Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Konisu na uporczywe biegunki i chroniczne problemy Oskarka tymi sprawami najlepiej by było gdyby dostawał Royal Canin-tylko weterynaryjny-może Hepatic-na problemy z wątrobą? na weterynaryjnej są nieraz naprawdę ciężko chore psy, które nie przyjmują i nie tolerują nic innego-weterynaryjny Royal naprawdę ma kolosalnie lepszy skład niż normalny-oby się nie odwodnił tymi biegunkami-no i Ty również być nie padła-tę karmę możnazamówić telefonicznie i przywożą do domu, Karm-govet czy Zwirzaczek:roll:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oktawio6 Oscarek jest właśnie na diecie weterynaryjnej. RC Intestinal to karma działająca na problemy z trawieniem, przewlekłe biegunki itd. Miejmy nadzieję, że coś pomoże...Dziś jakby lepiej. CHociaż po tylu pozytywnych komentarzach jakie czytałam o tych karmach myślałam, że od razu będzie ok:oops: A okazało się, że Oscarek może mieć dużą nietolerancję pokarmową i stąd nawet karmy weterynaryjne nie działają od razu - organizm musi się przestawić i je zaakceptować.

Posted

konisia napisał(a):
Oktawio6 Oscarek jest właśnie na diecie weterynaryjnej. RC Intestinal to karma działająca na problemy z trawieniem, przewlekłe biegunki itd. Miejmy nadzieję, że coś pomoże...Dziś jakby lepiej. CHociaż po tylu pozytywnych komentarzach jakie czytałam o tych karmach myślałam, że od razu będzie ok:oops: A okazało się, że Oscarek może mieć dużą nietolerancję pokarmową i stąd nawet karmy weterynaryjne nie działają od razu - organizm musi się przestawić i je zaakceptować.

aha:oops2: dieta Intestinal ala gapa jestem:oops: to doskonale niech mu się unormuje-moje też mają weterynaryjną:shake: i całe życie choruję, szczególnie ten jasny co 10 dni u weta:-( od 2 lat Konisiu aby Oskarowi się poprawiło to najlepiej karmę wet.przyjmować minimum 6 miesięcy, oczywiście nic nie stoji na przeszkodzie by nadal na niej pozostał;) dalej a miał robioną morfologię z biochemią?

Posted

Nie wiem czy to was zainteresuje, ale znalazłam takie ogłoszenie:

[SIZE=+1]Kundelek2006-05-26Chętnie przyjmę owczarka lub boksera do 12 miesięcy. Zapewnie mu ciepło, opieke i czułość. Mam dobre warunki i ogród.
Kontakt:
Gdynia woj. pomorskie
email: GG : 9742087

Posted

Szczerze mówiąc, to ogłoszenie za bardzo mi się nie podoba, bo nie rozumiem ludzi, dla których bokser czy owczarek nie stanowią różnicy (tak dwie diametralnie różne rasy, właściwie nie przepadające specjalnie za sobą) - była kiedyś spraw, że do handlarza z okolic Trójmiasta trafiła młoda suńcia bokserka i teraz po prostu się obawiam, czy to nie ten sam człowiek - ale w sumie jeżeli to ten sam, to pewnie nie będzie chciał psa, który nie jest do końca zdrowy - zawsze można sprawdzić.

Posted

Dodałam sobie tę osobę na gg i jak tylko się pojawi będę pisać. Tylko, że ta dziewczyna ma 17...ale może decyzja jest wspólna, a córka "użycza" tylko rodzicom gg...zobaczymy...Jak napisała Bodziulka, akurat w przypadku Oscarka to szybko będzie można się zorientować jak bardzo ktoś może poświęcić się pieskowi - tzn. chodzi mi o wszelkie problemy zdrowotne o których poinformuję na pierwszym miejscu.

Posted

A teraz trochę foteczek dla cioteczek:cool3:

Tak sobie ucinam poobiednią drzemkę

A tu się własnie przebudziłem

To moja ulubiona poza

Bardzo lubię moją gumową kostkę

Posted

Konisia-nowy pan lub pani musi i obowiązkowo-go pieścić jak Ty, spać z nim włóżku jak Ty, karmić odpowiednio jak Ty, do weta biegać, i przede wszystkim kochać go jak Ty, i dawać 500 razy buzi dziennie-kochać, koachać:loveu: :buzi: :iloveyou: :glaszcze: zdjęcia fantastyczne-a jak sobie jajczyny rozwalił:roflt: super, super:multi: zdjęcia kapitalne:bigcool: co ja gadam zdjęcia-Oskarek kapitalny:cool2: :smilecol:

Posted

Oktawio koniecznie!!! Oscarek potrzebuje (i jest już przyzwyczajony:evil_lol: :cool3: ) do miliona buziaków dziennie:) No i spanie oczywiście też tylko w łóżeczku - on chyba nawet nie umie inaczej. A jak już wejdzie na łóżko to oczywiście musi leżeć na mnie a nie tuż obok. Więc czasami to jest na prawdę komiczny widok, jak Oscarek śpi, a ja tam ledwie spod niego wystaję, z powykręcanymi rękoma, albo w jakiejś dziwnej pozycji, no bo ja już tak słodko śpi, to nie mogę go budzić tylko dlatego, że jest mi niewygodnie. Kocham słodziaka:loveu:

Posted

widzisz Konisia-ja znam życie-wypisz wymaluj-jednym słowem kopia Ciebie:loveu: nowy pan a może lepiej Pani-bo na piersiach wygodniej a z pana by się zturłał, z resztą wątpliwe by pan się zgodził na spanie na sobie:razz: mój zasypia przy samej piersi nie na mniewoli przy cycku-pies oczywiście:razz: ;) a drugi przy czole:loveu: - nowe zdjęcia fantastyczne i cudowny Truś-śliczny-wspaniała sesja:klacz: :smilecol: Oskarek jest jak miłość na talerzu-do zjedzenia:glaszcze:

Posted

Najlepszym w Oskarka sytuacji byłby dom w Warszawie - pod "okiem" Konisi i z mozliwością kontynuacji wizyt u lekarz, który go prowadzi. Trzeba pamietac, że Oskarek jest i będzie do końca zycia psem "specjalnej troski"
raz : ze względu na chorobę , którą przeszedł
dwa : swą głuchotę
(o niej też nie mozna zapominać i nalezy poinformować potencjalnych kandydatów)

Posted

wierzyć mi się nie chce, że to ten sam piesek,
to ten sam zabiedzony bokserek, którego widziałam w schronisku sopockim?
ten sam, który spędził u mnie jedną noc przed wyjazdem do raju ?
to ten sam zabiedzony bokserek, który jechał ze mna do Warszawy ?

konisia dokonałaś cudu - jestem pełna podziwu dla Ciebie

Posted

cudowny..................

Ja tez mam psa po zapaleniu mozgu, to naprawde nic strasznego opiekować sie nim. Taki psiak zostaje wiecznym szczeniaczkiem.....

Posted

Bosie, koffaniutka mordeczka:loveu: :loveu: proszę ją ode mnie wycałować:loveu:
Oskarku, życze Ci jak najlepiej z całego serduszka, zebyś miał jak najwspanialszy domek, taki jak masz obecnie:thumbs:

Posted

Irmo, gdyby nie to, że Brazowa1 wypatrzyła Oscarka w Sopocie, no i gdyby nie Twoja BŁYSKAWICZNA reakcja (uwierzycie w to? napisałam do Irmy na gg - jako nieznajoma dziewczyna - i zapytałam o transport. Irma odpowiedziała tylko, żebym dała jej chwilę. Po czym, po niedługim czasie odezwała się do mnie i okazało się, że osobiście przywiezie mi Oscarka następnego dnia! :crazyeye: :multi: ) DZIĘKUJEMY CIOCIU IRMO!!!

Oczywiście wszytskie buziaczki są na bieżąco przekazywane:loveu:

Rozmawiałam z dziewczyną, która dała ogłoszenie w Kundelku. Niestety, kiedy dowiedziała się o kosztach utrzymania Oscarka (tzn.leki + specjalna karma), już nie chciała za bardzo rozmawiać i powiedziała, że w sumie to białe boksery jej się nie podobają i że nie ma pieniędzy na utrzymanie (co rozumiem). Ale jak mogą się komuś nie podobać białe bokserki ;) :evil_lol: :eviltong: ???

Posted

Bo Irma jest wielka:multi: , zresztą ty też Konisiu:p
Białe boksie, przecież one są bombowe:crazyeye: widocznie dziewczyne naprawdę nie stać na utrzymanie kochanego Oscarka, ale ja się wsu mie nie dziwię, koszty napewno są ogromne:roll:

Posted

Aganiok, podobno jak Oscarek trafił do schroniska to miał ząbki. Dopiero tam starł je po prostu na kratach boksu. Wcześniej myślałyśmy, że to chwytanie-gryzenie krat zębami, rzucanie się na ściany było spowodowane depresją i tęsknotą. Kiedy okazało się, że Oscarek ma te wszytskie zaburzenia neurologiczne, lekarze powiedzieli, że to właśnie(czyli m.in.bardzo silny ból głowy) mógł wywołać takie zachowania.Jednym słowem Oscarek stracił ząbki, ponieważ gryzł kraty z bólu...:shake: :-(