Madallena Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Bedzie dobrze! niech tylko mala przyjedzie do Warszawy a zajmie sie nia sztab najlepszych lekarzy :) i fryzjerow :P:P Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Przyszło 30 zł od Pani Beaty (koleżanki Rodzice) pięknie dziekujemy:loveu: Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Schronisko poinformowane ;) zachipowana będzie w niedzielę, przed odbiorem. Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Dzwoniłam już do schroniska, kierowniczka uprzedzona o tym ,ze sunia będzie odbierana.Martwi mnie,że tak mało kaski jest dla Bianci.Na badania i fryzjera jakoś uzbieramy. Gorzej ze sterylką i usunięciem guzka :( Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Malwi, ale Paulina chciala ją chyba w piątek odebrać, wyjaśnijcie to. Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 mshume - w schronisku wiedzą że ma być odebrana w weekend(prawdopodobnie w niedzielę) , nie mówiłam dokładnie kiedy, wiedzą że Paulina po nią przyjedzie ;) zachipowanie małej to nie problem. to 5 minut roboty. Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Byleby książeczki zdrowia nie zapomnieli dać i jeśli mają jakąś dodatkową dokumentację medyczną. Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 nie zapomną spokojnie ;) jak będzie chipowana to będzie automatycznie wklejany nr chipu do książeczki. Z resztą w schronisku chyba jeszcze nie zdarzyło się żeby zapomnieli dać książeczki :D Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Moja poprzednia tymczasowiczka Lala, nie dostała książeczki przy odbiorze z przytuliska... Maddalena, książeczka już dotarła pocztą? Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 No tak, przysłowiowy poznański porządek :) Quote
Paulina87 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja Biancę mam zamiar odebrać w sobotę. Chyba, że będę w schronisku jutro, ale wątpię. Quote
leni356 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='mshume']Dzwoniłam już do schroniska, kierowniczka uprzedzona o tym ,ze sunia będzie odbierana.Martwi mnie,że tak mało kaski jest dla Bianci.Na badania i fryzjera jakoś uzbieramy. Gorzej ze sterylką i usunięciem guzka :([/QUOTE] Poczytaj wątek Lena, chyba z gminy jakieś dofinansowanie leczenia, ja już nie pamiętam a teraz wpadłam tylko na chwilę. Jeśli nei znajdziesz to wieczorem poszukam Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Ale ja nie mieszkam w Warszawie, tylko pod miastem.Nie wiem, czy Bianca się załapie na takie dofinansowanie :( Quote
Madallena Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 No to z Twojej gminy! Gdzie masz swoj UM? Ale powiem Wam, ze bardzo ciezko z tym "talonem". Sama walcze od wczoraj z urzedasami i nie chca dac kutafony! Nawet na Starynkiewicza mnie odeslali. I co glowny WdsZ powiedzial? prosze zglosic sie do jakiejs Fundacji! Slabi sa???? Szlag mnie trafia, poginam jutro osobiscie robic awanture! :P Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Ale to jest bardziej skomplikowana sprawa, bo u Bianci przy jednej narkozie muszą być zrobione 2 lub 3 zabiegi: sterylka, usunięcie guzka i usunięcie kamienia.Czy ten talon to jest na jedną, wskazaną przez gminę klinikę? Quote
zerduszko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='mshume']Dzwoniłam już do schroniska, kierowniczka uprzedzona o tym ,ze sunia będzie odbierana.Martwi mnie,że tak mało kaski jest dla Bianci.Na badania i fryzjera jakoś uzbieramy. Gorzej ze sterylką i usunięciem guzka :([/QUOTE] Fryzjer może na razie poczekać, a na operacje się usupła. Zawsze mozna zapytać weta czy dla bezdomnego psa nie zrobi rabatu, odroczy termin płatności. Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Wiesz, tu nie chodzi tylko o względy estetyczne, ale i zdrowotne.Bianca musi być po schronisku wykąpana i porżadnie rozczesana, zobacz jaką ona ma długi włos.Moja tymczaska już pierwszej nocy wybrała łóżko do spania.Mam w domu małe dzieci i długowłosego bolonczyka. Poza tym koresponduję nad jedną miłą dogomaniaczką, która może zasponsoruje SPA :) Quote
zerduszko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Takie pierwsze porządki robię sama, zawsze to oszczędność. Jak już będziesz wysyłała konto do wpłat, to nie zapomnij o mnie. Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Ja jak pierwszy raz wykąpałam mojego bolonczyka, to go przedtem nie rozczesałam.Tak się sfilcował,ze wylądowalismy u fryzjerki i musiał być strzyżony baaardzo krótko.:( Teraz przed kąpielą i raz w tygodniu czesze białasa, ale to się schodzi ze 2 godziny.Nie chcę jej tak stresować,wolę,żeby profesjonalista to sprawniej zrobił.Potem juz sobie będę radzić z profesjonalnie uporządkowaną sierścią.Pewnie i pazurki się przytnie przy okazji :) Zerduszko - wysylam Ci pw :) Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 mshume! ostatnio zgłosiła się do schroniska babeczka która zaproponowała darmowego fryzjera dla potrzebujących psiaków ze schroniska 1 że też wcześniej o tym nie pamiętałam ... może można by po drodze zajechać do fryzjerki ( co prawda w Kępnie? ) ale dlaczego by nie skorzystać ? jeśli możnaby byo tak zrobić to dam namiary na PW - trzeba się umówić! Quote
Equus Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='mshume']Poza tym koresponduję nad jedną miłą dogomaniaczką, która może zasponsoruje SPA :)[/QUOTE] Nie wiem czy to o mnie chodzi :P ale znalazłam w Warszawie osobę, która weźmie za strzyżenie symboliczną kwotę (ja zapłacę) tylko pies musi trafić do niej wykąpany, odpchlony, odrobaczony i nie może reagować agresywnie. Jeśli jesteś zainteresowana to daj znać - dam Ci namiary na pw to dogadacie szczegóły. Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Tak ,Equus, to o Ciebie chodzi.Napisałam Ci pw. Quote
mshume Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 To mozeby udalo sie,zeby Bianca poszla do fryzjera w Kepnie np. w sobote po odebraniu jej ze schroniska przez Pauline. Tylko,czy Bianca bedzie wozona autem,czy komunikacją, żeby się po kąpieli nie przeziębiła. Paulina, co o tym myslisz? Quote
Recommended Posts