Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 odmiśki napisał(a):najgorsze, ze czas szybko ucieka, to już chyba 4 dzien? zanim skombinuje się jakąś klatkę może minąć znowu kilka dni a moze by tak zebrać większą grupę ludzi /tylko skad?/ na jedną godzinę i przeczesywać osiedle? Nie jest tragicznie, bo Chanel jednak cały czas jest w jednym miejscu. W tym przypadku czas nie ma takiego znaczenia jak wtedy, kiedy pies się oddala. Przeczesywanie grupowe osiedla wydaje mi się wątpliwym pomysłem. Wtedy kiedy ja widziałam Chanelkę staliśmy pod jej kryjówką w 5 osób i dopóki nie zaczęła uciekać nie było pewności że tam jest. Trudno ją wypatrzyć, a łatwo wystraszyć. Quote
odmiśki Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 super, że jest klatka!, problem tylko z transportem, ja samochodu nie mam, A Dara? ona jest z katowic, czyli blisko Quote
dara9 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Niestety ja też nie mam samochodu :( Muszę chwilę pomyśleć może coś wymyślę! Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ja jestem uziemiona - mój samochód z kierowcą w rozjazdach, ale jak już klatka będzie u mnie to dalej sobie poradzę i na osiedle jakoś ją dostarczę. Quote
__Lara Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Kurcze, tą klatkę trzeba przewieźć z Krakowa do Świętochłowic? Quote
odmiśki Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 trzeba przewieżć ze Świętochłowic do Krakowa:razz: Quote
__Lara Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Aha :) kurcze, nie wiem kto mógłby pomóc :/ Quote
malawaszka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 oj tak - samochód do przewiezienia tej klatki potrzebny jest duży Quote
ULKA12 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ja dysponuję tylko małym pędzidełkiem, musiałabym znać dokładne wymiary klatki. Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Może ta pani z fundacji może zmierzyć klatkę? Quote
AMIGA Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Moja pandeczka też mieści tylko składaną klatkę Quote
dara9 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Chyba potrzebne jednak są dokładne wymiary klatki! Ja idę szukać na wątku transportowym Quote
olalolaa Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 klatka weszła tej Pani do opla corsy, przy położonych siedzeniach z tyłu, to nie jest jakies wielkie auto. Dzwoniło do mnie schronisko, powiedzieli ze szukali suni dwa razy ale nic. Powiedziałam jaka jest sytuacja, ze my tez jej szukamy i mamy sygnały ze nadal tam jest, oni moze jeszcze pomogą. Quote
odmiśki Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 ale czy dzisiaj ktoś wogóle widział Chanelkę? miejmy nadzieję, ze nie poszła gdzieś dalej Quote
weszka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dostałam zaproszenie więc wchodzę żeby nie było ;) O Chanelce wiem od początku bo akurat weszłam na dogo jak poszło info. Śledzę poszukiwania ale niestety z racji na brak czasu nie jestem w stanie pomóc w poszukiwaniach. Gdyby były potrzebne jeszcze ogłoszenia czy plakaty to mogę podrukować. Co do klatki - jeśli znalazłby się ktoś kto może ją podwieźć do Balic na obrzeża Krakowa (to zaraz za zjazdem z bramek na autostradzie katowickiej) to ja ją mogę przejąć (pracuję tutaj i wtedy komuś odpada przejazd przez Kraków co czasowo bierze więcej niż dojazd ze Śląska) i podwieźć do Amigi czy gdzie tam będzie trzeba. Quote
zuzlikowa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Nie mogę pomóc,ale cały czas trzymam kciuki...cały czas!!! Jestem z Wami...i z Chanelką. Niech się jak najszybciej uda!!! Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Weszko dzięki że zajrzałaś. Klatkę trzeba dowieźć tylko do mnie, też bez przebijania się przez miasto ( Zabierzów, Bolechowice) dalej już sobie poradzę. Ja jestem pewna, że Chanel się nie oddala z osiedla, jest tam widywana od paru dni - teraz tylko tą klatkę jakoś zainstalować i kciuki trzymać. Quote
wojtuś Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dzwoniłem do Beatki z ZOO, mają taką klatkę-łapkę, mówi że na lisa, jenota, ale chyba duża bo waży ok. 80 kg, Prawdę mówiąc nie polecała tej klatki - może Psiak "odwinąć" w klatce i zasuwa może spaść na niego. W razie czego klatka jest do Naszej dyspozycji i można pożyczyć. ZOO ma też siatki do łapania, na wysięgnikach i duże to chyba te siatki bariery, Mówiłem że Schronisko nam pomaga, bo jak usłyszała o łapaniu Chanelki to stwierdziła żeby lepiej fachowcy tą siatką próbowali. Przeglądałem jeszcze łapanie za pomocą siatki: siatka rzutka 2,4 x 2,4 m, siatka zastawna bariera 4,5 x 1,3 m to znalazłem na: http://www.varident.pl/teledart/klatki.php Quote
wojtuś Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dopytałem jeszcze o tą klatkę którą mają w ZOO, jest bardzo solidna i dlatego taka ciężka, jest zrobiona na metalowej ramie i zamiast siatki ma metalowe pręty, ciężka jest żeby Zwierzak jej nie przewrócił jak się złapie, Rozmawiałem tym razem z Kolegą Beatki i mówił że klatka przy Psiaku z długim ogonem powinna być jak najdłuższa, żeby drzwiczki czy zasuwa nie przycięły ogona, Co myślicie Kochani w ogóle o klatce, bo ja chyba jestem za ostrożny- coby Chanelce się nic nie stało jak wlezie do klatki, czy mamy jakieś inne wyjście, A może postawić budę z zamontowanymi drzwiczkami na sznurek, jak się przyzwyczai i będzie spać w budzie to wtedy ją capnąć, Dziewczyny z wątku Żabki mają taki pomysł, Żabka nie daje się podejść ale śpi w budzie. Quote
dara9 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Brrr jak to czytam to też się zastanawiam czy oby Chanelce się krzywda nie stanie... Quote
wojtuś Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 dara9 napisał(a):Brrr jak to czytam to też się zastanawiam czy oby Chanelce się krzywda nie stanie... Myślę jeszcze że ta klatka powinna być z tych dłuższych 1,3 m - żeby wlazł cały Psiak, Nie wiem czy Chanelka jest duża, na zdjęciach tak do kolana i waga gdzieś 15-20 kg, czy może jest mniejsza Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Klatka którą mają w For Animals chyba nie jest taka ciężka. Ola rozmawiała z panią która może nam wypożyczyć tą klatkę, pani mówiła, że wielokrotnie używano jej do łapania psów i z dobrym skutkiem, o żadnych zagrożeniach dla zwierzaczka nie wspominała. Malawaszka używała tej klatki ( konkretnie tej) - może wie coś więcej o ewentualnych zagrożeniach, jeśli takie są. Przy długiej klatce nie ma obawy, że zwierze się przytnie, bo żeby chapnąć przynętę musi wejść do końca klatki, jest głęboko i daleko od zapadki. Różnica między Chanel a Żabką polega na tym, że Żabka ma swoje stałe miejsce - koczuje już długo pod jednym balkonem. Ale opcję wystawienia kontenerka z drzwiami na sznurek można rozważyć, problem w tym czy Chanelka zechce się tam zainstalować i jak długo to potrwa. Z jednej strony dobrze by ją było przyzwyczaić do jakiegoś miejsca, gdzie dostaje jeść i może się schować, z drugiej to może trwać, a robi się coraz zimniej. Quote
Florentynka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Może, jeśli transporterek, to ten w którym Chanelka u Ulki lubiła sypiać? Może go pozna i będzie bardziej skłonna wejść? Tylko trzeba by pomyśleć nad jakimś sprytnym systemem zamykania "na sznurek". Ulka, ten transporterek możesz udostępnić? Quote
Dzika_Figa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Bardzo się ciesze, ż eklatka jest - to już bardzo dużo. Teraz tylko transport... Proponuję w szukanie transportu zaangażowac osoby z wątku Żabki. Bo przecież jak już Chanel się złapie to oni też będą mogli z niej skorzystać. Quote
wojtuś Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Florentynka napisał(a):Może, jeśli transporterek, to ten w którym Chanelka u Ulki lubiła sypiać? Może go pozna i będzie bardziej skłonna wejść? Tylko trzeba by pomyśleć nad jakimś sprytnym systemem zamykania "na sznurek". Ulka, ten transporterek możesz udostępnić? Podejdę dzisiaj do miejsca gdzie Żabka śpi i jej budki i pomyślę jak zamontować drzwiczki zdalnie zamykane na sznurek, jak Sunia wejdzie do środka to ... chap i ją mamy - to taki pomysł Dziewczyn od Żabki:) Quote
Recommended Posts