giselle4 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nam ludziom dano życie, dano nam prawo założenia rodziny, dano nam wybór przyjaciół, oraz wiarę, że gdy będziemy w potrzebie, gdy obejmie nas swoimi mackami nieszczęście, gdy to nieszczęście będzie miało twarz ciężkiej i nieuleczalnej choroby to będziemy mieli w tych ludziach wsparcie i będą służyć nam pomocą. Zwierzętom też dano życie, ale po za tym...nie dano im już więcej nic. Całe ich życie zależy tylko i wyłącznie od człowieka, któremu Bóg przekazał władzę i prawo do bycia "królem życia i śmierci", który w imię tej władzy dokonują za nich wyborów i często zmieniają ich psie życie w straszliwą gehennę. Babel ,slepy kudlacz obdarowany przez los cechami, o których nie jeden człowiek może tylko marzyć. Rzadko można spotkać stworzenie tak spokojne, posłuszne, zrównoważone, nie odznaczające się agresją, podporządkowane woli człowieka i zdradzające ogromne pokłady inteligencji , z której nikt jeszcze nie zrobił użytku. Jedyną wadą tego anioła ubranego w psią skore jest to ze oslepł Choroba, która w oczach ludzi skazuje takiego psa na samotność, odosobnienie, bycie zbędnym i niepotrzebnym nikomu. ...na eutanazje Bąbel to pies znikąd. Nie znamy jego losu zanim drogi jego życia nie skrzyżowały się z drogami, które pokonują wolontariuszki . Nie wiemy ile razy jego psie serce zabiło mocniej na widok ludzkiej twarzy z nadzieją na własny dom. Maluszek cierpliwie czeka,On wie ze boksy ogolne to jego wyrok smierci mowi,,obiecuje ze pokocham Cie do konca moich dni [ja nigdy nie klamie] ze umierając Twoj widok bedzie w moim oku ,mimo ze mało juz widze nigdy Ciebie nie zawiode człowieku.Obiecuje. Kiedy człowiek oslepnie ma psa przewodnika,ja potrzebuje ludzkiego przewodnika kogos kto odprowadzi mnie za Teczowy Most i uroni jedna łze po swoim przyjecielu,bo im bedę. Kto da mi druga szanse na dom ,miłosc i wiernosc ale zanim podejmiesz decyzje-przemysl opieka nad slepcem jest ciezka,ja nie przybiegne na zawołanie mna sie nie pochwalisz...jak pieknie aportuje... ja potknę sie na prostej drodze dlatego prosze jezeli zdecydujesz sie na mnie ,to juz na zawsze bo oddajeac mnie po paru miesiącach,mozesz mnie zabic bo ja tego juz nie przezyje...nie zniose samotnosci i cierpienia BEZDOMNOSCI i LITOSCI ale pieknie prosze zauwaz mnie....,, ja mam tylko 8 lat http://www.dogomania.pl/threads/182438-k0onczymy.................Cos-do-swiecenia-i-i-mycia-7.04.010-na-slepego-Bąbelka-20ZŁ http://www.dogomania.pl/threads/188723-KONCZYMY....-U-kresu-Teczy-na-slepego-Babelka-u-zuziM-20lipca -130zł Tel-664 315 852 [email protected] Transport-:p:loveu:;) awii-100zl *na transport i potrzeby Babelka transport-70zł kropelki i gaziki-28zł Tran z VitD3-19zł ---------------------------- Razem-117zł Maj deklaracje stałe:lol: Help for Animals. -100zł* fiorsteinbock-20zł* K-wiki-50zł* Ollala-15zl* czerda-20zł* Awit-10zł* =-=================== Razem-215zł* co drugi miesiąc;) Awit-10zł deklaracje jednorazowe:lol: ewa gonzales-40zł* Cincienia-80zł* adkaaaa5-50zł* kach-10zł* =============== Razem-180zł ======================== Razem jest -395zl ................-17zł ................-300zl; =============== zostalo-78zł Maj zaplacone do 7 czerwca:crazyeye: Czerwiec:) zostało- 78zł* Help for Animals. -100zł* fiorsteinbock-20zł* K-wiki-50zł* Ollala-15zl* czerda-20zł........czerda na urlopie Avii-100zł* awit-10zł* ======================== Razem-295zł zaplacone do 7lipca:crazyeye: Lipiec:) zostało-73zl* Help for Animals. -100zł* fiorsteinbock-20zł* K-wiki-50zł* Ollala-15zl* czerda-20zł* avii-bazarek-202,50zł* =================== Razem-480,50zł zapłacone do 7sierpnia:crazyeye: Sierpien:) zostało-180,50 Awit-10zł* Help for Animals. -100zł* fiorsteinbock-20zł* K-wiki-50zł* Ollala-15zl* czerda-20zł* Jacek I kondias-30zł* Marta Helena Sz-28zł* ================= Razem-453,50 Zapłacone do 7 wrzesnia:crazyeye: Wrzesien:) zostało-153,50 Ollala-15zl* JacekI kondias-24zl* Awit-10zł* Help for Animals. -100zł* fiorsteinbock-20zł* K-wiki-50zł* czerda-20zł* avii-50zł* ====================== Razem-442,50zl zapłacone do 7pazdziernika:) Pazdziernik:) TRANSPORT do nowego domku-100zł zostało-142,50 K-wiki-200zł* ------------------------ Razem-342,50 ---------100zł 3 smyczki-15zł=42,40 ==================== ======================== =========================== :) ;) ;) ;) ;) :) ;) :) ;) zostało -200zł czekam na odpowiedz K-wiki co zrobic z pieniazkami.... odesłac czy na innego psiaka...:) przeznaczy....? Quote
giselle4 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 alegratka.pl eoferty.pl mojpupil kupiepsa e-zwierzak.pl przygarnijzwierzaka adopcjeorg/akceptacja/ nasipupile kokosy.pl dwukropek.pl CafeAnimal ofertka.pl autogielda.pl adopcje.org ale.gratka.pl adopcjapsa.pl adopcjepsow.org psy.pl doadopcji.pl aukcjezwierzat.pl psiegrane-marzenia.pl mojpupil.pl Bąbelek Bąbelek z Blanką Quote
giselle4 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Szukamy Dt.....lub Ds on jest taki malutki i taki kochany cały czas chce czuc reke i człowieka....pomozcie temu maluszkowi on potrzebuje mało miejsca ,mało je i jest słodki.... jestem zaszczepiony i odrobaczony,odpchlony..... mam książeczke zdrowia...tylko nie mam domku:-( Quote
rita60 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 giselle ile on ma lat,podaj tez w pierwszym poscie dane do kontaktu,porobie mu troche ogłoszen w wolnej chwili. Biedny maluch:-( Quote
giselle4 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 rita60 napisał(a):giselle ile on ma lat,podaj tez w pierwszym poscie dane do kontaktu,porobie mu troche ogłoszen w wolnej chwili. Biedny maluch:-( dziekuje ,juz uzupełnilam Quote
justynavege Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 dziekuje Graziu za zaproszenie na wątek bidulinek malutki.... czy masz juz jakis DT platny na oku? wspomoge fantami na bazarek ale to malo :( Quote
giselle4 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 justynavege napisał(a):dziekuje Graziu za zaproszenie na wątek bidulinek malutki.... czy masz juz jakis DT platny na oku? wspomoge fantami na bazarek ale to malo :( Jeszcze nie a tak naprawde to napisałam do Pani z WROCKA.... czekam na decyzje..... Quote
justynavege Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 trzymam mocno zacisniete kciuki najchetniej to zbieralabym kaske na jego podroz do domku stalego :) Quote
giselle4 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 OJ,JA TEZ.......ale zycia płata nam wszystkim fdigle Quote
rita60 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 rita60 napisał(a):Jeszcze miejscowosc/taki wymog/. Ponawiam pytanie:cool3: Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 rita60 napisał(a):Ponawiam pytanie:cool3: Dzierżoniów, woj. dolnośląskie Dzieki Rita za pomoc w oglaszaniu. Quote
Asia76 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Kurcze jaki biedaczek oczywiście porobię ogłoszenia Quote
kamilawa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 I ja jestem...widziałam już chłopaka, ale dziś nie zasnę... Też ogłoszenia porobię, dorobię kilka... Quote
amensalizm Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 A to drugie oczko jest sprawne? To jest zaćma, bielmo? Czy on na nie na pewno nie widzi? Quote
rita60 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 alegratka.pl eoferty.pl mojpupil kupiepsa e-zwierzak.pl przygarnijzwierzaka adopcjeorg/akceptacja/ nasipupile kokosy.pl dwukropek.pl CafeAnimal ofertka.pl Niech cie ktos pokocha malenki,powodzenia. Quote
kamilawa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Rita, dziękujemy. Jutro chłopakowi dorobię kilka. Quote
Boziii4920 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Biedulek:( ... on taki słodki ... jak by ta pani z Wrocka go wzieła ... to ja pogadam z tatą to byśmy go zawieżli (a tata raczej sie zgodzi) ..... W skarbonce jednej jest około 25zł nie wiem ile jest w tej drugiej moze z 15zł może więcej .... Jak coś nadal zbieram w zoologicznym jest nadal puszka no i moja prywatna ... moze tam coś też bedzie . (mam taką nadzieje).... Quote
kamilawa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Banerki... brzydkie, ale zawsze coś... Quote
Energy Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jestem Gisselko, ech życie jest straszne:-( Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Moze jeszcze te fotki dorzuce... obiektyw mi zaparowal i jakosc beznadziejna: Quote
adkaaaaa5 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Bede robic bazarek (ale dopiero we wtorek), bo mam egzaminy i musze sie uczyc :( Bedzie to bazarek dla Bąbelka :* Mam nadzieje, ze ktos da mu dom stały albo chociaż tymczasowy. 3maj sie Bąbelku! Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Dzieki wlk! Tymczasem trzymamy kciuki za przyswajanie wiedzy :) I kto to taki piekny w avatarku??? Quote
adkaaaaa5 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Od tej wiedzy juz mi glowa puchnie ;) Na dzisiaj juz skonczylam, bo juz mi sie mozg lasuje ;) A na avatarku jedna z moich trzech kociastych- Sisi :) Quote
Recommended Posts