Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 971
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nesi się znalazła!!!! :D :D
dzisiaj na schronisku złapałyśmy ją... po 3 godzinach biegania ;) hehe ;) mała cały czas chowała się po zaroslach i krzakach, naszczęście dziś wybiegła i mogłysmy ją złapać. ;) :D cieszę się niesamowicie!!!!!! i spokojnie we dwie dałyśmy radę. Potem Nesi poszła na kwarantanne i jest z taką fajną czarną sunią i dobrze się dogadują ;) :D :D

Posted

Chyba nie jest z nia tak zle skoro udalo sie ja zlapac bez chwytaka. Komu podac nr. tel. do p. Tomka, zeby zawiezc Nesi, bo miejsce juz czeka, szkoda kazdego dnia.

Posted

no właśnie... musiałmy użyć chwytaka, choć miałam ją na rękach to zaczęła trochę panikować ale na chwytaku uspokoiła się i potem spała nam na kolanach jakąś godzinę ;)

Posted

a i dostała nową obroże, poszła potem z nami na spacerek na smyczce, przywitała się z Maxem i co najważniejsze to wkońcu cos zjadała... ona tak schudła! zjadła puszeczke (ale trzeba było karmić ją z ręki bo do miski nie chciała podejść choć potwornie głodna była...) i jeszcze kiełbaski trochę. wyczesałyśmy z niej liście i jakieś kulki roslinnego pochodzenia... :/

Posted

[IMG]http://c0.grono.net/232/152/gallery-100087517-500x500.jpg[/IMG]
[IMG]http://b12.grono.net/15/55/gallery-100087519-500x500.jpg[/IMG]

To zdjęcia jak wzięłysmy ja na górę i wyczyściły z tych kulek i nakarmiłysmy ją

Posted

Oj na szczescie sie znalazla, mala uciekinierka. No dobrze, to znaczy Nesi ma teraz jechac na szkolenie do p Tomka, na jak dlugo? i co po szkoleniu, wroci do schronu chyba?
Serdeczne pozdrowienia dla dzikuski i jej ciotek.

Posted

Widac ze na kolankach juz bez chwytaka. Jak tylko pojedzie do p. Tomka to trzeba sunie oglaszac i to jak najwiecej ogloszen, zeby nie musiala wracac do schronu tylko prosto do DS.

Posted

no oczywiście że bez chwytaka!!!
ale za ogłoszenia trzeba się zabrać bo jak znowu wróci do schronu... :( niefajnie by było. ale muszę powiedzieć że jak potem poszłam zobaczyc jak tam z czarna sunią się Nesi dogaduje to mała podeszła do krary sie przywitać ;) merdnęła ogonkiem i oblizała ręke ;) może to już coś znaczyło...?... ;) ona ma jeszcze szansę!!! :D :D no Nesi szukaj domku!!!!

Posted

witaj Nesi,nie zaglądałam tu od rana..i tyle dobrych wieści..słonko nie uciekaj już..taka śliczna jesteś ,a uroda idzie w parze z grzecznością:lol:. Cudownie że dałaś się złapać:multi:
widać że bardzo się boi , nie zna prawidłowych relacji pies-człowiek,ale przekona się,jak tylko zobaczy że nie dzieje jej się krzywda. Tak mi jej żal,boi się miłości,nie wie co to takiego:-(,nie zaznała dobroci..nie jest chyba aż taka dzika..skoro podeszła w boksie przywitać się..widzę w tym światełko nadziei...

Posted

Dzisiaj doszłyśmy też do wniosku że ona znacznie lepiej reaguje na kobiety, niż na mężczyzn.
Dziewczynom dała się złapać, bo one znaja ją, a ona je, znacznie dłużej niż my pracownicy.
Dziś się do Tomka nie dodzwoniłam, będę próbować jutro.

[COLOR=Red][B]Wolontariuszki, tutaj czesto zaglądacie, wiec tu napiszę, że pan Krokiecik przypomina o przychodzeniu nie wcześniej niż na 11.00. Potraktujcie to powaznie.[/B][/COLOR] [COLOR=Red][B]Mówiłam Wam dlaczego. [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='shanti']Dzisiaj doszłyśmy też do wniosku że ona znacznie lepiej reaguje na kobiety, niż na mężczyzn.
[/QUOTE]
to jest bardzo częste u strachulców, niemal zasada
prawdopodobnie kwesta wysokosci głosu i masywnosci sylwetki ale kobiety zwykle wzbudzają mniejszy popłoch u nieoswojonych zwierzat

Posted

[quote name='monika55']Poprosze o ustalenia. Co i jak z Nesi. Na ile ma jechac, itd.[/QUOTE]
No własnie - jest jakiś plan działania, choć wstępny kosztorys, ktos ,kto przejmie kierowanie wątkiem i sprawami suczki, w tym jej finansami?
Trochę sie zaczynam gubić w tym wszystkim (i obawiam sie, że nie ja jedna) a w takiej sytuacji na prawdę trudno o skuteczne wsparcie kasą i szukanie kolejnych sponsorów :shake:
Suka jak się okazuje nie jest oszalałym agresorem i perspektywy adopcyjne sa chyba całkiem realne więc może warto jakos uporządkować jej sprawy i nadać temu wątkowi trochę życia;)
Przepraszam że tak otwarcie pisze co myslę ale przecież na dogo są setki psiaków i setki kwest robionych na nie więc takie wątki gdzie nie ma wyraźnych informacji co i jak się dzieje, nie widac jasno, że ktoś panuje nad sytuacją i sprawnie wszystko pilotuje odpadają w przedbiegach...
Więc potrzeba chyba "męskiej" decyzji czy robimy cos w sprawie suki ( a jeśli tak to z życiem) czy dajemy sobie spokój.
Deklaracji brakuje choć tak na prawdę solidnej walki o nie jeszcze nie było
Jest jak widzę trochę środków jednorazowych ( za chwile będzie i trochę z mojego bazarku) ale przecież sterylka , ogłoszenia , to wszystko kosztuje
Jaki ma byc koszt pobytu u P. Tomka?
I co dalej - ten tymczas za 200 zł nadal aktualny?
Bo koncepcji oswajania suki i wkładania jej z powrotem do boksu na ponowne zdziczenie przyznam się, że nie bardzo rozumiem. :roll:

Posted

Co do Nesi, to nie chciałabym zeby istniały trzy prawdy. Ewidentnie to dzika sunia, która "całe" życie spedziła w schronisku. Krótkie zycie. I jej agresja wynika ze strachu. Jest agresywna, nawet dziewczynki, ktore zna od szczeniątka potrafi capnąć. Co nie oznacza, ze jeśli z kims bedzie stale, taka zostanie.
Dlatego dobrze sie stanie ze pojedzie do p. Tomka. Zawioze ją jak szybko się da. Wieczorem p. Tomek wróci i ustali sie co należy. I niech fachowiec sie wypowie.
Moze zdarzy sie domek, ktory ja adoptuje. Rusze z ogłoszeniami. Zresztą troche juz ma.
Trzeba ją po prostu nauczyć żyć z człowiekiem.

Posted

Taks trudno cos powiedziec i napisac dzis, dopoki jej p. Tomek nie zobaczy, napewno zostanie u p. Tomka do konca miesiaca lipca.
Ula miala dac jej DT za 200 zl. Na dzis nie wiem czy to nadal aktualne, bo jak z nia ostatnio rozmawialam to powiedziala, ze musi najpierw wydac tymczasy. Moniko jak pojedziesz zawiezc Nesi to zapytaj dokladnie p. Tomka do kiedy najdluzej moze u niego zostac. Wiem tez ze juz po okolo 10 dniach mozna sie bedzie z nim kontaktowac i pytac o postepy Nesi. Koszt pobytu u p. Tomka to 15 zl. doba. Mniej wiecej jest chyba do tej pory na jeden miesiac hotelu. Sterylka w schronisku to 150 zl. Wstepnie tez wiem ze jest osoba ktora sie interesuje Nesi.