Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rodzić, rodziła na pewno! I wydaje mi się, że nawet nie jeden raz, bo sutki ma wyciągnięte mocno.
Nie umie leżeć na łóżku, ja ją wkładam na mięciutkie łóżko a ona zeskakuje i kładzie się na podłodze.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc pewnie była w pseudohodowli, jak stała się bezużyteczna, to się jej pozbyli. Może być młodsza, niż wiek na jaki wygląda.W schronisku przeszła cieczkę. Czy Ty widziałaś u niej te oznaki zaćmy?

Posted

Mrówa ja ją dzisiaj odebrałam ze schroniska, żeby ją przygotować do podróży a okazało się, że w schronisku już to zrobili ;).

Jeżeli chodzi o zaćmę to nie jest ona mocno widoczna, trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć, że te oczka zaczynają się robić "mgliste". Na zdjęciach tego nie widać.
Kły ma starte więc albo jadła dużo twardych kości albo gryzła gdzieś kraty. To pewnie będzie "odpad" z pseudohodowli :(.

Myślę, że wet lepiej oceni jej wiek i stan zdrowia bo ja wiem tylko to co widzę.

Posted

Ładnie chodzi na obróżce. Więc chyba obojętnie czy będzie miała obróżkę czy szelki.
Z tą czystością to jest tak, że w pierwszej chwili u mnie zaczęła oblewać wszystko dookoła, drzwi, ściany, szafy. Jak Jura nie dała jej się gwałcić to "na złość" zesikała się jej przed nosem. A potem ktoś mi powie, że psy nie są złośliwe ;).
Później już ładnie leżała przy moich nogach z 3 godzinki i wzięłam ją na dwór bo strasznie pierdziała, zrobiła z 7 razy siku oczywiście podnosząc nogę i sikając w miejscach w których sikał wcześniej mój jamnik. Kupy nie zrobiła, ale zaraz po przyjeździe zrobiła większą nić husky.

Posted

Charakterna bestia, jeszcze nie słyszałam, zeby suczki znaczyly.Ciekawa jestem, co na to mój pies, czy nie przypadkiem nie zaczną znaczyć terenu na wyścigi ;)

Posted

ja znam kilka suk ktore podnosza noge przy znaczeniu terenu i znacza, kazda z nich to typ dominantki, ale poprzez odpowiednie ukierunkowanie czyli "gonienie" za chec dominacji ustepowalo to i nawet wszelakie zapedy gwalcicielskie tez;) tylko trzeba mocno pilnowac i nie odpuszczac

Posted

Bianca owinie sobie go wokół ogonka. To kobieta, która lubi rządzić i być w centrum zainteresowania. Moją Jurę oprócz gwałcenia znaczyła w ten sposób, że się o nią ocierała jak kot i tak lekko odpychała tyłkiem jak najdalej ode mnie.
W żadnym wypadku nie jest agresywna do psów, nawet nie mruknęła, gdy Jura skacząc jak szalona chciała się z nią przywitać jak ja trzymałam ją na rękach! Ona raczej stosuje psychiczne metody, gwałty, ocieranie i odpychanie.

Posted

Na dworze tak, w domu tylko gwałci. Dałam jej maskotkę żeby zobaczyć czy umie się bawić zabawkami, ale ją ignoruje a piłeczek nie mam bo moje psy też nie bawią się zabawkami. Prosić na smaczki też nie umie, merda tylko ogonkiem.

Posted

Wiecie, ona może się tak zachowywać z pobudzenia, diabli wiedzą ile i gdzie siedziała, trochę normalności i może jej przejdzie.

Ps. Moje suki obie nogi zadzierają, typ ciapy i histerycy :lol:

Posted

Też tak myślę, że to ekscytacja :) Mój pies też nie bawi się zabawkami, trochę podpatrzył jak szczeniaczka Lala się bawi, ale już mu przeszło.Trochę interesują go gryzaki.Mam ogród, to ich będę puszczać, żeby się bawiły.

Posted

Mshume, kontakt do ogłoszeń Bianki jest na Ciebie? Ogłaszałam ją ze schroniskowym imieniem (zmienię, gdzie się da), więc się nie zdziw, jeśli ktoś będzie pytał o Ajsi ;)

Posted

[quote name='mshume']Charakterna bestia, jeszcze nie słyszałam, zeby suczki znaczyly.[/QUOTE]
Moja jedna suka też znaczy teren, chociaż jest sterylizowana więc teoretycznie nie powinna. Ale na spacerach sika po kilka razy w różnych "ważnych" miejscach i czasem podnosi nogę;) Ale w domu nigdy nie siusia :D

A Bianca - śliczna i widzę, że już ostrzyżona i zadbana, więc mój "bon" do fryzjera zachowuje dla innego psiaka!

Posted

Bianca pewnie na fryzjera będzie gotowa jak sierść jej ładnie odrośnie i będzie ją można obciąć na bolończyka.

Jesteśmy już w Poznaniu, około 16-17 będzie odebrana przez Pati. W domu nie chciała jeść suchej, karmy, ale teraz już wiem, że tamte granulki były za duże. Dałam jej Joserę Senior, która ma malusie granulki, ale miałam wrażenie, że ona ich nie gryzie więc je namoczyłam i zjadła całą miseczkę. Mam nadzieję, że nie będzie miała przez to sensacji w samochodzie.

Posted

Bianca jedzie podbijać Warszawę.

Ja tylko na szybko wcisnęłam małą do samochodu, bo grypa mnie rozkłada. Wczoraj szukałam po wsi huskiego, który się błąkał i widocznie mnie dopadło. Husky okazał się psem ze schroniska, który już u mnie gościł w środę. Wrócił do właścicieli i wczoraj uciekł ponownie, a z tego co ludzie mówią on codziennie biega po naszej wiosce. Wkurzyłam się co nie miara i z właścicielami porozmawia sobie schronisko.

Posted

Bianeczka dojechała. Poszłam z nią i moim psem bolonczykiem (samiec niekastrowany) na spacer, żeby się zapoznali,Nie obyło się bez warczenia, bo Kiki próbował ten teges. Bianca sika jak pies i znaczy teren.Widać,że ma silny charakter.
Moje pierwsze wrażenia:ma śliczny pysio, ładną kwadratową budowę, jest żywotna,pogodna, merda ogonkiem. Jest straszliwie zaniedbana: cycuchy wyciągnięte, wyłysienia sierści i bardzo sfilcowana. Ja nie wiem,czy mozna ją jeszcze bardziej obciąć,cienko to widzę :( Zapaszek schroniska się odzywa, będzie trzeba kąpiel powtórzyć.
Zdjęcia Pauli są piękne, ale nie widać na nich jak wyniszczona jest sunia :(
Dziewczyna obwąchała wszystkie kąty, trochę zjadła namoczonej karmy.Teraz śpi w łazience (z dużym oknem), przygotowałam posłanko i włączyłam jej ogrzewanie podłogowe.Jutro pomyslę,gdzie ją ulokować,żeby moj pies jej w nocy nie molestował.
Martwię się, bo Bianca wymaga szerokiej diagnostyki i operacji (sterylka i ma 2 guzy na sutkach). A kasy brak, jest moje 100 zł plus 2 wpłaty razem 150 zł.Nie ma za co diagnozować i leczyć małej :(
Bardzo proszę o pomoc.

Jutro zrobię fotki.

Posted

Cieszę się, że suńka dojechała bo ja tu specjalnie nie szłam spać tylko czekałam na wieści.
Myślę, że bardziej to nie ma co jej obcinać, tylko może próbować regularnie czesać. Chociaż ja na bolończykach się nie znam.
Zdjęcia faktycznie pokazuję Biancę w lepszym świetle. Może uda mi się urządzić jakiś bazarek dla niuni. Zobaczę co tam mam w domu.