Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

magenka1 napisał(a):
do ogłoszeń potrzebne są super zdjęcia już kilka razy się przekonałam, ze jak są piękne zdjęcia do ogłoszeń to zaraz ktoś pokocha

Może ktoś się zdeklaruje i zrobi jakieś nowe zdjęcia Chanelce? Tak cicho u niej, nikt się nie dowiaduje

Posted

Olalolaa, cieszę się, że są takie osoby, które pomagają psiakom, poświęcają swój czas :) może coś wykombinujemy dla Chanelki, może jakieś plakaty rozwieszać czy coś?
Strasznie tu cicho, więc będzie trzeba samemu coś wymyślić :)

Posted

Byłam wczoraj w schronisku i na poczatek poszłam zobaczyc czy Chanelka jest tam gdzie była, i jakoś nie mogłam jej znalezc, spieszyłam sie bo psiaki czekały, zapytałam Pani kierowniczki, ona stwierdziłą ze musieli ją przeniesc i musiałam dalej szukać, po skonczonym wyprowadzaniu poszłam znowu jej szukać, i była tam gdzie zawsze.. Tylko ja jej chyba nie poznałam, albo siedziała w budzie, Ona taka jakaś zmizerniała, sierść przerzedzona, troche się zmnieniła :( Niestety ale Pani kierowniczki juz nie było i nie mogłam jej wyciagnąść, w sobote odrazu pojdę jej zrobic zdjęcia.

Posted

Oczywiście ze tak. Jesli jzu pojechałaby do hotelu to proponowałabym ten http://www.dogomania.pl/threads/188225-WOLNE-MIEJSCE-dla-suni-P%C5%82atny-DT-w-okolicach-Siewierza-Cz%C4%99stochowy blisko częstochowy, mogłabym ja zawiezc i odwiedzac. Tylko ze ponad 300 zł chyba będzie potrzebne.. nie wiem czy da się dogadać z właścicielką zeby cena była nizsza.
Jest tez kwestia tego, czy schronisko zgodzi się ją wydac do DT, mam nadzieje ze tak.

Posted

Ciężko czytać, że z Chocco nie najlepiej :( Może straciła już nadzieję? A na Twoich wcześniejszych zdjęciach widać jaki to pocieszny psiak... Mam nadzieję, że to tylko 'chandra', mam nadzieje, że nie jest chora, nie popada w depresję...

DT było by rozwiązaniem, tylko czy uda nam się zebrać tyle deklaracji? Obawiam się, że może być ciężko :( Mało osób tu zagląda, nie mówiąc już o tym czy i ile byłyby w stanie dorzucić co miesiąc. Poza tym Chocco ma ogłoszenia i nic w związku z tym się nie dzieje :( A może spróbowałybyśmy pozbierać na ogłoszenie dla niej w gazecie? To koszt około 200 zł. Podobno takie ogłoszenia 'działają', zgłaszają się ludzie, i to osoby poważnie zainteresowane psiakiem.
Jak myślicie?

Posted

Mam nadzieje ze nic jej nie jest, tak samo jak Ty. Wydaje mi sie ze ona psychicznie ma się dobrze, bo nie wygląda jakby byla w jakiejś depresji. Kiedys to byl szczeniak, ktorego za kazdym razem nosilam na rękach, wycofane psie, nie chciala nigdzie isc, bala się ręki człowieka, jednak dzięki spacerom(powiedzmy ;) )coraz lepszym, bo w końcu oczywiscie byla radosna i sama chodziła, stała się otwarta i bardziej pewna siebie, teraz wydaje mi się ze ona tak po prostu musi zyc za tymi kratami, zeby przetrwac, zeby inne psy jej nie gryzly musi byc pewna siebie i tez pokazac czasem ze ma charakter. Byc moze jej wygląd spowodowany jest niedoborem witamin itd, siersc nie jest ładna, wyliniała, nie taka gęsta jak kiedys. Moze to tylko dlatego ze wyliniała po lecie, ale nigdy wczesniej tak nie wyglądała.Nie wiem.

O jaką gazete Ci konkretnie chodzi? Ja dawałam ogloszenia w przyjacielu psie za darmo udawało mi się i nie bylo zadnego odzewu wiec nie wiem czy to talkie pewne, skupiłabym się na wszelkich drobnych ogłoszeniach, nie ma allegro, przydałoby sie takie piękne, z poruszającym tekstem i najlepiej wyroznione.
Deklaracje tez mozna sprobowa zbierac, jesli sie na to zdecydujemy, schronisko wyrazi zgode, moze zadzwonie do tego hotelu i porozmawiam o kosztach hotelowania.

Posted

A potrafiłabyś zrobić takie allegro? Wiem, że można zrobić ładne z kilkoma zdjęciami, kolorowym tekstem itp. jednak ja do tego ręki nie mam :(
Jeśli chodzi o hotel, to oczywiście można zadzwonić. Jednak sama decyzja musi być jednoznaczna i musimy wtedy pełną parą zacząć 'dbać' o wątek i spraszać ludzi by zebrać potrzebne deklaracje.

Posted

Dziewczyny, dzięki uprzejmości lublinieckiego OTOZu Choco zostanie ogłoszona w piątkowym dzienniku zachodnim. Co prawda tylko dodatek lubliniecki, ale i tak odzew jest konkretny ;)
Musiałybyście ewentualnie zainteresować się sprawdzeniem domu (myślę, że lublinieckie działaczki z chęcią Wam w tym pomogą). A jak ze sterylką?

Proszę o ładny tekścik i zdjęcia Choco na maila [email protected] ;)

Posted

wiq, to świetnie :) Bardzo dziekuje. Do kiedy musi byc tekst i zdjęcia? w sobotę chciałam zrobić jej nowe, ale nie wiem czy to nie będzie za pozno. Tekst ładny moze ktoś napisze, są osoby na dogomani z talentem do takich rzeczy ten z pierwszego postu nie jest za fajny. Trzeba kogoś o to poprosic. Jesli nikt się nie znajdzie to ja sprobuje..
Sterylizacja mysle ze byłaby w schronisku mozliwa, jeśli będzie ktos chętny.
A czy kontakt w sprawie adopcji tez mam w tym meilu napisać? Moglby byc na mnie.

Posted

Wiq z nieba nam spadłaś! Takie super wiadomości przynosisz i być może ratunek dla Chocco!

Olalolaa myślę, że najlepszy tekst i tak wypłynie spod Twoich rąk :) Znasz Chocco, widujesz ją, widzisz jej reakcje, jej pyszczek słodki...może spróbuj - a jak coś napewno dopomożemy, poprawimy czy coś..

Posted

A allegro niestety tez nie potrafie robic, nawet nie mam tam konta, trzeba poprosic jakąs cioteczke, z tego co pamiętam Isadora chyba robi allegra. :)

Z tym tekstem sproboje, on ma byc dluzszy i opisowy, chwytający za serce czy ładny i zwięzły?

Posted

Witam, jestem tu nowa ale od jakiegos już czasu przegladam to forum i strasznie mi szkoda tej suni. Też mam sunie ale 9 letnią, myslałam nawet nad tym zeby Chanelke zabrać do siebie ale mieszkam sama i moja dziewczyna czeka az wrócę z pracy i nie wiem jak zachowywały by się 2 psy razem same w domu. Zgłosiłam się nawet do wirtualnej adopcji Chanelki, ale teraz mysle ze to nie jest dobry pomysł bo te 35 zł idzie ogólnie na schronisko. Jestem za DT dla suni i mogę pomóc powiedzmy tak do końca roku płacic ok.200zł co miesiąc, reszte trzeba będzie uzbierać.
Może jakos się uda,tylko moim zdaniem trzeba by to zrobic jak najszybciej no i trzeba sprawdzic czy sunia jest zdrowa bo w DT nie pokrywaja kosztów
leczenia a moja psina też jest chora i nie wiem czy dałbym radę finansowo.
Napiszcie co o tym myślicie.

grazyna:loveu: