Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AMIGA napisał(a):
U mnie w bloku jest jeszcze balkon na parterze ktory jest nie przynależniony do żadnego prywatnego mieszkania tylko do pomieszczenia gdzie dozorca trzyma swoje rzeczy. Mogę porozmawiać z dozorczynią i spytać, czy zgodzi się mi pożyczyć klucze i czy zgodzi się tam ustawić klatkę. Tam bym mogła co chwilkę schodzić i obserwować czy się Chanelka dała złapać, i czy - oby nie daj Bog jakiś inny pies

Amigo, to brzmi dobrze - a który to blok, czy któryś przy parku?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florentynka napisał(a):
Do Pro Animals zostało napisane, a czy dzwonione to nie wiem, ale chyba też, a jak nie to będzie na pewno.

tfu tfu tfu tyle tych fundacji :splat: nie Pro Animals tylko FOR Animals :mdleje: już mi się mieszają, ale link który dałam poprzednio był poprawny

Posted

Florentynka napisał(a):
Amigo, to brzmi dobrze - a który to blok, czy któryś przy parku?

To jest blok nr 30. Od parku dzieli mnie tylko wąziutki chodniczek i parę sklepów - ma drugim końcu uliczki przy ktorej jest cukiernia i blok 44 o ktorych ktoś pisał

Posted

ja pisałam do Kasi z For Animals - bo ona figuruje na ich stronie jako kontakt z Krakowa.
Odpowiedzi nie dostałam.
Nie dzwoniłam, więc moż eniech ktoś zadzwoni do pini.
Ew. przerobienie kennel klatki na łapkę chyba nie jest bardzo trudne - potrzebny jest kawałek blachy, kilka solidnych drutów (czy też cienkich prętów) i ktoś kto będzie w stanie to powyginać i poskręcać do kupy...

Posted

Podawalam oficjalnie na watku swoj telefon 697 966 551
Skoro jest koło tych bloków, to znaczy że kręci się w kółeczko. Ja tam mogę podejść, ale przecież dobrze wiecie, że sunia do mnie nie podejdzie,

Posted

ale teraz to już nie mogę- za chwile ma byc bratanek po zajęciach na uczelni. Zresztą ja huty nie znam i wieczór to pewnie mnie tez by trzeba było szukac zanim bym tam trafiła

Posted

Ja obiecuję, że bardzo wcześnie rano pójdę na obchód tamtych okolic. Bo po ciemku ja przecież najprawdopodobniej nie zobaczę, a jak ją przepłoszę wołaniem czy gwizdaniem, to znowu ją trzeba będzie lokalizowac od nowa.
Tym bardziej, że teraz naprawdę nie mogę wyjść z domu :-(

Posted

Każda pomoże wtedy kiedy będzie mogła - wszyscy to rozumiemy! Wtatara - rzeczywiście po ciemku lepiej nie chadzaj w nieznane okolice bo jeszcze na dogomanii będzie akcja szukania Ciebie na Hucie:evil_lol:

Posted

Florentynka napisał(a):
Wojtuś dzwonił, krąży tam teraz, przekazałam gdzie ostatnio widziano Chanel, ale mówił, że nigdzie jej nie ma...

Dzwonilam do Ciebie, ale nie odebralaś.
Tego się właśnie obawiałam, że po ciemku się tej ciemnej piękności nie wypatrzy, zwłaszcza, że ona się chowa po kątach.

Posted

Ja mieszkam pod Częstochową i chociażbym nie wiem jak się starała to nie dojadę szybko. Zresztą w takim stanie jak jest teraz to nie wiem czy do mnie by też podeszła. Ona powinna mieć obrożę, czasami jak się czegoś naprawdę wystraszyła to się kładła i leżała aż do niej nie podeszłam na to teraz liczę. Ją można spróbować zwabić na kiełbasę a jak by była w zasięgu ręki to chwycić na pewno nie ugryzie.

Posted

No nic, będę jutro próbować.'Myślisz, że ona ma obrożę skoro Państwo twierdzili, że ona się z szelek rozebrala?
Ja sobie zdaję sprawę że Ulka12 nie dojedziesz, tak tylko dywaguję, żeby padly jakieś może nowe pomysly co robić.
Mam specjalnie kupione parówki, nie wiem, czy to będzie dla suni jakaś atrakcja, ale na rano i tak juz nic innego nie dam rady kupić

Posted

a może Ulka mogłaby jutro w ciagu dnia jeszcze raz podjechać tam i pokrązyć pomiedzy blokami, Chanelka chyba do Ulki jest najbardziej przyzwyczajona i szybciej podejdzie, ja chętnie bym pojechała ale nie mam samochodu