Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuziaM']To ja mam pytanie ..... Czy macie moze jakies szczotki do czesania ???
Ale oczywiscie nie z wlosia, ale takie solidniejsze z dlugimi metalowymi kolcami.
Mam kilka szczotek z cieniutkimi i krotkimi. A jedna z dlugimi ..... juz sie sypie ... doslownie gubi kolce .....
Grzebieniami nie za dobrze sie czesze kudlacze. Za geste maja futerka.
Przy okazji, jak bede w Niemczech, to musze zobaczyc czy jeszcze sa szczotki.
Tą , ktorą mam kupilam wlasnie tam i to bardzo niedrogo, bo za 1 euro. Dawno temu juz, niestety....
Moze jeszcze beda......

Banerki sa przesliczne !!!!

Mamy ale nie damy :evil_lol: bo nasze futerko nie będzie chodziło rozczochrane :lol:
wtedy chodzić nie chce bo sie wstydzi i trzeba ja ..nosić

ale mamy inny pomysł cioteczko
wejdz ty na strone KrakVetu i wybierz te które najbardziej ci przypasują do futerek , szczególnie , zaznaczam szczególnie jedna osobista, delikatna dla Babelka
i daj znac na pw
tylko proszę nie puśc mnie w skarpetkach bo inaczej zjawię się u Giselle na ..zupkach gerberkach :evil_lol: mój futrzak zreszta też :diabloti:

Posted

OK.... dziekujemy bardzo !!!!!!
Wejde i wyszukam cos specjalnego dla Babla. Postaram sie w rozsadnej cenie.
Juz niunka wczoraj wyczesalam. Na grzbiecie juz nie ma starej siersci i lupiez zniknal. Zostaly boczki jeszcze, ale juz chlopaczka nie meczylam, bo kreciolek z niego przeokropny. Powoli, codziennie bede wyczesywac. Na pupie po tym czesaniu niewiele siersci zostalo, ale odrosnie, na pewno ladna i juz zdrowiutka.

Posted

avii napisał(a):
wejdz ty na strone KrakVetu i wybierz te które najbardziej ci przypasują do futerek , szczególnie , zaznaczam szczególnie jedna osobista, delikatna dla Babelka

Weszlam i zamowilam .....
i tak musialam juz karme kupic, bo mam koncowke.
Tak wiec ...... chyba Cie nie puszcze, ciotuniu kochana, w skarpetkach, bo wyszlo 64,29 zl.
To jest szczotka metalowa, ktora niestety teraz tylko trzeba stosowac, bo inne tego nie wyczesza.
Wzielam tez metalowe zgrzeblo, ktore jest swietne do wyczesywania wlasnie tak gestego podszerstka.
I jeden grzebyk z gestymi zabkami .... to juz tak na koniec, jak juz wszystko bedzie wyczesane, to tym grzebykiem nie bedzie sie szarpalo, ale drobne wloski pozostale beda wychodzic jeszcze.
BARDZO DZIEKUJE w imieniu PRZEKOCHANEGO BABELKA !!!!!!!

Posted

Ale Bąbelek nie jest psiakoem kudlatym wlasciwie. On ma tylko ogromne ilosci bardzo starego podszerstka. Jak wyczesalam mu grzbiet, to zostalo naprawde niewiele pieknej ( no moze piekna dopiero bedzie za jakis czas ) dlugiej siersci ..... podobnej do tej, jaka maja yorki..... wiec to raczej takie ladne dlugie jedwabiste wlosy.
U Bąbelka chodzi w tej chwili o usuwanie tego bardzo gestego podszerstka ..... troche skoltunionego i na dodatek z duzym lupiezem.

Posted

Dla mnie yorki, briardy (co też mają włosy i podszerstek), PONy i inne tego typu z wyglądu psiaczki to właśnie kudłacze :).

Posted

avii napisał(a):
Mamy ale nie damy :evil_lol: bo nasze futerko nie będzie chodziło rozczochrane :lol:
wtedy chodzić nie chce bo sie wstydzi i trzeba ja ..nosić

ale mamy inny pomysł cioteczko
i daj znac na pw
tylko proszę nie puśc mnie w skarpetkach bo inaczej zjawię się u Giselle na ..zupkach gerberkach :evil_lol: mój futrzak zreszta też :diabloti:

o Ty podła
nie dam Gerberkow bo to dla DUSKI...:)
dziekuje avii
ja jzu nie wiem nawet za co...
a za wszystko:)

Posted

zuziaM napisał(a):
Weszlam i zamowilam .....
i tak musialam juz karme kupic, bo mam koncowke.
Tak wiec ...... chyba Cie nie puszcze, ciotuniu kochana, w skarpetkach, bo wyszlo 64,29 zl.
To jest szczotka metalowa, ktora niestety teraz tylko trzeba stosowac, bo inne tego nie wyczesza.
Wzielam tez metalowe zgrzeblo, ktore jest swietne do wyczesywania wlasnie tak gestego podszerstka.
I jeden grzebyk z gestymi zabkami .... to juz tak na koniec, jak juz wszystko bedzie wyczesane, to tym grzebykiem nie bedzie sie szarpalo, ale drobne wloski pozostale beda wychodzic jeszcze.
BARDZO DZIEKUJE w imieniu PRZEKOCHANEGO BABELKA !!!!!!!

No to teraz drzyjcie futrzaki u cioteczki Zuzi
jak zadziała zgrzebłem to po futrzakach sladu nie zostanie :diabloti:
Babel kryj sie :grins:

a na powaznie to dobre ustrojstwo , jak mojego futrzaka tym potraktowałam za pierwszym razem i wyszedł cały podszerstek , to wszyscy pytali co za nowego psiaka mam , taki chudy i łysy i mały sie zrobił ..
ale włos pieknie odrósł ...

cioteczko Giselle to tobie :calus: sie należą , za to żes Bąbelka za krat wyciągnęła i smigac teraz może po zielonej trawie dzięki

Posted

Ja tez dziekuje za Bąbelka !!! On jest przeslodki ! No nie da sie nawet mi poruszac swobodnie, bo stale pod nogami sie kreci i podskakuje i wspina sie na mnie ..... potem , jak juz sie schyle do niego, to brzuchol wywala do glaskania ... wylize mnie po rekach, policzkach ... gdzie tylko siegnie ....
No slodziaczek potworny ... cudne psiatko, naprawde !
Dzisiaj nie mialam czasu sie zajac znow jego sierscia, ale jutro nigdzie sie juz nie wybieram, to znow sie nad niunkiem poznecam ....
Bedzie pieknym kawalerem, to juz zaczyna byc widac.
A jaki on ma apetyt !!!! Zajada zupelnie wszystko i w takim tempie to robi, ze ledwo zdaze wejsc do nastepnego psiaka, a Babel juz za mna leci ..... a micha pusta ...
Musze jakas nowa metode wprowadzania dziewczynek do kojczykow, kiedy juz pora ..... Mialam juz opanowana, ale Babel wszystko zepsul ....
Jak ide ze smakolykami, zeby panienkom po wejsciu do kojca dac, to kazda leci juz przede mna do swojego kojczyka .... zawsze trafiaja tylko do swojego wlasnego (!) .... ale .... Babel wskakuje do kazdego, w ktorym wlasnie sunia dostaje smakolyczek, po kolei ...... I musze go z kazdego wypraszac .....
Dzisiaj kazde psiatko na dobranoc, po grzecznym powrocie do kojczyka, dostalo paroweczke.
Babelek, to myslalam, ze oszaleje .... tak chcial ta swoja paroweczke juz dostac !!!!!! A jak smakowala !!!!
Bedzie mial je czesciej..... kupilam dzisiaj 7 kg !!!!

Posted

Dogo07 napisał(a):
Słodki ten Bąbelek :). Takiego psiaczka to szczęście w domu mieć. A ludzie nie wiedzą o tym.

Koniecznie piszcie w ogłoszeniach to co pisze ZuziaM o psiaku, ZuziuM Ty zawsze tak fajnie o tych "swoich" biedaczkach piszesz :).

Posted

Dogo07 napisał(a):
Koniecznie piszcie w ogłoszeniach to co pisze ZuziaM o psiaku, ZuziuM Ty zawsze tak fajnie o tych "swoich" biedaczkach piszesz :).

podniose....:)

Posted

Dogo07 napisał(a):

A jak mozna inaczej pisac o takich CUDOWNYCH i PRZEKOCHANYCH PSIATKACH ?????
Tylko najlepiej ! One sa takie kochane ... ta ich wdziecznosc, oddanie, zaufanie bezgraniczne ..... no nie da sie nawet tego opisac.....

Posted

Do wczoraj jeszcze nie przyszla, a dzisiaj nie zagladalam do skrzynki. Zobacze jutro.
Ale jak wyslalas, to z pewnoscia dojdzie. Dziekuje.
A w przyszlym tygodniu zabiore malucha do pani doktor zeby zobaczyla oczka.

Posted

A co tu u Bąbelka tak pusto :mad:

smigaj do góry domku przeca szukasz

cioteczko Zuzziu , mam nadzieje że przelew doszedł :roll: