Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Awit napisał(a):

A do domku też psiaki mogą wchodzić?
Ciekawi mnie, po co wiszą na kojcach ręczniki.

Do domu to nie za bardzo, bo mam w domu dwie kocice , malą sunie Polcie i mniejszą jeszcze sunie z Dobrocina Julcię.
Aczkolwiek , jesli jest potrzeba sprawdzenia reakcji na koty to psiaka biore do domu i ... testuje.
Zreszta wiekszosc , a wlasciwie wszystkie psiaki .... nie wiem czemu, po prostu nie chca wchodzic do domu.....

A na kojcach... to nie reczniki sa ... to sa koce, ktore wyciagam z budek, zeby sie przewietrzyly.

Posted

avii napisał(a):

jak cos potrzeba ...pisać

To ja mam pytanie ..... Czy macie moze jakies szczotki do czesania ???
Ale oczywiscie nie z wlosia, ale takie solidniejsze z dlugimi metalowymi kolcami.
Mam kilka szczotek z cieniutkimi i krotkimi. A jedna z dlugimi ..... juz sie sypie ... doslownie gubi kolce .....
Grzebieniami nie za dobrze sie czesze kudlacze. Za geste maja futerka.
Przy okazji, jak bede w Niemczech, to musze zobaczyc czy jeszcze sa szczotki.
Tą , ktorą mam kupilam wlasnie tam i to bardzo niedrogo, bo za 1 euro. Dawno temu juz, niestety....
Moze jeszcze beda......

Banerki sa przesliczne !!!!

Posted

zuziaM napisał(a):
To ja mam pytanie ..... Czy macie moze jakies szczotki do czesania ???
Ale oczywiscie nie z wlosia, ale takie solidniejsze z dlugimi metalowymi kolcami.
Mam kilka szczotek z cieniutkimi i krotkimi. A jedna z dlugimi ..... juz sie sypie ... doslownie gubi kolce .....
Grzebieniami nie za dobrze sie czesze kudlacze. Za geste maja futerka.
Przy okazji, jak bede w Niemczech, to musze zobaczyc czy jeszcze sa szczotki.
Tą , ktorą mam kupilam wlasnie tam i to bardzo niedrogo, bo za 1 euro. Dawno temu juz, niestety....
Moze jeszcze beda......

Banerki sa przesliczne !!!!

Zuziu,razem z deklaracja wysylam tran z VitD3
to podasz jemu czasem i baaaardzo dziekuje:")

Posted

Jak dobrze, że Bąbelewk bezpieczny. Nowe fotki śliczne, tak samo jak banerki. Jak mi się uda, to wkleję sobie nowy.

Giselle4 ze mnie gapa, nie zwróciłam uwagi, że mój przelew do Bąbelka nie "wyszedł" z banku. Nie wiem dlaczego, zaraz będę wyjaśniać. Tak czy siak, pieniążki na pewno Bąbel dostania.

Posted

Babelek jest naprawde cudownym psiaczkiem.
Stale trzeba uwazac zeby go nie podeptac, bo pod nogami sie kreci ... nie odstepuje mnie na krok.
Wczoraj troche pracowalam w ogrodzie ... obrywalam trawe wokol krzewow .... a Babelek sie mi wpychal na kolana ... rozkladal na pleckach i sie cieszyl, jak dzieciak ....
Zazdrosnik wszystkie inne psiaki odpedza ... cudowny chlopczyk.
Ale zauwazylam podczas tego, ze ma przepukline pępkowa ... jest wielkosci dwoch kciukow.... taka spora czeresnia.
Dzisiaj za chwile jade ze staruszkiem Misiem na badanie krwi i EKG. Zabieram przy okazji kupke Bąbelka do zbadania, czy jakichs robali nie ma.
Nawet jak byl odrobaczany, to nie wszystkie leki zabijaja np. włosogłówke. Wiec zbadac nie zaszkodzi.
Pani doktor mi to zreszta robi bezplatnie, wiec czesto probki zawoze przy okazji .... tak na wyrywki, roznych psiakow.

Posted

Mozna to zoperowac. To nie jest skomplikowane, bo przepuklina to peknieta powloka brzuszna i po prostu jelitka sie przez szczeline wysuwaja ..... Trzeba jedynie je wsadzic do srodka i zaszyc powloke. przy duzej przepuklinie jest bardzo niebezpiecznie, bo moze sie to skonczyc zapaleniem otrzewnej i niestety wtedy smiercia ....
Ale Babelek ma malutka jeszcze. trzeba obserwowac, czy sie nie powieksza.

Posted

Zuziu zgodnie z umową kazdego -10dnia ,miesiąca płace za Bąbelka...i dzisiaj idzie przelew
Wysłałam podpisana umowe i Tran z vit D3.....to bardzo prosze podaj jemu 2-3 razy w tygodniu...dziekuje

Posted

ollalaa napisał(a):
przelew poszedł. Giselle4 przelałam 25zł, to jest 15zł deklaracji na maj + 10zł dopłaty jeszcze za ogłoszenia.

Dziekuje,bardzo dziekuje:)

Posted

zuziaM napisał(a):
Babelek jest naprawde cudownym psiaczkiem.
Stale trzeba uwazac zeby go nie podeptac, bo pod nogami sie kreci ... nie odstepuje mnie na krok.
Wczoraj troche pracowalam w ogrodzie ... obrywalam trawe wokol krzewow .... a Babelek sie mi wpychal na kolana ... rozkladal na pleckach i sie cieszyl, jak dzieciak ....
Zazdrosnik wszystkie inne psiaki odpedza ... cudowny chlopczyk.
Ale zauwazylam podczas tego, ze ma przepukline pępkowa ... jest wielkosci dwoch kciukow.... taka spora czeresnia.
Dzisiaj za chwile jade ze staruszkiem Misiem na badanie krwi i EKG. Zabieram przy okazji kupke Bąbelka do zbadania, czy jakichs robali nie ma.
Nawet jak byl odrobaczany, to nie wszystkie leki zabijaja np. włosogłówke. Wiec zbadac nie zaszkodzi.
Pani doktor mi to zreszta robi bezplatnie, wiec czesto probki zawoze przy okazji .... tak na wyrywki, roznych psiakow.

Dziekuje Zuziu,widzisz jaka ze mnie wyrodna macocha
nawet nie zauwazyłam podczas czesania przepukliny
trzeba bedzie zrobic z nią porządek...
nazbieramy tylko troche grasza.......
moze jakies bazarki?
buzaki....

Posted

Przepraszam, że tak długo, ale już jestem i tak jak obiecałam mogę na tą chwilę wpłacić jednorazowo: 80 zł :)
Prosze tylko o nr konta na PW, bo na pierwszej stronce nie znalazłam pozdro

Posted

Ciencienia napisał(a):
Przepraszam, że tak długo, ale już jestem i tak jak obiecałam mogę na tą chwilę wpłacić jednorazowo: 80 zł :)

Bardzo dziekuje
jestesmy bardzo zadowolenie
....Babelek tez:)

Posted

Cała przyjemnośc po mojej stronie :) w miarę możliwości może cosik jeszcze pomogę, ale trza do mnie tarabanić :) A jak sie jakaś stała deklaracja zwolni, to wtedy bym mogła wspomóc Bąbelka na stałe

Posted

Ciencienia napisał(a):
Cała przyjemnośc po mojej stronie :) w miarę możliwości może cosik jeszcze pomogę, ale trza do mnie tarabanić :) A jak sie jakaś stała deklaracja zwolni, to wtedy bym mogła wspomóc Bąbelka na stałe

jeszcze raz dzieki

Posted

Eeeetam ... zla macocha !! wcale sie nie dziwie. To, ze to zauwazylam to czysty przypadek. Bąbel jest taki ruchliwy, ze chwili wmiejscu nie ustoi, ale jak mi sie wylozyl na kolanach na pleckach, to wtedy pokazal , co ma na pepuszku .....
Zawioze go za jakis czas do pani doktor, zapytam o to i o oczka. Moze ona cos wymysli.

Posted

Zuzia jestes wspaniała mamą widac to na zdjęciach:)dla mnie wzorem zawsze bedzie GISELKA ale Ty jesteś dobrą mamusią dbaj o naszego bąbla...ciocie od Giselki tez sa wyjątkowe