Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro Dafne ma spotkanie zapoznawcze z panem i jego rodziną.
Dom z ogrodem w spokojnej dzielnicy, doświadczenie z psami... tylko kurde dzieci, dzieci.

Posted

[quote name='Greven']Jutro Dafne ma spotkanie zapoznawcze z panem i jego rodziną.
Dom z ogrodem w spokojnej dzielnicy, doświadczenie z psami... tylko kurde dzieci, dzieci.[/QUOTE]

ale może te nie mają czkawki :diabloti:

Posted

Gdyby adopcja doszła do skutku, to poproszę pana, by zaopatrzył dzieci w półlitrowe butelki wody. Czkawka któreś chwyci, to szybko na bezdechu 10 łyków, a jak nie pomoże to jeszcze 10... i pies zostaje, czkawka minęła. Chyba, że zna ktoś inne skuteczne metody radzenia sobie z czkawką - pomysły mile widziane :p

Posted

[quote name='Greven']Jutro Dafne ma spotkanie zapoznawcze z panem i jego rodziną.
Dom z ogrodem w spokojnej dzielnicy, doświadczenie z psami... tylko kurde dzieci, dzieci.[/QUOTE]

Ależ to fantastyczna wiadomość!!! :multi::multi::multi:
Trzymamy kciukasy za spotkanie :thumbs::thumbs:

Jeśli chodzi o metodę na czkawkę... słyszałam ostatnio że trzeba pochylić głowę do dołu trzymając szklankę z wodą i szybkim ruchem podnieś ją i wypić. Podobno murowane że czkawka zniknie w tempie błyskawicy! :lol:

Posted

...łycha cukru bez popijania ;)

można też delikwenta wystraszyć :diabloti:

a kiedyś słyszałam , ze jak szczeniak ma czkawkę to znaczy że ma robale ....to najlepiej jak rodzice zaopatrzą sie w Pyrantelum i odrobaczą dzieci ;)

Posted

Najlepsza metoda jest podejscie do kogos i powiedzenie, zeby powiedzial, co wlasnie mu piszecie na czole... Ten ktos skupia sie na literkach i czkawka znika - u mnie zadzialalo jako jedyne ;)

Posted

[quote name='ms_arwi']Najlepsza metoda jest podejscie do kogos i powiedzenie, zeby powiedzial, co wlasnie mu piszecie na czole... Ten ktos skupia sie na literkach i czkawka znika - u mnie zadzialalo jako jedyne ;)[/QUOTE]

ale czad!! jakie dziwne sposoby :)
dobrze wiedzieć.. U mnie skutkuje picie czegoś tzw. "gultkiem".. bez nabierania oddechu.. kilka łyków i nie ma czkawki.....

Posted

Sie rozpisałam, bo dopiero wróciłam i tylko na szybko Was poinformowałam ;)
Za chwilę będzie relacja, zgrywam zdjęcia.

P.S. Nikt z domowników szczęśliwie nie miał czkawki.

Posted

Pan Rudolph i jego partnerka Jenny (Jessy? jakoś tak) mieszkają z dwójką małych dzieci w domu wolnostojącym ze sporym ogrodem, bardzo blisko Puszczy Bukowej. Spokojna dzielnica, boczna uliczka.

Dafne wparowała do domu, jakby od zawsze tu mieszkała, w środku przywitała się ze wszystkimi, nieco chaotycznie, bo jednocześnie musiała obwąchać każdy kąt, wejść do kominka, wskoczyć do kuchni przez anty-dzieciową bramkę, rozgrzebać worki ze śmieciami i zdewastować kilka zabawek maluchów. Do dzieci cieszyła się, ale nie była nimi specjalnie zainteresowana. Najbardziej podobała jej się oczywiście kuchnia i parówki, które Jenny (Jessy?) gotowała.

Jak już pozwiedzała, to zademonstrowałyśmy z Kingą sztuczki w wykonaniu Dafne (siad, łapka, poproś) i pan Rudolph dostał garść przysmaków, żeby z nią poćwiczyć. Zachowywała się grzecznie, mimo że cały czas była rozkojarzona nowym miejscem i zapachami. Następnie powędrowała do kuchni pomóc przy parówkach ;)

Ludzie wydają się fajni, lokalizacja i sam dom oraz ogród - super, ale ja martwię się o te dzieci... Nie chodzi o to, że Dafne może zrobić im coś celowo, ale jednego już popchnęła przechodząc, a jak naskoczy łapami? Kurde nie wiem jak to będzie. Umówiliśmy się, że Kinga na razie nie weźmie żadnego psa na tymczas, a pan Rudolph do wtorku zdecyduje, czy Dafne może zostać.

Posted

Dla mnie to trochę chore.
Przecież wiadomo że Dafne może dziecko przewrócić , skoczyć na nie albo usiąść któreś ( :) )
Biorąc dużego psa gdzie ma się male dzieci to powinno się takie coś wcześniej przemyśleć i wtedy się podejmuje decyzje czy będziemy się przejmować gdy pies przewróci dziecko czy zrobimy wielki raban i wystawimy psa za drzwi.
Przecież to kwestia wychowania i ułożenia psa po swojemu.
Trzeba przywyknąć że dziecko będzie się przewracać pchnięte przez psa.

No ale trzymam kciuki.

Posted

Ja wchodzę tutaj a takie super wieści. Mądra sunia wszystko jest narazie nowe to i dlatego jest rozkojarzona ale i napewno bardzo szczęśliwa. miejmy nadzieję że kontakty z dziećmi też będą bardzo dobre.:lol::loveu:

Posted

Dziewczyny , przy odrobinie cierpliwości i chęci pies i dzieci się do siebie przyzwyczają , tylko muszą pracować nad tym . Mój Ozzy nie ma na codzień dzieci w domu , więc każde spotkanie z małym człowiekiem to byłaby normalnie obawa że może przewrócić , popchnąc , ale odpowiednie kontrolowanie psa w kontaktach z dziećmi skutkuje tym że po powitaniu , Ozzy się uspakaja i wszyscy są bezpieczni .
Sąsiedzkie dziecko zostało wylizane kiedy miało 14 dni , teraz to chłopczyk 3 letni , jak Ozzy słyszy Pawła i Beti ,jego o 2 lata starszą siostre to płacze bo to jego ulubieńcy a dzieci wiedzą że przy powitaniu trzeba usiąść lub oprzec się o ściane , a potem już jest oki

zaciskam :kciuki:

Posted

Kana, nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Co jest chore? Co jest nieprzemyślane? Kto robi raban? Byłaś tam z nami i byłaś świadkiem jakiegoś rabanu? Bo ja nie. Widziałam natomiast, jak Dafne popchnęła jednego z chłopców, który odbił się od kanapy i klapnął na dywan, ale ani ojciec, ani matka nie zareagowali nerwowo, ba! nie zwrócili na to większej uwagi - po prostu Jessy (Jenny?) podniosła małego i posadziła obok siebie na kanapie, jakby nic się nie stało.

Z tym, że byłyśmy tam z Kingą przez ok 20 minut, jedno dziecko było na wysokim krzesełku (ten chłopiec bał się Dafi, nie chciał kontaktu), a drugie - to przewrócone - przez większość czasu na rękach ojca, więc Dafne miała mało okazji, żeby dzieci przewracać, deptać, czy wyrywać im z rączek zabawki. Teraz natomiast będzie miała na to mnóstwo czasu.

Pan Rudolph i jego partnerka są Dafne zachwyceni, ale bez wątpienia bezpieczeństwo dzieci jest dla nich ważniejsze, dlatego nie podpisałam umowy adopcyjnej i poprosiłam, żeby przez Święta - obserwując relacje Dafi z chłopcami - podjęli decyzję, czy chcą ją zatrzymać, czy zwrócić. Lepiej szybko, niż po kilku miesiącach męczenia się z psem. To nie jest york, ani mały kundelek, tylko nabita, masywna, energiczna, pozbawiona wyczucia 20-paro kilogramowa suka.