Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 739
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To...Aga wypatrzyłysmy u niego czarnego guza na sutku...A co do Zorzy,bedzie wymagała podawania głównie preparatów wzmacniajaych,regenerujacych stawy.Np.Glukozamina.Za jakis miesiac mam obiecane leki przeciwzapalne nie sterydowe dla Zorzy.Witaminki moze tez...

Posted

Łoł!!!Zeby Zorzunia mogła zamienic tło budy na zawsze...Ona z tymi łapiętami to nawet pewnie nie pchała by sie na kanape,wystarczy wygodne legowisko.Miłosc i podawanie leków.

Posted

Super! Te niesterydowe na potem mam obiecane I mam nadzieje,ze też jeszcze za friko.Trzymaj kase,bo na razie sie udaje...a potem kupimy dobry lek na stawy....osobiscie wolałabym by podawał jej to juz" domek..."

Posted

Ciotki chcę wykupisć dla Zorzy pakiet ogłoszeń na bazarku Dzika Figa napisała tekst:

"Zorza... Na sam dźwięk tego imienia człowiek się uśmiecha.
Bo Zorza jest niezwykła jak jej imię. Niby przeciętnej urody a jednak ma w sobie coś magicznego, co sprawia, że nie da się o niej zapomnieć.
To młoda, pełna życia suczka - wesoła, przyjazna, chętna do zabawy.
Kocha ludzi i okazuje to na każdym kroku. Uwielbia być tulona i głaskana.
Oczywiście nie ma w niej cienia agresji - bo skąd ?
Jest mądra, pojętna i otwarta na współpracę z człowiekiem.
Co ten psi ideał robi w schronisku?
Cóż, nie wszystko w Zorzy jest idealne.
Suczka ma wadę tylnych łapek.
Chodzi normalnie, biega jak każdy pies, ale musi dostawać leki na wzmocnienie kości, witaminy i być pod stałą kontrolą lekarza.
Zorza poszukuje dobrego, odpowiedzialnego domu, który pokocha ją taką, jaka jest.
Bez problemu podzieli się swoimi ludźmi z innymi zwierzętami, będzie dobrą przyjaciółką dla dzieci."

Tylko potrzebne jeszcze sa informacje takie jak : szczepienia, sterylka, nie orientujecie się jak to tam wygląda? Sterylizowana chyba nie jest nie?

Posted

Tekst piekny.Na temat sterylki,szczepienia nic nie wiem.Mozna zapewnic,ze przed wyjazdem do domku,będzie zaszczepiona.Moze jutro wpadne do schronu,to poprosze,by przy ostatnim zastrzyku wet spojrzał,czy nie ma blizny po sterylce...

Posted

To jutro sie pewnie jeszcze nie dowiem,tylko zostawie prosbe na czwartek jak wet będzie dawał jej zastrzyk.Ale nie wiem,czy daje po ciemku w boksie,czy wyprowadzaja mu psiaka np.do świetlicy....Mogli to sprawdzic przy RTG,ale nikt nie pomyslał o to poprosic....a na inicjatywe schr.nie ma co liczyc...

Posted

majuska napisał(a):

" Niby przeciętnej urody a jednak ma w sobie coś magicznego, co sprawia, że nie da się o niej zapomnieć.

Nigdy się z tym nie zgodzę. Ona jest przepiękna.

Posted

Zgłoszone,Iza ma przypomniec doktorowi,by sprawdził,czy jest blizna.Podejrzewaja,ze mogła byc sterylizowana,bo nie budziła zainteresowania samców.Nie byłam u niej dzis i koło ronda gdy wracałam było mi potwornie smutno z tego powodu.:-(Ona tak sie cieszyła,tak"uwijała "w boksie jak mnie zobaczyła.Ale ręka mnie troche jeszcze boli,a boksia trzeba z niej spychac,bo on taranem idzie po głaski.POczekam,az bedzie nas dwie.Zostawiłam ja rozczarowaną.:-(Szczepiona nie była.

Posted

Nie wiem czy nam pozwolą na spacer....
Cudo straszne z niej to fakt...tylko czy nikogo nie przerazi opieka ( i jakby nie było koszty ) związane z chorymi łapkami....to musi być na prawde odpowiedzialny dom.

Posted

Wiem, że musi być super i najlepszy...
Ale musi się znaleźć...
A wiesz czym mnie Zorza najbardziej rozbroiła? Nie tym, że łapki ma biedne, że słodka...
Tylko tym opisem jak ładnie bierze tabletki, że nawet jak spadnie to sama znajduje i zjada...

Posted

Moje to potrafią na ogród w gębie schowane wyniesc i tam wypluccholery!Ze spacerem najwiekszy problem to to,że Zorza ma wewnętrzny boks, gdzie sa trzy psiaki.Trzeba przez niego wchodzic i wychodzic.Sasiady są małe,ale rezolutne.Jest możliwe,ze nawieja nam.Bo pod pozorem filmiku by wyprowadził...A na filmiki jeszcze czekaja Tajga i Tajfun-haszczaki.

Posted

Skleroza.Wiedziałam,ze po cos miałam dzwonic....choc P.Iza mówiła,ze napisze do Agi....ale jak sie 10x nie przypomni...Iza na rannej zmianie,jutro zadzwonie/zapisałam na kartce po co mam dzwonic.../