Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam już do schroniska, kierowniczka uprzedzona o tym ,ze sunia będzie odbierana.Martwi mnie,że tak mało kaski jest dla Bianci.Na badania i fryzjera jakoś uzbieramy. Gorzej ze sterylką i usunięciem guzka :(

Posted

mshume - w schronisku wiedzą że ma być odebrana w weekend(prawdopodobnie w niedzielę) , nie mówiłam dokładnie kiedy, wiedzą że Paulina po nią przyjedzie ;) zachipowanie małej to nie problem. to 5 minut roboty.

Posted

nie zapomną spokojnie ;) jak będzie chipowana to będzie automatycznie wklejany nr chipu do książeczki. Z resztą w schronisku chyba jeszcze nie zdarzyło się żeby zapomnieli dać książeczki :D

Posted

[quote name='mshume']Dzwoniłam już do schroniska, kierowniczka uprzedzona o tym ,ze sunia będzie odbierana.Martwi mnie,że tak mało kaski jest dla Bianci.Na badania i fryzjera jakoś uzbieramy. Gorzej ze sterylką i usunięciem guzka :([/QUOTE]

Poczytaj wątek Lena, chyba z gminy jakieś dofinansowanie leczenia, ja już nie pamiętam a teraz wpadłam tylko na chwilę. Jeśli nei znajdziesz to wieczorem poszukam

Posted

No to z Twojej gminy! Gdzie masz swoj UM?

Ale powiem Wam, ze bardzo ciezko z tym "talonem". Sama walcze od wczoraj z urzedasami i nie chca dac kutafony!

Nawet na Starynkiewicza mnie odeslali. I co glowny WdsZ powiedzial? prosze zglosic sie do jakiejs Fundacji! Slabi sa???? Szlag mnie trafia, poginam jutro osobiscie robic awanture! :P

Posted

Ale to jest bardziej skomplikowana sprawa, bo u Bianci przy jednej narkozie muszą być zrobione 2 lub 3 zabiegi: sterylka, usunięcie guzka i usunięcie kamienia.Czy ten talon to jest na jedną, wskazaną przez gminę klinikę?

Posted

[quote name='mshume']Dzwoniłam już do schroniska, kierowniczka uprzedzona o tym ,ze sunia będzie odbierana.Martwi mnie,że tak mało kaski jest dla Bianci.Na badania i fryzjera jakoś uzbieramy. Gorzej ze sterylką i usunięciem guzka :([/QUOTE]
Fryzjer może na razie poczekać, a na operacje się usupła. Zawsze mozna zapytać weta czy dla bezdomnego psa nie zrobi rabatu, odroczy termin płatności.

Posted

Wiesz, tu nie chodzi tylko o względy estetyczne, ale i zdrowotne.Bianca musi być po schronisku wykąpana i porżadnie rozczesana, zobacz jaką ona ma długi włos.Moja tymczaska już pierwszej nocy wybrała łóżko do spania.Mam w domu małe dzieci i długowłosego bolonczyka. Poza tym koresponduję nad jedną miłą dogomaniaczką, która może zasponsoruje SPA :)

Posted

Ja jak pierwszy raz wykąpałam mojego bolonczyka, to go przedtem nie rozczesałam.Tak się sfilcował,ze wylądowalismy u fryzjerki i musiał być strzyżony baaardzo krótko.:( Teraz przed kąpielą i raz w tygodniu czesze białasa, ale to się schodzi ze 2 godziny.Nie chcę jej tak stresować,wolę,żeby profesjonalista to sprawniej zrobił.Potem juz sobie będę radzić z profesjonalnie uporządkowaną sierścią.Pewnie i pazurki się przytnie przy okazji :)
Zerduszko - wysylam Ci pw :)

Posted

mshume! ostatnio zgłosiła się do schroniska babeczka która zaproponowała darmowego fryzjera dla potrzebujących psiaków ze schroniska 1 że też wcześniej o tym nie pamiętałam ... może można by po drodze zajechać do fryzjerki ( co prawda w Kępnie? ) ale dlaczego by nie skorzystać ?

jeśli możnaby byo tak zrobić to dam namiary na PW - trzeba się umówić!

Posted

[quote name='mshume']Poza tym koresponduję nad jedną miłą dogomaniaczką, która może zasponsoruje SPA :)[/QUOTE]
Nie wiem czy to o mnie chodzi :P ale znalazłam w Warszawie osobę, która weźmie za strzyżenie symboliczną kwotę (ja zapłacę) tylko pies musi trafić do niej wykąpany, odpchlony, odrobaczony i nie może reagować agresywnie. Jeśli jesteś zainteresowana to daj znać - dam Ci namiary na pw to dogadacie szczegóły.

Posted

To mozeby udalo sie,zeby Bianca poszla do fryzjera w Kepnie np. w sobote po odebraniu jej ze schroniska przez Pauline. Tylko,czy Bianca bedzie wozona autem,czy komunikacją, żeby się po kąpieli nie przeziębiła. Paulina, co o tym myslisz?