Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A takie miałam złe przeczucia co do tej sunieczki i podnosiłam ten wątek w nadzieji, że ktoś z warszawiaków jej pomoże.
No cóż, myslę, że chociaż teraz znajdą sie osoby , ktore pomogą gamoniowi uratować to biedactwo.
Chyba trzeba spróbować na razie bez żadnych środków, zlokalizować miot i może pójdzie za szczeniakami. I niestety zostawic tylko jednego, jeżeli jeszcze nadają sie do uspienia. Nie ma co obciążać suni w takim stanie większą ilością szczeniaków.

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś z warszawiaków naprawdę nie mógłby pomóc tej nieszczęsnej suni? :angryy:
Zamiast siedziec przed kompem i wypisywać pośmiertne listy do Ognika, możecie uratować tą sunię.
ONA JESZCZE ŻYJE !!!
Ja rozumiem, że to co zrobiono Ognikowi, to jest karygodne, ale życie tej suni jest równie cenne!!! I ona tez bardzo cierpi!

Posted

erka napisał(a):
...Zamiast siedziec przed kompem i wypisywać pośmiertne listy do Ognika, możecie uratować tą sunię...

zastanów się zanim takie coś napiszesz...bardzo Cię proszę....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Aga Mazury - natychmiast opróżnij skrzynkę!!!:mad: :evil_lol:

no wzięli i mi zapełnili skrzynkę :mad: :evil_lol: już oprózniłam....sms-ka dostałam ...thx

Posted

Jutro bede statrała odszukac miejsce ,gdzie sunia ukryła maleństwa.Nie bedzie to łatwe ,poniewaz o ile nie bedzie własciciela działki to na niektóre nie bede mogła sie dostac.Wydaje mi sie że sunia schowała maluchy pod domkiem.
Bardzo bym prosiła o pomoc w szukaniu domku tymczasowego dla suni i jej pociech(14 dniowych)Po hospitalizacji bedzie potrzebowała miejsca gdzie dalej bedzie z dziecmi aby dawac im papu.Sunie trzeba ponadto resocjaizowac ,na działkach niestety zdziczała i jest nieufna.
Kto moze pomóc.
;) ;)

Posted

gamoń napisał(a):
:-( Kochane dziewczyny,DOGOMANIACZKI ,miłosnicy zwierzat.;) ;) ;)
Serdecznie prosze o wszelka pomoc rady oraz osobiste zaangazowanie ,poniewaz sama nie uporam sie z tym problemem dotyczacym obecnej sytuacji tej suni.:-( :shake: :-( :shake: Kto jest zainteresowany niedola tego psiaczka prosze o konkretna pomoc,rade.i przeczytanie od poczatku watku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sprawa do tej pory nie wygladała rózowo ,wygladała bardzo źle ale teraz to koszmar.:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: .Pewnego dnia sunia zagineła z działek,została strasznie pogryziona ,wróciła z ogromnym placem wygryzionej skóry i siersci -jakby ja oskalpowano.Okazało sie że została pokryta i teraz urodziła maluchy ,bardzo sie boi nie da do siebie dojsc ,biega głodna a teraz strasznie spragniona.Nie wiem gdzie sa maluszki ,tylko sie domyslam.Nie dochodzi do człowieka.Jednak jej rana to zywe mieso na którym roi sie kilkadziesiat much.Wyglada to jak krwiste dzikie mieso.Nie wiem jak ja złapac aby ja wyleczyc ,ona musi byc smarowana ,to miejsce pali jej słonce.
Uwierzcie ta rana to dramat.Nie wiem jak sobie poradzic aby razem z maluszkami ja zabrac do lecznicy wyleczyc ????????????
Przepraszam za chaotycznosc ale tyle chciałabym napisac a komp mi nie pozwala.
Prosze o pomoc
Beata

Kto może pomóc!!! Ranna sunia ukryła swoje dzieci!!!!:eek2: :eek2: :eek2:
Sunia mama wymaga pomocy!!!!
:eek2: :eek2: :eek2: :eek2:

Posted

Super wiadomośc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klinika PSI LOS deklaruje pomoc w leczeniu.
Dziekuję w swoim imieniu oraz wszystkich miłośników zwierząt.:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

gamoń napisał(a):
Super wiadomośc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klinika PSI LOS deklaruje pomoc w leczeniu.
Dziekuję w swoim imieniu oraz wszystkich miłośników zwierząt.:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

PSI LOS :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Aga_Mazury dziękuję :buzi: . Ja dopiero dzisiaj mam dostęp do internetu i mogę odpowiedzieć na Twoją wiadomość.
Co do domku tymczasowego może być ciężko bo wakacje i hotele zapełnione. Otrębusy odpadają. Ja obecnie trzymam szczeniaki AleksandryB u p. Beaty na tarchominie. 3 z nich prawdopodobnie mogą w przyszłym tyg znaleźć domek. Zagadam z nią zobaczymy co powie. Wiem, że od 1.08 będzie miała wszystko zajęte ale może chociaż z tydzień przetrzyma.Szkoda że szczeniory takie małe bo przy okazji szukania domku dla tych tarchomińskich może udałoby się znależć coś dla maluchów.
Pozdrawiam:loveu:

Posted

Wiemy gdzie jest sunia i jeden maluszek.Klinika Psi Los czeka na dalszy kontakt ,poniewaz sunia ukryła tak maleństwo ,ze nie sposób było wyciągnac je i mame spod domku.Musimy miec zgode włascicielki działki na zrobienie podkopu pod domkiem.
Dopiero wówczas bedziemy dalej działac.
Dziekuje dyrekcji kliniki za przyjazd ,narażenie sie na koszty .wielkie zaangażowanie (kilku ludzi) i deklaracje leczenia.
Dodatkowo dopowiem,iz sunia około 18.00 wyszła spod domku .Stała w odległosci 10 ode mnie czekajac na miesko mielone .Niestety sunia ma albo swierzb albo nuzyce ,(siersc wyleniałą i róozwe placki.Ogólnie wygląda bardzo zmarnowana.
Tzrymajcie kciuki za pomyslne jej złapanie.
Ponawiam prosbe o szukanie tymczasu.
Dziekuję Panie Dyrektorze i wszystkim za pomoc .;)