Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

A może wykupić dla Chocco jakiś pakiet ogłoszeń? Ja nie wiem niestety jak się dodaje ogłaszenia na tych różnych stronkach, więc może wykupić jakiś pakiet na bazarku - przy okazji wspomóc jakiegoś psiaka?

Posted

Zamówiłam pakiecik dla Chocco - czekam teraz na dane do przelewu i wieczorkiem mam nadzieję uda mi się wysłać wszystko co potrzebne do ogłoszenia małej :)

Posted

dara9 napisał(a):
Zamówiłam pakiecik dla Chocco - czekam teraz na dane do przelewu i wieczorkiem mam nadzieję uda mi się wysłać wszystko co potrzebne do ogłoszenia małej :)

dara9, bardzo dziękuję :)

Posted

Zaglądam do Chocco :) Przygotowałam sobie już na mailu tekst ogłoszenia - wzięłam podany przez Ciebie Olalolaa i zdjęcia i czekam jeszcze na dane do przelewu. Takie upały wszystko wszędzie się spowalnia... Mam nadzieję, że w schronisku starają się jakoś ulżyć pieskom...

Posted

I mamy nowy dzień, niestety kolejny upalny...wszyscy się muszą męczyć :/

Do końca tygodnia będą gotowe ogłoszenia na Chanelki :) Trzymaj się dzielnie malutka!

Posted

Ja caly czas o Chanelce pamiętam, wczoraj niestety nie moglam jechac do schroniska, a moze porobilabym jej zdjecia nowe. Za tydzien sprobuje.
A ile tych ogloszen dziewczyna będzie miala? Ja teraz mam wakacje, chociaz sie nie obijam to postaram sie tez cos porobic z ogloszen. Napisze o niej w bezplatnej gazecie czestochowskiej z ogloszeniami, moze ktos zadzwoni..

Posted

Zamówiłam pakiet 25 ogłoszeń, oto strony na których będzie Chanelka:
1.www.gumtree.pl
2. www.alegratka.pl
3. www.eoferty.com.pl
4. www.gieldaogloszen.pl
5. www.adopcje.org
6. www.kupiepsa.pl
7. www.karusek.com.pl
8. www.psy.pl
9. www.zwierzaki.org
10. www.ofertka.pl
11. www.przygarnijzwierzaka.pl
12. www.cafeanimal.pl
13. www.vegie.pl
14. www.ojej.pl
15. www.pajeczyna.pl
16. www.pineska.pl
17. www.animalia.pl
18. www.vetmozga.com
19. www.adopcjapsa.pl
20. www.petsy.pl
21. www.mammisia.pl
22. www.morusek.pl
23. www.oddamzadarmo.eu
24. www.tablica.com
25. www.rozglos.net

Niestety z powodu weekendowych ulew zrobienie ogłoszeń trochę się opóźni. Zdwrdwd - która miała zrobić ogłoszenia, zalało dom i okolicę :( Mam nadzieję, że szybko się pozbierają :(
Tutaj link do wątku z ogłoszeniami: http://www.dogomania.pl/threads/188593-25-OG%C5%81OSZE%C5%83-tylko-za-6-z%C5%82!!-edycja-2.-Na-Ziv%C4%99-kt%C3%B3ra-zbiera-na-hotel.-Do-31.VII.

Olalolaa jeśli tylko umiesz jakieś ogłoszenia zrobić to byłoby świetnie - zawsze to większa szansa dla Chanelki :)! Ja na razie jestem ciemna w te klocki :/

Z gazetą też świetny pomysł! Chanelka jest pięknym psem, to nie możliwe, że nikt jej nie chce...Jej pyszczka nie wypatrzyła po prostu TA osoba, musimy dać jej szanse zostać wypatrzoną :)

Posted

mój Kubuś i Olek z banerków są długo ogłaszani i nic są to moje ukochane psiaki choć ich na żywo nie znam i marzę o domach dla nich i dla wszystkich psiaków, nic nam nie pozostaje i ogłaszać

Posted

Kochani miałam dzisija telefon w sprawie Chanelki, z tej gazety Posrednik co dałam ogłoszenie. Ale niestety domek wg mnie nie dla niej. Pan jest z Olsztyna pod Częstochową, i chaił suczkę do kojca bardziej, absolutnie nie do domu.. Chanelka kocha ludzi i będzie sie bardzo zle w takich warunkach moim zdaniem czuła. Do tego Pan przyznał pod koniec ze zdechla mu stara suczka a mial dwa psiaki- pies zostal i chce suczke zeby byla parka, bo dwa psy mogą sie gryzc. Nie wie nic o sterylizacjach i rozmnazaniu, odpowiedzial na moje pytanie odnosnie rozmnazania.. ' no jakby sie rozmnozyly to by sie na rynku sprzedalo i juz'.. troche go uswiadomilam ze nie na tym rzecz polega i jak wygląda sytuacja polskich bezdomnych psow. Wydawało sie ze dotarlo to troche do niego i moze przyjedzie w sobotę jak będą wolontariusze do schroniska i cos sobie wybierze, z tym ze jesli ja przy tym będę, uprę się przy suczce po sterylizacji, bo nie za fajnie by sie przyszlosc takiej 'parce' malowała..

Posted

A piesek miałby być cały czas w kojcu? Jeśli tak to chyba wogóle temu panu nie należy dawać psiaka...
I szkoda psa który tak garnie się do człowieka jak Chanelka :/

Posted

Nie cały czas, byłby podworkowy, a mowil ze w te upaly raczej w kojcu, bo to w cieniu i cos tam.. No jesli przyjedzie do schroniska, to nie moge powiedziec: temu panu psa nie wolno dawac..

Posted

Oczywiście, że nie chyba że na prawde zrobiłby na Tobie wrażenie osoby nieodpowiedzialnej itp. Mam nadzieję, że w schronisku robią jakiś 'przesiew' i zadają pytania osobom chcącym pieska adoptować.
Jedyne co możesz zrobić to zaproponować Panu innego psiaka, dużo psów czuje się dobrze w roli stróżujących, a wiadomo że nie wszystkie się do tego nadają po prostu. No i podstawą jest by Pan dostał suczkę po sterylizacji! Zresztą jeśli będziesz przy wybieraniu psiaka zapytaj go o sterylizację przy pracownikach schroniska - to, że nie widzi problemu w rozmnażaniu psów już powinno wzbudzić ich czujność.
Niestety ja wyjeżdzam w piątek :/ Nie wiem jak wytrzymam 2 tygodnie nie wiedząc co z Chanelką :/

Posted

W schronisku sa zadawane pytania na pewno, ale raczej kazdy kto przyjedzie po psa to moze wziasc jakiegos. Niestety domy nie s sprawdzane, nie ma do tego mozliwosci..
Zycze milego wyjazdu, moze trzymaj kciuki za to, abys jak wrocisz przeczytala w tytule watku Chanelki ze ma juz swoj jedyny domek ;) ?
Pozdrawiam