Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Loria_xD']chamscy troche jestescie tak jeździć po ludziach no ale cóż nie zmieni sie juz was.
Moja zabawa w hodowle dobrze. Myślicie ze coja tylko na forum czytam? Na forach tez sie fajne zceyz czasami znajduje a do tego była w duzej hodowli sie dowiedziałam i.... a zreszta po co ja to pisze zaraz przeciwko mnie to wszytsko sie obróci. Chciałam sie o jenda jeszcze rzecz spytac ale wole nie..........[/QUOTE]

Może tak troszkę na początek popracuj nad językiem polskim, a hodowlę zostaw na "potem". A odpowiedzi na pytania można znaleźć w książkach, ucząc się przy okazji wielu rzeczy. Widzę, ze nie przemyślałaś nadal pewnych spraw.

Posted

[quote name='Brezyl ja'] Widzę, ze nie przemyślałaś nadal pewnych spraw.[/QUOTE]

I skończyło się tak, jak z reguły kończą sie krycia osób, że tak się wyrażę "nie siedzących w temacie". [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185152-Problem...-pomóżcie?p=14635610#post14635610[/URL] Może i nie zabrakło wiedzy, ale już wyobraźni tak.
P.S. Mimo wszystko życzę, aby testy wykazały że maluchy są tylko po "rodowodowym" ojcu

• 4 months later...
Posted

Ten temat był już, przesyłam link

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/24433-Cytologiczne-okreA-lanie-pA-odnoA-ci[/URL]

i jeszcze taki

[URL]http://therios.strefa.pl/porady/wyzn_okr_plodnego.html[/URL]

Posted

poczytałam, wielkie dzięki. Poszukam może któraś z lecznic weterynaryjnych w Zielonej Górze będzie miała to urządzenie. Jakby ktoś znał inne metody to czekam na sugestie :D

Posted

[quote name='inkazg']czy poza progesteronem i cytologią są jakieś inne sposoby określenia dni płodnych u suki ? np. mierzenie temperatury?[/QUOTE]

ja nigdy nie robię badań. zdaję się na nature. i zawsze wychodzi, tylko raz mieliśmy puste krycie, ale to u suczki po cesarce, także nie wiadomo czy wogóle ona może jeszcze w ciążę zajśc. a dodam, że kryjemy od 15lat:) i zawsze dni płodne badaliśmy naturalnie:)

Posted

Witam :):):)
Ja już swojej suńce progesteron badałam 4 razy :) ostatni przedwczoraj i było 2,05, wiec jak dobrze pójdzie to w piatek lub sobotę jedziemy na krycie :) . Reproduktor został wybrany już pół roku temu,mam nadzieję, że wszystko się uda :)
Mhm:) proszę trzymać kciuki :)
[B]pa-ttti[/B] - mhm? podziwiam, chciałabym mieć już takie doświadczenie :)

Posted

doświadczenie doświadczeniem, ale liczy się też szczęście:)
żeby "wstrzelić" się w te dni płodne, patrząc tylko na zachowanie suki, kolor i konsystencję krwi, trzeba mieć jednak też trochę szczęścia:)

• 4 weeks later...
Posted

[QUOTEdoświadczenie doświadczeniem, ale liczy się też szczęście:smile:
żeby "wstrzelić" się w te dni płodne][/QUOTE]

No tak moja sunia już po kryciu - za parę dni się okaże czy wstrzeliłam w te dni płodne :):):) około 15-16 listopada robię jej USG :):):)

Posted

U nas podobnie. Ze względu na nasze początki hodowlane zżera mnie niepewność (suka nie kleszczyła) i niecierpliwość. Jeszcze tydzień i będziemy wiedzieć :)

Posted

A ja już wiem - byłam dzisiaj z Dagą na USG i .... widać małe "pingpongi" :):):) ja widziałam cztery a moja pani weterynarz 5 lub 6 :):):):)

• 3 years later...
Posted

Witam ja też chętnie mogę pomóc.Przed pokryciem twojej suki można się upewnić u weta ,czy suczka jest zaszczepiona na wszystko. Jeśli dojdzie do pokrycia suczki , żeby upewnić się czy zaszła w ciążę trzeba powtórzyć pokrycie drugi raz. Po pokryciu , ja szłam do weta i on sprawdzał stan suczki . Tyle, że moja przydomek już ma, ale pojechałam w 9 i 11 ,12 dniem,bo ja też jechałam do reproduktora 6 godz.

Mam nadzieję, że pomogłam:lol:

• 4 years later...
Posted

Mam taki problem mam sunię chow chow, z rodowodem w kennel klub , skończyła  11 miesięcy i urodziła maleństwa bo nie zauważyłam że córka zabrała ją na spacer w momęcie kiedy ta miała cieczkę  i podczas zabawy z chow chowem koleżanki  została mamusią .I mam  takie pytanie ,czy te maluch mają szansę na otrzymanie metryki?

Posted

Wątpię, a co to za kennel club bo jeżeli w Polsce to napewno nie. U nas metryki dostają tylko psy z hodowli Zw. Kyn., inne są bezwasrtościowymi papierkami.

Posted
21 godzin temu, goyablanka napisał:

Mam taki problem mam sunię chow chow, z rodowodem w kennel klub , skończyła  11 miesięcy i urodziła maleństwa bo nie zauważyłam że córka zabrała ją na spacer w momęcie kiedy ta miała cieczkę  i podczas zabawy z chow chowem koleżanki  została mamusią .I mam  takie pytanie ,czy te maluch mają szansę na otrzymanie metryki?

A wiesz co to metryka? Jak może dostać ją pies,który jest mieszańcem? W metryce zapisana jest rasa psa i przydomek hodowlany więc jak sobie to wyobrazasz?

Posted
1 godzinę temu, gojka napisał:

z chow chowem koleżanki 

Się byś wstydziła,gojka,jaki mieszaniec?! Koleżanka tysz ma 'chow chowa'.Rasowe są więc 'maleństwa',choć takie...przypadkowe,spacerowe. ;))

Posted
Dnia 9.01.2018 o 21:14, bou napisał:

Się byś wstydziła,gojka,jaki mieszaniec?! Koleżanka tysz ma 'chow chowa'.Rasowe są więc 'maleństwa',choć takie...przypadkowe,spacerowe. ;))

Takie bardziej spacerowe niż rasowe :) No i zupełnie przypadkowe.A metryka? Hmmm,przecież wiadomo,że nie chodzi o handelek OMC "rasowymi chowami". :)

Posted
Dnia 8.01.2018 o 22:08, goyablanka napisał:

No taa,bo cieczką to "momęt"-nie da się zauważyć.

A ja głupia myślałam,że suczka jest gotowa do pokrycia po jakichś 10-13 dniach od rozpoczęcia cieczki.I że raczej mając psa w domu trudno tego nie zauważyć.No,chyba,że się go w budzie trzyma :)