Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zalewscy napisał(a):
Cały czas mowa była o tymczasie ( niestety, sunia jest śliczna maluszek też), adopcja nie wchodzi w grę. Mamy cztery psy w domu wszystkie chorowały, gdyby nie pomoc dogomaniaków nie wyleczylibyśmy ich :-( . Zdecydowanie nie stać nas na kolejnego psiaka. Dysponujemy miejsem, ale z funduszami kiepsko :-( . Narazie priorytet to wyciągnąć sunie i maluszki by i one nie trafiły na jakąś działke.

Myślę, że jakąś zrzutkę udałoby się zrobić ;) Na tymczas, oczywiście

Posted

[quote name='zalewscy']Cały czas mowa była o tymczasie ( niestety, sunia jest śliczna maluszek też), adopcja nie wchodzi w grę. Mamy cztery psy w domu wszystkie chorowały, gdyby nie pomoc dogomaniaków nie wyleczylibyśmy ich :-( . Zdecydowanie nie stać nas na kolejnego psiaka. Dysponujemy miejsem, ale z funduszami kiepsko :-( . Narazie priorytet to wyciągnąć sunie i maluszki by i one nie trafiły na jakąś działke.
-----------------------------------------------------------------------
oczywiście-naturalnie pomyślałam o tymczasie u Państwa:oops:

Posted

[quote name='gamoń']A teraz podgryzam bluzę Agi:evil_lol:

Suńcia śliczna jest :)
Gamoniu, mam domek dla szczeniaczka w Wyszkowie, tylko,że psiak powinien być niewielki...
Domek jest sprawdzony, bo u rodziców mojego współlokatora, który dodatkowo jest dalszą moją rodziną :cool3:

Posted

oktawia6 napisał(a):
----------------------------------------------------------------------

czy nie można tej aukcji na Allegro zablokować jako oszustwo?

Niestety pisałam do allegro ale nic nie zrobili, pisałam tez z tym gościem był beszczelny i napisał , że to pewnie bernardzyny :mad: , wysłał tez zdjecia swojej suni na zadnym nie był w ciązy czy ze szczeniakami.

Posted

Kto wie, jakie sa najlepsze, tzn. dzialajace, srodki antykoncepcyjne dla suk, ktore mozna podac w jedzeniu???
Koniecznie trzeba bedzie podac cos mamie bo kolejna cieczka sie zbliza, a sunia ciagle nieufa.

Posted

Cześć!
Moja koleżanka jest chętna na psa, tego białego co jest na początku tematu. Jest to pies czy suka? Ile ma lat? Jaki ma stosunek do dzieci?
pozdrawiam,
Karolina

Posted

Cześć!!!
To jest sunia .Ma około 2 lat .Własnie uratowałysmy jej szczeniaki.
Gdzie mieszka koleżanka.Podaj jej link do watku.Tam bedzie duzo informacji o suni.
W razie czego podaje moją komórkę.
Najwiekszy problem ze złapaniem suni,
505078763 Beata

Posted

Koleżanka już przeczytała cały wątek i jest oczarowana sunią i prawie cała jej rodzinka też. Tylko tata jeszcze się waha czy zwiąść psiaka- na ostateczną odpowiedź czekamy do niedzieli. Więc prosimy o więcej zdjęć suni i opis charakteru. Gdzie sunia się znajduje-schronisko, działki? I czy jest szansa na przetransportowania suni na śląsk?

Posted

Tanino!
Sunia jest nadal bezdomna ,dalej biega po działkach bardzo blisko zlokalizowanych koło schroniska na Paluchu.
Jest teraz smutna ,poniewaz jak pisałam wczesniej zostały jej zabrane ale i uratowane przed głodem ,chłodem a nawet wiekszym niebezpieczeństwem(otrucia ) dzieciaki .Ja nie złapię sama tej suni ,ponieważ ona jest bardzo ostrożna .Podchodzi na 2-3 metry ale przy jakimkolwiek ruchu odbiega,Musze poczekac az wróci moja córa z wakacji08.09.06 .Ona ma do niej większe zaufanie a ewentualnie trzeba sunie nafaszerowac lekami nasennymi i wówczas złapac.
Musicie wiedziec że sunia jest nadal nieufna,Rodzina ,która chca ja wziac do siebie powinna miec swiadomosc ,ze nie posadzi psiaka na kanapie i nie bedzie głaskac za 5 minut.Sunie trzeba oswoic ale juz jest 100005 lepiej niz np.203 m-ce temu.Totez decyzja zalezy do Was.Jezeli chodzi o transport to moze ktos bedzie jechał w tamtym kierunku.
Prosze te informacje naswietlic kolezance szczegółowo.
To jest bardzo wdzieczna sunia i super dookoło kreci ogonkiem.
Pozdrawiam
Beata
W razie czego podaję kontakt
505078763

Posted

A czy nikt z warszawskich dogomaniaków nie mógłby pomóc gamoń w złapaniu tej suni?
Czy nie ma tam kogoś z doświadzczeniem w takich sytuacjach?

Posted

tak to nie jest typowy "pluszak pieszczoch" ona taką będzie po tym jak zobaczy co to jest prawdziwy kochający dom-nie od razu-trzeba ją skusić jedzeniem, czymś smacznym, może kurczaczek i do tego chwytak?

Posted

Proszę, pomóżcie gamoń złapać tą śliczną sunieczkę! Bo znowu coś jej się stanie na tej działce i będzie coraz bardziej dziczeć.

Też miałyśmy w Kielcach taką sunię, koczowała na cmentarzu dosyć długo, wydawała się zupełnie dzika, podchodziła tylko trochę do jednej osoby, która ja karmiła. Było kilka nieudanych prób złapania jej, aż w końcu się udało.
W ciągu kilku dni stała się przemiłym kanapowcem, spragnionym pieszczot.

Takie finału życzę tej sunieczce, a wam powodzenia w łapaniu jej.

Posted

Koleżanka w tym tygodniu jedzie do Krakowa zobaczyć Fraszkę i jak dziewczyny nie przypadną sobie do gustu to wtedy prawdopodobnie bierze Białą. Koleżanka przeprasza za zamieszanie i trzyma kciuki za fajniutki dom dla suni.