Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Gracjan oberwał od innych psów, skończyło się na niegroźnej ranie głowy - to było kilka tygodni temu. Następnie został wykastrowany w nadziei, że to go uspokoi. Ale ponieważ poziom hormonów nie spada od razu, Gracjan już nie mieszka z psami. jest pojedynczo, zamknięty w malej klateczce pod biurem schroniska. Quote
sleepingbyday Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 o żesz cholera. wtakim małym pudełku, co stoją pod biurem, tak? te pieski sa wyprowadzane? umówmy się, gracek nam umyka. chyba przydałaby się jakas akcja promocyjna.... może by powtórzyc ogłoszenia? Quote
morisowa Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Tak, w takim małym czymś. Są wyprowadzane na moment podczas sprzątania i poza teren na spacer jeśli akurat ktoś z wolontariuszy weźmie danego psa. Quote
sleepingbyday Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 i finisz.... dowiedziałam się przypadkiem, ze gracek juz kilka miesięcy temu został adoptowany!nic nie damy rady się dowiedzieć, ale wnosze, ze rana głowy mu pomogła - został przeniesiony pod biuro, a tam go ktoś wypatrzył. bardzo się ciesze, bo mi siedział gracek z tyłu głowy i miałam wyrzuty sumienia... mam nadzieję, ze mu się pofarciło i dom ma pierwsza klasa. Quote
migdalena Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Też mam nadzieję,że domek będzie pierwsza klasa.Szkoda,że nic więcej nie wiadomo... Quote
malawaszka Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Bądź szczęśliwy piesku i obyś spotykał na swojej drodze samych dobrych ludzi!!!!! Quote
morisowa Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 oj... wiedziałam od dawna, przekazałam kwl'owi a o wątku zapomniałam... tyle, że ja też tylko wiem, że wydany do adopcji - komu nie mam pojęcia Quote
sleepingbyday Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 dowiedzieć sie nie dowiemy zapewne. ale szczerze, to ulzyło mi. nie dziwne, ze o watku zapomniałas, oklapł, choć dzięki wam w ogóle żył. nie wiedziałam, co z grackiem robić, ogłoszenia miał, ale co z tego - no i tak mi to ciążyło w głowie. ciesze się, że mimo mojej nieudolności chłopak wyrwał się ze schronu. Quote
Recommended Posts