jusstyna85 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Sunia ma zaledwie 3 kg... Ma też niestety już 10-12 lat... połowa jej ząbków nadaje sie tylko i wyłącznie do wyrwania [SIZE=5]W Schronisku przeszła operację -miała otwierający się guz na sutku... teraz wraca do pełni sił fizycznych i psychicznych... W Schronisku nie ma żadnych szans na adopcję, tak mały psiak nie nadaje sie na warunki schroniskowe :( PILNIE POTRZEBNY DT lub wsparcie na DT,chociaż po 5 zł miesięcznie :( Sunia jest łagodna,ale zagubiona,potrzebuje tylko spokoju i kochających ludzi Przebywa w Schronisku w Rudzie Śląskiej kontakt do Justyny ze Schroniska(Justyna_wolontariat): 510 268 586 Quote
mshume Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Biedne maleństwo :( A czemu nie usunięto jej zębów przy okazji narkozy? Quote
jusstyna85 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 mshume napisał(a):Biedne maleństwo :( A czemu nie usunięto jej zębów przy okazji narkozy? Nie mam pojęcia, wiem tylko tyle o niej... Quote
nika28 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jaka biedna kruszynka... :-( Finansowo niestety na razie nie pomogę... :-( Quote
auraa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 te maleństwa w schronisku doprowadzają mnie do depresji. Ona wygląda jak mój Atosik:shake: Quote
Justa&Zwierzaki Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Czy da jej ktoś DT :(:(:( wyć się chce :(:(:( Quote
Jaaga Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Od czasu śmierci Cymka nie mogę patrzeć na takie małe staruszki:-(. One potrzebują tyle ciepła i miłości, a nie niepewnosci i strachu, starości w schronie. Jest jakaś szansa dla niej na DT? Quote
matrioszka2 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Patrzyłyście na mapie pomocy dogomaniaków ? Quote
Madallena Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Napiszcie do Renata5. To osoba o wielgachnym serduchu i slabosci do mikruskow ratlerkow :) Quote
Asior Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 czekajcie.. pisze do malibo.. może ona znajdzie domek dla tego maleństwa... taka kruszyna.... Quote
malagos Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 napisz, czekamy na decyzję. Ja też mam słabość do ratlerków, cholerka, i to do suczek. Czy ona tylko tego guza ma usuniętego, czy też przeszła sterylizację? Quote
jusstyna85 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Pomóżcie,jeśli możecie...:( Wiem, że Renatka ma złote serce,rozmawiałyśmy przedwczoraj o Antosiu,bardzo przeżywa jego śmierć :( Sunia nie miała sterylki,bo nie przeżyłaby tak długiej narkozy...to sie tyczy również co do wyrwania ząbków...:( Quote
matrioszka2 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Malagos, jak dobrze , że tu jesteś :buzi: ... Quote
jusstyna85 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Guz jest cały usunięty, był naprawde spory...:( Quote
Lionees Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jestem i ja u dziewczynki:sad:...intensywnie myślę,choć mam na razie zaćmiony umysł:shake::-( Quote
Madallena Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Renatka :) witamy Cię! ps. wspolczuje tego co przechodzisz...przerąbane... :( Quote
Ulaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jusstyna, znowu takiego psinka pokazujesz, że potem spać nie mogę... ;( Quote
Lionees Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ulaa napisał(a):Jusstyna, znowu takiego psinka pokazujesz, że potem spać nie mogę... ;( Nie tylko Ty Kochana,nie tylko:shake: Madallena-dzięki...masz rację...przerąbane,a nawet gorzej:-( Quote
Ulaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jakiej pomocy wet. wymaga sunia? Czy potrzebuje specjalistycznego traktowania w domkowej opiece? ...myślę... na razie sercem... biedactwo :( Quote
Ulaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 mshume napisał(a):Biedne maleństwo :( A czemu nie usunięto jej zębów przy okazji narkozy? Ponieważ nie miesza się zabiegów "czystych" (jama brzuszna itd) z "brudnymi" (czyli w jamie ustnej), ze względu na bardzo duże prawdopodobieństwo przeniesienia bakterii chorobotwórczych. Bardzo dobry specjalista stomatologii wet. to dr Gawor z kliniki Arka w Krakowie. To -można rzec- światowej sławy doktor, publikuje swoje badania w zagranicznych magazynach weterynaryjnych. Napewno znalazłby sposób na ząbki suni, albo informację o braku szans na zabieg. Zawsze kieruje, się dobrem pacjenta, zresztą jak cała klinika, a nie finansami czy zabobonami jak "niektórzy". Quote
jusstyna85 Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 najważniejsze wyczyszczenie ząbków....wet schroniskowy to zrobi... Kroił sie płatny DT,ale nic z tego nie wyszło...:( Ona sobie nie da rady w Schronisku :( Quote
matrioszka2 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ja myślę, że chodzi tu nie tylko " o mieszanie zabiegów", ale o zbyt duże obciążenie organizmu .Rana brzucha, rany w mordce to za dużo.Może wet schroniskowy niech tego nie robi.Przynajmniej na razie. Ulaa, masz dojście do tego doktora, żeby chociaż opinii zasięgnąć ? O cenę się też dowiedzieć. Quote
Ulaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Matrioszka2, masz rację, z powodu późnej pory (i mokrych oczu...) nie doczytałam, że chodzi o usuwanie ząbków, nie tylko kamienia. Oczywiście, mogę zadzwonić i spytać jak doktor zapatruje się na tę sprawę, ale potrzebuję dokładnych info o stanie suni, najlepiej od weta który się nią zajmuje. A jak na razie rozmawiałam z Justyną_wolontariat. Gdyby babunia nie znalazła wcześniej domku, to -o ile nie macie nic przeciwko- wezmę ją do siebie na DT/S :oops: w przyszły poniedziałek, razem z tą biedną ONeczką. Quote
Kar0la Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 O rany jaka pchełka... Ulaa weźmiesz ją?? Quote
Recommended Posts