shanti Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Tak jak napisała Ada. 15 dni musi być w schronisku. Ona do inych psów agresji żadnej nie przejawia, jest z dwoma innymi w kojcu. Myślałam że przeniesienie jej do kojca z innymi suczkami jej pomoże. Pies od psa się uczy, wiem to po swoim stadzie domowym. Tak było z moim ostatnim nabytkiem. Dwa i pół miesiąca i z prawie autystycznego psa zrobiła się psotna, figlarna i skora do zabawy pieszczocha. Miałam nadzieję, że obserwując relacje człowiek-inny pies bardziej socjalizowany przekona się, że człowiek to nie tylko zło. Na razie efektów żadnych. Nie ma mowy o obroży czy smyczy. Nie jestem specem od behawioryzmu zwierzat, ale to mi wygląda na strach pomieszany z agresją. Mam jeszcze co najmniej dwa takie przypadki w schronisku, też psy bardzo bojazliwe i nieufne, ale nie agresywne. Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Pan Tomek to nie tylko szkoleniowiec ale mozna go smialo nazwac behawiorysta, po 7 lipca mam zadzwonic. Quote
mania1979 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 miejmy nadzieję że uda mu się wyprowadzić Nesi na prostą,życzę Ci tego maleńka Quote
psiara_agg Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Przeczytałam do końca wątek, nie było mnie tydzień i tyle się działo.. Przepraszam, że zaniedbałam wątek Nesi, i nie tylko jej, ale to wszystko było tak na szybko, że nawet nie zdążyłam powiadomić, że wyjeżdżam. Odświeżyłam pierwszy post, dopisałam deklaracje. Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Nesi poczekaj jeszcze kilka dni a otworzy sie droga dla ciebie na lepsze jutro. Wierze ze sie uda. Quote
mania1979 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 w pierwszym poście jest deklaracja Magdy L-20 zł i mania1979..to ja jedna i ta sama osoba..najpierw nie mogłam wejść na wątek bo dogo mi się nie otwierało i zadeklarowałam przez znajoma z nk,a potem już bez problemu tu zaglądałam...szkoda trochę bo to 2 dychy mniej...ale teraz dopiero zobaczyłam po aktualizacji pierwszej strony. Quote
shanti Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Czyli tu mam napisać że dla Nessi wpłynęło 30 zł od Mani1979 ;) Pilnujcie mnie Cioteczki, bo tyle tych watków, że sie czasem gubię. Quote
agrabcia Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Trzymaj się Nesi jeszcze troche. Wierze że się uda. Quote
shanti Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Oj Nessi, Nessi co będzie z tobą? Wpłynęło dla NESI za lipiec od viola005* 25 zł. Dziekujemy serdecznie. Quote
agrabcia Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Biedulka tak mi jej szkoda, całe swoje zycie bez człowieka. Mam wielką nadzieję, że Jej się uda i wyjdzie na prostą. Mało deklaracji KTO JESZCZE POMOŻE NESI?????? Quote
mania1979 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Nesi,maluszku jak minął Ci weekend? w samotności zapewne:-(:-(..... Quote
diana79 Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Nesi obyś jak najszybciej opuściła schron i przestała się bać :-( ja jakie konto wpłacamy na Nesi? czy takie samo jak na Misię? Quote
wilczek007 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 jak to się dzieje Nensi malutka ,ze twoje siosrzyczki juz w domku a ty nie?:( Trzymam kciuki psinko... Quote
shanti Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 diana79 napisał(a): na jakie konto wpłacamy na Nesi? czy takie samo jak na Misię? Myślę, że tak będzie najlepiej. Viki pisała mi o kimś zainteresowanym Nessi. Tyle ludzi już ją oglądało, niestety wszyscy rezygnowali po wizycie w schronisku. :-( Quote
diana79 Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Nesi jest bardzo ładnym psem, myślę, że nie jeden domek będzie chętny na nią tylko trzeba ją wyprowadzić na prostą i mam nadzieje, że szkoleniowiec pomoże inaczej ona nie ma raczej szans :-( Quote
shanti Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Nessi podobno uciekła z kojca panu który sprzatał i karmił. Biega luzem po schronisku, teren mamy ogrodzony, ale ogromny. Jest tam Viki-wolontariuszka. Będą próbowali ją złapać. Oby im się udało. Quote
agrabcia Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 O rany jesze tego brakowało, mam nadzieje, że nic Jej nie jest Quote
mania1979 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 shanti napisał(a):Nessi podobno uciekła z kojca panu który sprzatał i karmił. Biega luzem po schronisku, teren mamy ogrodzony, ale ogromny. Jest tam Viki-wolontariuszka. Będą próbowali ją złapać. Oby im się udało. ooo znam to z życia..Adelka uciekała nam na początku kilka razy...czwartego dnia nocowała poza domem..jak widzę one naprawdę mają podobne charaktery :) oby Nessi nie wyszła poza ogrodzenie...nasza w ciągu kilku sekund zniknęła nam z działki..i nie było nigdzie żadnego wyjścia oprócz furtki(była zamknięta).. to mała dzikuska,aby tylko dała się złapać.. Quote
shanti Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Tam jest tyle zakamarków i krzaków gdzie się można skutecznie ukrywać.:shake: Dziś jadę do schronu to się wszystkiego dowiem. Quote
Recommended Posts