Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia ma zaledwie 3 kg...
Ma też niestety już 10-12 lat...

połowa jej ząbków nadaje sie tylko i wyłącznie do wyrwania

[SIZE=5]W Schronisku przeszła operację -miała otwierający się guz na sutku...

teraz wraca do pełni sił fizycznych i psychicznych...

W Schronisku nie ma żadnych szans na adopcję, tak mały psiak nie nadaje sie na warunki schroniskowe :(

PILNIE POTRZEBNY DT lub wsparcie na DT,chociaż po 5 zł miesięcznie :(

Sunia jest łagodna,ale zagubiona,potrzebuje tylko spokoju i kochających ludzi

Przebywa w Schronisku w Rudzie Śląskiej

kontakt do Justyny ze Schroniska(Justyna_wolontariat):
510 268 586

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od czasu śmierci Cymka nie mogę patrzeć na takie małe staruszki:-(. One potrzebują tyle ciepła i miłości, a nie niepewnosci i strachu, starości w schronie.
Jest jakaś szansa dla niej na DT?

Posted

napisz, czekamy na decyzję.
Ja też mam słabość do ratlerków, cholerka, i to do suczek.
Czy ona tylko tego guza ma usuniętego, czy też przeszła sterylizację?

Posted

Pomóżcie,jeśli możecie...:(

Wiem, że Renatka ma złote serce,rozmawiałyśmy przedwczoraj o Antosiu,bardzo przeżywa jego śmierć :(

Sunia nie miała sterylki,bo nie przeżyłaby tak długiej narkozy...to sie tyczy również co do wyrwania ząbków...:(

Posted

Ulaa napisał(a):
Jusstyna, znowu takiego psinka pokazujesz, że potem spać nie mogę... ;(

Nie tylko Ty Kochana,nie tylko:shake:

Madallena-dzięki...masz rację...przerąbane,a nawet gorzej:-(

Posted

mshume napisał(a):
Biedne maleństwo :( A czemu nie usunięto jej zębów przy okazji narkozy?

Ponieważ nie miesza się zabiegów "czystych" (jama brzuszna itd) z "brudnymi" (czyli w jamie ustnej), ze względu na bardzo duże prawdopodobieństwo przeniesienia bakterii chorobotwórczych.

Bardzo dobry specjalista stomatologii wet. to dr Gawor z kliniki Arka w Krakowie. To -można rzec- światowej sławy doktor, publikuje swoje badania w zagranicznych magazynach weterynaryjnych.

Napewno znalazłby sposób na ząbki suni, albo informację o braku szans na zabieg. Zawsze kieruje, się dobrem pacjenta, zresztą jak cała klinika, a nie finansami czy zabobonami jak "niektórzy".

Posted

Ja myślę, że chodzi tu nie tylko " o mieszanie zabiegów", ale o zbyt duże obciążenie organizmu .Rana brzucha, rany w mordce to za dużo.Może wet schroniskowy niech tego nie robi.Przynajmniej na razie.

Ulaa, masz dojście do tego doktora, żeby chociaż opinii zasięgnąć ? O cenę się też dowiedzieć.

Posted

Matrioszka2, masz rację, z powodu późnej pory (i mokrych oczu...) nie doczytałam, że chodzi o usuwanie ząbków, nie tylko kamienia.

Oczywiście, mogę zadzwonić i spytać jak doktor zapatruje się na tę sprawę, ale potrzebuję dokładnych info o stanie suni, najlepiej od weta który się nią zajmuje.

A jak na razie rozmawiałam z Justyną_wolontariat.
Gdyby babunia nie znalazła wcześniej domku, to -o ile nie macie nic przeciwko- wezmę ją do siebie na DT/S :oops: w przyszły poniedziałek, razem z tą biedną ONeczką.