malawaszka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kąsku nie daj się!!!!! jeszcze nie czas psiaku!!!!! Naciesz się miłością jeszcze! :kciuki: Quote
wapiszon Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kąseczku, Słoneczko trzymaj się. Masz dla kogo. Dla swojej cudnej Pańci:) Quote
mru Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Byłam u Kąska :( nie jest dobrze, jest wręcz bardzo niefajnie... Kąsek jeszcze bardziej schudł :( sierść mu zmatowiała, jest bardzo słaby. Wstaje tylko 2-3 razy dziennie... na pewno bardzo stresuje się tym, że nie może normalnie funkcjonować i że jest niedołężny. Ostatniej nocy nie zmrużył oka. Magda pomaga mu w chodzeniu podtrzymując na ręczniku. Pomaga mu jak może. Niestety Kąsek czasem reaguje agresją - wiadomo, jest zdenerwowany sytuacją plus na pewno ma jakieś zmiany neurologiczne już w główce i nie zawsze wie, co robi. Na pewno nastąpił już rozpad guza kości :( to niedobrze, ta nóżka stała sie bardzo słaba. Istnieje niebezpieczeństwo, że nóżka się złamie. Do tego nie trzeba dużo sił, wystarczy że Kąsek upadnie... :( Poza tym Kąsek siusia już czasem pod siebie, mimo ze bardzo nie chce. Stresuje się tym, nakręca... Magda jest w stałym kontakcie z wetką, która przyjeżdża do Kąska. Magda nie chciałaby usypiać Kąska dla własnej wygody (bo zupełnie nie ma problemu z opieką nad nim! jak ciężka by nie była...) ale też nie chciałaby z własnego egoizmu go trzymać bez sensu w sytuacji, kiedy on nie może normalnie funkcjonować mimo największych chęci... Nie chciałam Kąskowi robić zdjęć dziś, ale wierzcie mi że Kasek bardzo wymizerniał przez ostatnie dni :(. Chciałabym, żebyście go wszyscy zapamiętali pięknego, dostojnego i silnego. On tak bardzo walczy ze swoimi staruszkowymi słabościami, chciałby być w naszych oczach silny. Jestem bardzo wdzięczna Magdzie, że tyle robi dla Kaska. Biorąc go powiedziała mi, ze nie chce się ujawniać, bo nie chce być jakąś pseudo bohaterką. Myślę jednak, że jest bohaterką - poświęca Kąskowi wiele czasu, dba o niego mimo że to nie jest pies prosty w obsłudze, patrzy jak Kąsek z dnia na dzień słabnie i - co tu kryć - gaśnie. Magda, dzięki... :( robisz tak wiele, samo obciążenie psychiczne to wiele... czekam na wieści poranne. Mam nadzieje, ze Kąsek prześpi spokojnie noc. wiem, ze on gaśnie, ale strasznie chciałabym żeby jeszcze mógł się cieszyć domem. a dom ma cudowny. Quote
haliza Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Kąseczku :loveu:, wiem jak ciężko patrzeć na psa który gaśnie :-( a my nic nie jesteśmy w stanie zrobić :shake::-(, obyś tylko nie cierpiał :-( Quote
wapiszon Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 MAGDO, jesteś Wspaniałym Człowiekiem, wielkie dzięki za to , co robisz dla Kąska. Dziewczyny, nie pozwólcie aby Kąsek cierpiał :( Jeśli uważacie, że już nie daje rady to pozwólcie Kąskowi spokojnie i godnie przejść za TM. Wiem,że to co robicie jest dla Kąska dobre... Płaczę ...... Quote
figa33 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 ojej.... Kąsku , piesku , nie wiedziałam...:-(:-(:-( Quote
fonia123 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Kąsku, tak bardzo mi przykro :( Ale i tak najważniejsze jest, że jesteś otoczony miłością i masz teraz wspaniałą opiekę... Quote
mru Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 słuchajcie, Kąsek jest pod dobrą opieką, nikt nie da mu cierpieć. Weterynarz jest na telefon, spokojnie. Kąsek jest kochany, dzielny i nie martwcie się. Myślcie o nim dziś ciepło... Quote
mru Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Madzia z Kąskiem jeszcze niedawno... Quote
mru Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Kochani, Kąseczek już za TM :(:(:(:( biedna kochana myszka :( Quote
fonia123 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 myślimy o nim bardzo ciepło :loveu: Kąseczku, ja myślę o Tobie ciepło, odkąd poznałam Cię u Magdy w Radomiu i obserwowałam Twoją niesamowitą przemianę z psa mocno wycofanego do przytulaska :loveu: Kąsku, trzymaj się !!! Quote
fonia123 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Kąsku, byłeś bardzo dzielnym psem. Odszedłeś otoczony wielką miłością i oddaniem Twojej Pańci - prawdziwy szczęściarz z Ciebie. Biegaj pieseczku szczęśliwy za TM. Już nic nie będzie bolało... :( :( :( :( Quote
mru Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 dziekuje Wam, że byliscie tu z Kąskiem. Tyle czasu... półtora roku :( jego życie było takie smutne, ja sobie zdaję sprawę, że nawet pod naszą opieką się nie odnajdywał :( dopiero u Magdy w hotelu, skąd musieliśmy go zabrać... no i u Magdy w domu. W domu od razu wiedział o co chodzi... Quote
fonia123 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 na pewno Kąsek w przeszłości nie zaznał wiele dobrego od ludzi, może potem pod Waszą opieką też nie mógł się przez chwile odnaleźć, ale gdyby nie Wy to nie trafiłby do Magdy do hotelu, potem do Magdy do domu... To dzięki Wam Kąsek odszedł szczęśliwy i kochany - nie każdy psiak ma tyle szczęścia... Quote
malibo57 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Jakaś fala beznadziejna:( Kąsku kochany, śpij spokojnie. Quote
wapiszon Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Komputer nie chciał mi otworzyć całej strony, widziałam wpis Mru z rana i fotkę Kąska z Magdą. I cieszyłam się ,że jest OK :( :( :( Teraz dopiero doczytałam :( :( :( Kąsku, żegnaj [*] Pozdrów Dianę, Azę , Kamę i może Wapi ( daj znać, czy Wapi jest za TM, czy na ziemi ) :( :( :( Magdo, DZIĘKUJĘ :( :( :( Quote
Recommended Posts