Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jejku jakie tu dobre wieści! Kolejna osoba spada wprost z nieba by pomóc Chanelce!
Grażynko myślę, że dopilnujemy by uzbierać pozostałe 100 zł czy 100kilka, bo o ile Olalolaa dobrze zrozumiałam tyle kosztowałby sprawdzony hotelik.
Myślę, że Olalolaa się ze mną zgodzi.

Zatem Olalolaa proszę sprawdź ile dokładnie kosztuje ten tymczas i trzeba by zmienić tytuł wątku już nie "czeka w schronisku" ale może "czeka na deklaracje i hotelik"?
I musimy teraz ze zdwojoną siłą ogłaszać Chocco i na dogo i poza nim!
Potrzebna jest jeszcze osoba, do której będą wpływać pieniążki i która będzie je przekazywać na hotelik.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moj Boze co za super wieści :) Grazyno bardzo sie ciesze ze jestes, nareszcie cos sie koło tej samotnej suni rusza!
Hotel oczywiście jak najbardziej, ten nie jest przeze mnie osobiscie sprawdzony ale czytałam kilka bardzo dobrych opinii, no i jest stosunkowo blisko Częstochowy.
Kochane Cioteczki, zanim ruszymy ze zmianą tematu chociazby, muszę porozmawiać z Pania Kierowniczką Schroniska. Musimy miec zgode na zbiorke pieniędzy (ktore ja mogę sie zobowiązać zbierać).
Hmm, Pani Grazyna pisze ze do konca roku moze nas wspomoc 200zł miesięcznie.. to wspaniale. Ale uwazam ze trzeba tytch deklaracji uzbierac w takim razie wiecej chociazby od stycznia część, zeby miec zabezpieczenie finansowe.
A czy Pani suczka jest agresywna w stosunku do innych psow na codzien? Moze warto przemyslec adopcje Chanelki?

Posted

[B]odmiśki[/B], ukłony!

co do zachowywania się dwóch psów samych w domu - ja mam 3 :evil_lol: i dzięki temu nigdy nie miałam problemów z wyciem, demolowaniem, itp ;)
psy wybiegane i najedzone zostawały razem w stadzie i super się miały ;)
wiadomo, że może być na początku różnie, ale jakby wziąć parę dni wolnego, na wprowadzenie nowego psa do stada... ewentualnie pomyśleć o kennel klatce, która mimo okropnego wyglądu ma, stosowana z głową, więcej plusów niż minusów...
może warto pomyśleć o adopcji Choco, zawsze można podjechać do schroniska i ją obejrzeć, Siemianowice to nie tak daleko od Częstochowy.. ;)

Posted

ja tez mam właśnie dwie suczki i od kiedy w domu jest ta druga oba psiaki sa radośniejsze i nigdy im się nie nudzi, czasem są zgrzyty, najcześciej przy jedzeniu lub jesli chodzi o zazdrosc jednej z nich, ale mimo to sa najlepszymi przyjaciółkami i czasem mam wrazenie jakby rozumiały się bez słów ;) Myslę ze warto przemyśleć adopcję Chanelki, moze nie byłoby tak zle. ;)

Posted

Dobrze piszecie kobietki :)
Grażyno rozważ jeszcze raz adopcję Chanelki - u Ciebie napewno miałaby lepiej niż w najlepszym hoteliku - miałaby w końcu swój ciepły dom i dobrego człowieka.
Jeśli masz możliwość podjedź może do schroniska zobaczyć Chocco - napewno się zakochasz:loveu:

Posted

kochane jestescie tylko ja niestety nie mam już w zasadzie urlopu a musiałabym na początku pobyć z dwoma psami przynajmniej tydzień w domu poza tym ja mieszkam w bloku, nie wiem czy razem wytrzymałyby tyle godzin aż wróce
z pracy. Nawet jesli zdecyduję się na adopcję to dopiero w przyszłym roku, dlatego myślałam o DT.
Pozdrawiam, grażyna

Posted

Witam, jestem na zaproszenie Olalolaa, koszt hoteliku dla Chanel wyniósłby 10 zł za dobę, taniej naprawdę nie mogę. Sunia byłaby w "psim pokoju" z jeszcze jednym psiakiem, sznaucerem średnim Totkiem, piesek jest grzeczny miły w stosunku do innych psiaków, jest wykastrowany, ale i tak wolałabym aby Chanel też była wysterylizowana, takie podwójne zabezpieczenie :-) Do Częstochowy jest ode mnie około 40km więc zapraszam do częstych odwiedzin. Więcej o moim tymczasie można poczytać na moim wątku.

Posted

Ulka12 - dziękujemy za odwiedziny i informacje :) jeśli możesz podaj link do wątku bo znaleźć nie umiem:oops:
Myślę, że Chocco miałaby dobrze u Ciebie - oczywiście czasowo bo szukamy jej DS.

Ale na razie cichutko bo pojawiła się osoba, która być może jednak będzie miała możliwość zaadoptować Chanelkę...ciuchutko trzymam kciuki i czekam na jej przemyślenia...

Posted

to jest wątek hoteliku u Uli [url]http://www.dogomania.pl/threads/188225-WOLNE-MIEJSCE-dla-suni-P%C5%82atny-DT-w-okolicach-Siewierza-Cz%C4%99stochowy/page14[/url]

Dziekuje za odpowiedz tutaj na wątku. Tez mam wielką nadzieje ze moze jednak Chanelka zostanie adoptowana.. :)

Posted

Ojej, chyba coś przeoczyłam ... teraz doczytałam, że cicha wielbicielka Chanelki nie zdecyduje się na razie na adopcję jej.
Co w takim razie robimy dalej? Skoro Grażynka pisze, że jest możliwość by zaadoptowała Chocco w przyszłym roku (chyba że już całkiem czytać nie umiem ;)) a teraz dołoży większość na DT...decydujemy się i zbieramy resztę deklaracji? Pokoik u Ulka12 byłby super tymczasem, tak myślę.
Ale decyzja musi być wspólna...

Posted

dara9 myslę ze w poście Pani Grazynki nie jets kategorycznie napisane ze nie zaadoptuje na razie Chanelki. Mimo to w sobote jesli zastanę Pania Kierowniczkę to porozmawiam z nia o naszych pomysłach i zapytam o ewentualna zgodę na zbieranie pieniedzy na nia, pozniej wyciagnięcia do hotelu.

Posted

dziewczyny bardzo mi przykro ale nie moge jej teraz zabrać do siebie, może umówimy sie tak że jeśli w tym roku nikt jej nie adoptuje to ja pomyślę o tym już tak powaznie w przyszłym roku a teraz dobrze byłoby wyciagnąć ją ze schroniska do DT gdzie bedzie miec na pewno dobra opiekę i jak widziałam na zdjeciu fajny pokoik, działajcie szybko.

grażyna

Posted

Grażynko, rozumiemy. Adopcja psiaka to poważna decyzja - dobrze, że tak właśnie do tego podchodzisz.
Myślę, że skoro jest iskierka nadziei powinnyśmy spróbować wyciągnąć Chocco ze schroniska.
Czekamy zatem na informacje od Olalolaa czy Kierowniczka schroniska zgodzi się na takie działania. Myślę, że nie powinna robić problemu. Trzymam kciuki :)

Posted

Jestem juz. Dzisija nie było wyprowadzania bo wszystko rozkopane, Chanelke wyciagli mi tylko na teren schroniska, bo nie było mozliwosc przejsc nawet, i mam kilka zdjęć ale dopiero musze wgrac i wrzuce niedługo.

Co do wyciagniecia jej do DT Pani Kierowniczka sie zgodziła, trzeba ją wziąść i po prostu zaadoptować, pozniej zmienić adres przebywania, jak juz znajdzie domek ;) Wysterylizowac tez moga, ale muszę dowiedzieć się w poniedziałek jaki byłby najszybszy termin, bo o tym trzeba rozmawiać z weterynarzem, prawdopodobnie w około 2 tygodnie będzie wysterylizowana, wiuadomo ze pozniej minimum 10 dni potrzeba zeby nie miała takiej swierzej rany. Ale jest tez opcja wzięcia jej jaknajszybciej i umowienia sie na termin sterylki, mozna ją przywiezc tylko na sterylizacje i odrazu zabrać.

Posted

Ślicznotka była troche wystraszona, bo dawno nie wychodziła z boksu, ale jak zawsze popiskiwała i chciała sie przytulać.. Serce boli z myslą ze taka kochana sunia siedzi w schronisku. Siersc ma nie taką puszysta jak kiedyś, moze to dlatego ze wyliniała na lato, nie wiem. Ma duzo kołtunow, pewnie do powycinania z tego co się zdążyłam zorientowąc, bo takie wielkie dredy, na zdjęciach nie widać.

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/336/f66a9e58f6730549med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images41.fotosik.pl/331/62ac3f08d72acc59med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/336/db09f150692e2101med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images36.fotosik.pl/194/1fc91ef867cb2e99med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Oj jaka wystraszona :(

Myślę, że plan mógłby być taki: Niech Chocco zostanie umówiona na sterylkę, my za ten czas pozbieramy dla niej deklaracje, ona będzie ciachnięta, troszkę rana się zagoi i siup do pokoiku u Ulki. Myślę, że 2-3 tygodnie może nam zająć zbieranie deklaracji...Choć zostało do dozbierania 100 zł...
Co myslicie?

Posted

Ja jestem tego samego zdania daro, przywozenie jej spowrotem na sterylke będzie bez sensu, a i stresu będzie miała nie mało jak usłyszy znowu swoich kolegów i zobaczy to miejsce. Przed operacja nie ma potrzeby jej tak stresować, w koncu sterylizacja to dosyć powazny zabieg.

Zmieniłam pierwszy post, i temat, nie wiem czy dobrze, czekam na sugestie ;)

To co? Zaczynamy działać! Grazyno, prosze zebys napisała jeszcze raz czy na pewno deklarujesz te 200zł miesięcznie, od teraz wszystko juz będę zapisywać!

Posted

Dokładnie Olalolaa - nie ma co psiny podwójnie stresować. Zresztą organizacyjnie też mogłoby być ciężko.
Zatem zaczynamy zbieranine ;)
Ja na początek mogę zadeklarować 10 zł miesięcznie, wiem, że to nie dużo..ale jak wszystko dobrze pójdzie u mnie będzie więcej :loveu: dorzucić zawsze coś można ;)

Edit: wieczorem porozsyłam trochę wątek :p

Posted

Napisałam ten krótki tekst, jeśli coś mozna zmienic to piszcie ;) Wysłałam go juz razem ze zdjęciami do wiq;)

[B]Jestem Chanel, to takie piękne i gustowne imię dla suni jak ja, wymyślili moi przyjaciele, ludzie, którzy się mną opiekują.
Mówią że jestem bardzo ładna i oryginalna, moja gęsta i miła w dotyku sierść jest w kolorze gorzkiej czekolady.
A moje oczka są jak dwa bursztynki, bardzo do mnie pasują.
Jestem młodą sunią, mam około 2 lata. Niestety w schronisku przebywam odkąd pamietam, byłam bardzo mała i nieufna, nie wiedziałam co to za miejsce.
Teraz się przyzwyczaiłam i lubie wszystkich, ale wolałabym mieć własny domek, i wychodzić codziennie na miłe spacery z moim człowiekiem, najlepszym przyjacielem. Bardzo ciekawi mnie jak wygląda takie życie poza schroniskiem.
Nie jestem dużym pieskiem, sięgam do kolan. Bardzo lubię być głaskana, wtedy aż popiskuję z radości.
Niedługo będę wysterylizowana. Pewnie wiecie, że moimi największym marzeniem jest biegć beztrosko w towarzystwie ukochanej osoby.. Może to właśnie Ty nią będziesz?

dara9[/B], dziękuje za deklaracje! Juz znajduje miejsce w pierwszym poście i zapisuję. Ja deklaruje na razie tylko 5zł miesięcznie, przepraszam ale w tej chwili więcej nie moge, moze za miesiąc, dwa. Jesli tylko będzie więcej 'luzniej kasy' to tez dorzucę jednorazowo

Offow juz troche zrobiłam, moze ktoś nas odwiedzi;)