Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie dobre wieści!
Jutro po południu podjadę na to osiedle i popatrzę za Chanelką:)

Ten telefon z os. Złotego Wieku mógł więc być prawdziwy, bo to osiedla koło siebie.

A jest szansa złapania Chanelkę samemu?, chyba żeby była bardzo głodna i podeszła do jedzonka

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam skutek uboczny polowania na Chanelkę...skutek uboczny jest trochę do Chanelki podobny, bardziej rudy i jest samcem.
Został znaleziony na Złotego Wieku i pani zadzwoniła do mnie... Oto straszne konsekwencje faktu, że na plakatach jest mój telefon.Skutek uboczny siedzi teraz u mnie, bo pani która go znalazła nie mogła go zatrzymać ani odwieźć do schroniska.
Opadają mi ręce...

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Dziewczyno,daj się złapać,bo skutków ubocznych może być więcej...i kto to ogarnie?
A co z domem sunieczki?Bierze udział w poszukiwaniach?

Dom sunieczki napisał do Oli SMS-a o treści "powodzenia..." a mnie szlag trafia, bo to ja byłam na wizycie przedadopcyjnej, to ja stwierdziłam, że wszystko w porządku, to ja byłam przekonana, że to będzie dobry dom dla Chanelki. Zostańcie online, pokażę Wam Skutka Ubocznego, z obszerniejszym komentarzem. Zdjęcia się ładują...

Posted

Florentynka napisał(a):
A ja mam skutek uboczny polowania na Chanelkę...skutek uboczny jest trochę do Chanelki podobny, bardziej rudy i jest samcem.
Został znaleziony na Złotego Wieku i pani zadzwoniła do mnie... Oto straszne konsekwencje faktu, że na plakatach jest mój telefon.Skutek uboczny siedzi teraz u mnie, bo pani która go znalazła nie mogła go zatrzymać ani odwieźć do schroniska.
Opadają mi ręce...

Florentynko :loveu:
coby tu zaradzić, możesz go zostawić? na DT, zrobić zdjęcia,
jakby co i mogła się przydać to budka jest u Twojej Mamy - pokaż nam ten skutek uboczny,
Pozdrawiam

Posted

proszę...i wcale się nie wstydzę, że się pcham na wątek Chanelki, bo to wszystko przez tą małpę!
Nie będę tu przytaczać treści moich chyba pięciu rozmów telefonicznych z panią która znalazła Skutka Ubocznego. W każdym razie zdecydowałam, że pojadę, zabiorę gada i zobaczę co dalej. Już wiem jedno - nie ma takiej możliwości, żeby został u mnie na DT.
Boi się panicznie mojego psa i pozytywne nastawienie tego ostatniego nic tu nie zmienia. Moje psisko kochane robi pady i przysiady, a Skutek Uboczny rozplaszcza się pod stołem i klapie zębami, a oczy z przerażenia chcą mu wyjść ze łba. Do mniejszych psów - stosunek pozytywny, do suczek- pozytywny, do kotów ok, do ludzi - łagodny i spolegliwy.
Nic na to nie poradzę - DT natychmiast, albo będę musiała odwieźć Skutka Ubocznego do schroniska...

Posted

Okropnie mi się podoba ten Skutek. Kocham takie puchate pieski :iloveyou: Niemożliwe, żeby nikt nie szukał takiego przystojniaka :niewiem: Niestety mam już 2 wcale nieplanowane sunie i nie mogę wziąć nawet świnki morskiej o psie nie wspominając :shake: Szkoda, że moja teściowa, która niedawno uśpiła swojego staruszka nie chce już psa.
Byłam po 22 -ej pod blokiem 14, klatkę znalazłam. Nic się nie złapało. Ja nie wiem jak Wy zmieniacie to jedzenie :niewiem: Wstawiłam miseczkę z saszetką pedigree (nie miałam czasu stać w kolejce do wędlin) ale nie dostałam do tej "półeczki" i tamto stare jedzenie zostało. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale i tak pewnie najwyżej kot jakiś zje zawartość miseczki i jest szansa, że mu się drzwiczki nie zatrzasną...

Posted

Możliwe, ze przystojniak wybrał się na dziewczynki, na przykład...
Pokopię trochę po necie, może znajdę ogłoszenie, że ktoś go szuka. Pies zdecydowanie mieszkał w domu - zachowuje się normalnie, wie do czego służy kocyk,łazi po schodach, w samochodzie też nie był jakoś przerażony.

Posted

Też myślę, że się zgubił albo uciekł tak jak nasza Chanelka! Jak widać niektórzy ludzie są mało zaradni - może jego właściciele też rozwiesili 3 plakaty pod swoim blokiem:roll:

A tak wogóle Skuteczek jest śliczny:loveu:

Posted

Przypomina mi troche Poldka mojego ( kolor się nie zgadza, ale mają cos wspólnego ) a ile on może miec lat?? Kurczę koniecznie mu trzeba ogłoszenia w necie porobić, na stronce krakowskiego schroniska można ogłosić znalezione psiaki??

Posted

majuska napisał(a):
Przypomina mi troche Poldka mojego ( kolor się nie zgadza, ale mają cos wspólnego ) a ile on może miec lat?? Kurczę koniecznie mu trzeba ogłoszenia w necie porobić, na stronce krakowskiego schroniska można ogłosić znalezione psiaki??

Młody jest, zęby białe. Zgłosiłam go do schroniska do działu znalezione (aczkolwiek nie widzę póki co mojego zgłoszenia na stronie schroniska). Przed chwilą wysłałam też do tej pani, która go znalazła plakacik, do rozwieszenia na osiedlu - może właściciel wypatrzy?

Posted

Bardzo się ciesze i troche mi ulżyło jak sie dowiedziałam ze Chanelke widziano. Klatki raczej nie ma sensu przenosić, mysle ze Chanelka cały czas krąży, przemieszcza sie.. jesli byłby jeszcze jakis sygnał ze tam jest to moze wtedy?

W ogóle co za straszny okres, tyle psów ucieka.. co sie dzieje :(

Florentynko nieźle Ci sie przytrafiło, fajny rudzielec.. tylko co teraz z nim bedzie? Mam nadzieje ze sie tylko zgubił biedak.

Posted

Skutek Uboczny jest średniej wielkości - mniej więcej do kolan. Dość długie ciało, łebek stosunkowo nieduży w stosunku do całego psa. Reakcja na imię "Rex" jakaś tam wystąpiła - słuchał.