Paulina_mickey Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dziewczyny czy udało by się Wam uzupełnić tę metryczkę? imię psa/numer: wiek: płeć: sierść : sterylizacja: wielkość: miejscowość: miejsce pobytu: Zachowanie: Dla kogo: historia: stosunek do dzieci : stosunek do innych psów: kontakt: link do strony: Wrzucimy ją na stronę www.bernardyn.com.pl Quote
esperanza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 imię psa/numer: Benia-Fabia wiek: 3 lata (?) płeć: suka sierść : krótka sterylizacja: będzie jutro wielkość: bardzo duża miejscowość: okolice Warszawy miejsce pobytu: hotel dla zwierząt Zachowanie: przyjazna, wesoła, lubi zabawę z ludźmi, kontaktowa i uległa, zaniepokojona poszczekuje, może się sprawdzić jako stróż domu Dla kogo: dla rodziny ze starszymi dziećmi, najlepiej do domu z ogrodem, ale z nocowaniem w domu historia: suczka została porzucona na ulicy w Ostrołęce stosunek do dzieci : przyjazny, ale podczas zabawy zalecany jest nadzór osób dorosłych stosunek do innych psów: toleruje inne psy Quote
Jaaga Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Oby teraz już udało się ją dowieźć na zabieg. Im szybciej, tym lepiej. Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='esperanza'] najlepiej do domu z ogrodem, ale z nocowaniem w domu [/QUOTE] Dlaczego tak boicie się dać bernardyna do kojca? To są psy które świetnie przystosowują się do warunków. Wystarczy dobrze ocieplona buda i kojec najlepiej jakoś zabezpieczony przed dużym wiatrem, zadaszony. Quote
esperanza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nie boimy się. Benia jest psem bardzo potrzebującym kontaktu z człowiekiem. Izolacja w kojcu to dla niej będzie kara. Quote
Kika9004 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='esperanza']Nie boimy się. Benia jest psem bardzo potrzebującym kontaktu z człowiekiem. Izolacja w kojcu to dla niej będzie kara.[/QUOTE] Aha. Dziękuję za odpowiedź. Zawsze nurtują mnie takie sytuacje, gdzie ktoś mówi że tego dużego, puchatego psa trzeba trzymać w domu :) Moja gdyby siedziała w domu to jednym machnięciem ogona potrafiła by sprzątnąć wszystko ze stołu :) niezgrabne to troszkę :D Quote
zuzlikowa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='esperanza']imię psa/numer: Benia-Fabia wiek: 3 lata (?) płeć: suka sierść : krótka sterylizacja: będzie jutro wielkość: bardzo duża miejscowość: okolice Warszawy miejsce pobytu: hotel dla zwierząt Zachowanie: przyjazna, wesoła, lubi zabawę z ludźmi, kontaktowa i uległa, zaniepokojona poszczekuje, może się sprawdzić jako stróż domu Dla kogo: dla rodziny ze starszymi dziećmi, najlepiej do domu z ogrodem, ale z nocowaniem w domu historia: suczka została porzucona na ulicy w Ostrołęce stosunek do dzieci : przyjazny, ale podczas zabawy zalecany jest nadzór osób dorosłych stosunek do innych psów: toleruje inne psy Czy do metryczki mozecie dopisać jeszcze jedno zdanie o Fabii... takie,które wg Was jest najważniejsze... Będzie ono takim hasłem wywoławczym, przyciągajacym do zapoznania sie z Fabią... Quote
ANETTTA Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ile potrzebujecie kasy napiszcie podliczcie wszystko !!!!! i żebramy o kase !!!! Quote
Malwi Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Proszę o sprawdzenie i uzupełnienie nie danych : 1. Imię: Fabia 2. Płeć: suka 3. Wiek: 3 lata 4. Sierść: krótka 5. Sterylizacja: TAK 6. Wielkość: XL 7. Miejscowość: okolice Warszawy 8. Miejsce Pobytu: hotel dla zwierząt 9. Zachowanie: przyjazna, wesoła, lubi zabawę z ludźmi, kontaktowa i uległa, zaniepokojona poszczekuje, może się sprawdzić jako stróż domu 10. Zachowanie względem Dzieci: przyjazny, ale podczas zabawy zalecany jest nadzór osób dorosłych 11. Zachowanie względem Zwierząt: toleruje inne psy 12. Dla Kogo: dla rodziny ze starszymi dziećmi, najlepiej do domu z ogrodem, ale z nocowaniem w domu 13. Historia: suczka została porzucona na ulicy w Ostrołęce 14. Kontakt : 15. Krótki Opis: ( naprawdę jedno króciutkie zdanie ) + 4 zdjęcia(najlepiej linki) Dziękuję ;) Quote
Jaaga Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Naprawdę nikt nie pomoże Fabii :roll:? Odnośnie kojca, to moja pierwsza beniowa tymczasowiczka tez przebywała wyłącznie w domu, kazdy praktycznie pies tu w końcu ląduje. Teraz szukam domu dla wyrośniętego onka i zainteresowani nie potrafią zrozumieć, dlaczego wyłącznie do domu. Quote
Ciencienia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Przeczytałam tylko pierwsza stronkę, ale wiadomo kasa potrzeba, więc dołoże jednorazowo 20 zł, prosze dane do przelewu - nienawidze jak ktoś traktuje psy jak zabawki, bierze i oddaje jak jakas niepotrzebna maskotke, grr Quote
esperanza Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nie mamy 4 zdjęć suni, tylko to, co zamieściła Kika9004. Spróbuję jutro jej zrobić przed zabiegiem. Dowiem się jutro, ile bedzie kosztował zabieg. Kontakt w sprawie adopcji: 601-420-789- Dorota, 607-077-350 Justyna Opis: Benia- pokochaj łaciatą olbrzymkę (?) Nie myślę już, więc jesli ktoś ma lepszą propozycję, proszę wklejcie. Quote
zuzlikowa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Już uzupełniłam tekst i przekazałam Malwi...jak się da to wstawi na stronkę... Fabii należy się już spokój...zawiedli ją ludzie wielakroć... POMÓŻCIE SUNIECZCE...niech nie rodzi psiaczków,które tak jak ona,mogą mieć ...pieskie życie! Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Zadzwoniła do mnie Ulv i poprosiła mnie,żebym przekazała Wam ważne informacje odnośnie opieki nad Fabią po sterylce... zwróciła uwagę na konieczność pilnowania ciśnenia ...podrzuciła pomysł,by podać suni kroplówkę,która pomoże ustabilizować ciśnienie i zapobiec ew. komplikacjom z nerkami... nadzwyczaj ważne będzie pilnowanie stałe suni przez najbliższy okres i przed rozlizywaniem rany i spadkiem ciśnienia. Kiedy Fabia jedzie do hoteliku?...moze dobrze byłoby potrzymać ja króciutki czas w lecznicy... Quote
zuzlikowa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Bardzo prosimy o pomoc...finansową, bazarkową,rzeczową...Fabia nas potrzebuje... [SIZE=6]nie zawiedźmy jej kolejny raz! Quote
Kika9004 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='ANETTTA']i ja dorzucam 20 zł[/QUOTE] dziękujemy :) uzupełnię pierwszą stronę :) Quote
Kika9004 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Suka miała mieć robioną dzisiaj ta sterylkę?? mam nadzieję że szybko dowiemy się jak poszedł zabieg :) Quote
ANETTTA Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 no i dorzucam bazarek kochani 2 psy z wielu bardzo wielu bałaga o pomoc _prosze rozeslijcie gdzie sie da plis http://www.dogomania.pl/threads/179294-Srebro-na-pomoc-w-ratowananiu-bezdomnych-porzuconych-pies-i-suna-koniec-13-02?p=14035825#post14035825 zapraszam serdecznie Quote
esperanza Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dziewczyny wielkie i serdecznie dzięki za pomoc! Niestety spóźniłyśmy się dzisiaj 45minut na zabieg (zabłądziłyśmy+korek) i sterylka będzie późnym wieczorem. Przy okazji okazało się, że z 3 dni opieki u wetki nici, bo miejsca są zajęte. Pilnie poszukuję miejsca dla Benii na te kilka dni od jutra, potem pojedzie do hoteliku. Potrzebne jest ciepłe, suche miejsce z opieką, nie kojec na zewnątrz. Może być hotel, byle niedrogi. Pytałam AlinęS, ale 40zł za dobę to dla nas drogo. Błagam roześlijcie wici, bo jutro rano trzeba suńkę odebrać! Quote
Kika9004 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Dostaliście numer konta, czy mam przesłać?? :) Quote
Saphira Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja nic nie dostałam........................ Quote
Recommended Posts