konisia Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Skontaktowałam się z ciocią lupe i jak tylko znajdę trochę czasu prześlę na stronkę Kraina Bieli (to właśnie strona naszej cioteczki) kandydaturę Oscarka:cool3: [SIZE=5]Domku, domku gdzie jesteś?[/SIZE] Quote
AgaiTheta Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Oscuś ciocia ma dzisiaj płaczliwy nastrój i tak troszkę sobie chlipie i ogląda Twoje zdjęcia :-( Odkładam pracę i staje na głowie, by Oscar miał domek, albo w pobliżu [B]konisi[/B] albo gdzieś koło mnie. Nie przeżyję jak stracimy kontakt z mordeczką... Quote
Doda1211 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 cóż za cudo, aż wstyd, że go wcześniej nie widziałam... moja mama jak go zobaczyła to jej się strasznie spodobał... Quote
Kluska4 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Szukałam, szukałam i wreszcie coś mi się udało znaleźć dla Oskarka :lol: Ogłoszenie z 4lapy, z 05.06: "Kupię BIAŁEGO bokserka (moze byc sunia) do 8 tyg. cena do 500zl Ania tel. 696297326" Maila można napisać tylko bezpośrednio ze strony. To było ogłoszenie w dziale kupię szczeniaka. Co prawda Oskarek ma trochę więcej niż 8 tyg. ;) ale kto wie......... (w ogłoszenie z Krakowa też nie bardzo wierzyłam, a jednak boksiu ze Śląska ma nowy dom) I koniecznie wyślijcie to zdjęcie - jest rozbrajające :loveu: [quote name='oktawia6'][URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img327.imageshack.us/img327/1303/yt1py.jpg[/IMG][/URL] [/quote] Quote
Faro Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Oskarek ma znacznie więcej niz 8 tygodni. (A tak na marginesie boksiu "do 8 tygodni" to maluch , który powinien byc przy matce - ktoś kto nie ma pojęcia o tak podstawowej sprawie wątpie by zapewnił właściwą opiekę psu po takich przejściach i z takimi problemami zdrowotnymi jak Oskarek :shake: ) Quote
Kluska4 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Faro']Oskarek ma znacznie więcej niz 8 tygodni. (A tak na marginesie boksiu "do 8 tygodni" to maluch , który powinien byc przy matce - ktoś kto nie ma pojęcia o tak podstawowej sprawie wątpie by zapewnił właściwą opiekę psu po takich przejściach i z takimi problemami zdrowotnymi jak Oskarek :shake: )[/quote] Racja. Nie zwróciłam uwagi, że jest napisane "do 8 tyg", automatycznie odczytałam to jako "ok. 8 tyg" bo tak się zwykle pisze. :oops: Choć z drugiej strony moze to pomyłka i właśnie miało być "ok." Jeśli nie nawiążemy kontaktu to się nie dowiemy co to za osoba. A jeśli chodzi o preferowany wiek to też może być różnie - wiem to doskonale z autopsji. :lol: Kiedy początkowo myślałam o drugim bokserze to w grę wchodził zakup rodowodowej suczki, oczywiście w wieku szczenięcym, a ostatecznie mam schroniskową, starszą, ok. 8-letnią najwspanialszą na świecie Tigrę (oczywiście to "naj" ma na spółkę z Kluską):evil_lol: Chodzi mi jedynie o to, że może warto spróbować nawiązać kontakt bo ogłoszenie jest zbyt krótkie, aby mieć 100% pewności, że to nie będzie odpowiednia osoba, choć przyznaję, że jeśli z tym wiekiem to nie jest pomyłka to raczej nie ma o czym mówić. Quote
konisia Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Kluska4 dziękuję za ogłoszenie:) Zaraz napiszę do tej Pani. Sprawdzimy jak wygląda sprawa i najwyżej grzecznie podziękujemy;) Quote
konisia Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Kluska4 a czy mogłabyś podać bezpośredniego linka do tego ogłoszenia? Bo szukam i szukam i jakoś znaleźć nie mogę...:confused: Quote
daga_27 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 moze ktos w skrocie napisac co sie z Panem oskarem dzieje (w kwestii zdrowotnej), bo nie mam w tej chwili czasu zajmowac sie doglebnie tym watkiem. zajmuje sie akurat innymi. moze cos znajde, majac szczegolowe informacje w krotkim opisie. a pozniej najwyzej bede dopytywac :-) Quote
Kluska4 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Już wklejam: [url]http://4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=19154&id_kat=7[/url] Quote
_beatka_ Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 i jak się ksztaltuje domkowa sytuacja nszego pieknisia?:loveu: Quote
konisia Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Maluszek niestety siedzi sam w domku (tzn.nie calkowicie sam, bo z cala zgraja;)) i czeka na mnie. Jestem dzis do 21 w pracy, wiec zobacze Pyska dopiero po tej godzinie. A tak poza tym to generalnie wszystko ok. chociaż kupki nadal zbyt rzadkie. Humorek dopisuje - zabawy i szaleństwa muszą być codziennie. Pozdrawiam cioteczki. Quote
_beatka_ Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 obowiazkowo drapanko za uszkiem ode mnie:loveu: Quote
rebellia Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 dawno tu nie zaglądałam, cieszę się, że z Oskarkiem już wszytsko dobrze :) Quote
AgaiTheta Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Oscarku na 7 stronie domku nie znajdziesz :shake: Quote
_beatka_ Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 co u oskarka? jest jakas poprawa ze zdrowkiem? a moze jakis chetny do adopcji? Quote
Recommended Posts