Kika9004 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [SIZE="5"]Fabia już po zabiegu sterylizacji aborcyjnej. Był nerwowy okres, ale suka zaczyna dochodzić do siebie. Nadal prosimy o pomoc pieniężną. trzeba uregulować długi za sukę. Fabia szuka DS. [SIZE="4"]Zimno. Włóczę się kolejne długie dni po tym mieście. Przeganiają mnie z miejsca na miejsce. A mi jest zimno. Nie mam gdzie się położyć, co zjeść... Patrzę na każdego przechodzącego człowieka z nadzieją, że zabierze mnie do swojego domu, nakarmi, da do picia cieplutką wodę. Niektórzy udają, że nie widzą. Ale inni biją, kopią, rzucają we mnie śniegiem i każą iść stąd. A ja tylko jestem głodna... Zaraz... ktoś podchodzi do mnie uśmiechając się i pokazując smakowite paróweczki. Boje się, ale podchodzę. Jestem przecież taka głodna. Kobieta zakłada mi obrożę i podpina smycz. Idę z nią chętnie. Zawiozła mnie na jakąś działkę, nakarmiła, napoiła i dała cieplutkie miejsce do spania. Radowałam się na myśl, że już jestem bezpieczna. Chyba zrobiłam to za wcześnie. Następnego dnia zawieziono mnie do schroniska. Miałam tu swoją miskę, swoją budę i mnóstwo towarzyszy do zabaw, miałam własną sforę. Byłam tam około miesiąca, aż któregoś dnia zapakowali mnie do samochodu i ciepło głaskali mówiąc że wreszcie los się do mnie uśmiechnął i jadę do własnego domku. Nareszcie, ktoś mnie pokocha... To była dobra rodzina, dawali mi jeść, bawili się ze mną. Ja też chciałam się z nimi bawić i gdy któregoś dnia mieliśmy świetną zabawę z synem państwa, skarcili mnie mocno. Zamknęli w kojcu i kazali tam siedzieć za karę. Powiedzieli, że zaatakowałam ich dziecko... ja tylko się bawiłam. Jestem łagodna i spokojna, czy naprawdę myślisz, że mogłam ugryźć? Chcą znów mnie oddać. Jest jeszcze jeden problem – mianowicie jestem w ciąży! Za około tydzień urodzę... Zawiozą mnie do schroniska i będę musiała rodzić na zimnym betonie, wśród sfory innych psów. Dobrzy ludzie mówią, że będzie trzeba uśpić szczeniaki i zostawić tylko jednego. Dobrze, jeśli tak ma być lepiej... Tylko czy nie zasługuję na to by swoje dziecko wychowywać w godniejszych warunkach? Kto mi pomoże? Kto da mi DT dla mnie i mojego dziecka. Ja nie proszę, ja błagam... Benia została adoptowana, a teraz państwo chcą ją oddać. Powodem jest to że suka zaatakowała ich syna. Jest też w 7 tygodniu ciąży i niedługo urodzi. Szukamy dla niej PILNIE DT, w którym będzie mogła urodzić i wychować to jedno dziecko. Resztę trzeba będzie uśpić. Proszę wspomóżcie Benię. Nie zostawcie jej na lodzie... Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [SIZE="5"]Otrzymana pomoc finansowa:[SIZE="4"] Jaaga + 20 zł Ciencienia + 20 zł paoletta + 50zł _____________________ Razem: 90 zł Wydatki: sterylizacja - 481,50zł (450zl+VAT) antybiotyk Augumentin i Trilac 55,35zł paliwo 04.02- przewiezienie do Komorowa- 44,17 paliwo 05.02- przewiezienie pod Pomiechówek- 66,32zł 10 dni pobytu w płatnym dt- 200zł ____________ razem:847,34zł [SIZE="4"]Aktualny stan: [SIZE="5"]- 757.34 zł Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [size="4"]błagamy o pomoc dla suczki !!! Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Robaczekk']Dlaczego uśpic???????????[/QUOTE] Osobiście popieram tą decyzję, gdyż nie wolno mnożyć cierpienia, a szczeniaki lepiej uśpić, a nie skazać je na życie w schronisku :( bernardyny potrafią rodzić dużo szczeniaczków :( Quote
Paulina_mickey Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zaraz wrzucam ją na naszą klasę! Quote
karolina_g_k Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dziewczyny, a jak to się stalo, ze ona jest w tak później ciąży? Dlugo byla u tych Państwa? U nich zaszla w ciąże? Czy w umowie adopcyjnej nie zobowiązali się jej wysterylizowac? Quote
Paulina_mickey Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Słuchajcie nie możemy ich tam zostawić. Nie możemy też pozwolić na to, żeby np zechcieli matkę oddać a szczeniaczka sobie zatrzymać! Miałam kiedyś propozycję domu tymczasowego ale płatnego :roll: Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Jeśli chodzi o wysterylizowanie to sama nie wiem dlaczego nie zrobili tego w schronie??? Z moich wyliczeń suka zaszła w ciąże przed złapaniem jej i umieszczeniem w schronie... Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Paulina_mickey']Słuchajcie nie możemy ich tam zostawić. Nie możemy też pozwolić na to, żeby np zechcieli matkę oddać a szczeniaczka sobie zatrzymać! Miałam kiedyś propozycję domu tymczasowego ale płatnego :roll:[/QUOTE] trzeba ją stamtąd zabrać jak najszybciej i umieścić w DT, ale nie wiem, czy zdążymy uzbierać tak potężna kwotę na płatny DT :( Quote
Paulina_mickey Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Najlepszy był by darmowy DT, ale gdzie taki znaleźć :( a wrzucę ją na molosy...:shake: Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dziękuję... Trzeba działać szybciutko.. Myślę że najpierw trzeba znaleźć jej DT, odczekać aż wychowa małe (ok. 2 miesiące) i dopiero wtedy szukać im domków :( Quote
Paulina_mickey Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Z młodym myślę nie będzie problemu. Tylko mamusi trzeba będzie coś znaleźć dobrego. A tymczasem szukamy DT!!! Quote
Madallena Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dziewczyny.... nie chce sie klocic czy co, ale uwazam, ze mlode zaraz po urodzeniu powinno zostac uspione.... Dlatego trzeba jej pilnie znalezc DT i nie robic kolejnego problemu. Wiecie cie sie dzieje.... to bedzie duzy pies, nie wiadomo gdzie trafi, co z nim bedzie za jakis czas. Moim zdaniem to jedyne, najlepsze wyjscie... Quote
Jaaga Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Nie liczyłabym na to, że ktoś da DT bernardynce , która urodzi stadko młodych. Do nas własnie przyjeżdża terierka, która miał za tydzień rodzić i została wysterylizowana. Nie wzięłabym jej z miotem. Nie lepiej wysterylizować ją aborcyjnie? Po co rozmnażac nieszczęścia, jak jest ich i tak coraz wiecej? Oczywiście ludzie chętnie wezmą takie puchate kuleczki, a potem znowu wywala, bo nie bedą umiały sie odpowiednio bawic, czy zajdą w ciążę. Błędne koło. Suka bez szczeniąt ma większe szanse na DT czy szybkie znalezienie DS, a tak wszystko odwleka sie w czasie i ona ma mniejsze szanse. Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Mam pytanie...jakie przesłanki przemawiaja za tym by pozostawić suni szczeniaka,a nie uspić od razu całego ślepego miotu? Quote
Paulina_mickey Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Kurcze, ja myślałam, że to za późno już jest na sterylkę aborcyjną. Aj w ogóle nie znam się na tych sprawach... Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='zuzlikowa']Mam pytanie...jakie przesłanki przemawiaja za tym by pozostawić suni szczeniaka,a nie uspić od razu całego ślepego miotu?[/QUOTE] Ale suka będzie miała mleko i może dostać zapalenia sutków! Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='Paulina_mickey']Kurcze, ja myślałam, że to za późno już jest na sterylkę aborcyjną. Aj w ogóle nie znam się na tych sprawach...[/QUOTE] Własnie też uważałam, że to już troszkę za późno kiedy suka ma na dniach rodzić... Jak to jest?? Quote
Madallena Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Sa specjalne preparaty/lekarstwa ktore podaje sie na laktacje Quote
Madallena Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ja tez nie wiem dokladnie ale wiem, ze slepe mioty sie usypia jak jest za pozno na aborcyjna... Quote
Madallena Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ja tez nie wiem dokladnie ale wiem, ze slepe mioty sie usypia jak jest za pozno na aborcyjna... Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 najlepiej zabieg przeprowadzić po wczesnej diagnostyce ciąży (od 21 dnia po kryciu) do 6 tyg. ciąży. Nasza jest w około 7 tygodniu.... Quote
zuzlikowa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Jaaga']Nie liczyłabym na to, że ktoś da DT bernardynce , która urodzi stadko młodych. Do nas własnie przyjeżdża terierka, która miał za tydzień rodzić i została wysterylizowana. Nie wzięłabym jej z miotem. Nie lepiej wysterylizować ją aborcyjnie? Po co rozmnażac nieszczęścia, jak jest ich i tak coraz wiecej? Oczywiście ludzie chętnie wezmą takie puchate kuleczki, a potem znowu wywala, bo nie bedą umiały sie odpowiednio bawic, czy zajdą w ciążę. Błędne koło. Suka bez szczeniąt ma większe szanse na DT czy szybkie znalezienie DS, a tak wszystko odwleka sie w czasie i ona ma mniejsze szanse. Pytanie powyższe miało dokładnie taki podtekst!Niestety popieram w pełni...ale,to nawet nie ja- rzeczywistość potwierdza takie stwierdzenia! ...i mam jeszcze jedno pytanie- jakimi kryteriami będziecie się kierować WYBIERAJĄC który malec ma przeżyć? Quote
Kika9004 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Wiesz? Czuję się taka bezsilna... Bez funduszy nic nie mogę zrobić :( Mam cichą nadzieję, że ktoś tu napisze: Przywoźcie ją do mnie na DT, wszystko będzie dobrze... Ale nic się takiego nie zapowiada :( Osobiście jeśli miałabym wybrać wybrałabym chyba najsilniejszego samca. Ale narobiliście mi nadziei na tą sterylkę aborcyjną. Jeśli byłyby fundusze myślę, że można byłoby wysterylizować ją w Ostrołęce i przewieźć ją do schronu, gdzie przebywała zanim została adoptowana. Schron jest przepełniony, ale to chyba na razie jedyne wyjście :( Quote
Recommended Posts