Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super wiadomości. Trzymam kciuki za szybki dom. Do mnie jeszcze czasem ludzie dzwonią ze starych ogłoszeń o bernardyny. Dajcie mi na PW tel. do kogoś, kto zajmuje sie adopcją suczki. Może jeszcze ktoś akurat zadzwoni.

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga zbeiraj te telefony

mamy mase benków

znowu na pomorzu znaleziony !!!!

,...................

a beniulki takie już są przytulaśnie i łapką wymuszają na nas pieszczochy !!!

moj 6 latek to mruczy i jak ta łapką machnie to nie raz mam siniaki ..a on tylko chce aby go miziac za uchilkiem i brzusi
itd itd

ludziom się wydaje że one do budy do kojac i do pilnowania !!!!

Posted

[quote name='ANETTTA']
ludziom się wydaje że one do budy do kojac i do pilnowania !!!![/QUOTE]

Dobre sobie! W moim przypadku to jak moja Sara pilnuje to każdego wpuści jeszcze wyliże w podziękowaniu, że ktoś ją odwiedził; :) jedyne co może złodzieja odstraszyć to jej natarczywość i ogon która ciągle jest w ruchu a psiak ma trochę siły :) Nieraz miałam siniaki po spotkaniu z tym prze szczęśliwym psem :) bernardyny to nie są psy obronne :)

Posted

nie są nie są

mój domowy benius ( galeria w podpisie )
jest agresywny jak ktos z nas jest na palcu wtedy to piana z pycha skacze lata itd

a jak jest sam to udaje ze nikogo za płotem nie widzi !!!!!!

zdarzyło sie raz tak ....

my w domku jemy obiad
dragn na podwórku na siku

słyszymy pies szczeka ide do okna patrze i oczom nie wierze
pies szczeka patrzy do okna woła prawie ratunku ...!!!!a tu tuz obok niego stoi chłopak który przychodzi mojemu synowi dawac korki !!!!stoi na bacznośc !!!

dopiero jak mnie zobaczył bohater w oknie to zaczął podskakiwac tak jakby chciał go chapnąć ale wiecie jak by chciał to by chapnąl ....tylko tchórz nie wiedział jak to zrobic i dobrze !!!

dragon leżal przed domem ale tak ze go widac nie było ...więc chłopak odwaznie wszedł !!!!

a 2 przypadek to juz przegiecie ....

czekałam aż nam przywiozą telewizor (kurier)
ja nie mam dzwonka umówiona byłam na sygnał tel
panowie podjechali otworzyli brame wjechali .....mało tego otworzyli drzwi do domu i prawie juz wchodzą !!!!!
..a ja akurat miała wyjsc z domu ........szłam w strone drzwi i co ja widze !!!!obcych w domu .....
....
a co robił w tym momencie mój pies spał na wprost drzwi !!!!

po fakcie
powiedziałam mu że jest darmozjadem ....co nie umie pilnowac domu !!!! wycałowałam pysio i powiedziałam śpij pani popilnuje domu !!!

mój pies jest tylko do kochania !!!!i do leżenia na kanpie !!!!

Posted

Z Benia jest gorzej.
Ma gorączkę i wyciek z rany. Sutki na maksa powiekszone i mocno zaczerwienione.
Czy jest ktos z okolic Lomianek lub Nowego Dworu? Potrzebujemy dowiezc szybko do suki zastrzyk !
Poszukam lecznicy w tamtej okolicy, moze cos bedzie otwarte w niedziele.
Wetka z Pomiechowka nie odbiera.

Posted

Potrzebujemy pilnie pomocy w dowiezieniu zstrzyku do suni !!!!
Ponawiam pytanie - czy ktos z okolicy Łomianek lub Nowego Dworu MAz tu jest ?

Wiemy juz co trzeba podac, ale nie mam transportu zadna miarą :(

Posted

Jestem !
Dzieki Aska7 - odszukalam juz Nemi - jest szansa, ze pojedzie z zastrzykiem (nie wiem jeszcze, czy bedzie trzeba jej zwrocic za paliwo). Jest akurat w Warszawie, a wraca do domu w okolice Jałonnej, zgodziła sie nadłożyć drogi.

Szukamy teraz lecznicy, ktora bedzie miala ten lek ! Jak najblizej Zoliborza.
Podlesna i Myszkin juz zamkniete, czekam na info, czy na Krasinskiego beda mieli lek. ....

Sunia nie chce jesc, zrobila sie apatyczna :(

Posted

Nemi jest teraz u suni.
Benia krwawi mocno. Dostala lek na zatrzymanie laktacji - zobaczymy czy to pomoze.
dziwnie sie zachowuje - jakby miala ciagle parcie na pecherz. I co chwile sie napina. A nie powinna, bo szwy jej pekna.
Dostala juz po konsultacji z wetem jeden sedalin.
Boje sie, ze ta akcja sterylizacji byla zbyt pozno :(((
Trzymajcie kciuki, zeby suni nic nie bylo ..

Posted

Nie chcę krakać, ale jeżeli nie może oddać moczu to trzeba natychmiast jechać do weta. Trzeba opróżnić pęcherz ręcznie przez ucisk. Sunia mojej ciotki tak zeszła. Jakis tempak nie zorientował się, że nie suka może oddać moczu. Naj;epiej zawieźć ja do kliniki.

Posted

[quote name='Saphira']Nie chcę krakać, ale jeżeli nie może oddać moczu to trzeba natychmiast jechać do weta. Trzeba opróżnić pęcherz ręcznie przez ucisk. Sunia mojej ciotki tak zeszła. Jakis tempak nie zorientował się, że nie suka może oddać moczu. Naj;epiej zawieźć ja do kliniki.[/QUOTE]
Ona oddaje mocz - to mamy juz przecwiczone.
Ale mimo tego wciaz probuje sie napinac...

Posted

tA SUKA MA NAJWYRAZNIEJ ŻLE PODWIĄZANY KIKUT MACICY I SIE WYKRWAWIA DO ŚRODKA, NIE OGLADAJCIE SIE NA NIC, JAK NIE MA INNEGO WYJŚCIA PILNIE WIEZCIE JA CHOCIAZ DO KOWALCZYKA NA POWST. SLĄSKICH 101 . J ZADZWONCIE STAMTĄD, MY ZAPLACIMY .
SAMI NIE MAMY SAMOCHODU, NIE MAMY JAK INACZEJ POMOC

NIE CZEKAJCIE,PROSZE!