Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nienajlepsze wiesci.Rudus zaczal ostatnio,od okolo 10 dni kaslac.We wtorek mielismy jeden dzien w lecznicy na probe rtg laserowy i sprytnie zrobilismy zdjecie klatki piersiowej.Potem ewent wrzuce,jesli kogos int.Diagnoza-zastoinowa niewydolnosc serca zwiazana z b podeszlym wiekiem.Dostalismy lek o nazwie VEt-Medin,na razie kuracje na 10 dni(mam paragon na 28 zl,tabletka to 2 zl).Po tym czasie pokazemy sie Panu Doktorowi i zdecydujemy,co dalej.Byc moze bedzie musial po prostu brac ten lek juz na stale.Poza tym zywotny,malo nie rozwalil klatki w gabinecie i biegal ,jak oszalaly.Jedyny objaw to ten kaszel.Poza tym przytyl i nie ma zadnych innych objawow,wiec lekarz stw,ze nie ma sensu robic Mu innych badan.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli nie ma dodatkowych objawów, omdleń, zasłabnięć a wręcz energia go rozpiera, to może skończy się na jednorazowej kuracji. Trzymaj się pionu Ruduś!
Czy ktoś podjąłby się przygotowania bazarku?, mam kilka rzeczy, które ew. mogłyby się komuś przydać, a możliwości przygotowana bazarku nie... :)

Posted

Jak Rudus sie miewa, jest poprawa ?
Ja tez moge podrzucic zdjęcia fantów na bazarek dla Rudusia. Nie ma wiele, ale jak czytałam, kaj tez moze ofiarowac jakies rzeczy.
To co _Aga_, mam wysyłac zdjęcia ?

Posted

[quote name='bela51']Jak Rudus sie miewa, jest poprawa ?
Ja tez moge podrzucic zdjęcia fantów na bazarek dla Rudusia. Nie ma wiele, ale jak czytałam, kaj tez moze ofiarowac jakies rzeczy.
To co _Aga_, mam wysyłac zdjęcia ?[/QUOTE]

mam w domu psiaka na Vetmedinie, ale bierze do tego jeszcze "ludzki" lek Furosemid, bo od serca zbiera mu sie woda w plucach.... może u Rudusia jest lepiej - oby!
będę zaglądać tu do Rudusia, może i mnie uda się pomóc choć troszkę

Posted

[quote name='bela51']Jak Rudus sie miewa, jest poprawa ?
To co _Aga_, mam wysyłac zdjęcia ?[/QUOTE]
Tak :)
Jeszcze od kaj nic nie mam, czekam, ale możesz już przesyłać, zrobię jeden bazar :)

Posted

Trzymam kciuki, oby jak najdłużej Ruduś się czuł jak najlepiej.
Yumanji, informuj o wszelkich kosztach weterynaryjnych, przecież nie możesz tego pokrywać z własnej kieszeni.

Posted

Trzymam kciuki za zdrowie Rudusia.
Myślałem Kochani nad poprowadzeniem finansów Rudusia, ale myślę że na razie się nie podejmę. Cóż, zdrowie trochę szwankuje i nie dam rady długo siedzieć przed kompem,
wchodzę na chwilkę, sprawdzam co najważniejsze wiadomości i wątki.

Dzika_Figo prowadź Kochana dalej finanse, może jeszcze ktoś się inny znajdzie na księgową wątku.
Pięknie Was pozdrawiam :)

Posted

Przestal kaszlec,na niewydolnosc serca dostaje wlasnie Vet-medin.Bylam w czwartek u weta i wzielam nastepne 14 tabletek.Zobaczymy potem,czy bedzie musial to brac na stale na razie jestem winna uprzednio 28 zl i teraz 24 zl,czyli 52 zl.Rentgen byl za darmo.Za tydzien bedzie juz cyfrowy rtg na stale,wiec zawsze mozemy badanie powtorzyc.Badan innych nie robimy ,bo nie ma wskazan,nie ma zadnych niepokojacych objawow.Drapie ,jak wsciekly w drzwii ,jak jest pora karmienia,wiec nawet 10 min nie moge sie spoznic i tak,jak pisalam,sam wedruje z pietra na podworko i wraca z powrotem po schodach.Potrafi pobiec i zalecac sie do suki z cieczka.To jest naprawde bardzo dziarski staruszek.Dzis chyba zaliczylam ostatnie egzaminy w tech weterynaryjnym,od pon mam luz i wreszcie zrobimy moze jakies zdjecia.

Posted

Mam już wszystkie "dane", żeby zrobić bazarek, postaram się wkrótce go zrobić. Niestety mój syn wylądował w szpitalu, będę z nim na razie, więc wybaczcie opóźnienie..

Posted

_Aga_ napisał(a):
Mam już wszystkie "dane", żeby zrobić bazarek, postaram się wkrótce go zrobić. Niestety mój syn wylądował w szpitalu, będę z nim na razie, więc wybaczcie opóźnienie..

Mam nadzieje,ze nic powaznego...