kora78 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Ja chcę ogłaszać, ale kiepkie fotki i zero info o psach. Quote
kikou Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 tak patrze na mape najbliżej jest tam dzierżoniów, spróbuje poprosić dziewczyny stamtąd może któraś bedzie mogła podjechać, wyprowadzić chociaż po dwa psy żeby je lepiej poznać porobić porządne zdięcia... Quote
kora78 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 prosiłąm już o fotki demi, giselę i ktoś jeszcze ma być i robić. siedzę i czekam. ja chciałam szarpejka i 101 pinczerkowata sunia. Quote
adkaaaaa5 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='kikou']tak patrze na mape najbliżej jest tam dzierżoniów, spróbuje poprosić dziewczyny stamtąd może któraś bedzie mogła podjechać, wyprowadzić chociaż po dwa psy żeby je lepiej poznać porobić porządne zdięcia...[/QUOTE] Tylko pytanie czy "opiekunowie- wolontariusze;/" zgodza sie na wyprowadzenie psów... Mozemy podjechac i porobic zdjęcia tylko przydałaby się jakas osoba, która by pojechała z nami. Moze p. Grażynka bedzie chciała? Quote
kikou Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 wspaniale, że Jesteś! najlepiej gdybyś przedzwoniła do Asi (DEMI) i Ona powie jakie są możliwości albo pierwszy raz mogłybyście podjechać jak Ona tam bedzie Quote
Energy Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='monika083']niestety pieski w typie rasy maja zawsze latwiej,ale one tez pomocy potrzebuja.Chociaz Shar-peia dalam na molosy i jak dotad nic.[/QUOTE] Patrząc na wątek pudlowatych w potrzebie też nie do końca mają łatwiej:shake: Fanta ma po prostu szczęście-złapała za serce wspaniałych ludzi, którzy się w niej zakochali i na nią czekają. Jak zwolni się miejsce w dt to może trafi tam następny psiak i będzie miał szanse na rozpoczęcie godnego i bezpiecznego życia. Quote
TERESA BORCZ Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Jestem na zaproszenie czarodziejki kikou. Będę wspomagac ile sie da. Waracam na wątek jak najszybciej. Quote
rubin37 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 przede wszystkim wilczak nie jest z rodowodem i nie ma domu tylko zostal zabrany na obserwacje do policji a jesli sie nada po testach to zostanie u nich,pierwsze zdjecie to pies ,ktorego przywiozl pan s.pod oslona nocy a pozostale to psy prywatne,czarna Lala po sterylce siegsjaca kolan i jamniczka 10letnia ktora nie jest chora ale ciagle lubi sobie pospac pod kocem.... Quote
rubin37 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 pies nr 5 to piesek nie suczka a sunia nr 12 jest nadal Quote
xmartix Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 dzięki Rubin za info, psy prywatne mam wpisać im że nie adopcji? czy do adopcji? a ta streylka u tej suni pewna? czy tak jak z Fantą? że jednak niesterylizowana? co do wilczaka - widziałam jego rodowód, wiem z jakiej jest hodowli, właściciel hodowli potwierdził że to pies od niego, do właściciela psa też dotarliśmy... itp. :) Quote
rubin37 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 dla wyjasnienia zdjecie nr 97 i 100 to ta sama suczka,nr 71 i 79 zabrane zostaly przez pana S. bez okazania dokumentow adopcyjnych,sunia 73-adopcja,suczki nr-24,31,69,70,85,87,90,91 i wszystkie w domu sa sterylizowane,sunia 28 szczenna Quote
xmartix Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 ok, dziękuję, już wklepuję (po sprawdzeniu) Quote
rubin37 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='xmartix']dzięki Rubin za info, psy prywatne mam wpisać im że nie adopcji? czy do adopcji? a ta streylka u tej suni pewna? czy tak jak z Fantą? że jednak niesterylizowana? co do wilczaka - widziałam jego rodowód, wiem z jakiej jest hodowli, właściciel hodowli potwierdził że to pies od niego, do właściciela psa też dotarliśmy... itp. :)[/QUOTE] no to mnie nikt nie poinformowal,wilczak jest zabrany przez policje,jak zda egzamin to zostanie u nich,a Fanta jest napewno sterylizowana nie chce podwazac kompetencji weta,ktory rowniez obsluguje Azyl..., a tak na marginesie to wlasciciel nie chcial odebrac swego psa? chodzi o wilczaka.. Quote
xmartix Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Rubin nie mogę udzielić tej informacji o wilczaku, to że zabrany przez policję to właśnie wiem, mamy trochę różne informacje.. no trudno. ja mam uważam prawdziwe co znaczy że suczki są w domu sterylizowane? gdzieś chyba się przecinek zgubił a ja nie wiem o co chodzi już :D ? Quote
czerda Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 a co znaczy że pan s. zabrał psy nie okazując dokumentów adopcyjnych --------!!!!!! facet ma postawiony zarzut znęcania się nad zwierzętami i dopóki nie zapadnie wyrok TOZ ma prawo nie dawać mu , właściwie -odebrać WSZYSTKIE psy , takie jest prawo !!! on ma jakiweś psy w domu??? facet ma zarzut za znęcanie tylko jak zapadnie wyrok sądu że jest niewinny -tylko wtedy może , po odpowiednim sprawdzeniu mieć zwierzę , do tego żeby to wyegzekwować są organizacje prozwierzęce mające PRAWO to egzekwować w myśl ustawy o ochronie zwierząt , ma prawo wystąpić po pomoc do policjii i straży itd . , jak można pozwalać ,zeby facet miał psy!!!! ludzie! Quote
czerda Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 to tak jakby ktoś prowadził przedszkole i miał postawiony zarzut o pedofilję a nadal prowadził to przedszkole , nie dajmy się zwajować@ Quote
xmartix Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 to nie są psy TOZu... to są psy Państwa S. lub gmin i te które są gmin muszą być gdzies ulokowane, gminy tego nie zrobiły.. co będziemy zgłaszać też w nast tyg będziemy dzwonić do gmin i pisać dalsze pisma z Demi piszę na pw Czerda Quote
Energy Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Czyli jak jest w końcu z Fantą, jest wysterylizowana czy nie? Quote
czerda Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 to są psy nad którymi znęcał się nie muszą być czyjeś , nie ma znaczenia czy to pies gminy czy S.--------on ma zarzut o znęcanie się nad zwierzętami !!! toz działa zgodnie z ustawą i do tego ma prawo ! gminy muszą mieć decyzję wójta lub burmistrza o zabraniu psów toz działa zgodnie z ustawą i do tego ma prawo ! gminy muszą mieć Quote
fiorsteinbock Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 xmatrix, macie informacje dotyczace tego psa? [URL="http://img52.imageshack.us/i/1016542.jpg/"][URL=http://img15.imageshack.us/i/1016542w.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/1382/1016542w.jpg[/IMG][/URL] [/URL] Quote
Olga7 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Chyba wcześniej zapisalam już ten wątek .Podnoszę choć.Jakiś grosik dorzucę w polowie marca -postaram się . Quote
rubin37 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='xmartix']Rubin nie mogę udzielić tej informacji o wilczaku, to że zabrany przez policję to właśnie wiem, mamy trochę różne informacje.. no trudno. ja mam uważam prawdziwe co znaczy że suczki są w domu sterylizowane? gdzieś chyba się przecinek zgubił a ja nie wiem o co chodzi już :D ?[/QUOTE] chodzi o to,ze suczki bedace w domu sa wszystkie po sterylkach oprocz Latki..mnie sie wydaje,ze Twoje info jest troche nie pelne,ja sie tym zajmuje i jestem na miejscu wiec wiem co jest a nie "z drugiej reki". Wczoraj na przyklad przywiezli mi spowrotem wilczaka bo sie nie nadaje do policji i jest agresywny po za tym uznali,ze nie rozumie nic a nic po polsku...trzeba szukac mu domu.. Quote
rubin37 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='fiorsteinbock']xmatrix, macie informacje dotyczace tego psa? [URL="http://img52.imageshack.us/i/1016542.jpg/"][URL=http://img15.imageshack.us/i/1016542w.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/1382/1016542w.jpg[/IMG][/URL] [/URL][/QUOTE] to jest piesek,trafil tu okolo rok temu,boi sie ludzi choc po pewnym czasie podchodzi weterynarz ocenil jego wiek na okolo rok w czasie kiedy tu trafil wiec ma teraz okolo 2latek,jest lagodny,nie umie chodzic na smyczy choc w chwili przywiezienia mial na szyi kawal lancucha ! Quote
xmartix Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Rubin no moze.. eh, sama już nie wiem a kojarzysz że ten piesek był nie zapisany w tym naszym spisie? czy jako nowego go wpisać? Quote
Sasinka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='Energy']Czyli jak jest w końcu z Fantą, jest wysterylizowana czy nie?[/QUOTE] Czy Fanta jest dzisiaj sterylizowana i czy mogę się skontaktować z weterynarzem, a przynajmniej mój weterynarz czy może zadzwonić do weterynarza, ktory przeprowadzi zabieg? Quote
Recommended Posts