Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie!!!

Dzisiaj skoro świt odezwała się do mnie kobitka z ogłoszenia i bardzo chce wziąć Bartusia!
:multi:

WSZYSTKO jej opowiedziałam i jest chętna podjąć ryzyko pomimo, że ma 2-letnie dziecko. Rozmawiała już z sąsiadką zmarłej opiekunki. Rozumie, że pies był w stresie związanym z transportem i ze zmianą otoczenia, ma możliwość odizolowania psa od dziecka przez jakiś czas - taki jaki będzie potrzebny jamniorowi na oswojenie się z nową sytuacją . Zadeklarowała kastrację Bartusia na własny koszt, mieszka w Wyszkowie i ma domek z ogródkiem. Brzmi naprawdę sensownie i ja jestem gotowa wydać jej Bartusia! Oczywiście to są wstępne ustalenia, ale pani brzmi naprawdę odpowiedzialnie! Dwa miesiące temu umarł jej pies na nowotwór wątroby. Miała go 6 lat i był znajdą ze schroniska, jeśli dobrze zrozumiałam..
O jedno nie zapytałam: czy podpisze umowę adopcyjną, normalnie na śmierć zapomniałam!
Sama zawiozę Bartka i sprawdzę ten dom. Jeśli coś mi się nie spodoba natychmiast wracamy "do domu".

Co Wy na to??!!:cool3:

Posted

[quote name='DIF']Słuchajcie!!!

Dzisiaj skoro świt odezwała się do mnie kobitka z ogłoszenia i bardzo chce wziąć Bartusia!
:multi:

WSZYSTKO jej opowiedziałam i jest chętna podjąć ryzyko pomimo, że ma 2-letnie dziecko. Rozmawiała już z sąsiadką zmarłej opiekunki. Rozumie, że pies był w stresie związanym z transportem i ze zmianą otoczenia, ma możliwość odizolowania psa od dziecka przez jakiś czas - taki jaki będzie potrzebny jamniorowi na oswojenie się z nową sytuacją . Zadeklarowała kastrację Bartusia na własny koszt, mieszka w Wyszkowie i ma domek z ogródkiem. Brzmi naprawdę sensownie i ja jestem gotowa wydać jej Bartusia! Oczywiście to są wstępne ustalenia, ale pani brzmi naprawdę odpowiedzialnie! Dwa miesiące temu umarł jej pies na nowotwór wątroby. Miała go 6 lat i był znajdą ze schroniska, jeśli dobrze zrozumiałam..
O jedno nie zapytałam: czy podpisze umowę adopcyjną, normalnie na śmierć zapomniałam!
Sama zawiozę Bartka i sprawdzę ten dom. Jeśli coś mi się nie spodoba natychmiast wracamy "do domu".

Co Wy na to??!!:cool3:

Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale yak się nieszczęśliwie złożyło, że prawie ca ly ydzień nie miałam dostępu do internetu..

Jesli piszę - to znaczy, że żyję :) i podobno zyć będę :)

DIF - jeśli Pani jest chętna - sama pomogę Ci zawieźć Bartusia do nowego Domciu!
Ten maluszek naprawdę zasługuje na domek. Każda istota ma prawo się bać i bronić w obliczu nowych, nieznanych warunków oraz okoliczności. Podkreślam: bronić.

Ponieważ na własne oczy widziałam jaki jest jego stosunek do dzieci i tymczasowej opiekunki.. - uważam, że naprawdę da sobie radę. Jeśli Pani jest poinformowana i otwara na współpracę - to kochana - JEDZIEMY :)

Posted

to kiedy ta wizyta? wystawialam ostatnio jamniczka na allegro i mailam mnostwo zapytan. piesek znalazl domek a jedna kobieta prosila, ze gdy bedziemy miec jamnika samca, mam napisac, wiec jakby co, to moze jeszcze jest szansa tu, ale trzeba by spr te osobe

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Jesli piszę - to znaczy, że żyję :) i podobno zyć będę :)

DIF - jeśli Pani jest chętna - sama pomogę Ci zawieźć Bartusia do nowego Domciu!

Abra! Ty, kochana, lepiej trzymaj się z dala od Bartusia! Poza tym wiem ile masz roboty z psami Pani Joli!
Tym razem postaram się poradzić sobie bez Ciebie! :eviltong: Ale i tak Cię kocham! Napisz lepiej jak łapa?

Posted

danal1983 napisał(a):
zrobie tak. wyśle wątek dogo tej osobie a ona z tym zrobi, co bedzie chciala, co Wy na to?

Danal, wydaje mi się, że wysłanie wątku może ją zniechęcić. A możesz nas skontaktować telefonicznie? Słowo pisane a mówione mają inne "brzmienie". ;)

Posted

DIF napisał(a):
Danal, wydaje mi się, że wysłanie wątku może ją zniechęcić. A możesz nas skontaktować telefonicznie? Słowo pisane a mówione mają inne "brzmienie". ;)

DIF wysłałam jej zdjęcia psiaka z opisem, link do wątku sie jej nie otwiera. podałam jej równiez kontakt.

Posted

[quote name='Isadora7']Aniu czyli robić allegro Bartusiowi prawda?[/QUOTE]

Isadoruś, zrób jak możesz!

[quote name='danal1983']DIF wysłałam jej zdjęcia psiaka z opisem, link do wątku sie jej nie otwiera. podałam jej równiez kontakt.[/QUOTE]

Dzięki, Danusiu! Na razie nikt się nie odzywał.

Posted

[quote name='DIF']Dodzwoniłam się do pani. Zrezygnowała, bo wg jej partnera jest za mało "jamnikowy"....

Isadorka, chcesz do niej kontakt, bo powiedziała, że mogę podać jej numer?

.

Kontakt możesz dać, zobaczę co to za ludzie.

Posted

[quote name='DIF']Dodzwoniłam się do pani. Zrezygnowała, bo wg jej partnera jest za mało "jamnikowy"....

Isadorka, chcesz do niej kontakt, bo powiedziała, że mogę podać jej numer?

.O zesz....JASNE...ZA MALO JAMNIKOWY...:(....a jamnik bedzie pewnie za bardzo jamnikowy...:(chyba nie szkoda...
tylko co z ta kupka niesczescia zrobimy...??